A léc és a faanyagutánzat összehasonlítása | melyik a jobb

A természetes fából készült furnér díszítések már évek óta léteznek, bár az utángyártott anyagokkal versenyeznek. A különböző fűrészáruk közül a faanyagutánzat és a fűrészáru az egyik legsokoldalúbbnak tekinthető, de sokan összezavarodnak az egyes termékek bonyolultsága miatt. Szakértőink tanácsot adnak Önnek az optimális választáshoz.

A fafelületek jellemzői

Mindkét terméket nagyra értékelik sokoldalúságuk és kiváló megjelenésük miatt, ami a lehető legközelebb áll a valódi faanyaghoz.

Fretwork

Falburkolat

Ez egy gondosan megmunkált és méretre igazított deszka, amely keményfából/fenyőfából készült. Burkolat – egy igazi kincs, amikor a szobák belső terének díszítésére kerül sor. Gyakran használják különböző belsőépítészeti stílusokban:

 1. Skandináv – jól illik a kőhöz;

 2. High-tech – a belső terekben fémmel kombinálva használják;

 3. Loft – különböző típusú dekorációkat használnak;

 4. Provinciális – A filc festékréteggel van bevonva stb.

A faburkolat számos fontos tulajdonsággal rendelkezik:

 1. Sokoldalú használat;

 2. Környezetbarát;

 3. Könnyű telepítés;

 4. Megfizethető ár.

A faburkolatok egyedülálló módon képesek egészséges mikroklímát kialakítani a helyiségben. A forgácslapokkal felszerelt helyiség meleg és kényelmes lenne a hidegebb hónapokban, és a páratartalom minimálisan csökkenne.

A rétegelt faanyag néhány hátránya a következő– éghetőség és rothadásra való hajlam. a hasonló problémák elkerülése érdekében az anyagot speciális impregnáló bevonattal látják el.

Faanyagutánzat

fa

A gyalult kategóriára vonatkozik, meglehetősen széles méretvonallal: a termék hossza 6 m lehet, szélessége pedig 0,65 és 2 m között mozog. Az ilyen méretek ideálisak a fa homlokzatokhoz, és az egyszerű és kényelmes telepítés bármilyen konfigurációjú épületek burkolására alkalmas. Utánzás gerendák néha nevezik egyfajta szimbiózisát lécek és blokk ház.

A fűrészáru előnyei

 1. környezetbarátság– A furnérfűrészáru gyártásához különböző természetes anyagokat (különösen faanyagot) használnak fel. A dekoratív kezelés modern módszerei pedig lehetővé teszik, hogy biztonságos és esztétikus külső felületet hozzon létre.

 2. A használat egyetemessége– a fadúc utánzatból készült panelek bármilyen anyag felületének kikészítésére használhatók.

 3. tartósság– A figyelembe vett termék tökéletesen megbirkózik a hőmérséklet-különbségekkel, és antiszeptikus kezelés jelenlétében – és a nedvességgel (ez a termék nem fél a gombától, a penésztől és a nedvességtől). A furnérfa élettartama akár 25 év is lehet.

 4. Kiváló zajszigetelés, hőszigetelés– A szerkezeti jellemzők lehetővé teszik, hogy a termék megfelelő védelmet nyújtson a helyiség hőveszteségével szemben.

 5. egyszerű telepítés– a felület (vízszintesen és függőlegesen egyaránt) faanyagutánzattal való borításához nincs szükség különleges készségekre vagy szerszámokra. Az elemek a nyelv és horony módszerrel kapcsolódnak egymáshoz.

 6. Ésszerű ár– Az alacsony ár és a széles körű felhasználás minden fogyasztó számára elérhetővé teszi a furnérfát.

 7. Ahhoz, hogy a termék tökéletesnek tűnjön, érdemes megemlíteni a gyengeségeit:hajlamos a kiszáradásra és gyúlékony.

Főbb különbségek

Az imitációs gerenda és a bükk furnér gyakorlatilag nem különbözik, így a laikusok gyakran összekeverik ezt a két befejező anyagot. A megfelelő termék kiválasztásához meg kell értenie a különbségeket. Először is a termék vastagsága. Az imitált gerendák vastagsága jobban különbözik, mint a léceké: 16 és 37 mm között. Míg a burkolólapok vastagsága nem több mint 16 mm.

Másodszor, a telepítési módszer. A filc szinte bármilyen irányban beépíthető: vízszintesen, függőlegesen, átlósan. Az utángyártott táblák nem büszkélkedhetnek ugyanezzel a rugalmassággal – csak vízszintesen lehet őket fektetni.

Mit válasszunk külső/belső burkolathoz?

Mindkét anyag elvileg alkalmas homlokzatburkolatok készítésére. Mindez elsősorban az építésre / javításra szánt költségvetéstől és az ízléstől függ. Külső használatra (favázas és fából készült épületek esetében) a faanyagutánzat használatát javasoljuk, mivel kevésbé érzékeny a külső hatásokra.

A megfelelő termék kiválasztásakor mindig figyeljen a páratartalomra – optimális index – 10-14 %. Ha ez magasabb, akkor nagyobb valószínűséggel deformálódik a felület hosszabb napsütés után. Fontos figyelembe venni a termék osztályát is – az A osztály a legjobb. Ezek a termékek hibátlanok, szilárd reteszelésű csatlakozással rendelkeznek.

A falburkolatok ideálisak belső terekbe (bár kültéren is használhatók). By the way, a burkolat a fürdő falak is használt bélések, mint az anyag keményfából készült, amely nem bocsát ki mérgező az emberre illóolajok, ha melegítik.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: