Összehasonlítjuk a szűrőket – Aquaphor és Barrier | Határozza meg a legjobbat

Amikor eldöntjük, hogy melyik vízszűrő a legjobb az Ön számára, sokan hajlamosak megkérdezni: Melyik a legjobb?? A gyártók rengetegféle terméket kínálnak a csapvíz javítására. Ma az Önök figyelmét egy részletes elemzés a hazai szűrők Aquafor és Barrier. Szakértőink kiderítik, ki a legjobb.

Milyen típusú terméket válasszon?

A vízszűrő piac különböző költségű és funkcionalitású helyhez kötött és mobil egységek sokaságát kínálja. Melyik alternatívát válasszuk?? Nehéz megválaszolni a kérdést, mert ez leginkább a személyes preferenciáktól függ. Nézzük a főbb fajtákat.

Kancsó

A legnépszerűbb, legolcsóbb és a legtöbb ember számára praktikus. Külsőleg egy műanyag kancsó, belül cserélhető kazettával, amely eltávolítja a csapvízből a legtöbb szennyeződést. Könnyen használható termék, amely bármilyen konyhabelsőbe illeszkedik.

Előnyök

 • Alacsony költség – az összes faj közül a korsó kedvező árú.

 • Kompakt – a termék kis helyet foglal, és mobilitásának köszönhetően nemcsak a konyhában, hanem például az úton, vidéki házban stb. is használható..

 • Könnyű használat – a kancsók nem igényelnek csatlakozást, és nagyon egyszerű a működtetésük: még egy gyermek is megbirkózik ezzel a feladattal.

A hátránya

 • Kevés erőforrás – ahhoz, hogy mindig ízletes és ami a legfontosabb, tiszta vizet élvezhessen, gyakran kell cserélni a kazettát: legalább 2 havonta egyszer;

 • Alacsony szűrési sebesség (legfeljebb 0,4 liter/perc) – ami kényelmetlen olyan esetekben, amikor rövid idő alatt nagy mennyiségű vízre van szükség (és ha egy egész edényre van szükség, az ember belefáradhat a várakozásba).

Áramlásos szűrő

Az ilyen típusú termékek lehetővé teszik, hogy rövid idő alatt nagy mennyiségű tiszta vizet állítsanak elő, mivel képesek a vizet folyamatos áramlásban tisztítani. Az átfolyó szűrő nem lesz képes ugyanolyan nyomást biztosítani, mint a csap, de nagyon gyorsan meg lehet tölteni a fazekat vízzel.

Olvasson tovább  A pehely és a bársony összehasonlítása | Melyik a jobb a kanapéra?

Az átfolyó szűrők ilyen fajtái léteznek:

 1. A csaptelep fúvóka a legkompaktabb lehetőség a bemutatottak közül. Optimális azokban az esetekben, amikor a hely szűkös. Úgy néz ki, mint egy kis fúvóka, amely közvetlenül a csapra van rögzítve.

 2. Az önálló modell egy kis edény, amelyet a mosogató közelében helyeznek el, és a fenti lehetőséghez hasonlóan a csaphoz csatlakozik. Egyes esetekben az asztali szűrők nem csatlakoznak a csaphoz (hasonlóan a kancsószűrőkhöz, de terjedelmesebbek).

 3. helyhez kötött változat – a legerősebb az átfolyós termékek között és drága. Illeszkedik a mosogató alá. Mindig a fő vízcsap mellé szerelendő csapot tartalmaz. A legsokoldalúbb lehetőség, amely többféle tisztítási módot kombinál.

Az Aquaphor szűrők jellemzői

Az Aquaphor szűrők jellemzői

“Az Aquaphor 14 fajta kancsószűrőt gyárt, amelyek maximális kapacitása 4,2 liter, a cserélhető patronok kapacitása pedig akár 350 liter is lehet. Valamennyi modell nem csak kapacitásuk, hanem tartósságuk tekintetében is figyelemre méltó. A hazai gyártó több modellje is kiemelkedik:

 1. A “Standard” változat egy gazdaságos és kompakt szűrő 170 literes patronnal és 2,5 literes kapacitással. Ez a legjobb megoldás egy kis család számára, szervesen illeszkedik bármilyen helyiségbe;

 2. “Prestige” – a termék kialakítása olyan csúszkát biztosít, amely lehetővé teszi a víz gyors felszívását és véd a por behatolásától. A víz térfogata 2,8 l;

 3. “Country” – a legjobb megoldás a vidéki házak számára – az ilyen Aquafor nem csak nagy kapacitással (3,2 l), hanem jelentős erőforrással (akár 300 l) is jellemezhető.

Az Aquafor átfolyós szűrőit többlépcsős, egymástól függetlenül cserélhető tisztítórendszer jellemzi. Így a víz mindenféle szennyeződéstől való majdnem 100 %-os tisztítása érhető el.

Az Aquafor gyártásának fő sajátossága a saját fejlesztés – a kelát ioncserélő szál Aqualen (Oroszországban és az USA-ban szabadalmaztatott) – használata. A többi vállalat többségétől eltérően az Aquafor maga gyártja a patronokhoz szükséges összes szorbenseket.

Olvasson tovább  Vasalók és gőzölők összehasonlítása | Találja meg a legjobbat

Az Aqualen rost biztosítja:

 1. nehézfémek, szerves anyagok, baktériumok, klór stb. eltávolítása a vízből.;

 2. A jótékony ásványi összetétel megőrzése;

 3. a tisztított termék bakteriális szennyeződésének megelőzése (még akkor is, ha a patron erőforrása kimerült).

Az Aquaphor szűrők fő előnyei:

 1. A tisztítás minősége;

 2. Stílusos kialakítás;

 3. Könnyen használható.

A Barrier szűrők különleges jellemzői

Barrier szűrők

Az “Aquafor” mellett a “Barrier” vállalat számos modelljét kínálja a víz szennyeződésektől való tisztítására szolgáló kancsó és áramlási típusú termékeknek. A kancsószűrők közül a legnépszerűbbek a következők:

 1. Grand – nagycsaládosok számára – ez a gát 3,5 liter víz tárolására alkalmas, és a patronja akár 350 liter vizet is megtisztít. A kancsó praktikus fogantyúval és fedéllel van ellátva, hogy megakadályozza a porosodást. Ehhez a modellhez egyszerre többféle cserélhető patron alkalmas a víz klórtól, benzoltól való megtisztítására, értékes ásványi anyagokkal való dúsítására és lágyítására.

 2. Norma – kis méretű Barrier modell (1,6 l űrtartalmú), amely kis családok és szerény méretű konyhák számára alkalmas. ugyanolyan jól megbirkózik a tisztítással, mint az előző.

A gátlószűrők innovatív technológiát alkalmaznak a minőségi víztisztítás eléréséhez:

 1. A SmartSilver – amelyet a csecsemőknek szánt termékekben használnak – ezüstöt tartalmaz, amely baktériumölő tulajdonságairól ismert – fertőtleníti a vizet, és nem szennyezi a tisztított terméket;

  • Az orosz-japán “eredetű” rendszer megbízhatóan fertőtleníti a vizet;

  • Az aktív (“kókusz”) faszén töltőbetét – a kancsó modellek alapfelszereltségéhez tartozik – eltávolítja a klórt és vegyületeit a vízből;

  • A byPass rendszer – az átfolyós gátakhoz tervezve – tisztítja a kemény vizet és lágyítja azt.

A fő előnyök:

 1. A termékek praktikus kialakítása;

 2. Hatékony vas- és klóreltávolítás.

Összehasonlító jellemzők

Alapos összehasonlító elemzés elvégzése után szakértőink a következő egyértelmű eredményekre jutottak.

Akadály

Aquaphor

A víztisztítás minősége

Különböző minőségű víz tisztítására tervezték: kútvíz, csapvíz, kútból származó víz. A patron alapján – a szemcsés típusú, szénalapú szorbens

Különböző vízminőségek tisztítására tervezték: kútvíz, csapvíz, mélyfúrású kútvíz. A patron egy szabadalmaztatott szálon (Aqualen) alapul

Hosszú élettartam

Szavatossági idő – 5 év

Élettartam – 5 év

Tervezés

Széles szín- és formaválasztékban kapható modellek

Széles szín- és formaválasztékban kapható modellek

Építési jellemzők

A kancsószűrőket egy kancsó, egy tölcsér a termék vízzel való feltöltésére, egy fedél, egy patron, egy szűrőbetét és egy szűrőbetét képviseli

A kancsószűrőket egy kancsó, egy tölcsér a készülék vízzel való feltöltéséhez, egy fedél és egy patron mutatja be

Ár

250-600

300-800 rubel

Olvasson tovább  A bojler és az átfolyós vízmelegítő összehasonlítása | Melyik a jobb?
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: