PHLOX dugványok sokszorosítása: Szabályok és lépésenkénti utasítások

Gyönyörű és buja kert, szépen és élénken díszített hallhatatlan és házterület – ez a vágy sok, de nem mindenki tudja, hogy ez hogyan lehet elérni. Nem minden növény alkalmas a terület nyilvántartásba vételére számos okból, amelyet nem mondhatsz a floxesről. Gyönyörű, buja virágzó, különféle színnel – ezek a legtöbb képviselő, amelynek köszönhetően elérheti a terület kívánt megjelenését. Annak érdekében, hogy a phloxes nagyon sokat lennének, képesnek kell lenniük arra, hogy megfelelően propagáljanak, amelyre a kiterjesztési eljárás a legjobban megfelel, ami fontos, hogy világosan és helyesen hajtsa végre.

PHLOX dugványok sokszorosítása: Szabályok és lépésenkénti utasítások

A rajz alapvető szabályai

A floxes a szinovikus család füves növénye. A kultúra megszüntetése a XVIII. Században kezdett részt venni, és ma több mint 1500 fajtát lehet megkülönböztetni, körülbelül 40 fajtát 70-ben aktívan termesztenek. A floxes gyönyörű és világos virágzás, kellemes és gyengéd illatú, ami minden kertben üdvözli őket, és a stabilitású minimális gondozás és a jóindulatú indikátorok teszik ezt a kultúrát a kertészek kedvenceinek.

Ezek a növények természete eltérő megjelenésű lehet, ami a növekvő helyétől függ. Leginkább Phlox a bokrok elrontása, amelynek magassága 30 és 180 cm között változhat. A virágzás idején a kultúra koraira osztható, amikor a virágok a tavaszi, a középső – a nyári virágzás és késő, amikor a virágok a nyáron és az ősszel. A bokrok lombozata sok, hosszúkás alakja van, a virágok tölcsér alakúak, kicsiek – 2-4 cm átmérőjűek, segítségükkel a virágzatok kialakulnak, amelyekben több mint 90 virág van.

PHLOX dugványok sokszorosítása: Szabályok és lépésenkénti utasítások

PHLOX dugványok sokszorosítása: Szabályok és lépésenkénti utasítások

Ahhoz, hogy egy nagy kertet a floxes, nem szükséges ezeket a növényeket a piacon vagy a boltban megvásárolni, akkor többször is meg lehet szorozni a területen legalább néhány bokor. A tenyésztés leghatékonyabb lehetősége a dugványokkal való együttműködésnek tekinthető. Mivel a fő anyag használható:

 • szárak;
 • levelek;
 • gyökerek.

A növény mindegyik részével való munkavégzés lényege ugyanolyan, mint az eredményeként kiderül egy új és erős növény, amely ugyanazokkal a jelekkel rendelkezik, mint az anyai bokor. Könnyen használható a dugványok, még az újonc is megbirkózik ezzel a feladattal, mert ez a technológia a leghatékonyabbnak tekinthető.

Csak egy felnőtt bokorból származó részek használatának köszönhetően meg lehet őrizni a megjelenését a dekoráció megsértése nélkül.

PHLOX dugványok sokszorosítása: Szabályok és lépésenkénti utasítások

Időzítés

Annak érdekében, hogy a bokor jól túlélje a reprodukciót, és az új üzem gyorsan növekedett, fontos, hogy válassza ki a megfelelő időt az eljárás elvégzéséhez. Attól függően, hogy melyik anyagot fogják megválasztani, más lesz. A floxes szárakkal való munkavégzés esetén a leginkább a rügyek kialakulásakor. Ha a tavaszi és a nyár végéig betakarítjuk az anyagot, akkor lehet, hogy nem károsíthatja az anyai szekrényt, és sok időt ad a dugványok megszórásához, és az új növények sikeresen kialakultak a hideg előtt. Annak ellenére, hogy az ajánlások ellenére sok kertész könnyedén levágja a dugványokat, és még az ősz kezdetén is. Tekintettel a különböző kulturális aktivitás különböző fokára, egyes üresmények nem léteznek és eltűnnek, mert tanácsos részt venni a floxes termesztésében abban a pillanatban, amikor a legaktívabb növekedés és fejlesztés szakaszában vannak.

A kultúra lezárása a lapok segítségével jobban költözik a nyáron, júniusban vagy júliusban, amikor a bokor már kialakult. Ezután a vesztesége néhány részét nem fog súlyos károkat okozni az egész növénynek. Használd a gyökér dugványokat, amelyek a kora tavasszal vagy az őszi későn érhetik el.

Augusztusban felvázolnod kell azokat a növényeket, amelyek alkalmasak az eljárásra, nyáron, teljes körű gondossággal, valamint a hűvösség és a pihenés kialakításával a szükséges gyökérdugók előkészítéséhez.

PHLOX dugványok sokszorosítása: Szabályok és lépésenkénti utasítások

A reprodukció lépcsőzetes utasítása dugványokkal

A PHLOX otthoni hígítása nem jelent problémát, ha helyesen megy a kérdésre. Annak érdekében, hogy az üzem bármely részének gyors és teljes körű gyökereit gyökerezzük, meg kell eljárnia egy eljárást a felhős időjárás vagy legalább az árnyékban. A teljes ülőanyag a vágás pillanatától és a leszállási eljárás előtt egy nedves bázissal rendelkező fiókban kell lennie, nedvességtartalmú anyaggal kiküszöbölve. A dugványok roam, azokat a növekedés stimuláló kompozícióval kell kezelni, és közvetlenül a leszállás előtt, érdemes elhagyni a phloxes részeit az Aloe Juice-ból származó oldatba, amely még serkente az új növény növekedését.

A leszállást felhős napon vagy este kell elvégezni, hogy a dugványok a lehető leghosszabb lehetnek a kényelmes körülmények között, és elindíthassák a növekedési és fejlesztési folyamatot. Ha egy új virágkert törött egy napos telken, először ki kell mondani és biztosítani kell a jó gondosságot. Függetlenül attól, hogy a PHLOX magvak készülnek-e, fontos, hogy megfeleljen a megrendelésnek, és tartsa be a kertészekből származó utasításokat, amelyek kiterjedt tapasztalattal rendelkeznek a nyájakkal.

A cselekvések és az algoritmus szekvenciája a zöld dugványokkal való munkavégzés során eltér a gyökerek tenyésztésétől, ezért fontos, hogy minden szükséges tudást megtehessük, mielőtt munkába kerülne.

PHLOX dugványok sokszorosítása: Szabályok és lépésenkénti utasítások

PHLOX dugványok sokszorosítása: Szabályok és lépésenkénti utasítások

ST csapágy

A PHLOX tenyésztéséhez jó dugványok, normálisan kifejlesztett, egészséges és jól virágzó növényeket kell kiválasztania. A dugványok és a kultúra-reprodukció munkadarabjának eljárása úgy néz ki.

 1. A legfejlettebb és erős zöld szárak kiválasztása.
 2. Ellenőrizze a kiválasztott anyagot a betegségek és kártevők számára.
 3. A májustól júniusig terjedő intervallumban egy egész szárat lehet tenyésztésre használni, mert ajánlott vágni a talajból.
 4. Ha július-augusztusban dolgozik, az alsó rész a kiterjesztéshez már nem alkalmas, mivel már nyer, és szükség lesz arra, hogy a menekülés tetejének 2/3-ját kell dolgozni. Fontos, hogy ellenőrizze a szárat puha, ha sűrűvé vált, akkor ez az oldal nem alkalmas tenyésztésre.
 5. A dugványok billetét éles késsel kell elvégezni, vágva a szárat, hogy 2 csomópont maradjon minden darabon. Alulról közvetlenül a csomópont alatt kell lennie, és a felső részen 1 cm-es raktározatot hagy a második csomópont felett.
 6. Az alsó leveleket el kell vágni, hogy az alapítványban lévő vese egész számban maradjon.
 7. A felső leveleket fel kell rövidíteni, ami segít csökkenteni a nedvesség elpárolgását és a dugványok szárítását.

PHLOX dugványok sokszorosítása: Szabályok és lépésenkénti utasítások

PHLOX dugványok sokszorosítása: Szabályok és lépésenkénti utasítások

A zöld szárakból származó Phlox dugványok szaporodása, olyan dobozokat kell főznie, ahol a merülési eljárás meg fog történni:

 • Szükséges, hogy vegye fel a tálcát egy fából, amelynek magassága 10 cm-rel egyenlő lesz;
 • Az antiszeptikus feldolgozást feldolgozzák, például mangán, majd a tartályt jól szárítottuk;
 • Az előkészített laza talajt a dobozba öntjük, a rétegmagasságnak 5-6 cm-nek kell lennie;
 • A talaj felett durva homok, amelynek rétege nem haladhatja meg a 2 cm-t.

Amint minden készen áll, az eljárásra kerülhet a stroke dugványok kirakodásához, amely egy ilyen algoritmussal halad.

 1. A földön a lyukakat 6×8 cm távolságban végezzük egymástól.
 2. A lyukakat a lyukakba helyezzük, hogy mindkét csomópont a talajba merüljön.
 3. Óvatosan zavarja a földet a pálcák körül, kézzel vagy pálcával, hogy ne sérüljön a dugványok;
 4. Érdemes termelni a talajt, hogy a szárak még mindig belül maradnak, és nem néznek ki a felszínen. Helyezze a dobozt meleg, de sötét helyre.

PHLOX dugványok sokszorosítása: Szabályok és lépésenkénti utasítások

PHLOX dugványok sokszorosítása: Szabályok és lépésenkénti utasítások

Tehát, hogy a szárak gyökereket adtak, fontos, hogy gondosan gondoskodjunk velük. Az első héten az öntözést naponta 3-5 alkalommal hajtjuk végre, a víznek melegnek kell lennie, nem alacsonyabb, mint +27 fok, ha a talaj a talaj, a gyökerek nagyon hosszú ideig csíráznak. Körülbelül egy hónappal később az első gyökerek alakulnak ki, ugyanakkor egy vagy több hajtás csírázik a felső csomópontból.

Ha a csírázás folyamata tavasszal és kora nyár végén zajlott, a Phlox kiterjesztése már a nyílt talajban készült, közép- és késő nyáron fiatal növények növényével. Az új bokrok elhelyezése 15×10 cm távolságra áll, nagyobb távolságra lehet 20×10 cm. Annak érdekében, hogy a bokrok jól jöttek lássák, 2-3 alkalommal megtermékenyítik őket, használhatják a nitrogéntartalmú műtrágyákat.

Ha a szárak levágásait a nyár végén és az ősz elején gyökerezik, akkor a földön télen nem hagyhatja el őket, különben fagyaszthatók. Az ilyen növények ásnak és elhelyezik a dobozokba, amelyek hűvös, fűtetlen helyiségbe vannak felszerelve a fagy teljes időtartamára. A tavasz és a fenntartható hő kialakulásával a kultúrát ismét a földbe ültetik, és már nem ásnak a télre.

PHLOX dugványok sokszorosítása: Szabályok és lépésenkénti utasítások

PHLOX dugványok sokszorosítása: Szabályok és lépésenkénti utasítások

Leveles

A phloxes lapos dugványokkal való reprodukálása nagyrészt hasonló az eljárással a szárral. A lépésenkénti utasítás úgy néz ki, mintha.

 1. Olyan doboz előkészítése, amelyben a vágott lombozat gyökerezik. A tartályban körülbelül 6 cm táplálkozási talajt kell tárcsáznia, és egy centiméteres réteges, centiméter réteges, centiméter réteges réteggel kell megcsinálni.
 2. Készítsen papírlapokat, amelyekre a pengét levágják, a szár és a vese részétől együtt.
 3. A leveleket a földbe helyezzük, 5 cm távolságra egymástól. A szár és a vese egy része a föld alatt kell lennie, és a felszín felett lévő levél enyhe dőlésszög alatt van.
 4. Nedvesítse meg a talajt, miután a dugványok maradnak a helyükön.
 5. Fedje le a dobozt üveggel, és tegye be a szobába, ahol a hőmérséklet 19 fokos hőszint alatt lesz.

PHLOX dugványok sokszorosítása: Szabályok és lépésenkénti utasítások

A levélvágási eljárás emlékezteti azokat a tevékenységeket, amelyeket szárakkal végeztek. Az első napok fontos feladata az öntözés, amelyet naponta többször is elvégeznek. Annak érdekében, hogy ne károsítsuk a leveleket, jobb, ha nedvességet permeteznének, biztosítani kell, hogy a talaj mindig nedves legyen. Forrás ideje, fontos, hogy megvédje a dugványokat a közvetlen napfénytől, amely lefedi a kapacitást egy újsággal vagy anyaggal, amely hiányzik a fényt.

Egy hónappal később, a gyökerek megkezdnek növekedést, és a vese a menekülés növekedéséhez fognak menni, amelyet meg kell diszkreditálni egy gyönyörű bokor kialakulásához. A nyár végére a dugványokat a szabadtéri talajba ültetik, mivel a gyökérrendszerük már jól fejlett. A hűtés előfordulása előtt a műtrágyákat szerves vagy nitrogéntartalmú kémiai készítmények formájában kell elvégezni. Télen a dugványok elfojtanak, és az elejétől az állandó helyükön ültetik őket.

PHLOX dugványok sokszorosítása: Szabályok és lépésenkénti utasítások

PHLOX dugványok sokszorosítása: Szabályok és lépésenkénti utasítások

Gyökér

Használja a gyökereket a csírázó phloxes-be, amikor a hajtások és a levelek nem hajthatják végre ezt a funkciót a fertőzés vagy a kártevői támadás miatt. A reprodukciós eljárás a tavasz kezdetén gyökerezik, ragaszkodik az ilyen sorrendbe.

 1. Ásni egy phlox bokrot, és vegye a vastag és erős gyökereket.
 2. Osztja meg a gyökereket a körülbelül 6 cm-es darabokra, amelyeken vékony gyökerek lesznek.
 3. Készítsen egy fiókot a kirakodáshoz a tápanyag talajának kitöltésével.
 4. Helyezze a gyökereket a földre 8 cm távolságra egymástól, és vékony szélű, és vastag.
 5. A talaj tetején a gyökerek homok, 4-5 cm-es rétegek vannak.
 6. A doboz tartalma jól megnedvesedett.
 7. Helyezzen egy tartályt a szobában lévő szobában, napfény nélkül, és a hőmérséklet nem magasabb, mint 14 fokos hő.
 8. 2 hétig kell felemelnie a hőmérsékletet +18-ra, ami ösztönzővé válik a növekedés növekedéséhez.
 9. Az első hajtások megjelenésével szükség van a fény keményen, és röviden egy fiókot hozhat az utcára, de a közvetlen napfénytől védve.
 10. A késő tavasszal a dugványokat a földre ültetik és csírázzák. Télen ásni és állandó helyen ültetik a következő tavasszal.

PHLOX dugványok sokszorosítása: Szabályok és lépésenkénti utasítások

A gyökerekkel való reprodukció az ősszel lehet, de ez egy fáradságos munka, amelyet a tavasz téli és felében kell elvégezni, ezért javasoljuk, hogy tavasszal gyökerekkel dolgozzanak.

Későbbi ellátás

A flokkok a dugványokból való növekedéséhez fontos, hogy betartsák a kiterjesztés eljárási eljárásainak ajánlását, valamint optimális feltételeket teremtsenek az üzem számára a későbbi időszakban. A fő dolog a talaj állapota, amely mindig nedvesnek kell lennie, így a kultúra elkezdheti az aktív növekedést és fejlődést. A zöld dugványoknak vízzel permeteznek vízzel.

Annak érdekében, hogy a dugványok megfelelően alakultak ki a csírázás tartályában, rendszeresen szellőztetni kell, ami jelentősen csökkenti a betegségek kialakulásának kockázatát és a rosszindulatú mikroorganizmusok megjelenését. Az öntözés gyakorisága és intenzitása fokozatosan meg kell vágnia, a növény környezeti feltételek mellett, de a talaj mainstream marad.

PHLOX dugványok sokszorosítása: Szabályok és lépésenkénti utasítások

Amikor a dugványok gyökerezik és csíráznak, szabadtéri földön ültetik őket. A virágágyás floxes gondozása egyszerű, és a Föld gyomlálásában fekszik, megszünteti a gyomnövényeket, a talajvilágot, időben történő öntözést. Minden tavasz ajánlott a talaj talaját, és esik a műtrágyát. Az öntözést jobban töltötték este, és reggel levágják a virágzatokat. A gyönyörű virágzás érdekében javasoljuk, hogy a növényen körülbelül 7 szár. A helyes kiválasztás a dugványok, a jól megtartott események gyökerezésükön, sok olyan új növényt kaphat, amelyek díszítik a kertet buja és színes színekkel.

A flosses dugványokkal való szaporításáról, nézd meg a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása