Növekvő holly mester

Holly Mesher (Ostroitist) – örökzöld trópusi növény. “Mezera” típusa sok új tételhez, így még a tapasztalt kertészek is számos problémát okozhatnak az akut gondozásával kapcsolatban. Egyébként is Ez a fajta cserje határozottan megérdemli a figyelmet a szépség miatt.

Leírás

Optimális környezeti hőmérséklet – körülbelül 20 fok. Ellenáll a hő és a rövid fagyok, amelyek az Oroszországra jellemzőek, a hosszú tél és egy kis mennyiségű napsütéses nap az évben fogva tartják a növényt.

Összességében kb. 400 fajta osztrolista van.

Az Ostolist nagyon érzékeny a talajra, amelyben ültetik: Mozgásban gazdag hidratált talaj. A cserje különösen rosszul tolerálja a transzplantációt, így a fiatal növények halála – a jelenség gyakran, különösen az első évben.

Felmérési felülvizsgálat

Összehasonlításképpen, a magyal különböző fajtái vannak előnyei és hátránya. Ez vonatkozik a különböző időjárási viszonyokra, a talajra és a napfényre vonatkozó követelményekre. Az összehasonlítás segít abban, hogy melyik fajta alkalmas egy adott régióra és éghajlatra.

  • Szárazság ellenállás. Túlélni a száraz időszakokat anélkül, hogy bármilyen probléma lehet a “kék angyal”, a “Blue Prince”, a “Blue Princess”. “HECENSTAR” és “HECHENFI” ilyen tulajdonságok nem büszkélkedhetnek. Padubam Ezeknek a fajtáknak mérsékelten nedves állapotban kell fenntartaniuk a talajt.
  • Világítás. A hetvenes évek napsütötte helyét vagy helyét a “kék angyal”, a “Blu Prince”, a “Blu Princess” és a “Hechenfi”. “Heckenstar” előnyben részesíti a helyeket az árnyékokban, ahol az egyenes napsugarak nem esnek.
  • A talaj. A vizsgált fajták esetében a követelmények megegyeznek: jól lecsapolt, nedves és gazdag humuszban.
  • Virágzási időszak. Holly fajták “Hechenfi” és “Heckenstar” Bloom May-júniusban. Ostroitists “Blue Angel”, “Blue Prince”, “Blue Princess” Bloom May.
  • A méret. Adatcsrubok fajták elérése 1.5-2 méter magasságban megfelelő ellátással.

Tekintettel a fenti tényekre, azt a következtetést vonhatjuk le A kék angyal, a kék herceg, a kék hercegnőnek hasonló követelményei vannak a leszállási helyszínre. Maguk is megjelennek, kék árnyalattal rendelkeznek. A lap formájában és színének nemes eltérések vannak. A “Hechenfi” és a “Hekenstar” szintén jelentős hasonlósággal rendelkezik, de ha a “Henkefi” gyümölcsök fényes vörös bogyók formájában, akkor a “Henkenstar” nem jellemző. Vannak különbségek, amelyekben a magasság elérheti az adott fajta cserjét.

Leszállás

A leszálláshoz való megfelelő hely kiválasztása – Az egyik legfontosabb szakasz. A legjobb hely Holly fél lesz. Lehet ültetni egy növényt és napi helyen, de fontos, hogy a világítás szétszóródjon. Elfogadhatatlan közvetlen napfény a leveleken.

. Mivel Holly egy örökzöld növény, fontos megjegyezni, hogy a téli nap károsíthatja a cserjét, ezért a leszállás során ezt a tényezőt figyelembe kell venni.

A talaj, amelyben Holly ültetnek, táplálónak kell lennie, humusz keverékkel. Fontos fenntartani a páratartalom optimális szintjét, mert az ostolisták egyes fajtái kategorikusan nem vágják le a talajszárítást. Az öntözést szükség szerint elvégezni kell. A túlzott talaj hidratálása a cserjéket annyit károsíthatja, mint a nedvesség hiánya.

Gondoskodás

A megfelelő ellátás pontjai között rendszeres laza a talaj a cserje törzs körül. A halott és a szárított ágakat óvatosan kell eltávolítani, ahogy megjelennek. Mivel a Padub egy belvárosi üzem, majd a szavazáshoz érdemes egy női és férfi növényt egymáshoz közelíteni.

A növény metszése különösen szükséges, mivel a korona nagyon lassan és egyenletesen nő. Ha még mindig szükséges egy bokor vágásához, akkor szükség van rá, hogy a termelés vége után meg kell tennie. Paduba gondoskodik egy göndör fodrásznak, amely hasznos lehet a tájkép kialakításában.

A speciális műtrágyák nem szükségesek. A rugó kezdetével meg kell tennie a humusz talajába (humusz) – ez elég elég. Ha sikerül törődni Holly, akkor a növény mindig örül a szépségével.

Betegségek és kártevők

Az egyik leggyakoribb és gyakori betegség Holly Padubovban – fitoofluorózis. Szabályként a nyár végén jelenik meg, ha esős időjárás, és a hőmérsékletjelzők nem különösebben magasak (kb. 20-24 ° C). A betegség jelei barna-szürke foltok a lombozat és a plakk, hasonló a weben.

Amellett, hogy a fitoofluorisis befolyásolja az első fertőzött növényt, lehetővé teszi a szomszédos növények megfertőzését. Ha cserje fertőzés történt, el kell távolítani és kimerült talaj fertőtlenítést. Annak érdekében, hogy megakadályozzák a növényi fertőzést a fitoofluorózissal, érdemes kirakodást termelni, nem nyitott talajban, hanem a talajjal rendelkező személyben. Ha egy cserje fertőzött lesz, akkor a fennmaradó pihenés kockázata minimális. A rovarok nem jelentenek veszélyeket Holly számára, mivel a növény mérgező.

Összefoglalva, ezt mondhatjuk Holly “Mezera” egy meglehetősen szeszélyes növény, amely megfelelő ellátást igényel. Nem megfelelő talaj, helytelenül kiválasztott hely a kirakodáshoz és a hideg éghajlathoz, cserje halált okozhat. Azonban a megfelelő gondosság és az összes ajánlás teljesítése lehetővé teszi, hogy az üzem nem egy szezonban legyen.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: