Hogyan hozzon létre egy Telegram csoportot

Az üzenetküldőkben a csoportok vagy csoportos csevegések a közös érdeklődésű felhasználók közötti folyamatos információcserére szolgálnak. A résztvevők száma elérheti a több ezer főt. Szakértőink elmondják, hogyan hozzon létre egy csoportot a Telegramban.

Hozzon létre

2019 januárjától a Telegram csoportos csevegéseket egyszerre akár 200 000 ember is használhatja. Bármely regisztrált felhasználó létrehozhatja.

Nyissa meg a hírvivőt a “Csevegések” fül alatt. Kattintson a jobb felső sarokban az új beszélgetés létrehozására szolgáló gombra, amelyet egy dupla.

Az ablak tetején, a kapcsolatok listája felett megjelenik a Művelet menü. Kattintson a dobozra.

Válasszon ki legalább egy kapcsolatot a kapcsolatok listájából a mellette lévő négyzet bejelölésével, ahogy a képernyőképen látható. Nyomja meg a “Tovább” gombot a jobb felső sarokban.

A nyíllal jelölt mezőbe írja be a csoport nevét. Kattintson a 2-vel jelölt területre. Válasszon ki egy fényképet az okostelefonja galériájában, amelyet a létrehozni kívánt csevegés avatárjaként szeretne használni.

A kép és a név beállításakor kattintson a képernyő jobb felső sarkában az “Új” gombra.

Beállítás

Egy Telegram-csoport létrehozása automatikusan rendszergazdai jogokat biztosít a csoportnak. Csak ő férhet hozzá az ebben a részben leírt beállításokhoz.

Menjen a létrehozott csoportos csevegésbe, és kattintson az avatárra a jobb felső sarokban.

Az “1” szám jelzi a résztvevők hozzáadásának menüjét. Egy csoport létrehozásával a rendszergazda a saját címjegyzékéből adhat hozzá embereket, kivéve, ha egy másik felhasználó kifejezetten megtiltotta ezt a műveletet az adatvédelmi beállításaiban. A területre történő dupla koppintással beállítható az értesítési mód. A csevegési esemény hangja alapértelmezés szerint be van kapcsolva, de a rendszergazda letilthatja azt minden felhasználó számára.

A csoportban lévő kapcsolatok listája fölött egy meghívó linket tartalmazó doboz található. Kattintson rá a műveletek kezeléséhez.

A képernyőképen az “1” szám mutatja, hogyan néz ki a meghívó linkje. A duplával jelölt menü a rendszergazda által végezhető műveletekre szolgál.

A speciális kezelési menü eléréséhez térjen vissza a második lépéshez, és kattintson a “Módosítás” gombra.”a képernyő jobb sarkában. A tagok hozzáadásán és a csoportnév szerkesztésén kívül a rendszergazdának még két további, számokkal jelzett beállítási blokkja van. Az első, egyessel jelölt sor a csoport típusának kiválasztására szolgál. Alapértelmezés szerint “privát” vagy zárt csevegést hoz létre. Kizárólag meghívó linkkel érhető el. A “Nyilvános”-ra való módosítással a készítő mindenkinek hozzáférést biztosít a következőkhöz. Egy ilyen csoportot a hírvivő belső keresésével lehet megtalálni. A következő sorban kiválasztható, hogy az új tagok a korábban elküldött üzenetek előzményeit lássák-e, vagy a csoporthoz való csatlakozásuk pillanatától kezdve olvassák azokat. A “2” szám a menüjogosultságokat és a rendszergazda hozzáadását jelöli. Ez utóbbira csak akkor van szükség, ha a csoport olyan méretűvé vált, hogy egy személynek nehézséget okozna a moderálás.

Az engedélyek egyszerre kerülnek beállításra. Összesen 8 elem van, amelyek mindegyike alapértelmezés szerint engedélyezve van. A kapcsológombok balra csúsztatásával a rendszergazda korlátozza a felhasználói tevékenységet. Például a matricák és a GIF-ek kikapcsolása segíthet komolyabbá tenni a csevegést. A közvélemény-kutatások tiltása nem teszi lehetővé, hogy a csoport tulajdonosán kívül bárki más közzétegye azokat. A képernyőképen a “2”-vel jelölt csúszka határozza meg azt az időt, amikor egy tag üzeneteket küld. Alapértelmezés szerint a legbal oldali pozícióban van. Az idő növeléséhez tolja el jobbra. A következő pozíció például lehetővé teszi, hogy egy résztvevő legfeljebb tíz másodpercenként egyszer küldjön egymást követő üzeneteket.

Összefoglalva

Ebben az anyagban szakértőink részletesen leírták, hogyan hozzon létre egy csoportot a Telegramban. Ezek a kezdeti beállítások lehetővé teszik a tulajdonos számára, hogy rendben tartsa a chatszobát, ezáltal vonzóbbá téve azt az új belépők számára.

Olvasson tovább  Hogyan lehet letiltani a billentyűzavarást a Windows 10 rendszerben
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: