A 8 legjobb karcolásgátló termék autókhoz

A festék két fontos feladatot lát el. Szépen néz ki az autó, és megvédi az acél alkatrészeket a korróziótól. A fémszerkezet hosszú távú és hatékony védelme érdekében a gyártók több réteg alapozót, festéket és lakkot alkalmaznak. A gondos sofőrök igyekeznek tisztán tartani a karosszériát, de ne feledkezzenek meg a védőbevonat épségének helyreállításáról sem. A legegyszerűbben otthon, egy speciális, karcolásgátlónak nevezett vegyülettel lehet ezt megtenni. A hazai autópiacon sok különböző termék létezik, és különböznek az alkalmazási módszer, az ár és a hatékonyság tekintetében. Gumiabroncs-szakértőink segítenek kiválasztani az Ön igényeinek megfelelő terméket.

Javaslatok a választáshoz

Lakk sérülés. Az erdőben vagy bokrok mellett haladva könnyen megsérülhet a külső festékréteg az ágakkal. Bár a rozsdaképződés veszélye nem áll fenn, ne halogassa a javítást. A legegyszerűbb módja a mikrorepedések kitöltésének, ha ceruzát használunk. Vásárláskor figyeljen a vegyület színére.

Zománc karcolás.Miután a sérülést kijavította és a zománcréteget lezárta, választhat maszkoló ceruzát vagy használhat védőpasztát. A felhasználónak a festék színének megfelelő keveréket kell választania, vagy univerzális átlátszó anyagot kell használnia.

Az alapozóréteg károsodása. A legkellemetlenebb dolog egy mély karcolás vagy chip lenne, amely feltárta az acél alapot. A fényezés helyreállításának legjobb módja egy profi autófestő felkeresése. Ideiglenes karcolás elleni védelemként viaszpaszta vagy ceruza, illetve körömlakk alkalmas.

Az alkalmazás módja. A hazai piacon kapható összes karcolásgátló termék két csoportra osztható.

 1. A háztartási jogorvoslatok könnyen alkalmazhatók. A felhasználónak nincs szüksége drága, kompresszorral ellátott szórópisztolyra vagy cserélhető fúvókákkal ellátott polírozógépre. Egy puha rongy vagy puha rongy segíthet a sérült terület előkészítésében, a paszta vagy gél felvitelében és a javított terület polírozásában.
 2. A professzionális vegyületek rendkívül ellenállóak a negatív hatásokkal szemben. De ezek némelyikének alkalmazásához hajszárítót, polírozót és más speciális eszközöket kell használnia.

Paszta vagy ceruza összetétele.A legtöbb háztartási szer finom csiszolóanyag-részecskékből, ásványi olajból, tartósítószerből, felületaktív anyagokból és kevert szénhidrogénekből áll. Magas csiszolóanyag-tartalmú termékek használata nem javasolt. . néhány alkalmazás után a festékréteg vastagsága jelentősen csökkenhet.

Áttekintésünkhöz kiválasztottuk a 8 legjobb házi szereket az autó karosszéria helyreállításához. Kapható autókereskedőknél és online boltokban Oroszországban. Az elhelyezésről való döntés során az expertológia figyelembe veszi a hazai járművezetők véleményét és visszajelzéseit.

Olvasson tovább  A 20 legüzemanyag-takarékosabb autó

A legjobb karcolásgátló készítmények értékelése autókhoz

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb karcolásgátló paszták 1 Turtle Wax SCRATCH REMOVER PASTE 120€
2
 • qui Moly Kratzer Stop
 • 519€
  3 MOT
   E8 KARCELTÁVOLÍTÓ
  364€
  4 Sapfire ANTI-scratch 121€
  5 Sonax 320100 171€
  A legjobb karcolásgátló ceruza 1 Fix It Pro 250€
  2 PÁLYA RW6130 581€
  3 LUX COLOR viaszkorrektor 87€

  A legjobb karcolásgátló paszták

  Elegendő mennyiségű kisebb sérülés javítható a paszta segítségével. Ezek a karcolásgátló paszták hosszabb előkészítést és utókezelést igényelnek. De hosszú élettartamuk is van. A szakértők a következő megfogalmazásokat részesítették előnyben.

  Turtle Wax SCRATCH REMOVER PASTE

  Értékelés: 4.9

  Turtle Wax SCRATCH REMOVER PASTE

  A Turtle Wax SCRATCH REMOVER PASTE-vel a legkeményebb foltok is eltávolíthatók. Az amerikai terméket a hazai piacon elfogadható áron értékesítik, ami az autósok széles körének figyelmét vonzza. A polírozó sikeresen eltávolítja a felületi karcolásokat, fényessé teszi a fényezést és eltávolítja a zsírfoltokat és a régi szennyeződéseket. A szakértők megjegyzik a karcolásgátló paszta biztonságosságát, könnyű használhatóságát és a festékek széles skáláját, amelyeken használható (akril, fém). Lehetőség van kézzel (mikroszálas, kendővel) és polírozóval (max. 2K) történő polírozásra is. fordulatszám). A kompozíció kapja az aranyat a rangsorban.

  A felhasználók elégedettek a polírozás minőségével, a könnyű használhatósággal és a megfizethető árral.

  Előnyök

  • széles alkalmazási terület;
  • az alkalmazás egyetemessége;
  • megfizethető ár;
  • biztonság.

  Hátrányok

  • nem található.

 • qui Moly Kratzer Stop
 • Értékelés: 4.8

  <li></div><p>QUI MOLY KRATZER STOP” src=”/wp-content/uploads/2023/10/4201666666193831-248-.jpg” height=”444″ title=”</p><li>QUI MOLY KRATZER STOP”><p>Szokatlan lila-lila szín a karcolásmentesség érdekében</p><li>qui Moly Kratzer Stop. Még a szkeptikus szakértők is észrevették a festés minőségének javulását. A karcolások és szennyeződések kb. 80-90%-ban eltávolíthatók az első kezelés után. A termék hatékony a kis karcolások ellen, a mély karcolások kevésbé válnak láthatóvá. Még kézi körkörös polírozással is sikerül az autósoknak megtisztítani a karosszériát a vegyi és közúti reagensektől. A termék előnye a kényelmes csomagolás és a hosszú üzemidő.<p>A hazai járművezetők eltérő véleményt fogalmaznak meg a felkészítés hatékonyságáról. A termék kezeli a szennyeződéseket és a kisebb karcolásokat, de sok erőfeszítést igényel.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Eltávolítja a horzsolásokat;</li><li>könnyű használat;</li><li>hosszú hatóidő;</li><li>praktikus csomagolás.</li></ul><h4>hátrányok</h4><ul><li>sok erőfeszítést igényel.</li></ul><h3>MOT<ul> E8 KARCELTÁVOLÍTÓ</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=MOT<ul></div><p> E8 SCRATCH REMOVER” src=”/wp-content/uploads/2023/10/6471666193831-908-.jpg” height=”410″ title=”MOT</p><ul> E8 KARCELTÁVOLÍTÓ”><p>Prémium karcolásgátló MOT</p><ul> Az E8 SCRATCH REMOVER elnyerte a bronzérmet a felülvizsgálatunkban. A szakértők felhívják a figyelmet a paszta finom csiszolóanyag-konzisztenciájára. Kíméletesen bánik el a felületes karcolásokkal és a beágyazódott szennyeződésekkel, anélkül, hogy károsítaná a fényezést. A gyártó olyan egyedi kémiai összetételt fejlesztett ki, amely nem hagy csíkokat vagy foltokat a felhordás után. A karcolásmentesítő könnyen használható, nem kell hígítani, és csak egy puha kendőre van szükség a használatához. A termék széles alkalmazási területe – a fém karosszériáktól a műanyag elemekig – előnyös.<p>A hazai felhasználóknak nincs panaszuk a karcolásgátló termék hatékonyságára, a felület hosszú távú védelmére. Csak a magas ár tartja vissza a fogyasztókat a vásárlástól.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>finom csiszoló részecskék;</li><li>kiegyensúlyozott kémia;</li><li>azonnali hatás;</li><li>széles körű felhasználás.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas ár.</li></ul><h3>Sapfire ANTI-Scratchin </h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=SAPFIRE KARCOLÁSGÁTLÓSAPFIRE KARCOLÁSGÁTLÓ

  A Sapfire ANTI-Scratch lehetővé teszi a fényezés eredeti fényének visszaállítását. Kínai termék, amelyet a kisebb karcolások, szennyeződések, karcolások eltávolítására terveztek. A szakértők úgy vélik, hogy a szilikonok hiánya a képletben a termék erénye. A pasztát hazánkban megfizethető áron értékesítik, ami népszerűvé teszi az autósok körében. A szakértők a fényesség és a színmélység megjelenését figyelik meg a polírozás után. A karcolás elleni eltávolító azonban nem érte el a felülvizsgálatunk dobogóját. Ennek oka az orosz fogyasztók kritikus reakciója.

  A paszta legfőbb hátránya, hogy enyhe fagyban megfagy. A MOT nemcsak a mély karcolások, hanem a kisebb karcolások ellen is hatástalannak bizonyult.

  Előnyök

  • Nem tartalmaz szilikonokat;
  • mérsékelt ár;
  • eltávolítja a szennyeződéseket;
  • Mélyíti a színt.

  Hátrányok

  • enyhe fagyban megfagy;
  • nem távolítja el a finom karcolásokat.

  Sonax 320100

  Értékelés: 4.5

  Sonax 320100

  A német Sonax 320100 paszta a fényezés után az autó karosszériáján kialakuló vízlepergető hatása miatt került a felülvizsgálatunkba. A vegyület felhordásához szivacsra van szükség, amelyen keresztül a karcolásgátló bevonat egyenletesen eloszlik a felületen. A szakértők kedvelik a paszta aktív hatását a rozsda és a rovarmaradványok ellen. A készítményt az egyszerűség jellemzi; nem tartalmaz szilikonokat. A foltok és szennyeződések eltávolítása mellett az autószerelők a karosszéria festés előtti előkészítésére is használják. A fémfelületek mellett üveg, műanyag és akril bevonatú bútorok kezelésére is alkalmas.

  Az orosz fogyasztók kedvelik a karcolásgátló festék sokoldalúságát, könnyű felhordhatóságát. Hátrányként említik a kis csomagolást és a magas árat.

  Előnyök

  • víztaszító hatás;
  • Alkalmas fémhez, üveghez és műanyaghoz;
  • biztonság;
  • időjárásállóság.

  Hátrányok

  • magas ár;
  • kis csomagolás.

  A legjobb karcolásgátló toll

  a javítótoll mindig kéznél van az autósoknál. Amint karcolást észlelünk az autó karosszériáján, azt egy egyszerű és praktikus karcolásgátló keverékkel ki lehet dörzsölni. Az alábbi ceruzákat a szakértők szigorúan átvilágították.

  Fix It Pro

  Értékelés: 4.9

  FIX IT PRO

  Az orosz fogyasztók körében nagyon népszerű a Fix It Pro karcolásgátló toll. Ez az orvosság az első dolog, amit a keresők találnak, amikor beírják a “scratch pencil” lekérdezést. Természetesen ennek a terméknek sok csoda képessége csak egy reklámkampány. A szakértők azonban úgy vélik, hogy a ceruza egyszerű és hatékony módja a karcolások elfedésének. A termék előnyei közé tartozik a szakértők szerint a festék, a műanyag és az üveg gondos kezelése. Kényelmes és könnyű használni a ceruzát. Ezért a karcolásgátló kapja a győztes babérjait a felülvizsgálatunkban.

  A felhasználók kedvelik a megfizethető árat, a magas maszkolási arányt és a kényelmes csomagolást. Hátránya a korlátozott alkalmazási terület.

  Előnyök

  • megfizethető ár;
  • könnyű használat;
  • praktikus csomagolás;
  • Gyorsan elfedi a karcolásokat.

  Hátrányok

  • szerény lehetőségek.

  PÁLYA RW6130

  Értékelés: 4.8

  PÁLYA RW6130

  A pókhálók, kisebb karcolások és horzsolások elleni küzdelemhez a kínai fejlesztők létrehoztak egy ceruza RUNWAY RW6130. Már egyetlen fényezés-előkezelés is hosszú időn keresztül megőrizheti az autó fényességét és ragyogását. Mivel a készítményben nincsenek színezékek vagy szilikonok, ezért az autó különböző színű karosszériaelemein is alkalmazható. A csomag két applikátort tartalmaz, amelyek külön-külön is használhatók. A szakértők a terméket univerzális eszköznek tekintik, amely nemcsak ezüstöt érdemel a felülvizsgálatunkban, hanem az autó kesztyűtartójában is.

  A hazai fogyasztók elégedettek a mikrokárosító ceruza hatékonyságával. Csak a magas árat nevezik meg a karcolásgátló hátrányaként.

  Előnyök

  • sokoldalúság;
  • a kisebb károk álcázása;
  • hosszú élettartam;
  • két applikátor.

  Hátrányok

  • magas ár.

  LUX COLOR viaszkorrektor

  Értékelés: 4.7

  LUX SZÍNŰ VIASZ KORREKTOR

  A LUX COLOR viaszos festékeltávolító jó eredményeket ér el. A szakértők szerint a ceruza teljesítménye a festékanyag jelenlétének köszönhető a készítményben. Vásárlás előtt időt kell szánni a legmegfelelőbb árnyalat kiválasztására. Csak 8 szín áll rendelkezésre, de a szakértők több színt kombinálnak, hogy a kívánt árnyalatot kapják. Mivel a ceruza viaszos alapanyagú, nem nélkülözheti a technikai hajszárítót. Az utolsó lépés a fényezés polírozása egy ronggyal.

  Néhány felhasználó elégedetlen a karcolásgátló nehéz alkalmazásával, a korrektor melegítésének szükségességével. De karcálló minősége a legtöbb rajongót kielégíti.

  Előnyök

  • karcolások és repedések minőségi kitöltése;
  • széles színválaszték;
  • Nagy tartósság a nedvességtől való nagyobb védelem érdekében;
  • tartós hatás.

  Hátrányok

  • nehezen alkalmazható.
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: