Hogyan növekszik krizanthmát egy csokor otthon?

Ritkán, amit egy kertész nem észlelte, hogy a csokrokban lévő krizantémok hosszabbak, mint más színek, tartják a tulajdonságaikat, és még virágzik. Ezért sokan meg akarják terjeszteni őket a dugványok segítségével. Ebben a cikkben megnézzük az árnyalatok növekvő krizantémok egy csokor otthon.

Milyen virágok alkalmasak a tenyésztésre?

Vásárlás virágok egy speciális boltban, érdekel kell, hogy hol nőttek. Híd növények a shilling out, nem alkalmasak, mivel olyan gyógyszerekkel kezelik, amelyek megakadályozzák a csírázást és a fadingot. Jobb vásárolni a hazai gyártók virágát, akiket a tartósítószerek nem dolgoznak fel.

de, A virágcserek tapasztalatai szerint legkisebb és virágozhat a koreai fajták krizantémaitól, kis virágokkal. Az indiai Major Chrysanthemumok nehezebbé tétele. A reprodukciójuk nem mindig sikeres, hiszen a virágok nem mindig mozognak a reprodukáláshoz.

A kiválasztási anyagot helyesen kell választania: a gyenge vagy a régi szárak nem adnak gyökereket.

Pontosan szüksége van a virágra, egy erős szár, amelynek elavása csak elkezdődött, és átlagos vastagsága van. Fontos, hogy egészséges. A fertőzések, a rothadás, a károsodás jelei.

Egy jó ültetési anyag lesz a szár a viráglövések alatt található oldali folyamatokkal. A leginkább életképesek és csendesek. Nem alkalmas egy virág tenyésztésére, amelynek szára sárga volt. Nem kell megvásárolnod a krizantémia vastag szárral és sűrűn található interstices.

Ha úgy döntenek, hogy egy virágot termesztenek egy csokor, melyet bemutatott, válasszon virágokat lédús szárakkal. Az álmodozó krizantémok gyökereket adhatnak a csokorban állva. Rajzuk lehetővé teszi a fajta jelek fenntartását, valamint az anyai bokor védőfunkcióit. A sikeres tenyésztéshez az egészséges és másolatokat kell tennie.

A szár választásának és leállításának szabályai

Elkezdhetsz egy ménet, miután a virágok egy csokorban vannak. Valaki nem várja meg, és a virág megvásárlása után azonnal felveszi a dugványokat. Merészvágások a gallyakból krizantémoktól, átlagosan az oldalsó hajtásokkal. Ideális esetben a fő szár ezen oldalának folyamata, amelyen nincsenek virágok.

Más folyamatokkal ellentétben gyökerezésük gyorsabb és sikeres. A régi vagy gyenge hajtások nem lesznek a növekedés és a gyökerezés ereje. A fiatal csírák ritkán adnak gyökereket. Ki kell választanod azokat, amelyeknek telített színe van, amely a levelek szinuszából csírázik.

Az intersticiális egységekkel rendelkező durva hajtások nem alkalmasak.

A gyökerezéshez szükséges anyag előkészítése Helyesen szükséges:

 • A kiválasztott hajtások 8-12 cm-ig vágják (az anyavállalat nagyságától függenek);
 • A szögben végzett vágás olyan módon történik, hogy a méh kender alja az alábbiakban marad;
 • Minden kiválasztott szárnak 2-3 interstices-nek kell lennie, és legfeljebb két levél;
 • Annak érdekében, hogy biztosítsák a vágott részek hibáját, csípjék a csúcsot;
 • A dugványokból távolítsa el a virágzó részt, a boutons és a virágfejeket;
 • A menekülés aljáról el kell hagynia a leveleket, a felső pár egyharmadát rövidíti.

Az ilyen készítmény lehetővé teszi, hogy a növény az összes erőt a gyökerek kialakulására helyezi, és nem a lombozat kialakulására. Annak érdekében, hogy a dugványok gyökereket adjanak, szűrt vagy hígított vízbe helyezhetők. Azokat egy előre meghatározott tartályba helyezzük, amelynek vízszintje nem több, mint 2-3 cm.

Hogy a szárak ne kerüljenek ki, egy pár aktivált szén tabletta hozzáadódik a vízhez.

Szükség esetén a vizet friss, nem felejtjük el, hogy mossa le a tartályt (legfeljebb 2 nap). Ha fel kell gyorsítania a gyökerek kialakulásának folyamatát, hozzon létre üvegházhatást. Ezért Vegyünk egy magas és átlátszó tartályt, öntsünk egy kis tiszta vizet, majd helyezzen be egy szárat, zárja be a tartály fedelét vagy filmjét.

Mielőtt a dugványokat vízbe helyezzük, 2 órán át tarthatjuk a gyökérképződés stimuláló oldatában. A “Korniner” vagy a “Heteroacexin” -t használhatja. A kiválasztott gyógyszer lebontása a csomag utasításainak megfelelően.

Kezdetben a Callus megjelenik a csipkéken, amelyek elősegítik a legeltetést. A gyökerek nem nőnek ki belőle, hanem a veseből, amely a lövésen található, ahol fel van szerelve. Ezért vágja le a dugványokat. Általában az első gyökerek 6-7 napig jelennek meg.

A földön a dugványokat ültetik, amikor a gyökerek hossza eléri az 1-3 cm-t.

Ajánlott a gyökérzés időtartama

A krizantém gyökerezésének optimális kifejezése a január és február közötti időszak. Ez az időszak azonban a színek megszerzése (adományozása) időtartamától függ. Ha télen mutatták be őket, a gyökérrendszer tavasszal alakul ki. Akkor a földbe kerülhetnek.

A gyökeres tavaszi dugványokat őszi virágágyásokra lehet ültetni. Például, ha a hajtásokat a tavasz elején rágják meg, akkor szeptember elején a nyílt földön ültetik őket. Adaptáció fognak átadni a hideg kezdete előtt. A télen azonban el kell rejtenie a sajtlapot vagy a szalmát.

Ha a gyökerességet nyáron végezték, a palántákat legkésőbb az ősz közepénél a földbe helyezik. A késői leszállás megrázza. Egyes régiókban az ország a szeptember 15-e után a földi dugványok üzemeltetésére szolgál. Ebben az esetben jobb, ha nem kockáztatja, és lehetővé teszi, hogy a növény egy virágcserépben legyőzze. Lehetséges, hogy tavasszal telepíthető.

Követelmények

Chrysanthemum egy egyszerű virágnak tekinthető. Azonban, mint bármely növény, szüksége van egy megfelelő típusú talajra, optimális öntözési módra, a fény és a gondozás számára.

Alapozás

A krizantém nem kedveli a savas talajt: gyengén savas vagy semleges szubsztrátra van szüksége. Szükség esetén a fa hamuba kerülhet. A talajpalackok táplálónak kell lenniük, így humuszt, túlterhelt komposztot és egy kis nitropozkot kell hozzáadnia. Vásárolhat egy virágboltban kész talajt a palántákhoz vagy semlegesített tőzeghez.

Alkalmas hidrogél, perlite és járású homok gyökerezésére. A keverék előzetesen előállt, a mangán gyenge oldatának fertőtlenítése szükséges.

Chrysanthemums Love Luggy és homokos talaj, amely szerves vagy ásványi anyagokkal töltött. Vízelvezetésként hozzáadható a földi agyaghoz vagy a finom téglához.

Kapacitás

Ajánlatos kiválasztani a potot minden vágóhöz. Ha otthon nincs szükségük arra, használhatod hagyományos dobozokat a palántákhoz. Annak érdekében, hogy a dugványok gyökereket adjanak a talajban, 6 cm-es pályán ültetik őket. A növekvő kapacitások tágasak, mivel a krizantém gyökerei nőnek fel a felek felett. A csomagolásnak alacsonynak kell lennie.

Az első tartályok műanyagok lehetnek (például a szokásos körülmetélt műanyag palackokból). Ezek közül az a kényelmes eltávolítani a palántákat, és szükség szerint vághatók le, hogy ne károsítsák a gyökereket. Kötelező vízelvezető lyukak az extra nedvesség kiáramlásához.

Ahogy az edények növekszik, tágasabbak, de sekélyek.

páratartalom

A krizantémok jól érzik magukat mérsékelten nedves éghajlaton. Ezért a talajban ültetett dugványoknak képesnek kell lenniük nedvesíteni. Az öntözést csak akkor kell elvégezni, ha a Föld felső rétege szárítja. Ha a szoba forró, akkor a dugványok öntése jobb reggel vízszobahőmérsékleten. Fontos, hogy a hajtásokat a vázlatokból vegyék fel.

A túlterhelés veszélyes az üzem számára, és lőfegyvereket okozhat. Ez a gombás fertőzések kialakulásához vezet.

A víz palántáknak meleg és tiszta vízre van szükségük. Lehetetlen várni, amíg a felső kéreg a tetején van kialakítva. A nedvesség hiánya nemcsak elhalványulhat: kártevők támadnak ilyen palántákat.

Hőfok

Rouding Amikor a megfelelő termesztési feltételeket követik. A szobahőmérsékletnek +19 és +23 fok között kell lennie. Ha a helyiség hűvösebb, akkor a gyökeresedés lassul. Ha forró, akkor a vágás megkezdődik.

A termesztés kényelmesebb feltételeinek megteremtése érdekében lefedheti a dobozokat vagy egy cserepes polietilén fóliát.

Ami az alsó hőmérsékletjelzőt illeti, akkor a krizantémok ellenállhatják a hideg és -28 fok. Az alacsonyabb téli hőmérsékletekkel rendelkező régiókban azonban további menedék nélkül mozognak.

Világítás

Nem tudsz dugványokat mutatni az ablakpárkányon, napfényben süllyesztve. A növény szereti a fényt, de szétszóródnia kell. Ha a világítás hiánya, akkor meghalhat, gyengén ismerős helyek a házban a reprodukció nem alkalmasak.

Jobb, ha egy fazékat vágunk az ablakpárkányon, amelynek ablaka a nyugati vagy keleti oldalra megy. A South Side nem felel meg – a közvetlen napfénycsomagokból.

Hogyan növények?

Gyökér dugványok otthon könnyen. A talajba szállított dugványok jobb és életképes ültetési anyagnak számítanak. A fázisú gyökeresítő rendszer így néz ki:

 • Készítsen műanyag tartályokat (pot) és talajt;
 • A tartályban a talaj duzzad, hidratálja azt;
 • A dugványok a vízbe, a gyökérbe kerülnek, és a talajba ültetik;
 • A kapacitások filmekkel vagy műanyag zacskóval vannak ellátva;
 • Több fény alatti tartályok;
 • Szükség szerint hidratálja a talajt.

Lehetetlen a gyökerek megszüntetése, a vágás ültetésével, a vízben gyökerezésével. Minél hosszabb lesznek benne, annál nagyobb a rotáció valószínűsége.

Javasolt hajtások egy előkészített szubsztrátumban, amely nem több, mint 3-4 cm. A kirakodási helyszínen lévő talaj hidratálódik, a szár körülményeket teremt az üvegházban.

Későbbi ellátás

A Földön ültetett dugók üdvözlése egyszerű: nem kell elfelejtenie az öntözést, a szellőztetést, a hőmérsékletet, a világítást. Fontos, hogy rendszeresen eltávolítsuk a filmet az “üvegház” szellőztetésével és a kondenzátum eltávolításával. Hogy a gyökérrendszer megjelent és fejlődik, jelzi a növekvő fiatal szórólapokat. Azonban, mielőtt a nyitott talajba való leszállásnak külön kapacitással kell átültetnie az üzemet.

Szükséges, hogy a gyökérrendszer kialakulásának és fejlesztésének legjobb feltételeit. Oldalsó hajtások megjelenése, és a bokor buja lett, szükség van a tetejére. Amint az első levelek jelennek meg, etethet. Ez inkább növeli a gyökértömeget. Azonban a nitrogéntartalmú adagolóknak adagolásra van szükségük.

Ne felejtsük el időben lazítását. A gyökérrendszernek lélegeznie kell, így gyorsabban fejlődik. Ha félsz, hogy károsítja a gyökereket, akkor a mulching.

2 hét múlva az első szórólapok megjelenésének pillanatától kezdve elkezdheti táplálni a mandzsettákat ásványi anyagokkal. Műtrágyák virágzó növényekre. Azonban, hogy megakadályozzák a gyökerek égési sérülését, az etetést erősebbnek kell tekinteni, mint a szokásosnál. A megoldásoknak gyengébbnek kell lenniük, mint a megadott értékek az utasításokban. Lehetetlen engedélyezni a műtrágyát a levelekre.

Ez megtörténik, hogy az átültetés után a víz talajában, a növény elkezd elhalványulni. A talajban vékony gyökérszőrzetben haladva – kiszáradnak a földön. Ebben az esetben szükség van egy közbenső transzplantációra. A hordozót a tartályba öntjük, enyhén tömítjük, víz.

Aztán a közepén egy kis elmélyül, és tedd be egy szárat. Elaludt vermikulitisgel, elnyeli a vizet és figyelmezteti a vékony szőrszálak szárítását. Miután a bokor lebomlik, lehetséges lesz a virágra vagy a transzplantációra egy tágasabb edénybe, és egy szobanövényként nőnek.

Átültetés

A földre való átültetéshez zavarban van, amikor a gyökeres növény erősödött. Annak érdekében azonban, hogy ez a folyamat kevésbé fájdalmasan áramuljon, a krizantémia fokozatosan megkezdődik. Körülbelül 2 héttel a kiszállást megelőzően az erkélyre (utcára) kerülnek, vagy egy beltéri ablak nyílik meg. Az első napokban a virág nem több, mint 30 perc, minden alkalommal, amikor az idő fokozatosan nő, ennek eredményeképpen körülbelül 8 óra.

Ha a leszállás a rugóra esik, akkor szükség van arra, hogy korábban ne legyen korábban, mint a talaj. Ezenkívül a palántákat nem szabad blokkolni – fontos várni, ha a fagyok nem lesznek. Ideiglenes menedéket készíthet a rossz időjárás és a hideg.

Az átültetett palánták hőjében nem lehet.

Jobb, ha felhős időjárás, amikor alig eső. Tehát az üzem jobban alkalmazkodik az új növekedési feltételekhez. A helyet jól megvilágított és magasra kell választani, hogy nincs-e nedvesség. Néhány nappal a leszállás előtt a talaj részeg, beleértve a tőzegt vagy a hamut, nitroposk.

A lyukakhoz vízelvezető réteget adunk, a növényeket 30-40 cm-es lépésekben ültetik. Átültetheti a palántákat közvetlenül egy darab földön húzásával. Könnyebb kiszámítani a kútok mennyiségét, és csökkenti a gyökérrendszer károsodásának valószínűségét. A víz felszívódása után fel kell mászni a talajra. Ez megakadályozza a fáradt fű növekedését, és csökkenti a nedvesség elpárologtatását.

Arról, hogy hogyan gyökerezzen egy csokor krizanthmantját, nézd meg a következőt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: