A 10 legjobb termék a pöcegödrök számára

A központi csatornarendszerrel nem rendelkező dacha-tulajdonosok és lakástulajdonosok kénytelenek pöcegödröket létrehozni, hogy oda irányítsák a mosogatókból, zuhanyzókból, fürdőkádakból és WC-kből származó szennyvizet. Alternatívaként egy szeptikus tartály, amely összegyűjti a hulladékot a műanyag tartályok és lefolyik azt. Mindkét esetben kellemetlen szag keletkezik, és sűrű massza halmozódik fel. A természetes baktériumok képtelenek megbirkózni a nagy mennyiségű hulladékkal, míg a klór és a hasonló termékek “elégetnek” minden életet. Ezért fejlesztették ki a magas koncentrációjú baktériumokat, amelyek felfalják a zsírt, az ürüléket, az iszapot és megszüntetik a rothadó szagot. Íme a legjobb latrinatermékek rangsora, összegyűjtve a 2019-es év népszerű termékeit. A Top 9 a vásárlói vélemények és a termékjellemzők alapján készült.

A legjobb latrinatermékek értékelése

Jelölés székhely termék neve ár
A legjobb latrinatermékek rangsora 1 BIOFORCE SEPTIC COMFORT 3 597€
2 Etamine du lys 1 055€
3 BioBac-Z150 7 00€
4 Dr. Robik 509 7 00€
5 Bioaktivátor Biosept élő baktériumok 1 313€
6 Biotel 2 kg (komposzt, pöcegödör, WC) 1 229€
7 BioExpert (szennyvíz- és gödörláterekhez) 1 640€
8 Devon-N 2 l 680€
9 Gorynch-bináris 205€

BIOFORCE SEPTIC COMFORT

Értékelés: 4.9

BIOFORCE SEPTIC COMFORT

A rangsor élére a Bioforce gyártó termékét helyeztük. A Septic Comfort tápanyagokból, aminosavakból, enzimekből, ásványi anyagokból és baktériumokból áll. A termék felgyorsítja a pöcegödör tisztítását, ártalmatlanítja a hulladékot, megsemmisíti a szagokat és csökkenti a szilárd anyagokat. 12 darab, egyenként 56 grammos, vízben oldódó tasakot helyeznek a műanyag tartályba. Egy adag elég ahhoz, hogy a pöcegödröt egy teljes hónapig tisztán tartsa. Ez egy jövedelmező termék a nagyméretű, akár 4 m³-es tartályok szerves anyagának lebontására. A 2019-es bioaktivátort az ügyfelek a véleményekben azért kedvelik, mert hatékonyan újrahasznosítja a zsírt, a papírt, az oldhatatlan részecskéket.

Szakértőink szerint a termék sokoldalúsága miatt méltó a minősítés első helyére. Alkalmas szeptikus tartályokhoz, gödörláterekhez vagy egyszerűen csak a WC lehúzásához. A tasak belsejében aerob és anaerob baktériumok keverékét tartalmazza; a tartalom ezért jól megbirkózik mind a felszíni, mind az iszap szennyeződésekkel. A termék még egy zárt, oxigén nélküli pöcegödörben is “túlél”.

Előnyök

 • a szilárd hulladék mennyiségének csökkentése érdekében;
 • a talajba történő kibocsátása megengedett;
 • Jól megszünteti a kellemetlen szagokat;
 • A pöcegödör tartalmának egész éves feldolgozása (nem csak a meleg évszakokban).

Hátrányok

 • magas költségek;
 • 1 hónapig érvényes.

Etamine du lys

Értékelés: 4.8

Etamine du lys

A 2019-es rangsor második helyezettje egy francia szennyvízülepítő termék lett. A termék természetes eredetű, nem patogén baktériumokból, szójából, repcemagból, lenmagból, litothamniumporból és sóból áll. Nem ionogén, tenzidtartalma kevesebb, mint 5%. A bioaktivátor 500 ml-es, csavaros kupakkal ellátott edényben kerül forgalomba, és egyszeri használatra szolgál – a tartalmat WC-csészébe vagy latrinába kell önteni. Nagykereskedők számára 6 darabos csomagok állnak rendelkezésre. A felhasználók a véleményekben szeretik a könnyű alkalmazást, amely nem igényel hígítást vagy előzetes “etetést” kefirrel, áztatással, áztatással.

A termék hosszú élettartama miatt 2019-es besorolású. A termék akár 6 hónapig is biztosítja a latrinák tisztaságát anélkül, hogy további beavatkozást igényelne. A lezárt tartalom még mindig 5 évig eltartható. Ez praktikus, ha megfizethető áron talált egy terméket, de nem tervezi, hogy idén vagy jövőre lakja a dachát.

Olvasson tovább  23 legjobb fajta szamóca szamóca

Előnyök

 • alkalmas aknákhoz, szeptikus tartályokhoz és pöcegödrökhöz;
 • Csökkenti az iszap mennyiségét;
 • megakadályozza a rossz szagok kialakulását;
 • Javítja a csatornarendszer áteresztőképességét;
 • Biztonságos az emberek és a talaj számára.

hátrányok

 • magas dózisonkénti költségek;
 • A készítmény nem alkalmas oxigén nélküli tartályokhoz.

BioBac-Z150

Értékelés: 4.7

BioBac-Z150

A 2019-es rangsor harmadik helyét a BioBac gyártója szerezte meg. Bár a cég katalógusa számos terméket tartalmaz a vidéki WC-k és szeptikus tartályok számára, a BB-Z150-et azért választottuk, mert sokoldalúan alkalmazható. A termék bakteriális bomlástermékekből áll, amelyeket tápközegbe helyezünk. A terméket szennyvízgyűjtőbe, lefolyóba, WC-be, csőbe vagy szeptikus tartályba lehet önteni. A terméket 1 literes palackokban árusítják. Elég egy 10 m³-es latrina aknához. A készítmény teljesen biztonságos az emberek számára, és a WC még aznap használható. Már a következő napon megszünteti a kellemetlen szagokat. Egy hét elteltével a szeptikus tartályban lévő víz technikailag tisztává válik. A vásárlók megjegyzik a véleményükben, hogy a termék használata kiküszöböli a higiénia szükségességét.

Azért helyeztük a 2019-es termékminősítésbe, mert télen is használható. A bioaktivátorban lévő baktériumok még -22 fokos hőmérsékleten sem pusztulnak el, és jól alkalmazkodnak a fagyos hőmérsékleten való használathoz. A termékre érdemes odafigyelni azoknak, akiknek télen magánházba kell költözniük, és meg kell szüntetniük a szagokat az udvaron, a pöcegödörből származó szagokat.

Előnyök

 • vonzó ár;
 • A fenéküledéket cseppfolyósítja;
 • alkalmas pöcegödrökhöz, lefolyókhoz, csövekhez;
 • környezetbarát termék;
 • 10 m ³ térfogatra tervezték.

Hátrányok

 • Nehezebb adagolni egy kis szeptikus tartályhoz – mérőpohárra, kesztyűre lesz szükség;
 • lezárt állapotban 2 évig eltartható.

Doktor Robik 509

Értékelés: 4.6

Doktor Robik 509

A rangsor negyedik helyezettje a Dr Robik terméke 509-es indexszel. A készítmény az élő szervezetek táplálására szolgáló enzimeket, vizet, spórákat, PAF-ot, PAF. A folyamat elindításához egyszerűen rázza fel a palackot, és öntse le a tartályba. a szeptikus tartály aknáján keresztül történő közvetlen táplálás megengedett; 6. Egy 798 ml-es tartály elegendő egy 3m³ térfogatú pöcegödörhöz. A termék kifejlesztése során a Vipeco egy speciális, szabadalmaztatott technológiát alkalmazott. A termék a professzionális termékcsaládba tartozik, és összetett, elhanyagolt esetekre tervezték. A szeptikus tulajdonosok véleménye szerint a bioaktivátor eltávolítja a szennyeződéseket a műanyag falakon, segít tisztán tartani a tartályokat.

A termék azért került be a 2019-es rangsorba, mert speciális formuláját a régi, problémás, évek óta nem gondozott utcai WC-k és pöcegödrök számára fejlesztették ki. Az erőteljes vegyület gyorsan feldolgozza a tartalmat, eltávolítva a szagokat és a sűrű masszákat. Ha a csatornarendszerben van egy szeptikus tartály, amely már túl van töltve (eltömődött iszappal, rosszul lefolyó vízzel), a termék gyorsan megbirkózik ezzel a problémával is. Ez a legjobb megoldás, ha nyaralót vagy eldugult csatornarendszerrel rendelkező házat vásárolunk.

Előnyök

 • A hermetikusan zárt nyílás lehetővé teszi a termék hosszú ideig történő tárolását;
 • megszünteti az összes szagot;
 • Lebomlik a papír, a zsír és az ürülék;
 • Egyszeri használat után akár 6 hónapig is működik.

Hátrányok

 • magas költségek;
 • palack csak egy 3 m³-es gödörhöz lesz elegendő;
 • az első alkalommal jobb, ha nem folyik ki a vegyszer (szappan, mosóvíz), így a baktériumok elszaporodnak.

Bioaktivátor Biosept élő baktériumok

Értékelés: 4.5

Bioaktivátor Biosept élő baktériumok

A 2019-es rangsor első öt helyezettje közé került a Biosept francia Live Bacteria terméke. A pöcegödörtisztító olyan mikroorganizmusok keverékéből áll, amelyek oxigén- és levegőtlen környezetben is képesek élni. A gyártó azt ígéri, hogy a termék a lefolyóhoz való hozzáadása után 2 órán belül megkezdi működését. Száraz por formájában kapható, amely nem igényel hígítást – a zsák tartalmát egyszerűen egy pöcegödörbe vagy szeptikus tartályba öntik, és onnan kapja a nedvességet egy tápközeggel. A bioaktivátort hetente újra kell tölteni, mert az élő szervezetek nem maradnak meg hosszú ideig. A vásárlók a véleményekben megjegyzik, hogy a “Biosept” jól megbirkózik az eltömődött csövekkel.

Olvasson tovább  A 12 legjobb uborkafajta savanyításhoz

Azért tettük a terméket a minősítésbe, mert könnyű kiszámítani az alkalmazást. A csomag 24 tasak port (25 g) tartalmaz. Ez egy heti adag egy 1-3 ember által használt 1 m³-es gödörlácina heti adagja. Ez a csomagolási forma megkönnyíti a 3 vagy 5 m³-es szeptikus tartályhoz szükséges tasakok számának kiszámítását. A termék vidéken, vidéki rokonokhoz, magánházakba való település során pihenésre vihető.

Előnyök

 • korrodálja a székletet;;
 • gyorsan megszünteti a szagot;
 • Sokoldalúság a mikrobiális élőhely szempontjából
 • Alkalmas minden típusú latrinatípushoz;
 • tiszta víz a szeptikus tartály második kamrájában.

Hátrányok

 • nem szabad elfelejteni, hogy a zsákot hetente ki kell öblíteni;
 • magas költség.

Biosept 2 kg (komposztáláshoz, pöcegödrökhöz, bio WC-khez)

Értékelés: 4.4

Biotel 2kg

A 2019-es rangsor hatodik helyezettje a Biotel. A BioExpert egy 2 kg-os granulátum, amelyet vagy a pöcegödör minden használata után, vagy napi egyszeri 5-7 grammos adagban lehet alkalmazni. Az enzimek és mikroorganizmusok speciálisan kiválasztott összetételével hatékonyan bontja le a zsírt, a rostokat és a papírt egyszerűbb vegyületekké. A BioExpert alkalmazható tartályokban, szeptikus tartályokban és latrinákban. A vásárlók visszajelzéseikben dicsérik a terméket az aromaanyag miatt – ez megakadályozza az élesztő szagát a használat során.

A bioaktivátort azért vettük fel a 2019-es minősítésbe, mert nem csak a gödrös latrinákhoz, hanem még a kis tartályos komposztáló WC-khez is alkalmas (idősek vagy fogyatékkal élők számára készült fedeles vödör, nyilvános komposztáló WC-k a csatornahálózathoz való csatlakozás nélküli nyilvános helyeken). A granulátum aktívan lebontja a tartalmat, így hozzájárul a literenkénti 1 kg-os térfogatcsökkenéshez.5-2 alkalommal. Ez lehetővé teszi, hogy a kisebb tartályokat ritkábban kelljen tisztítani. Az újrahasznosított szerves anyag nagyszerű trágya a kertben és a zöldségeskertben is. Néhány kertész közvetlenül a komposztgödörbe önti a terméket, hogy felgyorsítsa az újrahasznosítást.

A

 • Kiválóan alkalmas zsírok, rostok, papír lebontására;
 • alkalmas a csatornarendszer építésénél történő univerzális felhasználásra;
 • a tartalom térfogatát 2-szeresére csökkenti;
 • Elűzi a legyeket és más rovarokat
 • jó műtrágyát termel.

hátrányok

 • Magas költségek;
 • kényelmetlen alkalmazni – minden nap granulátummal kell megszórni.

BioExpert (lefolyókhoz és latrinákhoz)

Értékelés: 4.3

BioExpert

A lengyel bioaktivátor 6 vagy 12 újratölthető tablettát tartalmazó műanyag tégelyben kerül forgalomba. A terméket a WC-be dobják és lehúzzák. Amikor a szeptikus tartályban a gyorsított bomlási folyamatokat kell elindítani, a tablettát az első kamrába lehet helyezni. A pöcegödörben való használathoz először 1 adagot kell felhígítani 5 liter vízben, majd a tartalmat a WC-be önteni. A készítmény élő baktériumokat, ásványi anyagokat és enzimeket tartalmaz a szaporodás elősegítése érdekében. A törzsek teljesen ártalmatlanok az emberekre és az állatokra. Szerves ásványi trágya a szennyvízrendszer kivezetésénél keletkezik. A véleményekben az emberek kedvelik a terméket, hogy nagy, 4-6 m³-es pöcegödrökre alkalmas, de akkor kéthetente 1 tablettát kell használni.

Véleményünk szerint a termék megérdemli a helyét a rangsorban, mert a szilárd és sűrű tömeg teljes lebomlása miatt, így a szennyvíztisztítóból származó víz spontán módon a talajba távozik, és a szeptikus tartályból származó folyadék alkalmas öntözésre vagy a szántóföldre való kibocsátásra. A BioExpert használata teljesen kiküszöböli a fertőtlenítés szükségességét, feltéve, hogy a tablettákat rendszeresen és a megfelelő adagolásban használja.

Olvasson tovább  11 legjobb gyártója mézkamrás polikarbonát

Előnyök

 • 1 tabletta 1 hónapig marad aktív;
 • Alkalmas nagyobb tartályokhoz 4 m³-ig;
 • nem károsítja a műanyag alkatrészeket
 • a sűrű tartalmat folyékony állapotba alakítja át;
 • megakadályozza a gázkibocsátást.

Hátrányok

 • A pöcegödörhöz oldjon fel egy tablettát 5 liter vízben, majd öntse ki;
 • magas költség.

Devon-N 2 l

Értékelés: 4.2

Devon-N 2 l

A legjobb mosószerek rangsorában az utolsó előtti termék egy szagmegsemmisítő. Elősegíti a szerves hulladék biológiai lebomlását és csökkenti annak mennyiségét. az anyag 2 literes palackban és koncentrátumként is kapható. A vásárlók és az eladók a véleményekben szeretik azt a tényt, hogy a készítmény nem fél a fagyasztástól. Minden baktérium aktív marad a leolvasztás után. A bélelt gödörlácina szer nitrát-oxidátoron alapul. A nitrogén műtrágya mellett a termékben nincsenek lúgok, formaldehid vagy ammóniumvegyületek. nincs irritáció a bőrrel való érintkezés után. az anyag még a szembe történő véletlenszerű fröccsenés esetén is biztonságos (elegendő vízzel leöblíteni). Ha zárt gödrös latrinával rendelkezünk (a talajba történő elvezetés nélkül), az anyagot 1-2 liter per 1m³ mennyiségben lehet kiönteni a szivattyúzás előtti napon. A tartalom ezután feloldódik, és nem okoz semmilyen problémát a hamueltávolítás során.

A terméket a takarékos fogyasztás és az ár-érték arány miatt helyeztük el a 2019-es rangsorunkban. Egy 2 literes tartály legfeljebb 700 rubelbe kerül, de a koncentrátum rovására nagyon lassan költenek. Például egy 10 literes bio-vécéhez csak 15-30 ml-re van szükség. A latrina szagának eltávolításához használjon 50-100 ml-t 5 liter folyadékban hígítva. Ahhoz, hogy egy magánháztartás szeptikus tartálya működőképes maradjon, hetente egyszer vagy kétszer 50 ml-t kell a WC-be önteni.

Előnyök

 • négy évig tart;
 • a koncentrátum elősegíti a gazdaságos felhasználást;
 • nincs bőrirritáló hatása;
 • alkalmas pöcegödrökhöz, vödrökhöz, házi lefolyókhoz;
 • Jól eltávolítja a szagokat.

hátrányok

 • előzetesen vízzel kell hígítani;
 • az adagot növelni kell, ha a hőmérséklet 20 °C fölé emelkedik.

Gorynych bináris

Értékelés: 4.1

Gorynych bináris

Teljesítve a 2019-es minősítést a “OZZ Kuznetsova” márkájú szennyvízcsatorna termékre vonatkozóan. Ezt a terméket konténerekben szállítják 0.5 l, három tasakkal együtt. Az egyik tartályban a mikroorganizmusok, a másikban pedig az enzimeket tartalmazó tápközegük van. Az elkülönítés a növekedés gátlása érdekében történik. Amikor a bioaktivátort el akarja indítani, a palack és a zacskók tartalmát ugyanabba a tartályba kell helyezni és összekeverni. A kertészek véleményeikben dicsérik a terméket, mivel a fák és bokrok trágyázására alkalmas szerves trágyát állít elő. A baktériumok aktívan küzdenek az ammóniagőz ellen, megszüntetve a kellemetlen szagot. Ha a kültéri WC-ben szilárd lerakódások és iszapok halmozódtak fel, a termék könnyen megbirkózik velük. A gyártó egy palack használatát ajánlja a pöcegödör tisztítására 1.5 ³. Ha 3-5 köbméteres szaniter tartálya van, 2-3 fiolára lesz szüksége.

Ez egy jó pöcegödör-orvoslat, amely viszonylag olcsó 2019-ben. De a terméket gyors hatása miatt is rangsoroltuk. Ezt a funkciót a csomagoláson azonnal jelzik. A humusz bioaktivátor felgyorsítja a szerves anyagok lebomlását egy speciális élesztőgomba segítségével. Az észrevehető változások a pöcegödörben már 2 órával a kijuttatás után elkezdődnek.

Előnyök

 • vonzó ár;
 • Hatékonyan küzd az ammóniaszag ellen;
 • nem mérgező;
 • csökkenti a latrinák tisztításának költségeit;
 • a kimeneti folyadék alkalmas a növények trágyázására.

Hátrányok

 • kényelmetlen használat – ki kell önteni a folyadékot és egyidejűleg ki kell önteni a tasakokat;
 • egy üveg elegendő 1 fő számára.5 m³-es latrina.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: