Mi a kultivátor és hogyan működik?

A kerti berendezés szegmense számos különböző aggregátumot tartalmaz. Az egyik leggyakoribb felszerelés a kultivátorok. A kis helyszínekkel és nagy földterületekkel dolgoznak.

A szakértők megjegyzik, hogy az első kultivátorok megjelentek a piacon a XX. Század elején. Azóta a technika jelentősen megváltozott. Javult a gép szerkezete, képességei és a működés elvének elvét. Különleges figyelemtervezetek fizetik a motort. A technikai fejlődés miatt a nagy és terjedelmes aggregátumok kompakt technikává váltak, hogy minden kertész használható. A mobil kultivátorok nagyban megkönnyítették a nyári lakosok munkáját.

Mi a kultivátor és hogyan működik?

Általános tulajdonságok

A kultivátorokat a föld kezelésére használják. Jelenleg elengedhetetlenek a háztartási telkek területén való munkavégzés során, különösen akkor, ha nagy részét kell kezelni a maximális rövid időre.

Mi a kultivátor és hogyan működik?

A gép egy adott funkciót végez. A kultivátorok használatával az eke, a dip és a laza talaj, ezt a technikát akkor használják, ha meg kell végrehajtani a barázdákat és a borotowot.

Mi a kultivátor és hogyan működik?

Az egyszerű és érthető működés a széles körben elterjedt technikát biztosította. Még egy kezdő a kertészkedés területén is képes lesz megbirkózni a berendezéssel, tudva a használat alapjait és az utasítások elolvasását. A speciális üzletek számos kultivátor modellt kínálnak. Eltérőek, funkciókészletek, más tényezők.

Eszköz

A motor kétféle energiatípuson (villamosenergia- és üzemanyag) működhet. Ez a jellemző az egyik legfontosabb a technika kiválasztásakor. Minden gyártó saját funkciókat készít az aggregátum fejlesztésekor.

Mi a kultivátor és hogyan működik?

Bármilyen típusú kultivátor fő összetevői:

  • acélgerendák;
  • kerekek;
  • keret;
  • Vezérlő kar;
  • üzemanyag tartály;
  • motor;
  • forgórész csatlakoztatása;
  • termesztési eszköz;
  • Zárójelkészlet.

Mi a kultivátor és hogyan működik?

Egyéb komponensek az adott modell képességétől függenek.

Motorblokk vagy kultivátor?

Számos kezdő kertész és dacs, amely a földterületek feldolgozására szolgáló berendezést választja, azon tűnődnek, mint a kultivátor eltér a motobloklótól. A második lehetőség egy nagy önjáró gép. A kultivátorhoz képest erősebb, és sokoldalú képessége van.

Mi a kultivátor és hogyan működik?

Mi a kultivátor és hogyan működik?

A motoblokk eszköze feltétlenül tartalmazza a kezelőpanel, az átvitel és az alváz jelenlétét. A kultivátorok, beleértve a motoros kultivátorokat is, sokkal könnyebb működtetni és keskeny irányú lehetőséggel rendelkeznek.

Méretek és súly

Tüdő

Az ilyen modellek súlya 9 és 30 kg között változik. Az eszközök teljesítményindexe 1-3,5 liter. val vel. Az ilyen modellek tökéletesen alkalmasak a kis földterület használatára, legfeljebb 14 hektár.

A fenti kategóriákhoz megfelelő technika fő előnye. Vele együttesen feldolgozható a nehezen elérhető helyeken. És érdemes azonosítani egy megfizethető árat, amely 10-35 ezerből változik. rubel.

Mi a kultivátor és hogyan működik?

Középső berendezés

Ebből a típusban az aggregátumok esnek, amelynek súlya 40-ből kezdődik, és 65 kg-os véget ér. Ilyen méretekkel az átlagos motor teljesítménye 5,5 liter. val vel. A nagy méretű és hatékonyabb modellek a 35 cm-es mélységig tarthatják a talajt, körülbelül 85 cm-es áthaladás szélességével. A gépek három transzmisszióval vannak felszerelve, amelyek a közepes részek feldolgozására szolgálnak. Az ilyen kultivátorok leggyakrabban a kisvállalkozások félig profi taxitáit és tulajdonosait választják. Az ár 13-45 ezer főből változik. rubel, az adott modelltől és a gyártótól függően.

Mi a kultivátor és hogyan működik?

Nehéz autók

A nehéz kultivátorok funkcionalitása nagyon hasonlít a motoblokkokra, azonban bizonyos különbségek állnak rendelkezésre. Ez a fajta berendezés súlya több mint 70 kg, a minimális motor kapacitás 5,5 liter. val vel. Az ilyen típusú egységek nagy mezőgazdasági területeken dolgoznak.

A nehéz berendezések lehetővé teszik, hogy kemény és kemény talajokkal dolgozzon. A gép akár 2 hektár földet is képes kezelni. Az ilyen technika ára 20 ezer rubel jelzéssel kezdődik.

Mi a kultivátor és hogyan működik?

Motorok

Elektromos motor

Az ilyen típusú motorok a múlt század elején kezdtek felszerelni a kultivátorokat. A modern piac által képviselt modellek azonban jelentősen eltérnek a tömörség és a mobilitás első mintáitól. A legtöbb elektromos motorral rendelkező egység kis méretű.

Mi a kultivátor és hogyan működik?

Az ilyen motorok egyik legfontosabb előnye környezetbarát és biztonság. Működés közben a berendezés nem termel káros anyagokat és kibocsátást, amely negatívan befolyásolja a környezetet. Negatív oldalak vannak, a készülék használatakor kényelmetlenséggel járnak. A technikát a hálózati rácshoz kell csatlakoztatni, ami azt jelenti, hogy a huzal követi a vezetéket, hossza bizonyos korlátozásokat tesz lehetővé.

Mi a kultivátor és hogyan működik?

Kell nyomon követnie a kábel helyét, hogy ne károsítsa. Az energiafogyasztás alacsony, a kultivátor elég 3 kW lesz (a 4 lóerő kapacitású berendezések optimális értéke).

Benzinmotor

A folyékony üzemanyagon dolgozó kultivátorok modelljei bemutatásra kerülnek. A benzinmotorokkal felszerelt berendezések nagy igényűek a modern vevőktől. E típusú motorok erősebb berendezést biztosítanak. A technológia költsége magasabb, összehasonlítva az elektromos motorok modelljeivel.

Mi a kultivátor és hogyan működik?

Arról, hogy mi a kultivátor, nézd meg az alábbi videót.

A nagy teljesítmény ellenére ezek az aggregátumok összetettebbek a szolgálatban. Normál és megszakítás nélküli működés esetén rendszeresen tisztítsa meg a motort, olajok és speciális kompozíciók alkalmazásával. Nem használhat zárt helyiségeken alapuló benzin kultivátorokat, üvegházakban. Működés közben a kipufogógázok az emberi egészségre és növényekre veszélyesek.

Mi a kultivátor és hogyan működik?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása