A bazsarózsa “piros varázsa”

A legtöbb virágvíz kedvence nevezhető peony “Red Charm”. A növény egyik legjobb fajtái, így gyakran megtalálható a párizsi, botanikus kertekben, a virágágyásokon. Ez a növényvilág képviselője dekoratívnak tekinthető, amely kétségtelenül díszíti bármely területet.

Leírás

A Peony “Red Charm” egy lágyszárú növény, magassága elérheti a 100 centimétert. A virágos időtartama májusban – június elején. A virágok nagyok, átmérőjűek Legfeljebb 20 centiméter van. A bazsarózsa komplex szerkezettel rendelkezik: több mint 15 puha szirmok homorú a külső sűrű rügybe.

Nyitott leveleket, sötétzöld színben festették őket, közelebb kerülnek az őszhez, vöröseské válnak és eredetiek lesznek. A “Red Charm” erős lombozat és színes fájdalmak, amelyek hozzájárulnak a nagy bimbó csökkentéséhez. A virágzó szín korán fordul elő, a virágzás időszaka ebben a fajta hosszú. Egy helyszínen a növény körülbelül 15 éve létezhet.

  Ez a fajta fagyálló és tolerálja a szárazságot.

  A “RED Charm” fajta főbb jellemzői:

  • könnyű illat;
  • megjelenés vonzereje a vágásban;
  • A szirmok helyes ellentmondása hozzájárul a buja vörös virágzás kialakulásához;
  • A virágzást egy pompás, bombázás, terep jellemzi;
  • A szár zsíros és ereje nem törli a megérintés szükségességét.

  A bazsarózsa "piros varázsa"

  Leszállás

  A “piros varázsa” fajta hígítását a gyökérrendszer elválasztásával kell elvégezni. A legjobb erre a célra, hogy olyan képviselőt használjon, amelyhez 4-5 év. A transzplantációt 2-3 héttel a virágzási fázis vége után érdemes gyakorolni. A legjobb idő a munkákhoz augusztus vége – szeptember első hetében.

  A virág átültetésének kezdete előtt a bazsarózsa bőségesen kell önteni, majd a dudorok ásás, rázzuk le a jelenlévő talajból és megosztjuk. Minden decennek van egy Sequin szakasz, 4-5 vese, gyökerei több darab számában. Az ültetési anyagot ellenőrizzük, elhagyott, forralt és sérült gyökerek megszűnnek tőle.

  A növény károsodása esetén a gyökérparazitának meg kell felelnie egy mangán megoldásban, amely után elkezdett transzplantációt indítani.

  A leszállási eljárást számos fontos pont jellemzi, és szigorúan lépésről lépésre kell elvégezni.

  1. A gödrök méreteinek egy kicsit többnek kell lenniük, mint a megtévesztő méret (úgy, hogy a gyökérrendszer ne érintse meg a kutak falait). A peonies közötti távolságnak legalább 0, 6 méterre kell lennie.
  2. A gödör alján található a trágya vagy a komposzt a felszállóban, és keverjük össze a talajjal. Ezután a kavicsokat a keverékre kell lefektetni, amelyen a szubsztrát és a növény tetején.
  3. Merítse a virág költsége legfeljebb 5 centiméter.
  4. A Pionnak a Föld etetésével kell megszórnunk.
  5. A leszállás végén a talajt tőzegzel borítják és meggyilkolták.
  6. A transzplantált bazsarózsa bőven kell öntöznie a nyári időszakban.

  A bazsarózsa "piros varázsa"

  A bazsarózsa "piros varázsa"

  A bazsarózsa "piros varázsa"

  Növekvő és gondoskodás

  A “Red Charm” borsó egy korai növény, de szinte ugyanúgy nő, mint más fajták. A növény tenyésztésének jellemzői:

  • A vörös bazsarózsa elég sebezhető a gombás jellegű betegségekkel, így a tervezés során érdemes választani egy jól szellőző telek;
  • Érdemes kiválasztani egy olyan helyet, amely jól borított, vízelvezető talajtel, komposztdal;
  • Ha a szubsztrátum nem felel meg, érdemes keverni a talajt komposztdal vagy más adagolókkal;
  • A tervezési eljárás előtt érdemes megfontolni egy kompozit virágos opciót (mivel a peonies bokor jól nő, képes akadályozni más kis növényeket);
  • NE növekszik a bazsarózsa kerítések közelében, a házak alatt.

  A bazsarózsa "piros varázsa"

  A bazsarózsa "piros varázsa"

  A “Red Charm” jól néz ki az Elsődimenziós kompozíciókban, Geranium, Iris, Poppy. A tavaszi időben ez a növénynek szüksége van egy harisnyakötőre, hogy elkerülje az ágakat a földre.

  Ne felejtsük el a sérült és száraz lombozat eltávolítását a szár közelében.

  A Pion nem igényel különleges készségeket és ismereteket, ha gondoskodik, hanem a páratartalom figyelemre méltó. A nyári hő alatt az öntözést hét napon egyszer kell elvégezni. A nedvesség túlkínálata a gyökérrendszert okozhatja. A virágzás hiánya lehet a napfény hiánya, a műtrágya, a mély cserje merítés a földön. A gyümölcsöző póni virágzás a napos helyen jól hajú talajokon figyelhető meg.

  A bazsarózsa "piros varázsa"

  A bazsarózsa "piros varázsa"

  Ha a rügyek kiszáradnak, el kell távolítani őket. Az első néhány évben az etetés nem kerül megrendezésre. Az idő múlásával az aljzatnak érdemes segíteni a következő komponensek keverékének:

  • 1 liter hígított trágya;
  • 15 gramm fa hamu;
  • 50 gramm szuperfoszfát;
  • 10 liter víz.

  A bazsarózsa "piros varázsa"

  A bazsarózsa "piros varázsa"

  A fagyok kezdete előtt a peoniákat az első vese felé vágják. A “Red Charm” ellenáll a Frozamnak, De kívánatos, hogy erősítsük meg a téli. Azt is javasoljuk, hogy megszórjuk a bokrok hamu. Tavasszal a talaj teljes fűtése után a peoniákat gyenge mangán oldattal öntözik.

  Az anyag előkészítéséhez Több gramm mangán kell oldani 5 liter vízben. Ez az eljárás hozzájárul a vesék jó növekedéséhez és a kártevők felszámolásához.

  A bazsarózsa "piros varázsa"

  A bazsarózsa "piros varázsa"

  Vélemények és virágok tippjei

  A virágversenyek jelzik a “Piros Charm” bazóca, valamint azokat a könnyű gondosságot. Sokan már sikerült értékelni a növény szépségét és kellemes illatát, valamint díszítik a járdát, a kerti pályát, pavilonnal. Ezzel az évelővel a kertészek hígítják az ültetvények virágos hátterét.

  Vannak olyan esetek, amikor a fajta növénye fagyott vagy virágzik. Hogy megakadályozzák az ilyen helyzeteket, hogy figyeljenek a szakemberek tanácsára.

  • A bazsarózsa virágzás hiányában az élet második és harmadik évében egy lyukat kell tenni a gyökér alatt, téglát helyeznek be. A végzett események után a Bloom a következő tavasszal kezdődik.
  • Az első évben, a bazsarózsa ültetésének pillanatától, a téli időszakra, érdemes lefedni az elesett lombozat vagy a tőzeg gyors túzódását. De a tavasz kezdetével nem kell elfelejteni és eltávolítani a menedéket.
  • A bazsarózsa fél a tervezettől. Ezért oly módon kell ültetni, hogy egy kerítés, egy fa vagy egy nagyobb cserje védje.
  • Ez a virág nem szabad földet földelni, mivel a növény rosszul reagál egy folyadék stagnálásra.

  A bazsarózsa "piros varázsa"

  A bazsarózsa "piros varázsa"

  A bazsarózsa "piros varázsa"

     “Red Charm”: “Red Charm”, így nemcsak a magányos leszállás, hanem más kertvirágok kompozíciói is néz ki.

     Melyek a “Red Charm” peonies jellemzői, lásd a következő videót.

     Kamat cikk
     ( Még nincs értékelés )
     Ossza meg barátaival
     123
     Megjegyzés hozzáadása