Összehasonlítjuk a Sinupretet és a Tonsilgon-t | Melyik a jobb és hogyan különböznek egymástól?

Az akut és krónikus légzőszervi betegségek kezelésében aktívan használt növényi jogorvoslatok. Enyhe, jól tolerálható, ritkán okoz mellékhatásokat és hatékony a gyulladás ellen. Egyes fitopreparátumok immunmoduláló hatásúak és megakadályozzák a betegség kiújulását.

Ma két gyógynövényre, a Sinupretre és a Tonsilgonra összpontosítunk. Ezek a termékek különböző összetételűek és különböző problémákat oldanak meg. Nem tudjuk megmondani, hogy melyik lehetőség jobb – a gyulladásos folyamat különböző részeire hatnak, egyidejűleg vagy egymás után alkalmazhatóak. De összehasonlítjuk a növényi összetevők hatását a szervezetre, és elmagyarázzuk, hogyan különböznek egymástól.

Gyógynövények köhögés és nátha esetén: a tartalmak összehasonlítása

A Tonsilgon és a Sinupret növényi fertőtlenítőszerek. Ezeket egyetlen vállalat gyártja: a Bionorica (Oroszország). Lapunk szakértői összehasonlították a készítmények tartalmát, és megállapították, hogy különböznek egymástól – nincs egyetlen azonos összetevő.

A termék és jellemzői

Sinupret

Tonsilgon

Összetétel

enciángyökér;

primula virágok;

bodzavirág;

sóskafű;

verbéna gyógynövény

tölgyfakéreg;

gyógynövény a pitypang

zsurlófű;

cickafarkfű;

diólevél;

kamillavirág

termékforma

cseppek szájon át történő alkalmazásra (víz-alkoholos oldat);

Rágott és bevont tabletták

szájon át beadott cseppek (víz-alkoholos oldat);

bevont tabletták

Költségek

300-350 rubel

300-350 rubel

Hogyan működnek a fitopreparátumok?

Ezeknek a gyógyszereknek a széles hatásspektruma összetételükből adódik. Megvizsgáltuk az egyes gyógyszerek összetevőit, és kiderítettük, hogy miben különböznek egymástól.

Sinupret

Sinupret

Antiszeptikus és mérsékelten antibakteriális hatású kombinált gyógynövényes készítmény. Elpusztítja és/vagy gátolja a felső légutakat megfertőző kórokozók fejlődését. Enyhíti az orrmelléküregek váladékát. Enyhíti a gyulladást, csökkenti a duzzanatot és megkönnyíti az orrlégzést. Megelőzi a vírusos és bakteriális légúti fertőzések szövődményeit.

Olvasson többet az egyes összetevőkről:

 1. Primrose. Könnyíti az orrlégzést a nyálkaváladék kiürítésével. Fertőtlenítő, antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.

 2. Encián és bodza. Erősíti az orrmelléküregek szekrécióját.

 3. Sorrel. Gyulladáscsökkentő és kiválasztó tulajdonságokkal rendelkezik. Elősegíti a helyi immunitást.

 4. Vervain. Vírusellenes hatása van, és megkönnyíti a viszkózus váladék lefolyását. Erősíti az immunrendszert.

A Sinupret klinikai felülvizsgálatokban kimutatták, hogy hatással van az influenza- és parainfluenza-vírusokra, és fokozza az antibiotikumok hatását. Nem helyettesíti a specifikus vírusellenes és antibakteriális terápiát, de kombinált kezelés esetén felgyorsítja a gyógyulást.

Az a vélekedés, hogy a növényi gyógymódok nem olyan hatékonyak, mint a szintetikusak. De ez nem így van a Sinupret esetében. Klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy a phytoprepret hatása hasonló a szintetikus nyálkaoldókéhoz.

Az orvosi szakirodalom elemzése a következő következtetésre vezet: A Sinupret nemcsak csökkenti a gyulladást és helyreállítja a melléküregek vízelvezetését, hanem megtöri a krónikus arcüreggyulladás ördögi körét is. Csökkenti a visszaesés kockázatát és meghosszabbítja a remisszió időtartamát. Az alkalmazás után az ember egy időre elfelejtheti a szokásos orrfolyást.

Tonsilgon

Tonsilgon

A mandulagyulladás elsősorban a torok nyálkahártyáját érinti. Minden összetevője kisebb-nagyobb mértékben rendelkezik ezekkel a hatásokkal:

 1. Gyulladáscsökkentő: csökkenti a duzzanatot, csökkenti a nyirokcsomó túlburjánzást, enyhíti a kapcsolódó tüneteket (torokfájás).

 2. Antibakteriális: Elpusztítja a baktériumokat és vírusokat. A hatás nem specifikus és mérsékelt.

A klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy a Tonsilgon immunstimuláló hatású. Növeli az immunglobulin G és a T-limfociták szintjét a vérben. Ezek az összetevők felelősek a gyulladásos betegségek immunválaszáért. Az immunrendszerben bekövetkező pozitív változások több hónapig tartanak. Ez lehetővé teszi, hogy a Tonsilgon-t krónikus mandulagyulladás és más hasonló állapotok kezelésére ajánljuk.

Hasonlítsuk össze a gyógynövényes gyógymódok hatékonyságát

A hatékonyság összehasonlítása

A nemzetközi irányelvek szerint a gyakorlati gyógyászatban csak olyan készítmények használhatók, amelyek klinikai hatékonysága bizonyított. A kiválasztott gyógymódot randomizált, placebo-kontrollált vizsgálatoknak kell alávetni. Nagy mintaméretnek kell lennie – sok résztvevőnek a különböző egészségügyi intézményekből. A nemzetközi farmakológiai közösség csak ezután ismeri el a gyógyszert.

A komoly klinikai vizsgálatok mindig nehéz, időigényes és drága vizsgálatok. Nem minden gyógyszergyártó cég engedheti meg magának ezt a fajta kutatást. Ebben az esetben más, kevésbé bonyolult és időigényes vizsgálatokat végeznek. Az orvosoknak meg kell bízniuk az általuk elvégzett tesztekben, és az egyik vagy másik gyógyszer használatáról szerzett saját tapasztalataikra kell hagyatkozniuk.

Áttekintettük a szóban forgó gyógyszerek nemzetközi szakirodalmát, és nem találtunk olyan hiteles tanulmányt, amely bizonyította volna hatékonyságukat. A PubMed adatbázisában összesen 52 vélemény található a Sinupretről, és kettő a Tonsilgonról. Egyikük sem címkézheti a gyógynövényes gyógymódokat bizonyított hatásosságúnak. Ezért hivatkoztunk orosz nyelvű forrásokra, és ott találtuk meg az információkat.

Sinupret

A Sinupret viszonylag új gyógyszer csak az orosz gyógyszerpiac számára. Nyugat-Európában 1934 óta használják. Ez a hosszú használati tapasztalat lehetővé tette, hogy hatásainak minden aspektusát részletesen tanulmányozzák.

A Sinupret jól bevált:

 1. A gyógyszert krónikus sinusitisben használják. Kimutatták, hogy a gyógynövény alkalmazható a betegség akut súlyosbodására és megelőzésére, valamint a műtét utáni időszakban a fül-orr-gégészeti gyakorlatban.

 2. A Sinupret hatékonyságát klinikai és endoszkópos adatokkal igazolták. A betegek állapota javul: az orrdugulás és az ürítés csökken. A fizikális vizsgálat és a fül-orr-gégészeti endoszkópos vizsgálat nem mutatott aktív gyulladásra utaló jeleket.

 3. A Sinupret fokozza az antibiotikumok aktivitását. A komplex terápia része, és jelentősen csökkenti a betegség akut időszakának tüneteit.

 4. A Sinupret nem specifikus fertőtlenítő és immunstimuláló hatású gyógyszerként ajánlott akut vírusos sinusitis esetén.

 5. A Sinupret akár három napra is csökkenti a betegség időtartamát, és gyakran nem igényel antibiotikumot.

Van néhány ellentmondásos információ. Egy áttekintés szerzői megállapították, hogy a Sinupret nem túl hatékony krónikus esetekben, de ajánlott a szövődmények megelőzésére az akut arcüreggyulladás során. A tudósok hangsúlyozták, hogy további kutatásokra van szükség a témában.

Tonsilgon

A Tonsilgon bizonyított a krónikus felső légúti megbetegedések kezelésében. Számos tudományos áttekintést szenteltek neki:

 1. Sok szerző úgy véli, hogy a Tonsilgon jó immunmodulátor. Gyermekgyógyászati és terápiás gyakorlatban hatékony krónikus orrgaratgyulladásban, akut és krónikus mandulagyulladásban. A Tonsilgon gyakran elkerüli az antibiotikum és a műtét szükségességét.

 2. A Tonsilgon megbízhatóan gátolja a patogén flóra növekedését, beleértve a Klebsiella oxytoca, Enterobacter cloacae, Escherichia cloacae, Escherichia co

 3. és Moraxella catarha
 4. s. A baktériumok hiánya azt jelenti, hogy nincs gyulladás és nem alakul ki a betegség kiújulása.
 5. A Tonsilgon hatékony allergiás mandulagyulladásban. A gyógyszer küzd az akut patológiával és csökkenti a visszaesés kockázatát krónikus állapotokban.

Az alkalmazás rendszere

Használati rend

A gyógynövényeket számos helyzetben írják fel:

 1. A Sinupret segít, ha bedugult az orra és nem kap levegőt. Akut és krónikus arcüreggyulladásban javallott, viszkózus arcüreggyulladásos váladék képződésével.

 2. Tonsilgon szükséges, ha köhögés és torokfájás van. Akut és krónikus mandulagyulladás, torokgyulladás és gégegyulladás – a mandulák és a torok gyulladása – esetén javallott.

 3. A gyártó azt állítja, hogy a két termék együtt használható. Különböző folyamatokra hatnak, ezért egyszerre kell használni őket – torokfájás és orrfolyás esetén.

 4. Krónikus állapotokban a Sinupret és a Tonsilgon kéthetes kúraként is adható. Az adagolás az életkortól függ, és az orvos határozza meg.

A gyermekeknél történő alkalmazás sajátosságai:

 1. A Sinupret-et kétéves kortól cseppekben és 6 éves kortól cseppekben írják fel.

 2. Tonsilgon cseppek egyéves kortól, tabletták 6 éves kortól.

 3. Minden forma alkalmas felnőttek számára. De fontos megjegyezni: a szájon át történő alkalmazásra szánt cseppek 16-19% etanolt tartalmaznak. Ez a gyógyszerforma nem alkalmas az alkoholfogyasztás miatt kezeltek számára.

 4. A Sinupret és a Tonsilgon terhesség alatt orvosi felügyelet mellett, többnyire 14 hét után írják fel.

Óvintézkedések

Óvintézkedések

A Tonsilon és a Sinupret jól tolerálhatók. Nem találtak statisztikailag szignifikáns különbséget a mellékhatások előfordulási gyakoriságában. Mindkét jogorvoslat ezeket a tüneteket okozza:

 1. hányinger;

 2. Gyomorfájdalom és puffadás;

 3. allergiás reakció.

Ha nem kívánt hatások jelentkeznek, hagyja abba a gyógyszer szedését, és forduljon orvoshoz.

Következtetések

A főbb pontok rövid összefoglalása:

 1. A Sinupret és a Tonsilgon gyógynövény-kombinációs termékek. Kíméletesek a szervezetre, jól tolerálhatók, gyermekek és terhesség esetén is engedélyezettek.

 2. A Sinupret segít a megfázásnál. Enyhíti az orrmelléküregek duzzanatát és megkönnyíti a légzést. Akut és krónikus arcüreggyulladás esetén.

 3. A tonsilgon hasznos köhögés és torokfájás esetén. Jó a torokgyulladás és a mandulagyulladás ellen. Gyakori betegségben szenvedő gyermekek és felnőttek számára alkalmas, erősíti az immunrendszert.

 4. Mindkét szer fokozza az antibiotikumok hatását és segít a vírusfertőzés elleni küzdelemben.

Ne próbálja meg összehasonlítani a Sinupretet a Tonsilgonnal – mindegyiknek megvan a maga hatálya és hatása. Ha a betegség behatolt az orrba és a torokba, akkor ezeket a jogorvoslatokat egyidejűleg lehet alkalmazni.

Olvasson tovább  Mi a különbség a sinusitis és a sinusitis maxillaris között?
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: