Mi az a motoros, és mit kell?

A motoros szivattyú a folyadékok szivattyúzására szolgáló mechanizmus. Az elektromos hidraulikus szivattyúval ellentétben a szivattyú belső égésű motor formájában van ellátva.

Célja

A szivattyúzó eszközöket általában kiterjedt területek öntözésére használják, tűzoltó tüzek vagy elárasztott pincék és hulladékhulladék pumpálására. Ezenkívül a szivattyúkat a folyadékok különböző távolságokra történő szállítására használják.

Ezeknek az eszközöknek számos pozitív tulajdonsága van, például:

 • A motoros szivattyúk képesek meglehetősen kiterjedt munkát végezni;
 • Az aggregátumoknak kis tömege és dimenziói vannak;
 • az eszközök megbízhatóak és a tartósságban különböznek;
 • A készülék könnyen használható, és nem igényel különleges készségeket a szolgáltatásban;
 • Az egység szállítása nem fogja el a problémát, mivel a motoros szivattyú kellően mobil.

Mi az a motoros, és mit kell?

Mi az a motoros, és mit kell?

Nézetek

A motoros szivattyú több fajtája van. Először is, a motor típusával oszthatók meg.

 • Dízelszivattyúk, Jellemzően a nagyon nagy teljesítményű professzionális eszközökre vonatkozik. Az ilyen eszközök könnyen átvihetnek hosszú és folyamatos működést. A készülék szivattyúzhatják az anyagot, amely a szokásos vízzel kezdődik, és vastag és erősen szennyezett folyadékokkal végződik. Leggyakrabban az ilyen eszközöket ipari létesítményekben és mezőgazdaságban használják. A dízelmotoros szivattyú fő előnye kis üzemanyag-fogyasztás.
 • A benzinen futó motoros szivattyúk, ideális lehetőségnek tekinthető a háztartásban vagy az országban való használatra. Ezek az eszközök sokkal olcsóbbak, mint a dízel és a kompakt méret. Az ilyen típusú eszközöket nagy teljesítmény jellemzi, és különböző típusú folyadékokra vonatkozik. Vannak hátrányai azonban – ez egy rövid szolgálati idő.
 • Elektromos A szivattyúk nem olyan népszerűek. Alapvetően ezeket az aggregátumokat használják, ahol a benzin vagy dízelmotorok tilosak. Például lehet hangár, barlang vagy garázs.

Mi az a motoros, és mit kell?

Mi az a motoros, és mit kell?

Mi az a motoros, és mit kell?

Ezenkívül minden motorszivattyú van elválasztva és a szivattyúzott folyadék típusával.

 • Tiszta vízszivattyúeszközök Kis teljesítménye – kb. 8 m³ / óra. A készülék rendelkezik egy kis tömegű és méretű, ami miatt ez inkább analóg a merülő hazai szivattyú. Hasonló egységet gyakran használják olyan országterületeken, ahol nincs kapcsolat a villamos energiával.
 • Szivattyú szennyezett vízhez Különbözik a nagy sávszélességgel és a teljesítmény mellett. Ez az eszköz képes áthaladni önmagában folyékony piszkos anyaggal, 2,5 cm-es szemétrészecskékkel. A szivattyúzott anyag mennyisége kb. 130 m³ / óra a folyadék emelésével akár 35 m.
 • Tűzoltók vagy nagynyomású motorszivattyúk Nem kapcsolódnak a harcosok felszereléséhez tűzzel. Ez a kifejezés olyan hidraulikus szivattyúkat jelöl, amelyek képesek a szállított folyadék erőteljes nyomására, anélkül, hogy elvesztenék teljesítményét. Általában olyan aggregátumokra van szükség, amelyek a vizet tisztességes távolságokra kell átvinni. Ezenkívül ez a készülék 65 m-nél nagyobb magasságú folyadékellátást biztosíthat.

Az ilyen szivattyú kiválasztása az al-gazdaságban való használatra a legjobb megoldás azokban az esetekben, amikor a vízforrás messze van az ország területétől. Természetesen szélsőséges helyzetekben ez az eszköz használható a tűz eloltására. A lenyűgöző mutatók ellenére a nagynyomású motorpome kevésbé különbözik a “fickó” dimenziókkal és tömegével.

Mi az a motoros, és mit kell?

Mi az a motoros, és mit kell?

Mi az a motoros, és mit kell?

Snap

A szivattyú alkalmazása céljából, Kötelező kiegészítő eszközökkel kell rendelkeznie:

 • A fúvóka sírása védőelemmel a vízben lévő víz befecskendezésére;
 • Nyomáshüvelyek a folyadékhoz a kívánt helyre történő átviteléhez, ezeknek a tömlőknek a hossza a helyi alkalmazási követelményektől függően számítanak ki;
 • Az átmeneti eszközöket tömlők és motorszivattyúk csatlakoztatására használják;
 • Tűz tipp – a sugárhajtású eszköz ellenőrzése nyomás alatt.

Minden egyesített termékeket minden egyes szivattyú számára egyedileg kell kiválasztani, figyelembe véve a módosításokat és az alkalmazási feltételeket.

Mi az a motoros, és mit kell?

Mi az a motoros, és mit kell?

Mi az a motoros, és mit kell?

Mi az a motoros, és mit kell?

A működés és az ellátás elve

  A szivattyú indítása után egy centrifugális erőt hoz létre, amelynek eredményeképpen a víz felszívódása olyan mechanizmussal kezdődik, mint “csiga”. A csomópont működése során vákuumellátó folyadék van a szelepen keresztül a hüvelybe. A motoros szivattyú teljes működése néhány perccel az injekció megkezdése után kezdődik. A szívófúvóka végén egy védőszűrőt kell felszerelni, amely megakadályozza a szemét bejutását az összesített működési rekeszekbe. A szivattyúzott folyadék nyomása és a készülék teljesítménye közvetlenül a motor teljesítményétől függ.

  Az időszerű karbantartás és a működési szabályok betartása jelentősen növeli az aggregátum működési idejét.

  Az eszköz használata előtt a következő utasításokat kell követnie:

  • A fogadó hüvely bevitelét 30 cm távolságra kell elhelyezni a falaktól és a tartály alján, valamint legalább 20 cm mélységben a minimális vízszinttől;
  • A szívóhüvely futtatása előtt a szivattyút feltétlenül vízzel kell feltölteni.

  Rendszeres tisztítás a berendezés a portól és szennyeződésektől, beállítja a fő csomópontok, a helyes tankolás kenőanyaggal és éghető segít terjeszteni a zavartalan működését a készülék 10 év.

  Mi az a motoros, és mit kell?

  Arról, hogyan válasszon egy motorpmamp, nézd meg a következőt.

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása