Optimális lapozófájl méret a Windows 10 rendszerben

A Swap fájl a RAM-ból nem igényelt adatok ideiglenes gyorsítótárazására szolgál. Alapértelmezés szerint a Windows kezeli a méretét, szükség szerint dinamikusan változtatva azt. Elegendő RAM esetén nincs szükség a felhasználó beavatkozására. Szakértőink megmutatják, hogyan állíthatja be a Windows 10 optimális swap-fájlméretét alacsony RAM-mal rendelkező számítógépeken.

RAM-kapacitás

A virtuális memóriafájl akkor jön létre, amikor az operációs rendszer telepítésre kerül a számítógépre. A Windows a rendelkezésre álló RAM alapján határozza meg a kezdeti méretet. A RAM méretét többféleképpen is ellenőrizheti. Szakértőink a két leghasznosabbat javasolják.

Nyissa meg a “Futtatás” párbeszédpanelt a “Win+R” billentyűkombinációval. Írja be az “ms-settings:about” szót a szövegmezőbe. Nyomja meg az OK vagy az Enter gombot a fizikai billentyűzeten.

A Windows Beállítások szakaszban egy új ablak nyílik meg a számítógép tulajdonságaival. A RAM mérete a képernyőképen egy kerettel van jelölve.

A második lehetőség a Feladatkezelő használata. A Futtatás párbeszédpanel meghívásával írja be a “taskmgr” szót a szövegmezőbe. Kattintson az “OK” gombra vagy nyomja meg az Enter billentyűt a billentyűzeten.

Váltson a megjelenő ablakban az egységgel jelölt “Teljesítmény” fülre. Az oldalsávon kattintson a “Memória” területre. A telepített RAM teljes mennyisége a képernyőképen zöld jelöléssel van kiemelve, és egy C. Az aktuális memóriahasználati beállítások, beleértve a virtuális memóriát is, a “4” számmal jelzett területen jelennek meg.

Swap fájl kezelése

A swap-fájl méretének kézi vezérlésénél általában a következő ökölszabályok érvényesek. A RAM méretének megduplázása 2 GB esetén és 1,5-szerese 4 GB esetén. A legalább 8 GB RAM-mal rendelkező számítógépeken a Windows képes a virtuális memória kezelését egyedül is kezelni.

Nyissa meg a Futtatás párbeszédpanelt, és írja be a “sysdm” parancsot.cpl”. Kattintson az “OK” gombra a rendszer tulajdonságainak aktiválásához.

Váltson az “Extrák” fülre, amelyet egy egyessel jelölünk. Az első beállítási blokkban “Teljesítmény” kattintson a “Beállítások” gombra.

A következő beállítási ablakban ismét aktiválja a “Speciális” lapot. A “Virtuális memória” mezőben, amelynek neve ki van jelölve, kattintson a “Módosítás” területre.

A virtuális memória manuális kezelésének aktiválásához vegye ki a jelölést a nyíllal jelölt négyzetből.

Az “1”-gyel jelölt területen válassza ki azt a lemezt, amely a lapozófájlnak ad otthont. Állítsa a rádiógombot a “Méret megadása” lehetőségre. Írja be ugyanazokat az értékeket a zölddel kiemelt mezőkbe. Így javítjuk a swap fájl méretét, letiltva a rendszer dinamikus kezelését.

Kattintson a “Beállítás” gombra. Ellenőrizze, hogy a kézzel meghatározott érték jelenik-e meg a HDD kiválasztó mezőben. Nyomja meg az “” gombot a beállítások befejezéséhez. Ha a virtuális memória meglévő mérete megnövekszik, nincs szükség újraindításra.

Összefoglalva

Ebben az anyagban szakértőink elmagyarázzák az optimális lapozófájl méretének meghatározására vonatkozó ökölszabályokat, és bemutatják, hogyan lehet a fájlméretet kézzel beállítani.

Olvasson tovább  Az egérkurzor megváltoztatása a Windows 10 rendszerben
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: