A Pimafucin és a Terginan összehasonlítása | A legjobb meghatározása

A Pimafucin és a Terginan a nőgyógyászatban gombás fertőzések kezelésére használt gyógyszerek. Mindkét termék rendkívül hatékonynak bizonyult, de még mindig vannak hátrányaik. Az előnyökkel együtt lebontottuk őket, hogy megtudjuk, melyik gyógyszer a legjobb.

Pimafucin

A

Hátrányok

A formák sokfélesége

A mellékhatások nagyobb gyakorisága

Jó tolerálhatóság

Csak trichomonádok és gombák ellen aktív

Terhesség

Terginan

Előnyök

Hátrányok

Négy hatóanyag

Terhes és szoptató nőknek nem ajánlott

Kényelmes alkalmazási rendszer – naponta egyszer

A kezelés alatt nem szabad szexuális kapcsolatot létesíteni

Hatásos a vaginózis és a hüvelygyulladás ellen

A kezelés nem lehet hosszú

Nincs szisztémás hatása, helyes használat esetén nincs túladagolás

A gyógyszer leírása Pimafucin

Pimafucin

A Pimafucin gombaellenes szer tabletta, kúp vagy krém formájában kapható. Fő összetevője a natamicin. A Pimafucint az Astellas Pharma és a Temmler gyártja Hollandiában. A gyógymód fő célja a gombás fertőzés kezelése. Nőgyógyászatban, gasztroenterológiában, bőrgyógyászatban használják.

Kutatás és hatékonyság

A Pimafucin a Primafunginhoz hasonló társaihoz képest némileg gyengébb a könnyű használat szempontjából. Nem kevésbé hatékony. A gyógyszer biztonságossága lehetővé teszi, hogy a terhesség alatti hüvelyi fertőzések kezelésére használják.

A hüvelyi candidiasis az egyik leggyakoribb betegség a nők körében. Ezért a kezelésnek következetesnek, gyorsnak és hatékonynak kell lennie. A pimafucin kúpok jó eredményeket adnak. Fontos azonban a komplex megközelítés. Ezért gyakrabban írják fel más gyógyszerekkel kombinálva.

Források:

  1. “A vulvovaginális candidiasis hatékonysága és megfelelősége a terhesség alatt”. Tyutyunnik B.. GI. 2018.

  2. “A hüvelyi candidiasis diagnózisának és kezelésének jelenlegi elvei”. Evseev A.. 2009.

Ellenjavallatok

A Pimafucin alkalmazásának fő korlátja a hatóanyaggal szembeni intolerancia. Terhesség és szoptatás alatt nem alkalmazható, ha nem feltétlenül szükséges. Az orvosnak fel kell mérnie az összes kockázatot, és mérlegelnie kell az előnyöket a kockázatokkal szemben.

Mellékhatások

A Pimafucinnal történő kezelés lehetséges mellékhatásai a következők:

  1. Gyomor-bélrendszeri zavarok, hányinger, hányás, hasmenés;

  2. A krém használatakor – égő érzés a felhordási területen.

A mellékhatások általában gyorsan, következmények nélkül megszűnnek, és nem igényelnek megvonást. Ha súlyosbodnak és jelentős kellemetlenséget okoznak, érdemes orvoshoz fordulni.

Adagolás

A Pimafucin tablettát bélcandidózisra írják fel. Egy hetes kezelés. A beteg naponta 4-szer 1 tablettát, a gyermekek adagja naponta 2-szer 1 tabletta.

Nőgyógyászatban 1 csomag kúp lefekvés előtt 3-7 napig hüvelyi candidiasis esetén. A tünetek megszűnése után a kezelést még 2-3 napig folytatni kell.

A krémet körömgomba és dermatomycosis kezelésére használják. Az érintett területre naponta 1-4 alkalommal alkalmazzuk. A kezelés legfeljebb egy hónapig tart.

Ki alkalmas

A Pimafucin a következő javallatokkal rendelkezik:

  1. Hüvelyi candidiasis;

  2. gombás bőrelváltozások;

  3. Bélrendszeri candidiasis;

  4. körömgomba.

A Terginan tabletta leírása

Terginan

Terginan, négy komponens – neomicin, prednizolon, ternidazol, nisztatin – alapú hüvelyi tabletta formájában alkalmazott gombaellenes gyógyszer. A gomba mellett a trichomonas ellen is aktív. A Sophartex gyártja Franciaországban.

Kutatás és hatékonyság

A Terjinan hüvelytabletta nőgyógyászati gyulladásos és fertőző betegségek kezelésére szolgál. Gyulladáscsökkentő és gombaellenes hatású. A képleten belül több különböző összetevő biztosítja a komplex hatást. Neomicin – antibiotikum, ternidazol – trichomonádok ellen aktív, nisztatin – gombaellenes szer, prednizolon – gyulladáscsökkentő összetevő.

A Terjinan szerepel a nők nemi szervi fertőzéseinek kezelésében terhesség és szoptatás alatt, mivel biztonságos és hatékony. Vaginózis, candidiasis, vaginitis, trichomoniasis kezelésére használják.

Források:

  1. Terginan. Gyógyszer-nyilvántartás. ReLeC.Roux (31.07.1998).

  2. “Terginan egy farmakológus szemével: innovatív megközelítés a különböző genezisű hüvelygyulladás kezelésére”. Mamchur B.. 2015.

Ellenjavallatok

A tabletta nem használható, ha egy vagy több összetevő intoleranciája van. A gyógyszer alkalmazható terhesség és szoptatás alatt.

Mellékhatások

A Terginan jól tolerálható. Helyi allergiás reakciók, égés, viszketés, bőrpír, nemi szervi kellemetlenségek ritkán fordulnak elő. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a mellékhatások nem jelentősek és nagyon gyorsan elmúlnak.

A kezelést nem szükséges lemondani. Ha az állapot rosszabbodik, a gyógyszert visszavonják; az esetet egyénileg vizsgálják.

Adagolás

A Terjinan-t naponta 1 tablettát kell beadni. Lefekvés előtt alkalmazzák. A tablettát a behelyezés előtt körülbelül fél percig vízben kell áztatni. Normál kúra – 10 nap.

Kinek való

A Terginan a nőgyógyászatban és a szülészetben a hüvelygyulladás és a vaginózis kezelésére és megelőzésére szolgál. A tabletták hatékonyak a gombás és bakteriális fertőzések ellen. Használhatók gombás és trichomonád hüvelygyulladás, bakteriális vaginózis.

A Terginant profilaktikusan írják fel a műtét előtt és a műtét utáni időszakban. A szülészetben segíthet megelőzni a baba fertőzését. A tablettákat diagnosztikai eljárások előtt használják, amelyek után megnő a fertőzés kockázata.

Költségek és analógok

analógok

A termék

Költségek

Analógok

Pimafucin

Tabletták 100 mg #20 – 530 rubelből

Hüvelykúpok 100 mg #3 – 250 rubelből

2% tejszín 30 g – 320 rubeltől

Ecofucin

Primafungin

Terginan

#10 – 400 rubeltől

Orzol

Meratin

Melyik gyógyszer a jobb?

A Pimafucin egy többkomponensű gyógyszer. Többféle formában kapható, ami kényelmessé teszi a használatát. Gomba és trichomonádok ellen is hatásos.

A Terginan hatással van az anaerob mikroorganizmusokra. Csak hüvelyi tabletta formájában kapható, így használata korlátozott. Biztonságos, nincs szisztémás hatása, mivel adszorpciója alacsony. Ugyanezen okból a gyógyszer túladagolása szinte lehetetlen.

Mindkét gyógyszer hatásos a szájpenész, a hüvelyi candidiasis és a hüvelyi candidiasis kezelésére. Jól tolerálhatók, ritkán okoznak mellékhatásokat. A Pimafucin más pimafucin készítményekhez képest nagyobb gyakorisággal okoz nem kívánt tüneteket.

Válasszon egy gyógyszert kell egy orvosnak a betegség kórokozójának azonosítása után. Meghatározza a kezelés dózisát és időtartamát. Az önkezelés veszélyes lehet.

Olvasson tovább  Az Isofra és a Polydex összehasonlítása | A legjobb meghatározása
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: