Hogyan és mikor a hortenzia virágok?

A Hortensia büszke a kertészre. Az évelő cserje az árnyalatok gazdag palettája jellemzi. E cikk anyagából megtudhatja, mikor és hogyan hortenzia virágok. Ezenkívül megjegyezzük, hogy miért néha a virágok szokatlan zöldek.

Sajátosságok

A hortenzia más, tekintettel arra, hogy melyek liana, egy kis cserje vagy egy kompakt fa formájában nőnek. Ez magyarázza a virágzás különböző időpontjait. Vegye fel a hosszú távú virág virágzó változatát oly módon, hogy simítsa ki a virágos cseppeket a kertben, folyamatos színváltást biztosítva.

Néhány fajta ebben az időben nem exuda aromát, tekintettel arra, hogy a méhek ne vonzzák. A ház bejáratához közeledhetnek, mind az ablakok alatt.

Hogyan és mikor a hortenzia virágok?

Hogyan és mikor a hortenzia virágok?

Hortenzia nedvesség a növekedés és a fejlődés minden szakaszában, a rügyek megjelenése előtt a lehető leggyorsabban növekszik. A fajták többsége termál-szerelmes évelőknek nevezhető. Jól nőnek és elsősorban a déli régióban bőven virágzik. A hideg éghajlat nem minden fajtát tartanak, azonban néhány fajtát északon meglehetősen termeszthetünk.

Hogyan és mikor a hortenzia virágok?

A virágzó hidrangea kertek számos különböző fajtái között több fajtára figyelnek.

  • Tölgy fagyálló, Holding A hőmérséklet -29 ° C-ig. A virágok átmérője 3 cm-ig.
  • Tabletta alacsony emelkedése – Spread-stílusú típus cserje, maximum 8 cm átmérőjű virágokkal.
  • Kerti legnagyobb, 120-130 cm magassága, legfeljebb 3 cm-es virágmérettel és fa hajtásokkal.
  • Cseresznye vagy göndör, a fűszeres aroma, amely képes 20 m-re elérni.
  • Miscelred, Növekvő magasság 2-re.5 m, fagyálló, a buja virágzatok hosszúkás formája.
  • Fa, Toleráns a hideg, kiemelve a kis virágok buja virágzatát.

Hogyan és mikor a hortenzia virágok?

Hogyan és mikor a hortenzia virágok?

Hogyan és mikor a hortenzia virágok?

Virágok Hortenzia különböző módon. A krone elterjedhet, és akár 1,5 m átmérőjű gömbölyű. A virágzat esernyők, kúp. Méretük függ a növény változatosságától. Például nagyméretű évelőkben az átlagban az átlagos virágzat mennyisége 15-17 cm.

A piramis virágzat 25 cm hosszúságú lehet. A virágzás átlagos időtartama 1-1,5 hónap.

Az elmosódott hortenzia azonban a 3-3,5 hónapos (június közepétől október közepétől októberig) a buja virágzatát kedveli (a nyár elejétől októberig).

Hogyan és mikor a hortenzia virágok?

Hogyan és mikor a hortenzia virágok?

Milyen évben virágzik?

A nyílt talaj hortenzia tavasszal ültetett. A megfelelő gondossággal és időben történő táplálással, egy fiatal növény képes boldog virágra a nyár közepén. De ha nem fizetsz elég figyelmet neki időben, a dugványok gyengékvé válnak, nem képesek erősíteni. Emiatt a Hydrangea még a második szezonban sem tud virágozni. Leggyakrabban a virág egy buja virágzó virágba fordul a 3-as év után a leszállás után.

Hogyan és mikor a hortenzia virágok?

Hogyan és mikor a hortenzia virágok?

Hogyan és mikor a hortenzia virágok?

Feltételek és időtartam

A világban mintegy 80 fajta kerti hortenzia van. Körülbelül 35 fajat termesztenek hazánkban. Általában a virágzás a nyár elejétől az ősz kezdete előtt tart, és az első fagyokig megáll. Különféle fajták virágzik október-hónap, virágzó a nyár közepén, kérjük, a virágoldalak bőséges és buja virágos esernyőkkel.

A virágzás időtartama és az időtartama a kirakodás sajátos régiójától, valamint a virágzó többéves virág különböző területétől függ. Ha szükséges, és a megfelelő ellátás ma nem csak a virágzás időtartamát növelheti, hanem felgyorsítja a kezdési idejét is. A kert és a beltéri növények esetében a kertészek saját technikáikkal rendelkeznek.

Hogyan és mikor a hortenzia virágok?

Hogyan és mikor a hortenzia virágok?

Sadoch

Annak érdekében, hogy a bokor nyitott földön üljön, hosszú ideig virágzó és bőségesen, a növekedés korai felfüggesztését igényelheti. Ideális idő lehet november vége – december eleje. A növekedés felfüggesztése ebben az időszakban vezet, hogy az évelő március elején virágzik a kertben. Az évelők fejlesztésének felgyorsítása, hogy gyorsabban lássák a virágos virágos esernyőket, meleg vízzel vízzel verekedheted a bokorot. A hőmérsékletnek legalább 35 ° C-nak kell lennie.

Ezenkívül gyakran permetezheti az üzemet, amint az első levelek jelennek meg.

Hogyan és mikor a hortenzia virágok?

Helyiségre

Hogy a virágok korai megjelenjenek, hőfürdőre van szükségünk. Ehhez egy edényt egy virággal egy edényben meleg vízzel, napi 10 órával. A vízhőmérsékletnek 35-37 ° C-nak kell lennie. A virágzási időszak függ az ellátástól, az öntözés és a fazék helyének megfelelőségétől. Ha a virág szétszórt napfény lesz, akkor tovább virágzik.

A “Flower Season” egy szobatermetől júliusig szeptemberig tart. Sült fajták Kérjük, kertészek virágos sapkák július és augusztus között. A hortenzia nem tolerálja a száraz és forró levegőt: a radiátor közelében, előfordulhat, hogy egyáltalán nem virágzik. Így a levelekkel együtt csepp és rügyek.

Hogyan és mikor a hortenzia virágok?

Miért nem virágzik és mit kell tennie?

Néha a kertészek szembesülnek, hogy a virágok nem jelennek meg. Ez megtörténik, hogy a rügyek nem nyithatók meg, elkezdenek elhalványulni és esni. Ennek oka lehet:

  • Helytelen ellátás;
  • A virágzó stimuláció előkészületei;
  • talaj savasság;
  • A növényi erők kimerülése.

Hogyan és mikor a hortenzia virágok?

Növénykezelés

A virágüzletek gátlástalan eladók által használt folyamatok miatt a virágok több éve nem jelennek meg. Ebben az esetben segíteni kell a kultúrát, bevezetni a növekedés aktivátort. Hozzájárul a gyökérrendszer erősítéséhez és fejlesztéséhez, segít a szárak és a gallyak kialakulásában, amely hatékony a zöldség növekedésében, lehetővé teszi, hogy felgyorsítsa a virágzó évelő növekedését.

Hogyan és mikor a hortenzia virágok?

Rossz vágás

Messze mindig a kertészek helyesen végzik a metszést. Az október végéig terjed az évelő évelő. Ugyanakkor szükség van a vesek több párjára lőni. Általában a bokrok 2-3 éven át formázottak. Az állapot könnyű lehet, amellyel a bokor megszűnik a száraz virágzatból és a túlzott menekülésből.

Ha kihagyod ezt a pillanatot, a hófedél alatt lévő növény lebonthatja.

Amikor a tavasz jön, a szárak lerövidülnek, hozzájárul a buja virágzáshoz. Tegye ezt, mielőtt a befizetés elkezdődik. Minden típusú hortenzia saját vágási árnyalatokat tartalmaz. Például a nagy bokrok szaniter vágás szükséges. Ebben az esetben lecsökkenti a fagyasztott, törött hajtásokat és szárakat, amelyek növekedése sűrűsödik cserjék.

A fát a hajtások gyengített és hajtására szüntették meg, valamint a szárak, amelyek több mint 3 év. Friss lépések vágva, megvizsgálva a szárakat. Mint gyengébbek, annál nagyobb vágás. A smink típusú fajtáknak szelíd vágást igényelnek. Ebben az esetben vágja le a hajtásokat, amelyek növekednek befelé koronák, fiatal növekedések vágva akár 1-3 pár vese.

Hogyan és mikor a hortenzia virágok?

Károsodás károsodása

Ez megtörténik, hogy a virágok hiányának oka a vesék kárára rejlik, ami rossz időben történik. A jelenség a nagyméretű típusú hortenzia gyakori és jellemzője. Általában ezek az évelők, a virágzó veséket az egy évvel ezelőtt kialakított szárak tetejére helyezték el. Az évelő virágzik a tavalyi növekedés, a téli menedékhelyén, hogy teljesen meg kell tartani a szárakat.

Lehetetlen, hogy a vese télen lefagyjon. Ha már megtörtént, törölni kell. Ebben a szezonban a virágok nem állnak, azonban néhány év elteltével az évelő örömteli a kertészeket, a buja virágzattal és hosszú virágzóval. A menedéket az évelőkből csak akkor távolítják el, ha az éjszaka hőmérséklete legalább -5 ° C.

Ha az utca hidegebb, akkor a vesék befagynak.

Hogyan és mikor a hortenzia virágok?

A fajták akklimatizálása

Hazánkban Hydrangea kilépett Közép-Ázsiából. Az éghajlati viszonyai jelentősen különböznek az Orosz Föderáció különböző régióinak éghajlatától. Más fajták egyszerűen nincs ideje új virágzó vesék megszerzésére. Emiatt a tél után nem virágzik. Bizonyos esetekben a virágzás elég gyenge, a rügyek lassúak, nincsenek elegendő erővel a közzétételre.

Hogyan és mikor a hortenzia virágok?

Helytelen táplálkozás

A gyenge évelő nem virágzik több éven át. A dekoratív növény erősségének segítése érdekében nem szabad megfeledkezned a helyes és kiegyensúlyozott táplálkozással. Ugyanakkor nem lehet megszakítani egy organiával, mert csökkenti a buja virágzat megjelenésének valószínűségét is. Mint a kert vagy a szoba szépségének túllépése, jobb, ha adagolható etetés. A nitrogén kis mennyiségben tavasszal teszi. A kálium és a foszfor csak utána.

Hogyan és mikor a hortenzia virágok?

Túlzott megvilágítás

A legtöbb hidrangea fajták nem képesek kirakodni a buja virágzással, ha helytelenül ültetik őket. A fény szeretet csak néhány fajta hortenzia, bár napi 6-8 óra.

Hogy az évelő virágzik a nyílt térben, a kertészek különböző trükköket. Például, azok a növény egy növény alatt a talaj szintje 10 cm-rel, amely a gördülő kör talajtakaró (fűrészporból vagy tőzeg). Az árnyékok a bokor körül nem lehetnek sok. A Hydrangea-nak nincs szükség napfényre, fele fele.

A napsütésben egy bokor nem tud virágozni, a szirmai nagyon gyorsan égnek.

Hogyan és mikor a hortenzia virágok?

Hátrány vagy túlzott nedvesség

Az ültetési évelők helyét helyesen választják ki, fontos, hogy a hidrangeát egy jó vízelvezetéshez biztosítsák. A kerti növény felveszi a helyet azzal a feltétellel, hogy az olvadék (eső) víz szerepelhessen rajta. A kerti fák közelében lehetetlen hidrangeát üzembe helyezni. Ebben az esetben az üzem tesztelni fogja a nedvesség hiányát.

Ha nincsenek színek, találsz egy másik helyet a kerti szépséghez.

Rendszeresen szükség van, de helyesen. Nem lehet nedvesíteni az évelő évet délután a hőben, az öntözést az este reggel, de legfeljebb 3-szor hetente kell elvégezni. Ha ez nem meleg az utcán, elég ahhoz, hogy a bokor 1-es időtartama van. Az öntözéshez tartozó bokor méretétől függően szükség lehet 1-től 1,5 vödörből. Ha a talaj homokos, gyakrabban öntözött, ha agyag – kevésbé gyakran.

Hogyan és mikor a hortenzia virágok?

Miért virágzik a zöld?

Ez megtörténik, hogy a legördülő rügyek fehér vagy rózsaszín helyett zölden festettek. Ez normális jelenség, amely a virágzás kezdetére és végére jellemző. Általában a közzététel után a virágok megszerzik az adott fajta természetes árnyalatának színét. De ha a színváltozások nem történnek, akkor egy sikertelen leszállási helyről beszélhet.

Egy másik ok nem megfelelő ellátás az évelő számára. A zöld árnyék a műtrágyák eltolódásának következménye lehet, ha a házak virágok kezdtek megtermékenyíteni más anyagokat. Szintén zöld virág lehet elegendő öntözéssel és nagy esőzéssel. Ami az egyéb árnyalatokat illeti, a hortenzia színének színe a talaj típusától függően változik. Ugyanez a fokozat virágzik rózsaszín vagy kék tónusú virágzatokkal.

Cserje, savas talajban leszállt, kék kalapok. Amikor a talaj kissé lúgos, érdemes várni a rózsaszín virágok megjelenését.

Hogyan és mikor a hortenzia virágok?

Hogyan és mikor a hortenzia virágok?

Ha a virágok zöldek maradnak, meg kell változtatni a talaj savasságát, és a tápanyagokat be kell állítania. Például, ha a bokrot alumínium alumíniummal vagy citromsavval használja, a virágok kékvé válnak. Menuing természetes színárnyalata nagy fajta hortenzia, de ehhez szükség van, hogy válasszon egy virág rózsaszín árnyalat ( „Hayes Starberst”, „hópehely”, „Lamlight”). Vannak olyan fajták, amelyek zöldek – ez természetes szín.

A következő videó megmondja, hogyan érheti el a hortenzia jó virágzását.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása