12 legjobb phytophthora jogorvoslat

*A szerkesztők szerint a legjobb. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem értelmezhető vásárlási ajánlásként. Vásárlás előtt szakorvosi konzultáció szükséges.

A fitoftóra évente több tonna termést pusztít el. Magánkerteket és professzionális gazdaságokat egyaránt érint. A név fordítása “növényeket pusztító”. A kórokozó gomba rövid idő alatt képes elpusztítani a termést. Gabonafélék, bogyós gyümölcsök, paradicsom, burgonya, paprika, gyümölcsfák. A fitoftóra egy igazi katasztrófa – nem mindig könnyű kezelni. A spórák a sérült sztómákon keresztül jutnak be a gyümölcsbe. A nyár a legjobb időszak a vásárlásra. A fertőzés minden ismert módon terjed: magvakkal, gumókkal, talajon keresztül.

Ma már olyan gyógyszereket fejlesztenek ki, amelyek nemcsak a betegséget kezelnék hatékonyan, hanem a környezetre, az emberekre, az állatokra, a halakra és a hasznos rovarokra nézve is biztonságosak lennének. Kiválasztottuk a legjobb fitoftóra kezelések közül azokat, amelyek bizonyítottan hatékonyak és ártalmatlanok.

A legjobb fitoftóra kezelések

Jelölés hely: termék neve ár
A legjobb fitoftóramegelőző 1 Revus 38€
2 Acrobat MC 60€
3 Trichodermin 1 287€
4 Ordan 700€
5 Phytosporin 25€
6 Quadris 5 556€
A legjobb fitoftóra kezelések 1 Profit Gold 70€
2 Ridomil Gold 34€
3 Tattu 44€
4 Consento 434€
5 Cuproxát 486€
6 Thanos 2200€

A legjobb fitoftóra profilaktikumok

Revus

Értékelés: 4.9

Revus

Az első helyen egy hármas hatású gombaölő szer áll, amelyet a Phytophthora elleni küzdelemben a legjobbnak ismertek el, és amelynek jelenleg nincs analógja. A lombozaton keresztül behatolva a növény belsejében terjed, megakadályozva a fertőzést. Esőmosásálló, ellenáll a hőmérséklet-ingadozásoknak. Mivel az oldat gyorsan felszívódik, 1 óra múlva locsolhatja. Bármilyen műtrágyával és vegyszerrel kombinálható.

A kezelés után nő a terméshozam, a gyümölcs minősége és a zöldségtermékek eltarthatósága. A fitoftóra-kezelés az alacsony toxicitású osztályba tartozik. Nem befolyásolja a mikroflórát, az embert, a háziállatokat, a földigilisztákat, a méheket.

Az alacsony fogyasztás gazdaságossá teszi. A visszajelzések megerősítik a kifejezett és elhúzódó cselekvést. Az innovatív termék a burgonya-, hagyma- és paradicsomültetvények számára igazi megváltássá vált, még a heves esőzések idején is.

Előnyök

 • Háromszoros hatás;
 • a nyereségesség növekedése;
 • Maximális esőállóság;
 • környezetbarát;
 • minimális pazarlás.

Hátrányok

 • nem találták meg.

Acrobat MC

Értékelés: 4.8

Acrobat MC

A minősített termék mind a tudományos vizsgálatok, mind a gyakorlati használat során hatékonynak bizonyult. “Acrobat MC” – a második helyen. Számos betegség, köztük a fitoftóra, az Alternaria, a lisztharmat, a peronoszpóra és a peronoszpórózis megelőzésében jól bevált. A Phytophthora ellen aktívan használt burgonya magán- és mezőgazdasági ültetvényeken, szőlőültetvényeken, paradicsom- és uborkamezőkön. Nem befolyásolja a talaj bakteriológiai összetételét, nem mérgező a földigilisztákra, állatokra, madarakra, rovarokra.

A termék a víztestek közelében lévő higiéniai halászati övezetekben való használatra engedélyezett. A teljes vegetatív növekedés során alkalmazzák. A hatás azonnali és akár 3 hétig is tart. A gombaölő szer nemcsak a külső plakkot szünteti meg, hanem megakadályozza a gomba behatolását a növény belső rendszereibe is. Minden vegyszerrel használható.

A további mezőgazdasági munkák az oldat permetezését követő 3. napon végezhetők. A visszajelzések szerint akkor működik a legjobban, ha a szezon elején használják.

Előnyök

 • nedvességgel szembeni ellenállás;
 • széles hatásspektrum;
 • kiküszöböli az új spórák képződését;
 • Nem mérgező a mikroorganizmusokra.

Hátrányok

 • nem észlelt.
Olvasson tovább  8 legjobb medence porszívók

Trichodermin

Értékelés: 4.7

Trichodermin

A bronzérmes minősítés a növénybiztos gombaölő szer, amely a Phytophthora elleni megelőző intézkedések legújabb generációjához tartozik. 60 féle gomba ellen véd, serkenti a növekedést, növeli a növények immunitását és a talaj termékenységét. Burgonya, paradicsom, dohány, uborka, paprika, cukkini, káposzta, retek, káposztafélék kezelésére használják. Széles körben használják szőlő, tűlevelűek, gyümölcs- és bogyósgyümölcsű cserjék, díszvirágok fertőzésére is.

A fitoftóra-kezelés folyékony és por alakban kapható. Nem mérgező az emberekre, állatokra, hasznos rovarokra, nem zavarja a biológiai egyensúlyt. Nem halmozódik fel a gyümölcsben, és nem teszi függővé a kórokozókat. Minden kémiai és biológiai készítménnyel kombinálva és minden talajtípuson alkalmazható.

A legfontosabb előnye a hosszan tartó hatás, amely akár 1 hónapig is eltarthat. A “Trichodermin” rendkívül ellenálló a nedvességgel szemben, védi a növényt belülről és kívülről is. Szabadföldön és üvegházi körülmények között egyaránt használható.

Előnyök

 • a növekedés minden agronómiai szakaszában;
 • környezetbarát;
 • 30 napig tartó védelem;
 • talajfertőtlenítés.

Hátrányok

 • nem észlelték.

Ordan

Értékelés: 4.6

Ordan

A negyedik helyet a minősítésben a gyógyszer foglalja el, amely a fitoftóra és a peronoszporózis minden szakaszában hatékony. Alkalmas üvegházban termesztett burgonya, paradicsom és uborka, valamint szabadföldi növények, kerti virágok és cserjék számára. A gyógymód nem függőséget okoz a fitoftórára, a toxicitás mérsékelt típusára utal. Nemcsak a fertőzés ellen véd, hanem javítja a növény állapotát egy negatív természetes támadás után is.

Az “Ordan” profilaktikus és terápiás hatással rendelkezik. A gyártó innovatív csomagolást kínált, amely nem igényel felnyitást. Feloldódik a vízben a tartalommal együtt, anélkül, hogy eltömítené a szórófejeket.

A szakértők és a kertészek véleménye megegyezik. A terméshozam növelésére és a kórokozó gombák által okozott betegségek megszüntetésére ez az egyik legjobb termék megfizethető áron. A vízben oldódó zsákok megkönnyítik a permetezés előtti előkészítést, csökkentve az egész folyamatra fordított időt. A készítmény ártalmatlan a környezetre és az emberre.

Előnyök

 • kettős hatás;
 • pusztítás a növekedés minden szakaszában;
 • innovatív csomagolás;
 • mezőgazdasági és dísznövények esetében.

Hátrányok

 • nem található.

Phytosporin

Értékelés: 4.5

Phytosporin

Ötödik a rangsorban – természetes eredetű, biológiailag aktív termék. Tökéletesen ötvözi a magas fitoftóra-profilaktikus tulajdonságokat az emberek, az állatok és a környező növények abszolút biztonságával. A fitoftóra-kezelés többféle formában kapható: szuszpenzió, por és paszta formájában. Nemcsak a zöldségeskertekben, hanem otthon is aktívan használják, hogy megvédjék a házi virágokat a kórokozó fertőzésektől.

Az oldat a levelekre kerülve behatol és szétterjed minden rendszerben, beleértve a gyökérrendszert is. Megelőzi a fekete rothadást, a bakteriózist, a lisztharmatot, az Alternaria-t, a rühösséget, a rozsdát, a cercosporát, a fomózist és egy sor más betegséget. a biológiai termék fagyasztva és felolvasztva is megőrzi tulajdonságait. A baktériumok alacsony hőmérsékleten nyugalmi állapotba kerülnek; kedvező körülmények között ismét aktívvá válnak.

A termék előnye a növénytermesztés minden szakaszában történő felhasználás volt. Segít kiküszöbölni a túlöntözés, perzselés, fagy utáni stresszhelyzeteket, fokozza a növekedést.

Előnyök

 • Természetes gyógymód a fitoftóra ellen;
 • 100%-ban környezetbarát;
 • hosszú eltarthatósági idő -40 és +50 °C között
 • megelőzés minden növényfaj esetében; kettős hatás.

Hátrányok

 • kimutathatatlan.

Quadris

Értékelés: 4.4

Quadris

A legjobb profilaktikus készítmények rangsorát egy gombaölő szer zárja, amely kiválóan alkalmas a burgonya, a paradicsom, az uborka beltéri és kültéri talajban, a szőlő, a hagyma kórokozó gombaspórákkal való fertőzésének megelőzésére. A sport- és díszpázsit egészséges megjelenésének fenntartására is használják. A rendkívül serkentő tulajdonságok fokozzák a fotoszintézist és többszörösére növelik a terméshozamot.

A készítmény az alacsony veszélyességi osztályba tartozik; ártalmatlan más növényekre, emberekre, állatokra, halakra, madarakra és méhekre. Szinte minden típusú rovarölő szerrel kompatibilis, ellenáll a heves esőzéseknek. A gyártó azt ajánlja, hogy a kezelést ne alkalmazza 120 perccel az előre jelzett esőzés előtt. Az oldat stabilizálásához és a leveleken való megkötéséhez szükséges idő – 2,5 óra.

Olvasson tovább  a 8 legjobb

A megkérdezett dacha-tulajdonosok megjegyezték, hogy a termék nemcsak a fitoftóra, hanem számos más fő és másodlagos betegség ellen is védelmet nyújt. gazdaságos, nem okoz kellemetlen szagot és nem okoz allergiás reakciókat.

Előnyök

 • nyílt és védett talajon;
 • a termesztés jövedelmezőségének javítása;
 • pázsitra való kijuttatás;
 • alacsony toxicitás.

Hátrányok

 • nem észlelték.

A legjobb gyógymódok a Phytophthora ellen

Profit Gold

Értékelés: 4.9

Profit Gold

A legjobb jogorvoslatok közötti értékelés vezetője egy olyan készítmény, amelynek hatékonyságát mind a tapasztalt kertészek, mind a professzionális agronómusok megerősítik. Két hatóanyag mindegyike saját feladatát látja el. A Famoxadon vastag filmréteget képez a felületen, ami kiküszöböli a spórák behatolásának lehetőségét. A cymoxanil behatol és gyorsan terjed a szervezetben.

A legmodernebb termék a betegségek legelőrehaladottabb stádiumában szünteti meg a betegség tüneteit, amikor más termékek már nem fejtik ki pozitív hatásukat. mindenféle időjárási viszonyok között működik: zuhogó eső, erős szél, alacsony vagy magas hőmérséklet. A vízben oldódó granulátum gyorsan elkeveredik a folyadékkal, így egységes konzisztenciát képez, amely nem tömíti el a permetezőgépeket és könnyen alkalmazható.

A legjobb fitoftóra peszticid az elismert tapasztalatok szerint. Kezeli még a rejtett szárfertőzést is, nincs hatással a környezetre, a gyártó ajánlásainak betartása esetén biztonságos az emberekre, nem teszi lehetővé a gomba növekedését az új ültetvényekben.

Előnyök

 • Innovatív fitoftóra-kezelés;
 • magas esőállóság;
 • a fertőzés azonnali elpusztítása;
 • alacsony fogyasztási arány;
 • kényelmes kimeneti forma.

Hátrányok

 • nem találták meg.

Ridomil Gold

Értékelés: 4.8

Ridomil Gold

A második hely a mi értékelésünkben megérdemelten veszi a terméket, amely segít megvédeni és magán kertek és mezőgazdasági ültetvények a kórokozó gombák és a termés elvesztése. Fejlett tudományos kutatáson alapul, és a legújabb generáció terméke. Az oldatot szabadföldön termesztett szőlő, burgonya, hagyma, paradicsom és uborka esetében használják.

A granulátumot vízben feloldva reggel vagy este, lehetőleg szélcsendes időben permetezzük a növényre. Párás körülmények között is hatékony marad, beleértve az esőt és az öntözést is. Az oldat szétterjed a belső rendszerben, és behatol a rizómába, a szárba, a levelekbe és a termésekbe.

A fitoftóra-gyógyszer számos peszticiddel kompatibilis. nincs kockázat az emberekre és a háziállatokra. Fél óra kezelés után a magas szintű nedvességállóságot elérte. Sokan kiemelték, hogy a “Ridomil Gold” még az új növekedést is védi, amelyet nem öntöztek gombaölő szerrel, és képes megbirkózni a betegségek utolsó szakaszában a nagy területen termesztett növényekkel.

Előnyök

 • a hozamok megőrzése és növelése;
 • rendszerszintű fellépés;
 • ellenállás a csapadékkal szemben;
 • alacsony toxicitás.

Hátrányok

 • nem észlelt.

Tattu

Értékelés: 4.7

Tattu phytophthora kezelés

Az első háromban egy fitoftóra-kezelés található, amely a magas profilaktikus és terápiás tulajdonságokat a növény fokozott növekedésével és megerősítésével kombinálja. Paradicsomra és burgonyára használják, hatékonyan megszabadulva a fitoftórától, az alternáriától és más betegségektől, amelyek hatalmas károkat okoznak a termésben. Két hatóanyag erősíti egymást. A mancoceb növeli az immunitást. A propamocarb megállítja a spórák fejlődését, jótékony hatással van a virágzásra.

a készítmény nem káros a méhekre, nem zavarja az ökológiai egyensúlyt. Az allergiás betegségben szenvedő kertészeknek egyéni védőeszközöket kell viselniük: légzőkészüléket, védőszemüveget, kesztyűt. A termesztési időszak elején történő kezeléssel kizárható a betegség kialakulásának kockázata még egy rendkívüli csapadékos nyár alatt is. A legfontosabb, hogy a terméket száraz időben alkalmazzuk, és 3 órán át hagyjuk állni öntözés nélkül.

Olvasson tovább  13 legjobb medence vegyszerek a kertben

Az oldat megtapad a növényen, erős védőréteget képez, és nem ad esélyt a spóráknak a behatolásra. Minden belső növényi rendszerbe behatol, így nincs kezeletlen terület.

Előnyök

 • stressz elleni stimuláló hatás;
 • az eső nem tudja lemosni;
 • a teljes vegetációs időszak alatt hatékony;
 • alacsony toxicitás.

Hátrányok

 • nem találták meg.

Consento

Értékelés: 4.6

Consento

A negyedik helyet a német kettős hatású készítmény foglalja el értékelésünkben. Hatékonyan kezeli a vegyes típusú fertőzéseket és serkenti a növények növekedését a kedvezőtlen természeti körülmények és a növényvédőszeres kezelések utáni stresszes körülmények megszüntetésével. Paradicsom, burgonya, napraforgó, hagyma és uborka számára kifejlesztett termék. A termék legfőbb előnye, hogy a fertőzés minden fázisában nagy hatékonysággal működik, és a növényzet bármelyik fázisában használható.

“A Consento védi a fiatal hajtásokat, leveleket, szárakat, gumókat… A termék használatával elkerülhető a fitoftóra, varikozporózis, alternáriózis megjelenése. minden időjárási körülmények között hat, alacsony és magas hőmérsékleten, magas páratartalom mellett is hatékony.

A Németországból származó termék koncentrált szuszpenzió formájában kapható, amely megkönnyíti a vízzel való keverést, és nem okoz allergiás reakciókat a porosság miatt. Sok megkérdezett megjegyezte, hogy a hasonló készítmények közül az egyik legmagasabb az esőállósága.

Előnyök

 • A két hatóanyag kombinációja;
 • a növény fokozott növekedése és megerősödése;
 • toxicitás hiánya;
 • gyors hatás a spórákra.

Hátrányok

 • nem található.

Cuproxát

Értékelés: 4.5

Cuproxát

Az ötödik helyet a réz tartalmú kontakt gombaölő szerek kapják. Burgonya, cukkini, paradicsom, uborka, cékla, szőlő, alma és körte fertőzésére használják. Tevékenységi spektruma túlmutat a fitoftórán. A termesztett lisztharmat, cercosporose, lisztharmat, rüh, rhizoctoniosis és sok más betegség, amelyek befolyásolják a növények növekedését és hozamát.

A leveleken képződő sűrű film megbízhatóan véd a spórák behatolása ellen. A hatás 2 másodpercen belül kezdődik és a vegetációs időszak hátralévő részében tart. A termék környezetbarát és nincs káros hatással az emberekre, állatokra, madarakra, méhekre, dongókra és darazsakra. Nem fitotoxikus, így nem veszélyezteti a biológiai egyensúlyt.

A megoldás könnyen elkészíthető. Nincs por vagy szúrós szag keveréskor. Szilárdan rögzül a leveleken, nem mossa le az eső és az erős öntözés. A kertészek megjegyezték, hogy a termék minden időjárási viszonyok között hatékony, és a következő hőmérsékleti tartományban működik: 0-35°.

Előnyök

 • hatékony számos betegség ellen;
 • azonnali hatás;
 • a kórokozó gomba kizárása;
 • környezetbarát.

Hátrányok

 • nem található.

Thanos

Értékelés: 4.4

Tanos

A rangsort egy olyan termék zárja, amely még a betegség utolsó stádiumában is hatékonyan kezeli a szürkerothadást. Két hatóanyag elpusztítja a gombát és megakadályozza a Phytophthora újbóli kialakulását. A kezelés után a termés védőréteget képez, amely nem engedi a fertőzés behatolását. A termék még heves esőzések és öntözés után is a felszínen marad.

A kezelt növényre kerülő spórák azonnal elpusztulnak. A termék jelentősen fokozza a növekedést és többszörösére növeli a hozamot. A “Thanos” nem mérgező anyagokra utal, ezért teljesen biztonságos az emberekre, állatokra és méhekre. A pelletet kezelés előtt vízben kell feloldani. Nem porosak, ami határozottan előnyös az allergiások számára.

A készítmény számos növénykultúrához alkalmas. A paradicsom és a burgonya mellett a napraforgó, a szőlő és a hagyma is ide tartozik. A kertészek szerint ez az egyik leghatékonyabb fitoftóra-kezelés, amely egyenletesen oszlik el a növényen belül, és megakadályozza a spórák behatolását még heves esőzések esetén is.

Előnyök

 • ellenáll az öntözésnek és az esőnek;
 • gyors és hosszú akció;
 • minimális fogyasztás;
 • a betegség minden stádiumára hatással van.

Hátrányok

 • nem figyeltek meg.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: