A gömb alakú juharokról

A golyós alakú juhar egy szép, még egy bájos fa, amely díszíti a telek, a terület közelében a ház, Park Alley. A természetben lehetetlen megfelelni az ilyen szépségnek, mivel hibrid fajok. A fa legfeljebb 200 évig élhet, és ez nem minden előnye.

A gömb alakú juharokról

A gömb alakú juharokról

Sajátosságok

A juhar hagyományosan egy kanadai fa tekinthető, hogy nézze meg az ország zászlóját, hogy a nyilatkozat meggyőző. De ma a Kanadából a különböző régiókban, és minden olyan helyen néz ki, amely szerves. Valószínűleg sokan már nemcsak a fa díszítését, hanem a finom juharszirupot is nagyra értékelték.

Sokan csak az egyik megjelenésében ismerik a juharot, amelyet Ostrovetnek neveznek. És nagyon meglepődnek, amikor egy növény gömbölyű formájával találkoznak.

Maple Ball-alakú – alacsony fa, amelynek korona elérheti az átmérőjű 5 m-t. Ez a fajta nem túl aktív növekedés, akkor egy koronát fog alkotni ezen a magasságban, ahol a növény instrillezett. Gyönyörű, hogy a fa nem igényel vágást, gyönyörű pontos Krona lesz kialakítva önmagában.

A gömb alakú juharokról

A Maple Chart további jellemzői:

 • A levelek édesek, 5 szegmensre vannak osztva, az alapban hasonlít a szív alakja, van egy hegyes felső (ez egy juhargömb alakú rokon);
 • A lap felső oldala – fényes, tapintatos kellemes;
 • Őszésben a levelek sárgaek, narancssárga, és télen esnek;
 • A tavasz közepén és a második nyári hónapig sárga-zöld virágok alakulnak ki a juhar átmérőjében, a virágzatban gyűjtik őket, és nagyon illatosak;
 • A gyümölcs-dokkok a színek bukásakor vannak kialakítva;
 • Maple Bark szinte fekete, repedések;
 • A fa gyökérfa 10 évvel a tervezést követően erősödik;
 • A nedvesség és a kimerült talaj kimerül ez a juhar;
 • Ez elviseli a hideg és még korai hosszú szabad fagyokat;
 • előnyben részesíti a fényt, de fele adapts.

A gömb alakú juharokról

A Clente-alakú juhar úgy hívható, hogy ne legyen a legigényesebb fa, könnyen vigyázzon, elégedett a kellemes virágzás és aromájukkal.

  És különösen vonzza a kertészeket. Nem kell vágni a koronát: A lombozatból származó labdát önmagában alakítja ki, amely keresletet tett.

  A népszerű fajták leírása

  Legalább 8 fajta gömbölyű maples van, amelyek aktívan igényesek.

  • Arany kesztyű. Ez a fajta a legritkább, a lombozat arany, így olyan értékes a tájkertekben.

  A gömb alakú juharokról

  • “Cleveland”. A fajtát egy kerek korona szélesség és egy magas hordó jellemzi. Általában is úgy tűnik, mintha óriási lenne. Ha szüksége van egy fa, a korona átmérője nagy, akkor kapcsolatba kell lépnie a fajta.

  A gömb alakú juharokról

  • “Collasner”. Ez a fajta középmagassága van, a korona nem különösebben széles. Ha nem zavarja a növekedését, akkor az idő múlásával kúpos formát fog találni.

  A gömb alakú juharokról

  • “Globozum”. Egy kis bájos fa, amely lassan növekszik, de örülni fogja nagyon illatos virágokat. Jól alkalmazkodik a hőmérséklethez (mind a magas, mind az alacsony). Ez a fajta megkülönbözteti a növekedési helyek gyakori változásainak jó toleránját.

  A gömb alakú juharokról

  • “Crashmong King”. Magas juhar, amely nagyon sötét telített burgundi levelekkel rendelkezik. Először is, a korona alakja hosszúkás, és úgy tűnik, hogy a fa hosszú lesz. De az évek során Crohn golyóvá válik.

  A gömb alakú juharokról

  • Smaragd királynő. A fa nagyon gyengéden néz ki, mert ha van egy bronz-rózsaszín árnyalat, ha van egy levél. Először is, a korona tojás alakú, de idővel a labda is kialakul.

  A gömb alakú juharokról

  • “Royal Red”. Az átlagos magasság nem a különbség a fajta között, hanem kiemeli, így ez a piros levelek, amennyire a sikoltozás csak színt szerez, sötétebbé válik, és nagyon kifejezővé válik. Csak számos ostolisztikus juhar “Purpur Globa” versenyezhet vele.

  A gömb alakú juharokról

  • “Dramoni”. Crohn széles, a törzs nem különösebben magas. A fő különbség egy fehér csík, a határoló levelek. A fiatal juharnak van egy piramis korona. De megfosztották a virágot. Szintén lassan fejlődnek.

  A gömb alakú juharokról

   Bármely fajta dekoratív, és bárki díszíthető a megfelelő leszállás, illetékes ellátás és a betegségek megelőzése mellett.

   Növekvő

   Ez a fajta juhar nem a legigényesebb, túlélő, még az újonnan érkezettek a kertészetben, örülnek, hogyan reagál az elemi gondozásra.

   Leszállás

   Tree Light-Fejezet, jó nedvességgel növekszik a termékeny talajokon.

   A köves talajokon, sós mocsarak és homok, valószínűleg nem veszi ki a gyökeret. Kívánatos, hogy az a helyen, ahol a juhar növekedni fog, jó vízelvezetés volt. A leszállás meg kell ütemeznie az őszi vagy tavasszal.

   Az ültetés jellemzői:

   • A palánták közötti távolság nem kevesebb, mint 2, legfeljebb 4 m;
   • Ha a Maple kerítést kell szállítani, akkor a távolság 1,5 m-re csökkenthető;
   • Szagok, ahol a fa esik, ki kell lazítani;
   • A fossa optimális mérete 50 per 50 cm, a mélység ugyanaz;
   • A gödrök alját törmelékkel vagy törött téglával kell bélelni;
   • Aztán elalszik a keveréket a talajból, homokból, komposztból, addig, amíg a Holmik a lyuk felett van;
   • Egy fiatal juhar az elkészített gödörbe ültetik, alszik egy szárazföldi keverékkel, amelyet kissé tömöríteni kell;
   • A leszállási terület tökéletesen öntözött vízzel, tőzegmulasztás történik.

   Leszállás után a növény figyelmet igényel, időt kell igénybe venni annak érdekében, hogy vigyázzon.

   A gömb alakú juharokról

   Gondoskodás

   A tavaszi fán kell benyújtani. Ideális az ásványi műtrágyák. Jól megy etetés és túlterhelt trágya. Elég egy éves táplálkozás a fa normális növekedéséhez. Víz, ha száraz, a fa szükségszerűen. Laza talaj, eltávolítja a gyomokat is nagyon fontos egy fiatal fa számára. Ha száraz ágak láthatóak, a betegek vagy csak fagyasztottak, törölni kell őket.

   Őszi és tavasz elég ahhoz, hogy havonta egyszer a juhar vizet vízzel. Ha a hő jött – legalább hetente egyszer. Átlagosan 40 liter vízen.

   Ha a juhar fiatal, akkor még mindig érzékeny lehet a fagyokra, ezért a fa gyökérrendszerét snack és a megfelelő ruhával kell borítani.

   Ezek az intézkedések megelőzőek lesznek, de nélkülük kockázatos, hogy egy fiatal juhar helyettesítse a mínusz hőmérséklet hosszú távú hatását. Vághatod a fát, de gömb alakú és hajvágás nélkül nőnek. By the way, bár a fa nem igényel díszítés, ha a webhely tulajdonosa úgy dönt, hogy finomítja, akkor nyugodtan veszi.

   A gömb alakú juharokról

   Reprodukció

   Kulturális fajták:

   • leáll;
   • magvak;
   • oltás;
   • Szomorú ültetés.

    Ha meg akarsz szaporítani a juhar a vakcinázás segítségével, akkor tavasszal kell, amíg a levelek nem blokkoltak, egy egészséges ágon a csomagtartó közelében, tedd a kérget, és tegye a vese a vetőmagot.

    Ezután ezt a helyet biztosítani kell, hogy erősebb legyen a kert, tisztítsa meg a ruhát. Mindent elvégeznek, hogy a higiénia nem volt egyetlen probléma.

    A gömb alakú juharokról

    A gömb alakú juharokról

    Betegségek és kártevők

    Egy teljesen sebezhetetlen gömb alakú juhar nem. Ezt fenyegeti egy fehér színű juhar, weevil levél és kínzó cseresznye. Ezekkel a kártevőkkel szemben rovarirtókat kell használniuk: réz kén, klorofosz, nitrofen. A rovarokkal kell megbirkózniuk. A fát rendszeresen permeteznie kell a felsorolt ​​kompozíciók egyikével.

    A juhar fertőzésére május és egy olyan rés, mint egy stainstone korall.

    Ha a hajtásokon foltok voltak, ha az ágak megszáradtak, akkor sürgősen eltávolítania kell a haldokló ágakat, és a kert korona széleit.

    És hogy a betegség ne legyőzze a juharot, időről időre, szükség van az elesett levelek eltávolítására, az érintett ágak vágására, a fa éves tavaszi feldolgozásával a fungicid és a rovarirtó.

    A gömb alakú juharokról

    Alkalmazás a tájtervezésben

    A fa önellátónak tűnik, előfordulhat, hogy nincs szükség más növényi támogatásra. De a környéken más juharok és más növények nem tűnnek idegennek. Fontolja meg, hogy a táj kialakítása egy golyós alakú juhar, a példákban lehetséges:

    • Egy ilyen fa a törzsön a Commonwealth-ben, egy idealikusan díszített cserje úgy néz ki, mint egy játék, de az űrlapok tökéletessége elragadja;

    A gömb alakú juharokról

    • A piros lombozat nyereségesen néz ki, fehér alapon, egy sorban álló fák, nem pazarolják a webhely képét, de adjunk hozzá dinamikát;

    A gömb alakú juharokról

    • A Maple lehet egy élő üdvözlés és üdvözlendő, hogy találkozzon a tulajdonosok és a vendégek;

    A gömb alakú juharokról

    • Sötétvörös, burgundi és még barna levelek is kifejeződnek a texturális zöld háttérrel szemben;
    • A városi környezetben ez a fajta juhle is nem vesz el.

    A gömb alakú juharokról

     Tegye egy golyós alakú juhar, nem olyan nehéz, a legfontosabb dolog, hogy ne rejtsd el az indulást. Amikor megerősödött a földön, örülni fogja a nyugodt hangulatát és a tökéletes formát.

     Hogyan lehet megfelelően szorozni az ostolizált mocsarakat, nézd meg a videót.

     Kamat cikk
     ( Még nincs értékelés )
     Ossza meg barátaival
     123
     Megjegyzés hozzáadása