Hogyan kell propagatni Fuksia?

Fuchsia szinte mindenkit látott – olyan népszerű. Ez a növény vonzó sokféle fajta és színek. Leggyakrabban találkozhatsz a Bush Fuchsia-val, de a legördülő vagy a növekedés növekedésével vagy teljesen alacsony. Fukszia felett dolgozhatsz – akkor szép lesz és szép lesz. Amikor az egyszerű, a tenyésztés és a leszállás nem fog sok munkát.

Időzítés

A Fuchsius reprodukciójának időtartama az ültetési anyagtól, a tartalom módjától és feltételeitől függ.

 • Ha a dugványokat használják, Lehetőség van arra, hogy az ősszel együtt dolgozzon velük, az összes folyamat virágzásának és lassulásának teljes befejezése után. Tehát az üzem könnyebben növekedni és helyreállni.
 • Seeds Növény kora tavasszal – márciusban vagy április elején. Ebben az esetben arra kell összpontosítani, hogy az első csírák megjelenése 2-3 hetet igényel, és a későbbi átruházás legalább két hónapig tart. De a főzés magának el kell készülnie az ősszel.
 • Ha úgy tervezi, hogy a színeket otthonról a kertre átadja, Az erkélyen vagy a verandában a leszállási munkák hagyományosan tavasszal kezdődnek – ez a napfény természetes növekedésének, felmelegedésének és a növény fejlődésének szükséges feltételeinek megteremtésének köszönhető. Otthon bármikor előfordulhat, hogy a fukszia bármikor terjedhet, mert a szükséges mikroklíma mesterségesen hozható létre mind a rekreációs fázisban, mind az aktív növényzetben. Azonban érdemes figyelembe venni, hogy télen a növény növekedése lassú lesz, és befolyásolhatja a bokor megjelenését..

A virágzó fukszia nem tud elválasztani a dugványokat, mert ebben az állapotban a legsebezhetőbb. Ugyanez a szabály vonatkozik a betegség eseteire – csak az egészséges és erős anyagok tenyésztésére vonatkozik

A tenyésztési módszerek

A Fuchsius új generációjának megszerzésére szolgáló eljárás megválasztása a meglévő anyagtól, virágkészségektől és az általa elvárható eredményektől függ. Nem minden módszer egyformán elérhető – egyes eljárásoknál több időt és erőfeszítést igényel.

Magok

A reprodukciós magok csak az első pillantásra néznek. A jó minőségű és a megfelelő fajta anyag meglehetősen nehéz vásárolni. A saját keze fele konjugált azzal a kockázattal, hogy a növény túlbecsülik, és a végén fog növekedni fukszia, amely eltér a kezdeti. Természetesen a tenyésztők ezt a technikát használják, de a szokásos virág esetében ez a hatás nem mindig szükséges. A vetőmagok teljes folyamata több szakaszból áll.

 • Az ültetési anyagot egy speciálisan előkészített szubsztrátumban tenyésztik, és a homokból. A lehetséges veszteségek csökkentése érdekében fontos, hogy a vetőmagokat a Mangartee megoldásával és a talaj komppal kezeljék. A magok közvetlenül felülről vannak kibontakozva, Reel nélkül. Hogy ez a megrendelés ne sérüljön meg, az alacsonyabb öntözés ajánlott (vízelvezető lyukakon keresztül) vagy permetezés a permetezőből.
 • Két héten belül a szubsztrátumnak rendszeresen meg kell nedvesítenie és hozzon létre egy üvegházhatást, amely a tartályt film vagy üveg. Úgy, hogy a penész nem jelenik meg, a felület szellőztethető, növeli ezt a szakadékot a csírák megjelenésével és növekedésével. Ezután az injekciós anyagot egyáltalán eltávolítjuk.
 • Néhány hónap múlva a palánták újratelepíthetők. Ezeket óvatosan veszik el, eltávolítják a nedves talajból, és a levél talaj három részének és a tőzegnek és a homoknak egy részének egy részéből átültetik.

Amellett, hogy a védett a huzat, túlhűtéssei vagy túlzott napozás, az ellátást a fiatalok nem különbözik a felnőtt köcsögök.

Szórólap

Annak érdekében, hogy a fukszia pontos másolatát észleljük, elég ahhoz, hogy levelek legyen tőle. Azonban egészségesnek kell lennie a megjelenésben és meglehetősen nagynak. Az egyik vagy akár néhány szórólap nem befolyásolja a növény megjelenését és a jólétét, emellett ez a módszer meglehetősen produktívnak tekinthető a kapott mennyiségű hajtások számára. Ebben az esetben az eljárás.

 • Alkalmazzon olyan eszközöket, amelyek stimulálják a gyökerek megjelenését. Vegyünk egy keskeny edényt vízzel, oldjuk be az aktivált szén tabletta, és tedd a munkadarab alját. Annak érdekében, hogy az egész levél ne legyen a vízben, és nem rothadt, használhatja a papírállványt a benne végzett lyukkal. Annak érdekében, hogy a folyadékot rendszeresen frissítsen frissen.
 • Mivel a lap maga áramforrásként működik, Ebben az esetben a gyökerek gyorsabbnak tűnnek, mint a magok esetében, és a fukszia gyorsabban nő. A gyökerek megjelenése után (átlagosan a hét kialszik), elkezdheti átadni a földre. Ha a gyökerek nem jelennek meg három hétig, vagy a penész megjelent a vízben, a lapot el kell távolítani.
 • A transzplantált root lap nem igényel intenzív öntözést, Csak könnyű talaj fröccsenő és állandó hőmérséklet körülbelül 20 fok. Általában néhány nap a lap mellett, egy új menekülés beteg.

4-5 fiatal levelek jelennek meg rajta, a régi tisztított.

Cherenk

Az egyes levelek mellett a szár részeit is használhatja – ezek is dugványok. Ez az a módszer, amely optimálisan alkalmas annak érdekében, hogy gyönyörű fukciasokat képezzen a kertben vagy a virágágyban. Ehhez a vágókhoz az őszi vágásra kerül, télen tárolva hűvös helyen – a garázs, az alagsorban vagy a pincében, és tavasszal kezdődik.

Otthon olyan hosszú tárolásra van szükség. Ehhez a sztrájkokat éles késsel vagy pengével vágják a növényből – kis és akár 20 cm-ig. Jobb választani a fiatal, nem heves folyamatokat, az alsó levelek, amelyeknek el kell távolítania. Ebben az esetben jobb azonnal megkezdeni a gyökeret, és használhatja az alábbi lehetőségek egyikét.

 • Várakozás a vízben lévő gyökerek megjelenésére, mint a fent leírt lapra történő reprodukció esetében. A megjelenésük 5-10 napos lehet.
 • Használjon szubsztrátot, perlit, kókusz brikettet vagy tőzegtablettákat. A kiválasztott anyagot egy kis tartályba helyezzük vagy elalszik – egy tartály, egy pohár vagy egy pot. Majd hidratálva, készítsen egy kis mélyedést, ragadja meg a dugványokat és kissé szabotázzon. Ha a levelek megérintik a talajt, a tartály falait vagy a menedékanyagot, forgassa el a rothadásokat.

Az új levelek megjelenését a talaj gyökereinek megjelenése bizonyítja. Ha minden sikeresen elment, akkor a cutleteket egy állandó potra továbbítják. Így a nagy fukszia megszerzésének ideje minimálisra csökken.

Későbbi ellátás

A megsértés ellenére Fuchsia saját tulajdonságai vannak. Nem szereti az égő napot és a túlmelegedést, így jobb, ha félig elrendezné. A talaj a potban vagy a virágágyásban semleges, könnyű, jó vízelvezetéssel. A legtöbb fajtát jól tolerálják hűtéssel, így májustól októberig a fukszia az erkélyen vagy verandán tartható. Otthon A fazekak és az akkumulátorok eltávolításához szükséges edények.

Nyáron Fukszia gyakran öntözött, szinte minden nap (kora reggel vagy késő este), ugyanakkor a vízcseppek nem eshetnek a levelekre, különösen a virágokra. A víz csökkenésével az öntözés csökken, télen elegendő ahhoz, hogy néhányszor egy hónap múlva nedvesítse meg a földet. A műtrágyákat csak a növekvő szezonban hozták létre. Ehhez minden olyan átfogó takarmány az otthoni növények számára alkalmas.

Mivel a Fuchsia hosszú távú, néhány éves munka szükséges.

 • Átruházás. Az első 2-3 évben évente egyszer meg kell tenni, aztán – kevesebb. A fukszia nem szereti túl nagy edényeket, csak akkor kell megváltoztatni, mint a gyökérrendszer növekszik, hogy jól alakuljon ki és bolyhos. Amikor az üzem újratelepítését óvatosan kivonják, egy kis csomó, a többi talaj megváltozik, és lapátolja az új. Ez az eljárás segíteni fogja a gyökerek állapotának becslését, és segíti bizonyos betegségekkel való megbirkózást. Mivel a fukszia túlmelegedésben szenvedhet, jobb kerámia vagy agyag edények használata.
 • Metszés és pita. Az ősszel nem csak eltávolíthatja a szárított alkatrészeket, hanem adja meg a növényt is. Tapasztalt virágok azt tanácsolják, hogy eltávolítsák az összes finom hajtást, így a legtermékenyebb, de hosszuk jobb csökkenteni egy harmadik.
 • Fungicidek és rovarirtók kezelése. A fukszia gyakran szenved betegségek és kártevők. Ha vannak foltok a leveleken, vagy kívánnak, akkor megjelent egy webes vagy rovar, azonnal meg kell kezdeniük a kezelést. Annak érdekében, hogy ne indítsa el az üzemet, és időben tegyen lépéseket, szükség van legalább hetente egyszerre.

Ha folyamatosan mindent megtesz, vigyázzon a növényekre, és fordítsa fel nekik figyelmet, mint díjak, gyönyörű fényes virágokat mutatnak be.

Lehet, hogy felveszi a fajtát, hogy a fukszia váltakozhasson a nyár elején és ősszel.

A következő videóban várja a fukszia vegetatív reprodukcióját.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: