A Fezam és a Mexidol összehasonlítása | A legjobb meghatározása

Fezam

Előnyök

Hátrányok

A két hatóanyag optimális kombinációja

5 éves kor előtt nem alkalmazható

Jó tolerálhatóság, a mellékhatások minimális kockázata

Számos ellenjavallat

Terhes vagy szoptató nőknek nem írható fel

Vazodilatátor hatása van

Nemcsak az agyi, hanem a vestibuláris keringést is javítja

Mexidol

Előnyök

Hátrányok

Kifejezettebb antihipoxiás hatás

Hatással van a koncentrációra

Van egy injektálható formája a felszabadításnak

Gyermekgyógyászatban ellenjavallt

Pozitív hatás a memóriára

Allergiás tüneteket okozhat

Elvonási szindrómában használatos

Fezam leírása

Phezam

A cinnarizin és piracetam alapú Fezamot tabletta formájában árusítják. A Balkanpharma-Dupnica és a Zdravle gyártotta. A nootróp kombinációk egy csoportjára utal. Az érszűkületre irányuló hatás. Neurometabolikus és antihipoxiás hatása is van.

A két hatóanyag kombinációja teszi a terméket előnyössé a betegek számára. A gyógyszer kényelmesen bevehető. Fokozza az anyagcserét, növeli a fehérje- és energiaanyagcserét, felgyorsítja a glükóz kiválasztását és megakadályozza az oxigénhiányt.

A cinnarizin csökkenti az izomtónust, érösszehúzó hatása van anélkül, hogy befolyásolná a BP-t. Enyhe antihisztamin aktivitást is mutat, csökkenti a szimpatikus NS tónust, növeli az eritrocitamembránok rugalmasságát, csökkenti a vér viszkozitását. A piracetam felelős az energia-anyagcsere és a szövetek helyreállításának fokozásáért az iszkémiás területen.

Kutatás és hatékonyság

A Phezammal kezelt 48 beteggel végzett vizsgálatban jó tolerálhatóságot figyeltek meg. A főcsoportban megfigyelt pozitív javulás a véráramlás helyreállításában és a keringési zavarok jeleinek csökkenése. A Fezam az iszkémiából való felépülés során a kognitív és beszédzavarokkal járó kezelésre ajánlott.

A piracetam és a cinnarizin kombináltan hat a kóros folyamat különböző részeire. A megfelelő kombináció a cerebrovaszkuláris rendellenességek sikeres kezeléséhez. A Fezam lehetővé teszi a hosszú távú terápiát minimális mellékhatások mellett. A piracetam és a cinnarizin kombinációban erősebb antihipoxiás hatást fejt ki, mint önmagában. A gyógyszer bizonyítottan javítja a perifériás, az agyi és a koszorúér-keringést. A Fezam a neurológiában és a kardiológiában használható.

Olvasson tovább  A gyógyszerek felülvizsgálata - Ascoril és ACCZ | Mit válasszon

Források:

 1. “Fezam a cerebrovaszkuláris rendellenességek komplex kezelésében”. Arabkhanova M.. 2010.

 2. “A Fezam lehetőségei az agyi érrendszeri betegségek kezelésében”. Shatkovskaya A.. 2014.

Ellenjavallatok

A Fezam gyógyszer nem alkalmazható a következő betegségek és állapotok esetén:

 1. a vérzéses típusú stroke;

 2. 5 éves kor alatt;

 3. túlérzékenység;

 4. Galaktóz intolerancia.

A gyógyszert óvatosan kell alkalmazni pszichomotoros izgatottság, vese- és hepatobiliáris rendszer elégtelensége, súlyos vérzés esetén. A Parkinson-kór, a Huntington-kór és a vérzéscsillapítási zavarok szintén relatív korlátozást jelentenek a használatra vonatkozóan.

Terhesség alatt nem ajánlott, mivel nincs információ a teratogén hatásról. A gyógyszer kiválasztódik a tejjel, ezért nem alkalmazható a szoptatás alatt.

Mellékhatások

Mellékhatások

A Fezam a következő mellékhatások kialakulását idézheti elő:

 1. Allergia – túlérzékenység, fényérzékenység, ödéma;

 2. CNS – idegesség, ataxia, hallucinációk, szorongás;

 3. Gyomor-bél traktus – túlsápadtság, folyékony széklet, hányinger;

 4. Mások – csökkent libidó, remegés, ha hosszú ideig használják.

Adagolás

A tablettákat felnőttek 1-2 alkalommal 3 alkalommal veszik be 4-12 hét alatt. A kezelés több évig is eltarthat. Ajánlott 5 éves kor után, 1-2 kapszula 1-2 alkalommal 6-12 héten keresztül.

Túladagolás esetén nem észlelhetők súlyos tünetek. Ingerlékenység, rossz alvás, nyugtalanság, eufórikus állapotok, rémálmok fordulhatnak elő. A kezelés tüneti, nincs szükség a gyógyszeres kezelés megszüntetésére.

Ki kinek való

A Fezam gyógyszer a következő betegségek és állapotok esetén segít:

 1. Ischaemiás és vérzéses stroke utáni felépülés;

 2. Pszicho-organikus szindróma rossz tanulási képességgel járó gyermekeknél;

 3. mérgezés;

 4. Kognitív károsodással járó CNS-betegségek;

 5. aszténiás szindróma;

 6. migrén.

A Mexidol leírása

Mexidol

Az antioxidáns Mexidol etilmetil-hidroxipiridin-szukcinátot tartalmaz. Kapható tabletta és injekciós formában. Gyártó – Pharmasoft.

A gyógyszer görcsoldó, nootróp, antihipoxiás, stressz-védő, anxiolitikus hatású. A mexidol növeli az agy dopamintartalmát, javítja az anyagcsere-folyamatokat, csökkenti a vérlemezke-aggregációt, kifejezett antitoxikus hatása van az elvonási szindrómában.

A Mexidolt ischaemiás betegségben írják fel az ischaemiás terület funkciójának javítása érdekében. A termék szedése segít fenntartani a szívizomsejtek működését és megóvni integritásukat.

Olvasson tovább  Az Ibuprofen és a Nurofen összehasonlítása | Melyik a jobb?

Kutatás és hatékonyság

A stroke utáni rehabilitációban való alkalmazása megbízhatóan a funkcionális károsodás csökkenéséhez és a klinikai tünetek megszűnéséhez vezet, amint azt egy randomizált vizsgálat kimutatta. A Mexidol-kezelt csoport életképessége a Rankin-skálán szignifikánsan magasabb volt.

A gyógyszer bizonyított biztonságossága a korai rehabilitációs időszakban. A Mexidol biztonságos és jól tolerálható a betegek számára. A gyógyszert a stroke utáni rehabilitáció során a betegek kezelésére ajánlják.

Forrás: “Egy randomizált, kettős vak, többközpontú, placebokontrollos, párhuzamos csoportos vizsgálat eredményei a Mexidol hatékonyságáról és biztonságosságáról a hosszú távú szekvenciális terápia során a hemiszferikus ischaemiás stroke akut és korai felépülési időszakában lévő betegeknél (EPICA)”. Journal of neurology and psychiatry im. .. Korsakova. 2017.

Ellenjavallatok

A Mexidol nem adható, ha a készítmény túlérzékeny, vagy a hepatobiliáris vagy vizeletkiválasztó rendszer súlyos károsodása esetén.

Óvatosan alkalmazható gyermekgyógyászatban, szoptatásban és terhességben.

Melléktünetek

A Mexidolra adott nemkívánatos reakciók közé tartozhatnak az allergia, a diszpeptikus tünetek, a bélrendszeri zavarok, valamint a következők. A gyógyszer jól tolerálható.

Adagolás

125-250mg 3-szor. Maximális adag 6 tabletta. A kezelés időtartama – 2-6 hét, elvonási szindrómával – legfeljebb 7 nap. A terápiát fokozatosan hagyják abba; az adagot 2-3 nap alatt csökkentik.

Kezdje 1-2 tablettával egyszer vagy kétszer. Fokozatosan az adagot 6 tablettára emelik. Ischaemia esetén a kúra legfeljebb 8 hétig tart. A tavaszi és őszi időszakban ismételt kezelés ajánlott.

Ki alkalmas erre?

Ki a megfelelő

A Mexidol felírására olyan javallatok vannak, mint:

 1. vegetatív dystonia;

 2. koszorúér-betegség;

 3. elvonási tünetek;

 4. Antipszichotikus gyógyszerekkel való mérgezés;

 5. aszténia;

 6. szomatikus betegségek megelőzése extrém megterhelés esetén;

 7. A stressztényezők hatása;

 8. kognitív zavarok;

 9. encephalopathia.

Ár és analógok

A gyógyszer

Költségek

Analóg/helyettesítő anyagok

Fezam

Tabletták #60 – 280 rubeltől

Axotilin

Dendrix

Difoszfocin

Quanil

Lyra

Neurodar

Kemodin

Samazine

Ronocyte

Novaxone

Mexidol

125 mg #50 tabletta – 390 rubelből

Ampullák 2 ml #10 – 515 rubelből

Antifront

Zamexen

Mexiprim

Meximidol

Melyik gyógyszer a jobb?

A Mexidolnak több előnye van. Injekciós oldatban kapható, ami szélesíti az alkalmazási területet. A Fezam hatékonyabb lesz migrén, hallási zavarok esetén. A Mexidol jobb a szívkoszorúér-betegség és annak utóhatásai esetén.

Egyes esetekben a két gyógyszer kombinációja működhet, mint például agysérülés, kognitív károsodás esetén. Gyakran a tanfolyamot más gyógyszerekkel egészítik ki.

A Fezam és a Mexidol egyformán hatékony, ha rendeltetésszerűen alkalmazzák. Ahhoz, hogy a kezelés sikeres legyen, meg kell vizsgálni Önt, és követnie kell az orvos által előírt kúrát.

Olvasson tovább  A készítmények áttekintése Ges és Dimia | melyiket válasszuk
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: