13 a legjobb kézfertőtlenítők közül

*A szerkesztő véleménye a legjobb kézfertőtlenítőszerekről. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt szakvéleményt kell kérni.

A kézfertőtlenítő szereket széles körben használják a kórokozók átvitelének megelőzésére. Ezeket gyakran nevezik fertőtlenítő vagy fertőtlenítőszereknek. Különösen hasznosak azokon a helyeken, ahol nem lehet szappannal és vízzel, folyóvíz alatt kezet mosni.

Számos ember kerül súlyos állapotban az egészségügyi intézményekbe, gyakran azért, mert nem mostak kezet időben, különösen az ételek fogyasztása előtt. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a piszkos kezeket (akut bélfertőzés) még mindig a 10 leggyakoribb halálozási ok között tartja számon világszerte.

Az antiszeptikumok és az antibakteriális szerek közötti különbségek

Az összes kézfertőtlenítőszert általában antiszeptikus vagy antibakteriális szereknek nevezik. Egyesek azt gondolják, hogy ezek a szavak szinonimák, de valójában nem azok. Ezek a kézfertőtlenítők jelentős különbségeket mutatnak:

 1. Antibakteriális szerekcélja a baktériumok elpusztítása, de a vírusok ellen tehetetlenek. Egészen a közelmúltig sokan azt gondolták, hogy ez elégséges lenne. De ebben a járványügyi helyzetben nemcsak a kezeletlen kezek továbbíthatják a hepatitiszt, a herpeszt, az influenzát, hanem a COVID-19. Ezekért a betegségekért vírusok felelősek, amelyekre az antimikrobiális szereknek nincs hatásuk.
 2. Fertőtlenítőszerekmindenféle kórokozóval szemben sikeres. A megfelelő mennyiségű alkoholos összetevőket tartalmazó fertőtlenítőszerek elpusztítják a legtöbb baktériumot, beleértve a tuberkulózisból származó mikobaktériumokat is. A vírusokkal és gombákkal is képesek megbirkózni.
 3. Antibakteriális és antiszeptikus készítményekA kézfertőtlenítők összetétele, az alkoholos összetevők és egyéb segédanyagok koncentrációja eltérő. A WHO ragaszkodik ahhoz, hogy a minőségi fertőtlenítőszereknek legalább 60% etil- vagy izopropil-alkoholt kell tartalmazniuk.
 4. Ha az alkoholkomponensek koncentrációja kisebb, az ilyen fertőtlenítőszer nem lesz hatékony, sőt elősegíti a kórokozók szaporodását, mivel kedvező környezetet biztosít számukra. Csak a magas alkoholtartalmú fertőtlenítőszerek képesek megbirkózni a vírusokkal. Másrészt, ha az ilyen termékek több mint 80% alkoholt tartalmaznak, az emberi bőr szenvedni fog.
 5. A kézfertőtlenítő szerek különböző formákban léteznek. Mindenki a számára legkényelmesebb terméket választja, bőrtípusától, használati körülményeitől és személyes preferenciáitól függően. Ebben az áttekintésben összegyűjtöttük a legjobb folyékony és gél kézfertőtlenítőket.

A legjobb kézfertőtlenítők rangsora

Jelölte hely termék neve ár
A legjobb folyékony kézfertőtlenítő 1 Sterillium 238 €
2 Miroseptic 220 €
3 Desiptol 105 €
4 Cutasept F 179 €
5 AHDEZ 131 €
6 Frison 150 €
A legjobb gél kézfertőtlenítők 1 Dettol 124 €
2 Armacon Armasept 138 €
3 Vitex Perfect Hands 67 €
4 Klisa E-vitaminnal 115 €
5 Icena antibakteriális Aloe Vera 124 €
6 Utazás álom 208 €
7 Alfit Plus fertőtlenítő gél 162 €

A legjobb folyékony kézfertőtlenítők

A Roszpotrebnadzor azt javasolja, hogy olyan fertőtlenítőszereket válasszunk, amelyek széles hatásspektrummal rendelkeznek, és legalább 60% etil- vagy izopropil-alkoholt tartalmaznak. A folyékony professzionális fertőtlenítőszereket széles körben használják az egészségügyi intézményekben és más nyilvános helyeken. És sok fogyasztó választja őket személyes használatra.

Sterillium

Értékelés: 4.9

Sterillium

A német Hartmann cég Sterillium kézfertőtlenítőszert gyárt. Ez az antiszeptikum 3 hatóanyagot tartalmaz: 2-propanol 45%, 1-propanol 30%, mecetronium-etil-szulfát 0,2%. A Sterillium baktérium-, vírus- és gombaölő hatású. A termék higiéniai és sebészeti kézkezelésre egyaránt alkalmas.

A Sterillium fertőtlenítőszer 100 ml-es, 500 ml-es és 1 literes tégelyben kapható. Átlátszó folyadék kék színű konzisztenciával. Alkoholos, gyógyászati illata van. A felvitel után 1-2 percig marad a kezeken, majd elpárolog. Minden palack, beleértve a legkisebb térfogatúakat is, pattintható fedéllel rendelkezik, de nincsenek porlasztók. Az oldatot egyszerűen kiöntik a palack nyakán lévő lyukon keresztül, ami gyorsan elpazarolja a terméket.

Sokan inkább a Sterilliumot más fertőtlenítőszerekből kisebb szórófejes palackokba helyezik át, így azok kényelmesebben hordozhatók a táskában. A kéz higiéniai kezeléséhez csak 3 ml-t alkalmazzon, és masszírozza be 30 másodpercig. Sokan megbízhatónak tartják a Steriliumot, azonban a legtöbben panaszkodnak, hogy ez a kézfertőtlenítő nagyon szárítja a bőrt.

Előnyök

 • Széles körű felhasználási lehetőségek;
 • Német minőség;
 • fullasztó illatanyagok nélkül;
 • A végső védelem a baktériumok, vírusok és gombák ellen.
Olvasson tovább  13 legjobb jogorvoslat az újszülöttek kólikájára

Hátrányok

 • nagy áramlási sebesség;
 • szárítja a bőrt.

Miroseptic

Értékelés: 4.8

Mikroszeptikus

Az orosz World of Disinfection fertőtlenítő cég gyártja a Miroseptic-et. Ez a kézfertőtlenítő tartalmaz: 2-propanol, 1-propanol, cetrimonium-klorid, valamint más, a bőr számára előnyös összetevők. A Miroseptic elpusztítja a legtöbb bakteriális, vírusos vagy gombás eredetű kórokozót. A kézzel történő kezelés után az antimikrobiális hatás 3 órán át tart.

A mikroszeptikum tiszta, színtelen oldat, az alkalmazott illatanyag szagával. Különböző térfogatokban kapható (100 ml, 200 ml, 500 ml, 1 l, 5 l). 200 ml-es palack permetezővel. A kéz higiénikus kezeléséhez csak 3 ml-t kell venni ebből a fertőtlenítőszerből, és 20-30 másodpercig dörzsölje be a bőrbe, amíg meg nem szárad.

A vélemények szerint a kezek Miroceptic kezelését követően a bőr nem szárad ki, nem zsugorodik, nem hámlik. A fertőtlenítőszer fogyasztása minimális, ha a kézi permetező csomagot használják. Bár az illatanyagok jelen vannak, a Miroseptik illata kifejezetten alkoholos, ami sok emberben nagyobb bizalmat ébreszt a termék megbízhatóságát illetően.

Előnyök

 • hatékony összetétel;
 • Nem szárítja vagy feszíti a bőrt;
 • különböző kötetekben áll rendelkezésre;
 • Permetezővel ellátott fiolákban kapható.

Hátrányok

 • Néhány embernek kellemetlen a szúrós alkoholos szag.

Desiptol

Értékelés: 4.7

Desiptol

Az orosz Desnat gyártó Desiptol fertőtlenítőszert állít elő. Ez a fertőtlenítőszer tartalmaz: 2-propanol, didecil-dimetil-ammónium-klorid, 3-aminopropil, 2-fenoxietanol és egyéb adalékanyagok. A Desiptol használható a kezek kezelésére, valamint mindenféle felület és tárgy fertőtlenítésére otthon. Nem agresszív a kezelendő tárgyakkal szemben.

A Desiptol tiszta folyadék, jellegzetes “kórházi” szaggal. Különböző térfogatú műanyag palackokban kapható szórófejjel vagy anélkül. Ez a fertőtlenítőszer hosszú ideig, 3-4 órán keresztül hatékony. Virulicid és fungicid hatással is rendelkezik. Fújjon 2-3 ml-t a száraz kezére, és hagyja 20-30 másodpercig hatni.

A fogyasztók visszajelzései dicsérik a fertőtlenítőszer széleskörű felhasználási lehetőségeit. De megjegyzik, hogy a Desiptol szárítja a bőrt, különösen, ha túl gyakran használják. A szórófejes flakonok nagyon praktikusak, és lehetővé teszik a termék használatát túlfröcskölés nélkül. Sokan szeretik azt is, hogy ez a fertőtlenítőszer száradás után nem hagy csíkokat a felületen, nem károsítja a kezelendő tárgyat, megőrzi a szövet színét.

Előnyök

 • megbízható összetétel;
 • többféle kötetben kapható;
 • Alkalmas a legkülönbözőbb felületek és tárgyak fertőtlenítésére;
 • megőrzi a kezelt szövet színét;
 • Nem hagy nyomokat és csíkokat.

Hátrányok

 • szárítja a bőrt.

Coutasept F

Értékelés: 4.7

Cutasept F

A német Coutasept F fertőtlenítőszer tartalmaz: 2-propanol, alkil-dimetil-benzilammónium-klorid, valamint bőrjavító adalékanyagok. Ez a fertőtlenítőszer hatékony a különböző eredetű (bakteriális, vírusos, gombás) kórokozók ellen. A Coutasept F-et széles körben használják otthon a hétköznapi fogyasztók és az egészségügyi szakemberek is.

A Coutasept F tiszta, színtelen, erős alkoholszagú oldat formájában kapható. A készítményt permetezővel ellátott műanyag fiolákba (50 ml vagy 250 ml), műanyag fiolákba (1 l) vagy műanyag kannákba (5 l) permetező nélkül csomagolják. Higiéniai alkalmazás esetén a kezeket jól be kell permetezni ezzel a fertőtlenítőszerrel, és 15 másodpercig hagyni kell teljesen megszáradni.

Sokan nagyon szeretik a Cutasept F fertőtlenítőszer használatát. Megjegyzik, hogy az 50 ml-es szórófejes flakon könnyen hordozható a táskában. Azt mondják, hogy kiváló védelmet nyújt a baktériumok ellen, de ha túl gyakran használják, észrevehetően kiszárítja a bőrt. A termék használata gazdaságos a finom diszperziónak köszönhetően.

Előnyök

 • Német minőség;
 • 50 vagy 250 ml-es, praktikus szórófejes flakonokban használható;
 • Kevesebbet használ belőle;
 • az illata erősen alkoholos, de gyorsan elpárolog.

Hátrányok

 • Gyakori használat esetén szárazságot okoz.

AXDEZ

Értékelés: 4.7

ACHDES

Az orosz gyártó, a Petrospirt gyártja az AHDEZ fertőtlenítőszert. Ez a fertőtlenítőszer a következőket tartalmazza: 2-propanol, didecil-dimetil-ammónium-klorid és funkcionális adalékanyagok. Az ACHDES hatékony a patogén mikroorganizmusok többségével szemben. Ez a termék alkalmas otthoni kézkezelésre és sebészeti célokra is. Ne hagyja, hogy a termék nyílt sebbel vagy nyálkahártyával érintkezzen.

100 ml-es, 500 ml-es vagy 1 literes műanyag palackokban kapható. A termék tiszta folyadék. Színtelen, és meglehetősen sajátos, orvosi szaga van. Vigyen fel kb. 3 ml terméket a kezére, és dörzsölje be a bőrbe, amíg meg nem szárad, de legalább fél percig. Ez az alkohol alapú fertőtlenítőszer alkalmas gumi, latex és neoprén kesztyűk kezelésére is.

Az AXDEZ fertőtlenítőszerről számos pozitív jelentés érkezett. Azonnali felszívódása és a bőr kiszárítására való alacsony hajlamossága miatt dicsérik. De erős orvosi szaga van, ami nem biztos, hogy mindenki ízlésének megfelel. A fertőtlenítőszer bekapcsolt fűtőberendezéssel történő használata esetén is óvatosságra int. Könnyen gyúlékony.

Előnyök

 • Széles spektrumú antimikrobiális aktivitással rendelkezik;
 • Gyorsan felszívódik;
 • Gyakorlatilag nem szárítja a bőrt;
 • alkalmas kesztyűk kezelésére.
Olvasson tovább  Top 9 jogorvoslatok cystitis

Hátrányok

 • határozott alkoholszaga van;
 • gyúlékony.

Frison

Értékelés: 4.6

Frieson

Az orosz Unicosmetic cég Frison bőrfertőtlenítőszert gyárt. Ez a fertőtlenítőszer tartalmaz: 2-propanol, 1-propanol és polihexametilén-guanidin-hidroklorid. Hidratáló és lágyító összetevőkkel is rendelkezik. Az uszoda- vagy szaunalátogatás utáni kéz- és lábhigiéniára használják a gombás fertőzések megelőzésére.

A Frizon tiszta, színtelen folyadék, amelynek szúrós alkoholszaga van. Különböző térfogatú polimer fiolákba vagy tartályokba csomagolva. A kis térfogatú palackok finom porlasztóval rendelkeznek. Permetezzen kb. 3 ml-t száraz kézre, vagy permetezze be alaposan, hogy alaposan megnedvesítse, majd óvatosan dörzsölje a terméket a bőrre kb. 30 másodpercig.

A vélemények szerint a Frison egy nagyon kényelmes fertőtlenítőszer, amit használni lehet. Elég gyorsan felszívódik, nem hagy maradványokat és nem okoz szárazságot. Az antimikrobiális hatás 3 órán át tart. Ne feledjük, hogy gyúlékony, ezért nem szabad nyílt lánggal vagy bekapcsolt fűtőberendezésekkel érintkezni.

Előnyök

 • Hatékony, jól átgondolt kompozíció;
 • Praktikus szórófejes dobozok;
 • nem okoz bőrszárazságot;
 • nem hagy maradványokat;
 • könnyen kezelhető.

Hátrányok

 • Az alkohol erős szaga néhány embert kellemetlenül érinthet.

A legjobb gél kézfertőtlenítőszerek

A folyékony fertőtlenítőszerekkel ellentétben, amelyek leggyakrabban nem tartalmaznak bőrápoló összetevőket, a gél fertőtlenítők kíméletesebbek. De ezeknek alkoholt is kell tartalmazniuk. Ahhoz, hogy a termék hatékony legyen, legalább 60% etil- vagy propil-alkoholt kell tartalmaznia.

Dettol

Értékelés: 4.9

Dettol

A Reckitt Benckiser Dettol márkanév alatt fertőtlenítő gélt gyárt. A termék denaturált alkoholt (66%), propilénglikolt (nedvesítőszer), valamint számos más adalékanyagot tartalmaz. A gyártó azt ígéri, hogy a Dettol kézzselé 99,9%-os kézvédelmet és tisztaságot biztosít. A fertőtlenítőszer nélkülözhetetlen olyan helyzetekben, amikor nem lehet folyó víz alatt kezet mosni.

A Dettol 50 ml-es, átlátszó műanyag tubusokban kapható, pattintható kupakkal. A termék átlátszó, gélszerű állagú, amely a bőrrel érintkezve elolvadni látszik. A gél könnyen kinyomható a flakonból. Egyszeri alkalmazás esetén 1-2 órán keresztül. kanálnyi termék. A gélt addig dörzsöljük a tenyerünkbe, amíg teljesen megszárad.

A vásárlói visszajelzések szerint a Dettol viszonylag gyorsan felszívódik, nem hagy ragacsos maradványt. De már 30 perc alkalmazás után nagyon csúnyán összemegy és szárítja a bőrt. A termék illata elfogadható – az illatanyag kompatibilis az alkohollal. A kezek kezelése után az illat gyorsan elpárolog. Az antiszeptikus flakon könnyen hordozható a táskában.

Előnyök

 • A palacknak pattintható kupakja van;
 • a gél könnyen kinyomható;
 • ragacsos maradvány nélkül szívódik fel;
 • Hatékonyan fertőtleníti a kezeket.

Hátrányok

 • Nem tartalmaz semmilyen mérgező összetevőt;
 • Szárítja a bőrt.

Armacept Armacept

Értékelés: 4.8

Armacon Armasept

Az orosz gyártó RusChemHolding gyártja az Armacon Armasept fertőtlenítőszert. Tartalmaz: izopropil-alkohol (62±2%), glicerin, lanolin. Ez a gél használható az otthoni kezek kezelésére és a sebészeti osztályokon is. A legtöbb baktérium, vírus és gomba ellen aktív. A termék nem tartalmaz parabéneket, szilikonokat vagy színezékeket.

Armacet Az Armacet átlátszó, meglehetősen sűrű műanyagból készült tubusokban van csomagolva, tartós, pattintható fedéllel. A fertőtlenítőszer nem színezett. Gélszerű állagú, közepesen sűrű, enyhén ragacsos. A kézre kenve gyorsan megváltoztatja a textúrát, és nagyon jól eloszlik a bőrön. A folyamat során meglehetősen szúrós alkoholos szag árad.

A vélemények szerint az Armacon Armasept gél felvitelkor kissé ragacsos, de a teljes felszívódás után nem hagy kellemetlen érzést. Az antimikrobiális hatás 60 percig tart. Az Armacon nem okoz szárazságot, feszülést, hámlást vagy bőrirritációt. A termék nagyon gazdaságosan fogyaszt.

Előnyök

 • A termék az alkohol mellett lanolint és glicerint is tartalmaz;
 • praktikus cső;
 • a gél könnyen eloszlatható a bőrön;
 • gyorsan felszívódik;
 • Nem hagy ragacsos réteget;
 • Nem szárítja ki, nem feszesíti a bőrt.

Hátrányok

 • A terméknek meglehetősen szúrós alkoholos szaga van.

Vitex Ideal tollak

Értékelés: 4.7

Vitex Ideal tollak

A fehérorosz Vitex márka gyártja az Ideal Pens fertőtlenítő gélt. Ez a fertőtlenítőszer a következőket tartalmazza: etanol, glicerin, aloe levéllé. Ez a gél tökéletesen tisztítja és felfrissíti a száraz kezek bőrét. Ez a fertőtlenítőszer nem korlátozza a használat gyakoriságát. Alkalmazható a gyermekek kezén.

Az Ideal Pens fertőtlenítő egy átlátszó lila színű műanyag flakonban van elhelyezve. A fedele pattintható. A termék folyékony, gélszerű állagú. A gél tiszta és színtelen. Ennek a terméknek alkoholos szaga van, “orvosi” illatjegyekkel. De ez elég gyorsan elmúlik. A gél egyenletesen oszlik el, nem húzódik a bőrön, nem keményedik meg.

Az elégedett fogyasztók szerint az Ideal Pens fertőtlenítőszer tökéletesen felszívódik, és nem hagy maga után ragacsos maradványokat. A gél nagyon enyhe, nem okoz szárazságot, feszülést vagy repedezést a bőrön. Használatakor azonban ügyelni kell arra, hogy a termék ne érintkezzen nyálkahártyával vagy nyílt sebbel.

Olvasson tovább  A 16 legjobb vitamin terhes nők számára

Előnyök

 • könnyű, nem ragadós textúra;
 • gyorsan felszívódik;
 • a szag gyorsan elillan;
 • Nem szárítja vagy feszesíti a bőrt.

Hátrányok

 • Túl folyékony, ezért speciális adagolóra van szükség.

E-vitaminos tisztítószer

Értékelés: 4.7

Klisa E-vitaminnal

Az orosz Klinsa márka E-vitaminnal ellátott fertőtlenítő kézzselét gyárt. Ez a termék tartalmaz: denaturált etil-alkoholt (70%), propilénglikolt, E-vitamint és egyéb segédanyagokat. Hatékonyan elpusztítja a szennyeződéseket és a vírusos, gombás vagy bakteriális kórokozókat egyaránt.

A Klinsa fertőtlenítőszer átlátszó, színtelen műanyag flakonokban (60 ml) kapható, pattintható kupakkal. Maga a gél átlátszó, kellően folyékony és szagtalan. Alkalmazás után nem kell lemosni a bőrről. A fogyasztás gazdaságos. Elég néhány cseppet kinyomni, hogy mindkét kezét teljesen kezelje.

A vélemények szerint a Klins fertőtlenítőszert nagyon kényelmes használni. Szinte azonnal felszívódik anélkül, hogy ragacsos réteget hagyna maga után. Gyakorlatilag kiszárítja a bőrt, de E-vitamin tartalma miatt enyhén puhítja és megtartja a víz-zsír egyensúlyt. Sokan szeretik a parfüm hiányát is ebben a fertőtlenítőben.

Előnyök

 • jól átgondolt kompozíció;
 • nincs parfüm vagy parabén;
 • könnyen eloszlik a bőrön;
 • Nem szárad ki és nem hagy ragacsos réteget.

Hátrányok

 • nem azonosítottak szagokat.

Icena Antibakteriális Aloe Vera

Értékelés: 4.6

Icena Antibakteriális Aloe Vera

Az Aroma Prom orosz márka Aloe Vera fertőtlenítőszert gyárt. Ez a termék tartalmaz: denaturált etil-alkoholt (66%), propilénglikolt, E-vitamint, valamint egyéb funkcionális összetevőket. A gyártó ígérete szerint a gél képes a kórokozók 99,9% -ának eltávolítására. Ez a fertőtlenítőszer baktérium-, gomba- és vírusölő hatású.

Az iKENA Aloe Vera fertőtlenítőszer egy kis üvegben van, amely puha, átlátszó műanyagból készült. Könnyű nyomással elegendő mennyiség érhető el. A palack felpattintható kupakkal rendelkezik. A gél könnyű, szabálytalan textúrájú. Átlátszó, fehér pöttyökkel. Illata kozmetikai jellegű, határozott alkoholos felhanggal.

Az Iken Aloe Vera fertőtlenítő gélt sok fogyasztó nagyra értékeli. Tetszik nekik, hogy a termék gyorsan szárad, nem szárítja ki a bőrt, nem hagy ragacsos réteget. könnyen használható és kényelmes. Ne feledje azonban, hogy ez a termék könnyen gyúlékony, ezért a fűtőberendezésektől távol kell tartani.

Előnyök

 • magas alkoholtartalom;
 • bőrápoló kiegészítők;
 • Praktikus, puha műanyag palack;
 • könnyen eloszlik a bőrön;
 • Gyorsan felszívódik, ragacsos film nélkül.

Hátrányok

 • nem azonosított.

Utazás álom

Értékelés: 4.5

Utazás álom

Az orosz gyártó, az Aroma Prom egy másik hatékony fertőtlenítőszerrel rendelkezik a kínálatában – Travel Dream. Ez a fertőtlenítőszer a következőket tartalmazza: denaturált alkohol (65%), aloe vera lé, E-vitamin. A gyártó ismét azt ígéri, hogy ez a termék legalább 99%-os védelmet nyújt a vírusok és baktériumok ellen. A gélt nem kell vízzel kimosni.

A Travel Dream átlátszó (50 ml-es), puha műanyagból készült, pattintható kupakkal ellátott üvegcsékben kerül forgalomba. A termék gélszerű állagú, és nem túl folyékony. A gél tiszta, kékes színű. Az illatban az alkoholos jegyek dominálnak, amelyeket az idő múlásával kellemes gyógynövényes illat vált fel. Nyomjon néhány cseppet a gélből a tenyerébe, és alaposan dörzsölje be, amíg meg nem szárad.

A vélemények szerint a Travel Dream Sanitizer nagyon kényelmes használatot biztosít. Nem ragacsos, könnyen kenhető a kézre és gyorsan felszívódik. A terméknek nincs fojtogató illata. A palack kompakt és könnyen hordozható a táskában. A fertőtlenítőszer használata rendkívül gazdaságos. Úszómedencékben és zuhanyzókban antibakteriális lábvédelemre használható.

Előnyök

 • a hatóanyagok jó kombinációja;
 • praktikus üveg;
 • a gél nem túl folyékony;
 • Kevesebb pénzt költ;
 • gyorsan felszívódik;
 • Nem szárítja a bőrt.

Hátrányok

 • nincs azonosítva.

Alfit Plus fertőtlenítő gél

Értékelés: 4.4

Alfit Plus fertőtlenítő gél

Az orosz Alfit gyártó az Alfit Plus antiszeptikus gélt gyártja. A fertőtlenítőszer izopropil-alkoholon alapul, és gyógynövénykivonatokkal van dúsítva: Monarda dudensis, nyírfavirág és kamilla. Ez a fertőtlenítőszer baktérium-, vírus- és gombaölő hatású.

Fehér műanyag tubusban (90 ml), csavaros kupakkal kapható. A gél tiszta, enyhe, alig észrevehető sárgás árnyalattal (a növényi kivonatok miatt). Elég sűrű ahhoz, hogy ne kenődjön a kézre felvitelkor. A gyártó azt javasolja, hogy nyomjon néhány csepp gélt a tenyerébe, és alaposan dörzsölje át, amíg teljesen megszárad.

A vélemények szerint az Alfit Plus fertőtlenítőszer nagyon gyorsan felszívódik, nem szárítja a bőrt, és még gondoskodik is róla. Szúrós alkoholos szag érződik közvetlenül a kipréselés után, de később kellemes illat váltja fel, mint egy drága szappan. Sokan dicsérik a termék kompakt tubusát is, amelyet könnyű szállítani.

Előnyök

 • magas alkoholtartalma;
 • növényi kivonatok a készítményben;
 • a gél nem csöpög;
 • kényelmes cső;
 • Gyorsan felszívódik;
 • Nem szárítja és ápolja a bőrt.

Hátrányok

 • nem azonosították.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: