20+ a legkeresettebb külföldi szakmák közül

Ha azon gondolkodik, hogy egy új országba költözik, az első dolog, amin el kell gondolkodnia, az az, hogy mivel fog megélni. Íme több mint 20 olyan foglalkozás, amely szinte minden országban keresett szakemberré teszi Önt.

20+ a legnépszerűbb külföldi állások közül

A világ munkaerő-piaci trendjei

A robotizáció világszerte virágzik. Ezért a legnagyobb kereslet az informatikai szakemberek iránt lesz. Egyértelmű, hogy a robotok nem helyettesíthetik az orvosokat és a tanárokat. Lesznek más szakmák is, amelyek emberi tényezőt és kreatív gondolkodást igényelnek. Mindazonáltal az informatikai irányzat a legígéretesebb, és a szakemberek iránt a közeljövőben nagy lesz a kereslet.

Alapvető készségek, amelyek hasznosak egy jó szakember számára:

 1. Rendszergondolkodás;

 2. magas szintű környezetbarátság;

 3. Tudja, hogyan kell kezelni a mesterséges intelligenciát különböző szinteken;

 4. A bizonytalanság hatékony kezeléséhez szükséges készségek;

 5. Kapcsolódó területek közötti kommunikáció;

 6. ügyfélközpontú;

 7. projektmunka készségek;

 8. Magas szintű idegennyelv-tudás.

Ahhoz, hogy keresett szakemberré váljon, fontos, hogy ne csak a megfelelő szakmát, hanem egy sor szükséges készséget is megtanuljon.

elemző és adattudós

A nagy adatokkal dolgozni tudó szakemberek minden országban keresettek.

Az elemzők részt vesznek az egyes részlegek teljesítményének elemzésében és a kapott információk alapján további stratégiák kidolgozásában. A munka fontosságára való tekintettel sok vállalat hajlandó magas fizetést fizetni és olyan juttatásokat nyújtani, mint a szállás, az egészségügyi és egyéb költségek.

Ebbe a kategóriába tartoznak az üzleti adatmenedzserként, digitális elemzőként egy osztályon, tanácsadóként, projektmenedzserként, adatarchitektként üzleti intelligencia rendszerekben stb. dolgozó alkalmazottak..

A szakma keresett az európai országokban, és 2019-ben Oroszországban is népszerűvé vált, és jelenleg munkaerőhiány van a munkaerőpiacon. Egy elemző átlagos éves jövedelme – 50-80 ezer dollár évente.

virtuális és kiterjesztett valóság építész

20+ a legkeresettebb külföldi szakmák közül

A Pandemic világosan megmutatta, hogy egész iparágak hogyan válhatnak online, az egész világot a távoktatás felé mozdítva el. Virtuális kirándulásokat is teszteltek, ahol az emberek otthonukból látogathatták meg a világ leghíresebb múzeumait, és élvezhették híres zenészek koncertjeit.

2021-ben ez a tendencia folytatódni fog, és az előrejelzések szerint a virtuális életmód mindennapossá válik. És mivel jelenleg nagyon kevés olyan szakember van, aki ezt biztosítani tudja, ez a jövő egyik legkeresettebb szakmája. Átlagos éves jövedelem -95-100 ezer dollár évente.

CRM menedzser

Az online kereskedelem egy másik olyan keresett terület, ahol folyamatosan szükség van munkavállalókra. A vezető felülvizsgálja a jelenlegi CRM rendszert, és új stratégiákat dolgoz ki az értékesítés növelésére. A célok különbözőek lehetnek, gyakrabban az ügyfélhűség és az értékesítés növelése.

CRM menedzser – olyan szakember, akinek munkája különösen fontos az erőforrások folyamatos optimalizálása és a teljesítmény javítását szolgáló eszközök szempontjából. Átlagos éves jövedelem – 75-80 ezer dollár évente.

Olvasson tovább  Rovarcsípések: Milyen veszélyek leselkednek ránk, és hogyan védekezzünk ellenük?

Közösségi média menedzser

Egy másik keresett szakma, amely lehetővé teszi, hogy a világ bármely pontján, de akár otthonról is dolgozhassunk. Egy ilyen szakember fő feladata a vállalat stratégiai kommunikációjának megtervezése és végrehajtása a közösségi hálózatokon keresztül. Ez a leghatékonyabb módja a potenciális és meglévő ügyfelekkel való kapcsolattartásnak, ezért a közösségi média menedzserek még sokáig keresettek lesznek a munkaerőpiacon. Az ilyen szakemberek átlagos jövedelme a felelősség szintjétől függ, és évi 25-70 ezer dollár között változhat.

Ügyvéd

A legjobban fizetett szakmák listáján minden országban. Az ügyvédek dolgozhatnak állami és magánvállalkozásoknak, az ügyészségnek, és védhetik az ügyfelek érdekeit mindenféle bíróságon. A munka rengeteg papírmunkával és mindenféle emberekkel való kommunikációval jár.

Fontos, hogy ha egy másik országba költözik, újra kell tanulnia és meg kell ismernie az adott ország jogszabályait. Itt a nyelvtudás különösen fontos a jogszabályok, rendeletek és tárgyalások megfelelő vizsgálatához.

Az európai országokban és Amerikában az ügyvédek átlagos éves jövedelme több mint 130 ezer dollár.

Marketer

Ezek az alkalmazottak felelősek az értékesítési tervért és a marketingkampányok végrehajtásáért. bármely országban a legkülönbözőbb területeken keresettek. A marketingesek átlagfizetése több mint 145 000 dollár. Általános gyakorlat, hogy a vállalat éves jövedelmétől függően bónuszokat és prémiumokat adnak a kiváló szakembereknek.

Pilóta és másodpilóta

20+ a legnépszerűbb külföldi szakmák közül

Egy keresett szakma, amely lehetővé teszi a kiváló pénzkeresést mind Oroszországban, mind bármely európai országban vagy Amerikában. A pilóták átlagos éves jövedelme több mint 160 000 dollár.

A szakma sajátosságait azonban figyelembe kell venni. Nemcsak igényes képzést és rendszeres orvosi ellenőrzéseket, hanem rendszertelen munkaidőt és nagyfokú felelősséget is jelent az emberek életéért. A repülőgép parancsnokká történő előléptetés nemcsak a jövedelmüket növeli, hanem a szakmai követelmények listáját is.

Nővér aneszteziológus

Az aneszteziológus ápolóknak nemcsak a szakterületükön szerzett középfokú végzettséggel, hanem egy további szakképesítéssel is rendelkezniük kell. Ezek a szakemberek felelősek az érzéstelenítésért és a létfontosságú szervek állapotának ellenőrzéséért a műtét során. A szakma nemcsak jó képzettséget, hanem olyan személyes tulajdonságokat is igényel, mint az emberek szeretete és az életükért való felelősségvállalás.

Az aneszteziológus ápoló átlagfizetése külföldön közel 170 000 dollár évente. De a munka új képzéssel jár abban az országban, ahol maradni kíván.

Ügyvezető igazgató

Ők azok az alkalmazottak, akik irányítják a vállalatot, meghatározzák annak politikáját és stratégiáját a kívánt célok elérése érdekében. Széleskörű tapasztalatot feltételez az emberek irányításában és olyan személyes tulajdonságokat, mint a vezetői képesség, a kezdeményezőkészség és a kreativitás. Az ügyvezető igazgató átlagos éves jövedelme több mint 200 000 dollár. Érdemes megjegyezni, hogy ez azon kevés szakmák egyike, amelyekben egy jó szakember Oroszországban többet kereshet, mint nyugati kollégái, a vállalat teljesítményétől függően.

Olvasson tovább  Gyors alvás - 17 hatékony módszer

Kiberbiztonsági szakértő

Egy másik keresett és jól fizető szakma, amelyhez bármelyik európai országban vagy az USA-ban találhat munkát. Feltételezi a digitális biztonság, az adatlopás megelőzésének képességét. Ahhoz, hogy egy másik országban munkát kapjon, nem kell átképeznie magát és további tanfolyamokat elvégeznie, egy jó szakembernek nem lesz gondja munkát találni. A kiberbiztonsági másodpilóták átlagfizetése 60 000 dollárnál kezdődik, és a szakmaiság és a felelősség szintjével arányosan nő.

Élelmiszer-technológus

Foodtech – az egyik leggyorsabban növekvő iparág az üzleti életben. Olyan úttörő termékek kifejlesztése, amelyek megfelelnek az egészségtudatos fogyasztók legmagasabb szintű igényeinek. Mesterséges húsokat, tejpótlókat, gluténmentes édességeket és egyéb ízletes, egészséges élelmiszereket fejleszt ki.

Az ilyen technológus átlagos jövedelme – 75-110 ezer dollár, az országtól és a szakmaiság szintjétől függően.

Értékesítési menedzser

20+ a legnépszerűbb külföldi szakmák közül

Az eladni tudó alkalmazottakat minden országban értékelik. Ha tehát megfelelő végzettséggel és gyakorlati tapasztalattal rendelkezik, akkor értékes eszköz lesz, amellyel növelheti cége eredményét.

Kényelmes, hogy a menedzserek az értékesítés bármely területén dolgozhatnak, így mobiltelefonokat és luxusruházatot is ugyanolyan sikerrel értékesíthet. Nemcsak az értékesítéssel kell foglalkoznia, hanem új ügyfeleket is keresnie kell, és jó kapcsolatot kell fenntartania velük, növelve a vállalat nyereségét.

A legfontosabb, hogy jó társalgási szintű idegen nyelvtudással (angol, lehetőleg annak az országnak a nyelve, ahová utazni kíván) és a szükséges személyes tulajdonságokkal rendelkezzen.

Az értékesítési menedzserek átlagjövedelme 130 000 dollár felett mozog, de nagyban függ a teljesítménytől.

Logisztikus

minden értékesítő cégnek szüksége van egy szakemberre, aki az áruk szállításáért és a raktározásért felel. Fontos, hogy az ilyen munkavállalónak képesnek kell lennie arra, hogy a költségek minimalizálása érdekében nyereséges szállítási tervet dolgozzon ki. A logisztikus feladata lehet a szállítási piac aktuális helyzetének elemzése, számítások készítése, új ügyfelek felkutatása és megnyerése is.

Ezenkívül közvetlenül a termelőkkel, a raktárkészletekkel és az értékesítési személyzettel kell tárgyalniuk, és a vámügyi dokumentációt is elő kell készíteniük. A logisztikusok átlagos éves jövedelme 100 000 dollár körül van.

Könyvelő

Ez egy olyan szakma, amelyre minden országban van kereslet. Egy jó könyvelő könnyen talál munkát bármely kereskedelmi vagy kormányzati szervezetnél. Képzettségétől és preferenciáitól függően dolgozhat az adózás, a biztosítás, a bankszektor, az orvostudomány vagy bármely más iparágban, mivel mindegyikben szükség van bérszámfejtésre és adólevonásra.

Egy könyvelő átlagos jövedelme – 70 ezer dollár évente, de a végső szám a képzettségi szinttől és a munkaterülettől függ.

Aktuárius

Ez egy olyan szakember, aki a biztosítási díjszabást és a díjkalkulációt végzi. Minden országban igénylik, mert a biztosítás népszerű szolgáltatás, és a vállalatoknak minden szerződésben ki kell számolniuk a kockázatokat.

Ez a munka számítógépes ismereteket, programozási ismereteket és idegen nyelv ismeretét igényli. A biztosítótársaság nyeresége a helyes biztosításmatematikai számításoktól függ, így egy jó szakember évi 55-80 ezer dolláros jövedelemre számíthat.

Olvasson tovább  Pincér állások pluszok és mínuszok

Orvosok

Az anyaországban szerzett diploma nem jogosít fel külföldi orvosi tevékenység végzésére. De ha bizonyítja, vagy ha további tanfolyamokat végez, akkor nagyon keresett orvos lehet belőle.

Itt vannak a legjobban kereső fogorvosok minden országban.

Sebész

A sebészek a legdrágább egészségügyi szakemberek listájának élén állnak, és nap mint nap életeket mentenek meg. Ez az igényes munka magas stressztűrő képességet és a szakma iránti elkötelezettséget igényel.

A sebészek legalább 10 évig külföldön képzik magukat, majd rendszeres továbbképzéseken vesznek részt, hogy naprakészek legyenek az egészségügy legújabb fejleményeivel.

A sebészek átlagjövedelme körülbelül 250 000 dollár évente, emellett különböző szociális juttatásokat és bónuszokat élveznek. A sebészek keresik a legmagasabb fizetést az USA-ban.

Fogorvos

20+ a legkeresettebb külföldi szakmák közül

Egy másik orvosi szakma, amely már nem sokáig veszíti el jelentőségét. Előbb vagy utóbb mindenkinek elkezdenek fogászati problémái lenni, és a fogorvoshoz való látogatás elkerülhetetlen. Nem szabad megfeledkezni a megelőző orvosi vizitek szükségességéről sem.

A fogorvosok átlagos éves jövedelme 200 000 dollár; ez a legmagasabb fizetés az Egyesült Államokban is.

Pszichoterapeuta

Divatos és tekintélyes szakma, magas jövedelemmel. Azok az idők, amikor az emberek nem értették, miért kell annyi pénzt fizetniük egy egyszerű beszélgetésért egy kényelmes székben, már régen elmúltak, és szinte minden országban megértik, hogy mennyire fontos nemcsak a fizikai, hanem a mentális egészség fenntartása is.

A pszichoterapeuta dolgozhat állami hivatalban vagy vezethet magánpraxist. Az ilyen szakember átlagos éves jövedelme több mint 150 ezer rubel.

Nőgyógyász

Az orvos, aki bármely életkorban ellenőrzi a nők egészségét, valójában az egész nemzetről gondoskodik, mivel nemcsak a lány általános egészségi állapota, hanem a nemzőképessége is a szakember műveltségétől függ.

A nőgyógyászok már fiatal korban elkezdik fogadni a lányokat, hogy figyelemmel kísérjék a test minden ciklikus változását, kezeljék a terhességeket és nyomon kövessék a felépülési időszakot.

Egy ilyen szakember éves jövedelme 174 000 dollár.

Aneszteziológus

Mielőtt a sebész, aki a legjobban fizetett egészségügyi szakemberek listájának élén áll, munkához lát, az aneszteziológus felkészíti a beteget, és az ő tevékenységétől függ a műtét sikere és általában a beteg élete.

Figyelembe véve az ilyen szintű felelősséget, az ilyen szakemberek magas jövedelmet – több mint 160 ezer dollárt évente – keresnek.

Egyéb szakemberek

Külföldön is keresett:

 1. vezetők;

 2. szállítmányozók;

 3. teherautó-vezetők;

 4. gondozók;

 5. művezetők;

 6. építészek;

 7. kőművesek;

 8. villanyszerelők;

 9. ezermesterek;

 10. ügyintézők;

 11. szobalányok;

 12. menedzserek stb..

Kiderült, hogy mindig találhatsz jó munkát külföldön, még felsőfokú végzettség nélkül is. Mielőtt azonban a költözés mellett döntene, érdemes alaposan tanulmányozni az adott ország munkaerőpiacát, mert például Kanadában nagy a kereslet a sofőrök és a teherautó-vezetők iránt, míg az európai országokban nem olyan nagy a kereslet irántuk.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: