Tulipánok Triumph: osztályfajták és a termesztés sajátosságai

Mindannyian megszoktuk, hogy megvizsgáljuk a születésnapi tulipánokat Hollandiában. De nem mindenki tudja, hogy Hollandiában a tulipánok hagymáit csak a XVI. Században szállították, és mielőtt elkezdték termeszteni az oszmán birodalomban. Ott, a virágok termesztése 1000 g-ban történt. Azonban annak ellenére, hogy létezésének ilyen ősi története, a huszadik századig nem volt egységes rendszer a tulipán típusok és fajták szerinti osztályozására.

Először egy ilyen rendszert az angol tudósok javasolták az első világháború idején. Modern osztályozás A formanyomtatványon, amelyben jelenleg létezik 1996-ban a hollandiai Királyi Szövetség, a hagymás kultúrák szakosodott.

A származási történelem

A Triumph sorozat virágzó tulipánok időzítése szerint elfogadott A firmware csoportjához. Ezzel együtt ez a csoport tartalmaz egy sor “darwin hibrideket”, amelyet alapul szolgáltattak a Triumph sorozat eltávolításakor. A Tulipsz Triumph első pariája 1910-ben szerzett. A Haarlem holland városában, a Zohra cégéhez tartozó földeken. 1918-ban. A Kautaik-tól egy másik holland Firm-ot visszaváltották, akik a Triumpham márka alatt értékesítették őket 1923-ban.

Mivel az új besorolás kereskedelmi sikerrel rendelkezett, a versenytársak átvették a zóker tapasztalatait, több osztályból több osztályt kereszteznek: a Rannets-vezetői osztály egyszerű korai, a firmware osztályából származó Darwinovy ​​hibridek “Bruisers” és “Cottage”, amely az eltörlött vagy fel nem ismert modern tudósok csoportjához kapcsolódik. 1939-ben elismerték a tulippok külön osztályát., És minden további évben a tenyésztők javították az osztály jeleit, hogy csökkentsék a termesztés költségeit és növeljék a kereskedelmi nyereséget.

Fokozatosan a Triumph elhagyta a Tulipán többi osztályát, és a virágtermelés vezetője lett. 2013-2014-ben. A tulipánok osztályában a Triumph a Hollandia összes tulipán ültetvényének több mint 60% -át adta meg.

A fajták leírása

A Triumph osztály (Triumph) tulipánjai a Lilala családra vonatkoznak, és átlagosan (legfeljebb 50 cm) vagy magasak (akár 70 cm), függőleges szárral és nagy virággal rendelkező növények, amelyekben egy borosüvegre vagy hordóra hasonlítanak.

A rügy magassága kb. 8 cm, az osztály képviselőit korai virágok jellemzik, amelyet naponta megismételt, így gyakran az ipari mérlegek növekedésére kerülnek kiválasztásra. A virágok kiterjedt színpaletta van a forralt fehérből, szennyeződés nélkül, sötét burgundi vagy lila, különböző árnyalatok nélkül. Egyedül a “Triumph” piros árnyalatai több mint 30. Szintén sárga, narancssárga, rózsaszín színek vannak.

Vannak másolatok kettős színűek. Néhány fajta több virággal rendelkezik egy száron. A legelőnyösebb virágok nagymértékben néznek ki, nagy csoportokban.

Gondozás és leszállás

A virág sok napot szeret, de ugyanakkor nyugodtan megoldja a könnyű fagyokat. A leszállási hely kiválasztásakor szükség van arra, hogy vigyázzon az erős széltől. A talaj ültetésére kell választania a fényt és gazdag humuszban, semleges savassággal. Tulipán Triumph, mint a kultúra más képviselői, Szerelem bőséges öntözés, de nedvesség nélkül.

A Lukovitz Landing általában kora ősszel történik, amikor a hő esik és hűvös az utcán, de fagyok időjárása nélkül. A legkényelmesebb leszállási feltételek a 10C-nél nagyobb hőmérsékleten – Általában szeptember közepéig október közepéig. Ez az idő optimálisnak tekinthető a tulipánok izzók jobb gyökerezéséhez.

Az ültetés előtt főznek. Ehhez 30-40 cm mélységű lyukat ásni. A kutak alján száraz homokot öntött, majd helyezzen egy réteget komposzt vagy humusz. Szigorúan tilos a friss trágya a kútba – lehet “égetni” az üzemet. Miután az izzót a lyukba helyezték, akkor egy másik homokréteggel megszórjuk, és elaludt a földön, hogy öntsük le.

Télen a tulipánok általában nem tartoznak, de ha a korai fagyokat megfigyelik, akkor megszórjuk őket száraz levelek rétegével. A tavasz elején, közvetlenül a hó után, a leszállási helyet fonni kell, és az ammónium-selitra fókuszálják, és amikor a rügyek hangolódnak – az ásványi műtrágyák táplálása. Standard készlet – nitrogén, foszfor és kálium.

Vásárolhat egy kész készítményt, de külön készítheti az összes alkatrészt.

A virágzás időpontja akkor kezdődik, amikor a 18-20-as évek hőmérséklete folyamatosan telepítve van az utcán, és május végéig folytatódik. Június végén vagy július első napjaiban a növények levelei megszáradnak, és ez egy biztos jel, hogy az izzók ideje ásni. Minden másolat gondosan megvizsgálja, sérült, és egészséges szárított sötét helyen a héten két hőmérsékleten 20-25с. Ezután tisztítsa meg őket a héjakból és a régi növekedésektől, és törölje a tárolás egy sötét száraz helyen, távolítsa el az egereket és más rágcsálókat.

Vágja a virágokat a szabályok szerint. Az a tény, hogy a tulipán szárát nem vágják le, de ilyen szinten szünetet tartanak, hogy legalább két levél maradt lent – tőlük az üzem elfogyasztja az ételt. Ha vágja le a virágot a gyökér alatt, akkor a következő szezonban a bud nem érett.

A Triumph osztályú tulipánok fő fajtái

  • “Szórakozás két” (Fan Fortune). Ez a fokozat nagy 5-7 cm magas és 4-5 cm átmérőjű. Az egész virág magassága 40 cm. Az izzó jól megosztott tenyésztésre, később kiváló betakarítást ad. Fehér fülke színű, alig megvilágított árnyalattal.

  • “Gavota”. Egy cupid alakú rügyek, erős szárral és hegyes szirmokkal. A leírt fajtának nagyon látványos kettős színe van: a virágvirág tálca sötét lila, barnás árnyalattal, és a szirmok tippjei egy halvány citrom színárnyalatban festettek. A növény legfeljebb 40 cm hosszú, a rügyek feloldódnak – április közepén. Blossom időszak 7-10 nap. Fokozott ellenállást biztosít a betegségnek.

  • Boldog generáció. A fajta különböző éghajlati viszonyokban bizonyult. A virága vágott formában hosszabb lehet, mint más fajták. A virágzási időszak április-kora végén kezdődik, és legfeljebb 10 napig tart. Nagyon elegáns kettős színű: fehér alapon fényes málna csík. A növénymagasság körülbelül fél méter.

  • Jacuzzi (jakuzzi). Ez egy nagyon ritka fajta – annak sajátossága, hogy a virágszirmok külső részén kissé könnyebb, mint a belső. A virág 55 cm-es magasságig nő, nagyminták, sötét lila, szinte fekete árnyék. Az ilyen szín nagyon ritka a tulipánokban. A virágok maguknak egy szelíd lila árnyékban, a szín színének szélén, intenzívebbek, mint a bázisuk.

Évfolyam tetszik a hosszú ideig tartó virágzás, de ez könnyen kitéve helyesírási vírus, ha a színe a szirmok megszűnik egy foton és különféle idegenek és foltok jelennek meg rajtuk. Ebben az esetben a másolat azonnali megsemmisítésnek van kitéve, amíg a szomszédos virágok fertőzött.

  • “Új desing”. A növény alacsony – legfeljebb 30 cm hosszú, de viszonylag kis magassága kompenzálódik a nagyon szép szín miatt. Stall szár, intenzív zöld levél levelek, fehér-rózsaszín határon a szélek körül. Maga a virág elég nagy, fehér, rózsaszín kerettel. A fajta szerény és könnyen hordozható mind a meleg éghajlat, mind az északi területek, amelyek sok vírus ellenállnak. A tulipán hosszú ideig a vágás után áll, amely a tavaszi megfigyeléshez alkalmas.

  • “READEADO”. Az előző fajtához hasonlóan ez a “Triumph” osztály képviselője legfeljebb 30 cm magas, nem igényes gondoskodás, az ellenállók ellenállása az időjárási völgyek és gyakorlatilag nem hajlamos a vírusokra. Spoton színes vastag lila, gazdag. Virágzik április közepén, és tetszik a fél és két hét szeme.

  • Madame Sproors. A német tudósok által 1985-ben származó fajta érdekes a szokatlan polesaleling színe számára. Ebben az esetben ez nem vírus, hanem olyan fajta jellemzője, amelyet kifejezetten áthaladtak. Körülbelül 9 cm-es üvegméret formájában. A növény teljes magassága kissé kevesebb, mint fél méter. A szín telített piros, málna tump a közepén és a világos sárga szegély a szélek mentén. Április végén virágzik, a virágzás 10 napon belül folytatódik. Jól tolerálja a rossz időjárást, alkalmas kora tavaszi felügyeletre.

  • “Alexander Puschkin”. Ez a fajta, amelyet a nagy orosz költő után neveztek el, viszonylag a közelmúltban, a 2000-es években. A felnőtt növény magassága körülbelül 45 cm, a bootonmagasság legfeljebb 8 cm, a szín nagyon látványos: a lila közepén és a szirmok szélén, mintha enyhén megérintnének a fodrákat, díszítették vékony fehér szegélygel. A fajta alkalmas a korai tavaszi legelőkre, április elején virágzik, és a rendkívüli szépségével szinte májusig tetszik.

  • “Cancun”. Ugyanaz a gyújtó és látványos, mint a tánc, amelynek neve ezt a fajtát viseli. A növény magassága legfeljebb 60 cm, a virág mérete akár 9 cm, egy üveg alakú, az összes “győzelem”, narancssárga-piros színű, normál, narancssárga színű, közepén kezdődik -May, steadyly tolerálja a tavaszi fagyokat és a szeles időjárást. Nem igényel különleges gondoskodási feltételeket és ellenáll a különböző vírusoknak. A vágáskor jól mentett.

  • “Orange Queen”. A fajta 1985-ben vezetett. A szár magassága a rügy mellett 50 cm, a nagyság mérete – 9 cm. A szín világos narancssárga, a kúp alakú forma könnyű csíkja, amely a szirmok alján bővül. Blossom – közepétől április végéig. A fajta tulipánok nagyon lenyűgözőnek tűnnek, és messziről úgy néz ki, mint egy láng nyelv szárítása. A fajta könnyen kezelhető az időjárási felugró ablakokkal, de fertőzhető a helyesírási vírussal.

A “Triumph” osztály a leginkább. A sorozat fajtái szinte egynegyedét alkotják a tulipán minden verziójából. Osztály képviselői nőnek minden sarkából a világ, beleértve a hazánkban, különösen a jaltai Botanikus Kert, Szocsiban Arborétum, valamint díszítik a virágágyások számos orosz városban nem csak a az ország déli részén, hanem a Oroszország középső sávja.

A tulipánok megfelelő gondozásáról, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: