Nyelvi csomagok hozzáadása a Windows 10-ben

A Windows 10-ben a felhasználó szükség szerint további nyelvi csomagokat adhat hozzá. Szüksége lehet rájuk például, ha nem angol nyelven szeretne beszélgetést kezdeni. Szakértőink ebben az anyagban elmagyarázzák, hogyan kell elvégezni ezt a műveletet.

Paraméterek panel

A 1803-as építéssel kezdődően a Windows 10 lokalizációkezelése a klasszikusból az új Rendszervezérlőpultba került át.

Hívja a “Beállítások” menüpontot a “Win+i” billentyűkombinációval. Menjen a képernyőképen egy kerettel jelzett részhez.

Az átmenetek oldalsó területén válassza ki az egérrel a “Nyelv” sort. Az ablak fő területén keresse meg a “Preferált” mezőt, amelyet egy zöld jelölés jelöl ki. Nyomja meg a nyíl által jelzett “plusz” szimbólumot.

A kibontott párbeszédpanelen keresse meg a kívánt lokalizációs csomagot. Szakértőink a spanyol nyelvet választották példaként. A szöveggel való munkához rendelkezésre álló bővítmények a név mellett jelennek meg. Az ikonok leírása a kettesével jelölt mezőben található. Miután az egérrel kiválasztotta a kívánt csomagot, a “Tovább” gomb aktiválódik. Kattintson rá a telepítési beállítások párbeszédpanelhez.

Alapértelmezés szerint a nyelvi csomag csak a szövegszerkesztéshez van telepítve. Ha a kiválasztott nyelvet szeretné használni a felhasználói felülethez, jelölje be az egyikkel jelölt négyzetet. A “2” szám a beszédfelismerő és a kézírás beviteli modul aktív jelölőnégyzeteit mutatja. Ha nincs rájuk szüksége, kizárhatja őket a telepítési listából. Miután döntött a lehetőségekről, nyomja meg a “3” feliratú gombot.

Miután letöltötte a Microsoft szervereiről és telepítette a számítógépére, a hozzáadott nyelv megjelenik az elérhető szövegek listáján.

Beviteli paraméterek konfigurálása

A hozzáadott lokalizációs csomag a telepítés után azonnal használható. Szükség esetén további beállítások végezhetők el a Windows beállítások ezen szakaszában.

Kattintson a csomag leírását tartalmazó területre a vezérlőelemek megjelenítéséhez. A duplával jelölt nyíl a kapcsolható elrendezések listáján belüli pozíció megváltoztatására szolgál. A speciális konfigurációhoz kattintson a képernyőképen látható “3” gombra.

A megnyitott szakaszban a helyesírás-ellenőrzési lehetőségek egységesen jelennek meg. A legördülő menüből több lehetőség is kiválasztható az igealakokkal való munkához. Alul, a “2”-vel jelölve, van egy menü az elrendezések hozzáadásához. Az alapértelmezett beállítás a standard QWERTY.

Összefoglalva

Szakértőink részletesen bemutatják, hogyan telepítheti az opcionális honosítási csomagot a Windows 10-ben. A lépések hasonlóak bármely rendelkezésre álló nyelv esetében, és nem vesznek sok időt igénybe.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: