Fehér azálea: otthonok és gondozás otthon

Hálószoba Azalea – virág, amely bármilyen otthoni kert díszíthető. Azalea a Mersey családból származik, Rhododendron. Ha az otthoni ápolás helyesen szerveződik, a Bedridge bőségesen virágzik. A színtartomány rendkívül változatos, piros, rózsaszín, lila azáleák vannak, szirmokkal, testes peremmel, mahra és hullámzással. Ezt különösen a White azalea kiemeli, amelynek árnyalatait tisztasággal és luxus kombinációkkal különböztetik meg: fehér-rózsaszín, fekete-fehér.

Leírás és fajok

Azalea Ázsiában megjelent, két fő fajtát különböztet meg:

 • Japán azalea vagy rhododendron obtusum;
 • Indiai Azalea vagy Rhododendron Simsii.

Mindkét virág egy cserje típusú növény, magasságuk nem haladja meg a fél métert. A hibridek és a luxus szépségek fajtái sok. Főbb jellemzők – Virágzás, méret és forma lombozat. Nagyon gyakran, az Azalia egy ajándékként virágzó formában vásárol. sajnálatos módon, Miután virágozta a növényt, akkor ha az Azali-t akarja növelni, akkor a virágzás során nem szerezhető meg.

Ez egy meglehetősen szeszélyes virág, a lakóhelyünk éghajlata eredetileg nem illeszkedik. Ideális esetben a rhododendronokat üvegházakban és téli kertekben kell termeszteni. De otthon ez a küldetés még megtörtént. Csak a szeszélyes növény gondozására vonatkozó szabályok feltárása szükséges.

Gondoskodás

A rhododendronok szeszélyei megkövetelik, hogy a lehető legmagasabb ellátást biztosítsák, ha azt szeretné, hogy az Azalia-t fejlessze, virágzik és nem hal meg. Virág megvásárlása előtt vegye figyelembe, hogyan szervezi meg a helyét, világítást, levegő páratartalmát. Ez a flóra szó szerint nem tolerálja a napot, az egyenes napsugarak hazudnak. Ezért az azalia jobb, ha a félig vagy a szétszórt fény alatt helyezkedik el. Nyáron érdemes egy cserjét az erkélyre – A szabadtéri légi üzem hasznos, de a forró nap negatívan befolyásolja őt. Egy jó lehetőség egy árnyékos kert, ahol elhagyhatja a virágot az esőben.

A virág a legkényelmesebb szobában nagyon kényelmes szobában van, ajánlott higrométer, és mérje meg a páratartalom szintjét. Télen, amikor a fűtőberendezések működnek, az üzemet rendszeresen permetezzük. Ami az öntözést illeti, folyamatosan figyelemmel kell kísérni a talaj állapotát, ami nem lehet szárazon. Igen, és a raklapon és a talajban lévő víz stressze negatívan befolyásolja a gyökér állapotát.

Öntözött Azalia savas víz, eső, folyó. Használható Cukorka. A sav szintje a citromsav miatt emelkedik – egy pár kristály literenként. Az őszi időszakban és télen az öntözés ajánlott csökkenteni. De a hurkolás nem szabad bekapcsolódni, a gyökérrendszer nagyon érzékeny. Néha az Azaliával rendelkező tartályt ajánlott, hogy vízzel vízzel kell elhelyezni, és néhány órán át hagyni, hogy a tőzeg talaj ne vezessen, és nedvességét nem zavarta.

Hőmérsékleti üzemmód

Ez az elem nagyon fontos, hogy a virág vásárlása előtt gondolkodjon, mivel nagyon érzékeny a nem megfelelő hőmérsékletekre. Az optimális mód a következő értékekben változik:

 • +12 +14 fok télen;
 • +20 +22 fok nyáron.

Ha nyáron egy szabadtéri virágot veszel, tegye a növényt a helyiség körülményeibe, mielőtt a fűtés be van kapcsolva.

Leszállás, transzplantáció és etetés

A növényvilág ez a képviselője savas típusú talajt igényel. Optimális talaj – heather vagy tőzeg keveréke 1: 2 arányban. A laza homokhoz is hozzáadódik. A kirakodási eljárás leegyszerűsítése érdekében kész lehet egy kész szubsztrátot a savanyú növények számára.

A transzplantációt évente egyszer hajtják végre tavasszal, míg a növény éretlen. Ezután 3 évente ezt az eljárást elvégzi. Nagyon szépen tartozik a gyökérrendszerhez, új kapacitással, hagyja el a földet a gyökerekre. Az edények nem lehetnek túl magasnak, mint a gyökerek a felületi típusú virágban. Az etetéshez hasonlóan megtermékenyítik az Azalia különleges eszközökkel a növény számára a termesztési időszakban 7 naponként, és ősszel és téli szuperfoszfátban.

Családok virágzik

Ha egy fehér azalea virágot szeretne, rendszeresen öntenie kell és ki kell töltenie. Ezt a folyamatot májusban meg kell kezdeni a friss szárak csípése, nem pedig öt lap érintése. Időszerű eltávolítás szükséges hajtások a vesék mellett. Túl buja bokrok, mint általában, gyengén virágzik. Ha meg akarja tartani a virágzási időszakot, és kiterjeszti, meg kell helyezni az Azalia a hűvös.

Miután a vetőmaggal virágzó dobozokat el kell távolítani.

Reprodukció

Azalea reprodukciós módszerek változatos: vakcina, bokorosztály, shilling, vetőmag módszer. A legnehezebbük a mag, csak a professzionális virágcserek használata. Az otthoni állapot optimális módszere – Shilling. Algoritmus eljárások:

 • A március és június közötti időszakban az aggódó szár van kiválasztva;
 • A savas talajra átvihető: tőzeg vagy tűlevelű talaj 2,5 cm mélységig;
 • Ezt megelőzően a vágást a növekedés ösztönzésével kell feldolgozni;
 • Ezután bezárja a vágókat egy pohár üveggel vagy műanyaggal vagy polietilénnel;
 • a gyökerezés előtt forró helyre helyezzen.

Betegségek és kártevők

A leggyakoribb kártevők, amelyek zavarják a növény fejlődését:

 • Azalia mol – a legveszélyesebb rovarok, ez vezet az a tény, hogy a levelek viszont egy morzsa, és újraindul, a hernyók el kell távolítani, különben elpusztítja a virág;
 • Néma cherver – megköveteli a különleges eszközök használatát, hogy elpusztítsa;
 • Eper kullancs – Ezzel a támadással a virág fejlődése lelassul, a lap csavart, ha nem történik meg, az azalea meghal;
 • Narancssárga kiszolgáló Bellenka – A levelek sérültek, a rovarlányláson egy zsályagombot alkotnak;
 • Lapos piros kullancs – károsítja a dugványok fiatal és érett növényeket, a lap kezd szerezni egy barna árnyalatú és lassú.

Is támadja meg a növényi orangery kirándulások és a tll. A kártevők kezelésére szolgáló speciális eszközök megvásárolhatók az adott üzletekben. A kémiai készítményeket az azaleák leggyakoribb betegségeit is értékesítik:

 • Szürke rothadás;
 • Puffadt harmat;
 • Fuzariózis;
 • rozsda.

Arról, hogyan kell átültetni és gondoskodni egy virágért, nézze meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: