8 legjobb kenőcsök, krémek és gélek pattanásokra

*A szerkesztőbizottság véleménye szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultáció szükséges szakemberrel.

Kezdjük a fontos tényekkel. Egy kicsit megismerte, hogy mi az akne, az akne, mik ezek, mikor és miért fordulnak elő, fontolja meg a pattanás kialakulásának mechanizmusát, amely a normál bőrön jelent meg. Beszéljünk egy kicsit arról, hogyan kell megfelelő diagnózist készíteni, mik az akne kezelés általános elvei, majd közvetlenül és részletesen nézzük meg a különböző helyi termékeket: kenőcsöket, géleket és krémeket, amelyeket az akne kezelésére használnak, és amelyeket a gyógyszertárban vény nélkül értékesítenek. oktatás 1 A pattanások kezelésének általános elvei a pattanások kezelésének általános elvei.

Azok, akik egyenesen a jogorvoslatokról szóló információkra szeretnének áttérni, átugorhatnak a “Pattanások elleni jogorvoslatok” című részre. De erősen javasoljuk, hogy olvassa el teljes egészében. Számos okot figyelembe lehet venni, és csak egy egyszerű életmóddal és megfelelő étrenddel megszabadulhat a pattanásoktól, akár gyógyszerek használata nélkül is. Tehát ebben a cikkben szinte semmi felesleges információ nincs. Egyfajta népszerű tudományos előadásnak tekinthető, amely az orvosi képzéssel nem rendelkező, de a természettudományok, az orvostudomány és saját egészségük iránt érdeklődő embereknek szól.

A bőr tehát mindig is rejtély volt. Úgy tűnik, hogy a bőr – valami, amit mindenki láthat, meg lehet érinteni, értékelni a színét, állapotát, nedvességét, a kiütések jelenlétét stb. A bőrbetegségek okai azonban még mindig sok szempontból rejtélyesebbek, mint a szív-, máj- és tüdőbetegségeké. Eddig a bőrgyógyászat nagyrészt empirikus megközelítésre volt ítélve; a bőrbetegségek nem mindig a szokásos, tankönyvszerű módon zajlanak. A bőrt sokkal nehezebb megvizsgálni, mint a vért. A vér esetében léteznek kvantitatív, szigorú adatok (biokémiai és általános vérvizsgálatok), de a bőr esetében még mindig vannak olyan kutatási módszerek, amelyek nagy százalékos eltéréseket és hibákat feltételeznek.

A bőr, a barrier-szövet, az emberi test legnagyobb és legnehezebb szerve, amelyben sok vér lerakódik. A bőrnek számos funkciója van: a belső környezet külső világtól való elemi elválasztásán túl részt vesz a szervezet homeosztázisában is, verejték formájában eltávolítja a felesleges folyadékot és sókat, tehermentesíti a vesét és hozzájárul a normál testhőmérséklethez.

Köztudott, hogy a verejtékmirigyekkel nem rendelkező állatok másképp szabályozzák testhőmérsékletüket, mint mi. Ha eléggé izzadunk, a sertéseknek sárban kell áztatniuk, hogy a nedves bőr több nedvességet párologtasson el, és így lehűljön, a kutyáknak pedig ugyanebből a célból ki kell dugniuk a nyelvüket.

A bőr azonban nem csak izzadságot termel; a verejtékmirigyek mellett faggyúmirigyek is vannak. A faggyú a normál bőr nagyon fontos összetevője. Egy úgynevezett vékony víz-zsírréteget vagy köpenyt hoz létre, amely megtartja a hőt, megakadályozza a felesleges folyadék elpárolgását, védi a bőrt a kiszáradástól és a repedezéstől. És ami a legfontosabb, ez a köpeny egy normális, biológiai szubsztrátum nagyon sok mikroorganizmus számára, amelyek egy egészséges ember normál bőrének felszínén élnek. Megakadályozzák a kórokozók, például a streptoderma és a rosacea kialakulását a bőrön.

És ha elkezdi megzavarni a faggyú képződését és kiválasztását, akkor olyan patológia lesz, mint a pattanások, vagy tudományosan – akne. Maga a pattanás a pattanásos elemek, vagy a pattanás elemei kialakulásának következménye. Mi is pontosan a “pattanás” tudományos szempontból??

Pattanások tudományos szempontból

Míg a kelés akut folyamat, amelynek során egyetlen, elszigetelt szőrtüszőben gennyes gyulladás alakul ki, az akne szinte mindig többszörös, parázsló, krónikus hajlamú folyamat. Ahhoz, hogy a faggyúmirigyek megfelelően működjenek, faggyú nélkül (faggyústagnálás), nyitva kell tartanunk e mirigyek kivezető nyílásait. De a hámsejtek folyamatosan pusztulnak, hámlanak, és amikor mosakszunk, sikeresen letöröljük őket egy flanellel. Ha az elhalt hámsejtek eltömítik a faggyúmirigyeket, és beszivárognak a faggyúba, akkor úgynevezett “eltömődött pórus” alakul ki.

Ahogy mondják, a disznózsír az disznózsír, magas kalóriatartalmú, tápláló élelmiszer. Minden zsír, ha oxidálódik, a szénhidrátokhoz és a fehérjékhez képest a legtöbb kalóriát szolgáltatja. Ezért a faggyú ízletes, kalóriadús étel sok mikroba számára. Ahol több zsír termelődik, és ott a legnagyobb a kockázata először az eltömődött pórusoknak, majd a fejlődés különböző stádiumaiban lévő pattanásoknak, majd a pattanásoknak. Embereknél a legfejlettebb faggyúkiválasztással rendelkező bőrfelületek az arc, a hát és a mellkas.

A faggyútermelés nagymértékben függ a hormonok hatásától, és a serdülőkorban kezdődik. Természetesen a legtöbb ember, aki bőrgyógyászhoz fordul a pattanások és pattanások miatt, városban él, nem pedig vidéken. De igaz, hogy a városi lakosság gyakrabban szenved pattanásoktól.

Van egy olyan vélemény, hogy a krónikus stressz, a mozgáshiány és a helytelen táplálkozás a hibás. De ezt még bizonyítani kell. Mindenesetre a leggyakoribb megbetegedési időszak az, amikor az ember fiatal, és ha az első pattanások és pattanások a pubertáskorban jelentkeznek, akkor minden második betegnél fennáll a veszélye annak, hogy ez a pattanásos történet felnőttkorban is folytatódik. De általában 40 éves kor után véget ér, bár egyes betegeknél az aktív pattanások kialakulása későbbi életkorban is előfordulhat.

A modern bőrgyógyászati szaklapok szerint 2015-ben több mint 600 millióan voltak. pattanásos, aknés és pattanásos személy. Ez a világ népességének majdnem 10%-a. A bőrgyógyászati, bőrbetegségek között valószínűleg ez a leggyakoribb kórkép. Először is nézzük meg, mi okozza a pattanások? A pubertás minden normális embernél bekövetkezik, kivéve a súlyos endokrin patológiában szenvedők kis százalékát. De miért nem minden ember kap pattanásokat és pattanásokat??

Miért nem mindenki fejlődik akne?

Ha bármilyen betegségről beszélünk, beszélünk az okról, és megszüntetjük azt, akkor megszüntethetjük a következményt, azaz magát a betegséget. De még akkor is, ha a pattanások és a pattanások, gyógyítható ez a tudás nem lesz teljesen, szinte mindig lehetséges, hogy csökkentsék a kóros folyamat aktivitását az alábbi egyszerű szabályok betartásával. Kezdjük azokkal a kockázati tényezőkkel vagy provokátorokkal, amelyek a bőrgyógyászat hosszú történetében rendszeresen felkeltették a szakemberek mély gyanúját.

Igen, ez a bizonyítékokon alapuló orvoslás kora, és még nem tudtuk matematikai statisztikákkal bizonyítani, hogy ezek a tényezők biztosan befolyásolják az akne előfordulását. Mindazonáltal a figyelmes és hozzáértő orvosok a következő tényezőket okolják a pattanások kialakulásáért:

 1. fertőzés,
 2. alultápláltság,
 3. Rossz higiénia és napfénynek való kitettség,
 4. kémiai és mechanikai tényezők,
 5. öröklődés és a hormonok hatása,
 6. szorongás és stressz.

Beszéljünk részletesebben ezekről a kiváltó tényezőkről.

Fertőzések: demodecodex és propionbacillusok

A tudósok már régóta ismerik azokat a különleges mikrobákat, akár több száz fajt, amelyeknek nincs szükségük a levegő oxigénjére a fejlődéshez és a szaporodáshoz. Ezenkívül vannak szigorúan anaerobok, amelyek a levegőben lévő oxigén jelenlétében elpusztulnak. A szóban forgó mikrobákat propionbaktériumoknak nevezik. Az egészséges bőrön is megtalálhatóak, tehát nem tartoznak a patogén flórához. Pattanások esetén azonban ezek a propionbaktériumok elszaporodnak és teljes virágzásba kezdenek.

Ezután nagy mennyiségben találhatók az érintett faggyúmirigyekben, a faggyúmirigyek kivezető csatornáiban, faggyúdugókkal elzárva. Sajnos jelenleg nem ismert, hogy ez a baktérium kívülről kerül be, és azonnal pattanásokat okoz, vagy minden egészséges emberben előfordul, majd valamilyen okból elkezd ártani nekünk. Tény, hogy ez az egészséges emberekben élő mikroba is képes nagymértékben megváltoztatni a tevékenységét, és ha a faggyú túlzottan termelődik, a propionbacillus is elkezd szaporodni, hogy átvegye a teljes tápanyagrést.

Létezik a demodex nevű betegség is, amelyet az azonos nevű mikroszkopikus parazita atka okoz. Normális esetben a szemhéjak, az arc, a hallójárat és az áll érintett. Az atka mérete nem haladja meg a 0,5 mm-t, és sok szemész és bőrgyógyász azt mondja, hogy az atka csupán a faggyúmirigy-csatornák normális lakója, de csak akkor, ha az egészséges ember immunitása jó. oktatás 1 A szemészorvosok és bőrgyógyászok azt mondják, hogy az atka csak a faggyúmirigy-csatornák normális lakója. Akkor a demodex atka nem tud jelentős kárt okozni.

Mindazonáltal a kozmetikusok sokat köszönhetnek ennek az atkának. Megtanulták, hogyan ijesszék meg az ügyfeleiket, és amikor demodex-fertőzést észlelnek, felajánlják, hogy díj ellenében kezelik. Természetesen a nagy faggyúfelesleg hozzájárul e miniatűr atkák jelentős elszaporodásához, mivel a faggyú egyben táplálék is számukra.

De itt van a probléma: amikor a zsír nagy mennyiségben kezd termelődni, akkor az atkák valóban elszaporodnak a felesleges tápláléktól. De ennek ellenkezőjét még soha senki nem tudta bizonyítani. Amit ezek az atkák nem tehetnek meg, az a faggyú túlburjánzás kiváltása, ami pattanásokhoz vezet.

Jó étvágyat

Van egy helyes állítás, hogy az emberben szinte minden az, amit egyszer evett, vagy ivott. Igaz, hogy a nagyvárosok lakosainak étrendjében túl sok szénhidrát van, beleértve a finomítottakat is, az ételeknek magas a glikémiás indexe, és kevés a fizikai aktivitásuk. A vidéken sok a fizikai aktivitás, és a véráramba feleslegesen bejutó szénhidrátok gyorsan kiürülnek.

Különböző tanulmányokat végeztek. Bebizonyították, hogy ha alacsony glikémiás indexű, 40-50-nél kisebb ételeket használnak, három hónap elteltével minden pattanásos betegnek az érintett terület fele van. Az elemek száma is csökken: érett és éretlen pattanások, valamint pattanások. Íme a gyógymód kulcsa: az alábbi linkek segítségével letölthető táblázatot talál a különböző élelmiszerek glikémiás indexéről. És ha rendszeresen fogyasztja az 50-nél nem magasabb indexű termékeket, akkor már nagyon jó eredményt érhet el gyógyszerek, kenőcsök, krémek használata nélkül, megtakarítva a kezelésen.

Olvasson tovább  A 15 legjobb glükózamin és kondroitin étrend-kiegészítő

Emellett sok szakértőnek az a véleménye, hogy az akne oka a túlzott tejbevitel az étrendben. A tej gyakran szarvasmarha-hormonokat hordoz, amelyek az emberi szervezetben enyhe átalakulással képesek tesztoszteronná alakulni. Úgy gondolják, hogy a B12-vitamin (cianokobalamin) feleslege is pattanásokat okoz, és ha már van pattanás, ez a felesleg rontja a betegség lefolyását. eddig nem találtak közvetlen kapcsolatot a pattanások kialakulása és a zsíros vagy cukros ételek fogyasztása között.

Ultraibolya fény és rossz higiénia

Úgy tűnik, hogy ha valaki ritkán mossa meg az arcát, akkor sok faggyú van az arcán, és ezért megnő a pattanások és a pattanások kockázata. Sajnos kiderült, hogy ez nem igaz: nem alakul ki náluk gyakrabban pattanás, mint az átlagembereknél. A mosás gyakorisága nincs hatással a faggyútöbbletre. De ha valaki forró országba megy, és erősen izzadni kezd, akkor csak fokozott faggyúszintézist indít el. És ha korábban is voltak kisebb pattanásai, akkor azok jogosan alakulhatnak ki pattanásokká.

A tudósok a napot, pontosabban a túlzott ultraibolya fényt okolják. Számos mikroorganizmust elpusztít, és még az enyhe pattanásoknál is segít a propionsavbaktériumok kolóniáinak elpusztításával a csatornák külső nyílásai közelében. De ha már a betegség súlyos formája, súlyos pattanások, akkor az UV-sugárzás nemcsak haszontalan, hanem káros is. A bőr a kemény ultraibolya sugárzás hatására korán öregszik, és akár melanoma is kialakulhat, amely az egyik legveszélyesebb rosszindulatú daganat.

Szorongás és depresszió

A depresszió és a szorongás általában minden betegség lefolyását rontja. Nincs egyetlen olyan kórkép sem, amelyet a szorongás és a depresszió javíthatna. Itt nyilvánvaló a kapcsolat a depresszió és a szorongás, valamint a pattanások kialakulása között. Rengeteg tanulmány bizonyította, hogy a magas szintű stressz és az akne progressziója, a betegség lefolyásának romlása vagy az akne megjelenése meglehetősen erősen korrelál. Ezek a tanulmányok a szépségiparra vonatkoznak, és természetesen a divatos “fényes” magazinokba is átterjedtek.

Még egy hordozót is találtak: a mellékvesekéreg-hormon kortizol. Minél stresszesebb vagy, annál nagyobb a kortizol kiválasztása, és a kortizol rontja a pattanásokat.

Mechanikai tényezők és háztartási vegyi anyagok

Bizonyos esetekben a mechanikai és kémiai tényezők befolyásolják a pattanások kialakulását. Leggyakrabban a bőr krónikus kiszáradása az antibakteriális szappanok, fertőtlenítőszerek, klórhexidin és hidrogén-peroxidos krémek hatására. Mindez száraz és mikro-sérült bőrhöz, repedésekhez és a faggyúmirigyek irritációjához vezet. A faggyúmirigyek irritációja egy ördögi kör, amely fokozott faggyúkiválasztáshoz vezet. Az ember megpróbál harcolni a faggyú ellen, a faggyú pedig megpróbálja felvenni a harcot ellene.

Sok gyógyszer rontja az akne lefolyását és provokálja a pattanások kialakulását, de kezdetben a betegséget okozzák ezek a gyógyszerek nem képesek. A lítiumsók, a pszichiáterek által használt gyógyszerek, a glükokortikoszteroid hormonok, a tuberkulózis kezelésére létrehozott izoniazid, és ami a legfontosabb, a tesztoszteront tartalmazó androgének különböző formái is érintettek ebben a “bűnben”.

Öröklődés és a hormonok hatása

A második alkalom, amikor az androgének hatását említjük. A férfi nemi hormonok, különösen a tesztoszteron, az androgének az akne és a pattanások egyik fő okozói. A faggyúmirigyek közvetlenül a faggyú növekedésével reagálnak a tesztoszteron növekedésére. Természetesen a hormonszintek örökletesek.

Ismeretes, hogy egy ilyen betegség, mint az androgén alopecia, vagy alopecia, sok férfi örökletes, és ez egy örökletes tulajdonság, mondván, hogy a család férfi tagjai sok tesztoszteront tartalmaznak. Az öröklődés egyértelműen kapcsolódik az akne és az akne valószínű kialakulásához. A serdülőkorban kezdődő pattanások több mint 80%-a örökletes. Vizsgálatokat végeztek rokonokon és ikreken egyaránt.

Kimutatták, hogy a pattanásokra és pattanásokra való hajlam nem egyetlen génre vezethető vissza, hanem poligénes öröklődésű. pl. TNF (tumor nekrózis faktor) gén, sok más fehérje is fontos szerepet játszik ebben. Egyes esetekben az akne egy másik ritka örökletes patológiával jár együtt. Például létezik az Apert-szindróma, amelynek gyakorisága 1 a 200 000-hez, és a kezek, a koponyacsontok rendellenes fejlődése és a magas koponyaűri nyomás mellett aknét okoz.

Kiderül, hogy az akne természetesen a pubertás alatt fordul elő, amikor az intenzív pubertás kezdődik, körülbelül 14 éves korától, és a férfi nemi hormonok szintézisének növekedése nemcsak a fiúkban, hanem a lányokban is megfigyelhető. A lányoknak is szükségük van tesztoszteronra. A fokozott szintézis körülbelül 25 éves koráig tart, és ha a 16-17 éves fiúk és lányok alapos vizsgálata szinte mindannyian rendelkeznek az akne bizonyos elemeivel, de nem minden beteg lesz.

A klinikai tünetek és a súlyos tünetek kialakulása attól függ, hogy a faggyúmirigyek mennyire fogékonyak az androgénekre, mennyi választ tudnak adni, és hány receptoruk van a tesztoszteronra, és ez is örökletes. Az orvosi magazinok weboldalain számos cikk található erről a témáról. A magas androgénszint és a pattanások közötti kapcsolatról itt olvashat az RRM weboldalán.

A Nehéz beteg a nőknél az akne és a hiperandrogenizmus közötti kapcsolatról is beszél.

Ha a faggyúmirigyek belsejében több ilyen receptor van, akkor a hormonok hatására több faggyú lesz. Hasonlóképpen, egyes faggyúmirigyek érzékenyebbek a tesztoszteronra, mások kevésbé. Ez az ezekben a mirigyekben található receptorok egyéni aktivitásától függ. Ha a tesztoszteron “utasítja” a faggyúmirigyeket, hogy minél több faggyút kezdjenek el termelni, az olajcsatornák nem tudnak megbirkózni a “meghirdetett mennyiséggel”. Eltömődnek a faggyúval és a propionbaktériumok elkezdenek szaporodni, ami gyulladás kialakulásához és a pattanások megjelenéséhez vezet. Hogyan alakul ki az akne a faggyú túltermelésének hátterében?? Vizsgáljuk meg ezt a folyamatot részletesen.

Hogyan fordul elő az akne?

A bőr és a hámsejtek növekedésével és burjánzásával kezdődik, de nem a bőr felszínén és a szőrtüszőben. Az egészséges bőrön elkezdenek kifelé nyomulni, a pórusból, ahol a szőrszálak nőnek, a felszínre. A fokozott faggyúkiválasztás miatt azonban ezek az elhalt bőrpikkelyek nem jönnek ki és nem válnak le, hanem egy halott, zsíros csomóvá tapadnak össze.

Ez a zsírral átitatott csomó, mint a gitt, lezárja a szőrtüsző pórust, és ezt az állapotot mikrokomedonnak vagy faggyúdugónak nevezik. A mikroorganizmusok, amelyekről fentebb beszéltünk, kívülről fedik ezt a halott sejt- és zsírtömeget, és elkezdik felszívni ezt a szervezetet, ennek eredményeképpen a mikrokupakok oxidálódnak a levegő oxigénjével.

Az oxidált szerves anyag sötétebb árnyalatúvá válik, és ezek a szokásos mitesszerek, a pattanások és a pattanások “előfutárai”. Ráadásul a férfi nemi hormonok nemcsak a faggyú mennyiségét növelik, hanem megváltoztatják annak összetételét is, és a normálisnál vastagabbá válik. Az eredmény a faggyúgyulladás, a bőr felszínén lévő faggyútöbblet, és a mikroorganizmusok további gyulladást idéznek elő, annak minden tünetével együtt.

A szervezet úgy reagál, hogy a gyulladásos kaszkád eredményeként a legkülönbözőbb pattanásformák alakulnak ki. Ha a gyulladás súlyos, akkor a testen kívül helyett mélyen a bőr belsejében törhet ki, és mély gócokat képezhet. A végső gyulladás hatására ezek a gyulladt szövetek lebomlanak, ami hegekhez vezet, amelyeket szintén kezelni kell.

Milyen lehet az akne?

Milyenek? Itt vannak a különböző pattanások klasszikus változatai:

Comedones, vagy fekete foltok

Ezek miniatűr, de mély “kutak”, mirigyek járatai, amelyekben sok zsír halmozódik fel, de eddig gennyesedés, gyulladás nélkül. Kívülről a faggyúnyílást az elhalt hámsejtek és a faggyú levegővel oxidált dugója zárja le. Néha sárga színűek, beleolvadhatnak a bőrbe és észrevétlenek maradhatnak. Ha egy comedont kipréselnek, a felszínen fehéres vagy sárga paszta, a faggyúcsatorna “öntvénye” jelenik meg. Úgy néznek ki, mint egy fehéres, fekete fejű féreg.

Papuláris pattanások

A papula egy csomó. Ez egy kúpszerű elem, amelynek az alján megvastagodott gyulladás van, és ez az, amiben különbözik a komedónoktól. Ahogy a papulák kialakulnak, viszkető bőrérzetet okoznak. Ez hasonlít a kis piros dudorokhoz, amelyeket a köznyelvben pattanásoknak neveznek.

Pustulák, vagy pustulák

A comedon kialakulásának következő szakasza a pustula, a pustuláris akne. A pustula az pustula. A kiütés eleme már fájdalmas, borsó nagyságú, élénkpiros csomó, tetején gennyes fejjel. E gennyes fej alatt egy fehér, szintén gennyes rúd található. Ha a gennyes pattanást nem kezeljük, a genny magától kiszárad, elkéregzik és begyógyul. Már ebben a szakaszban kialakul egy kis heg.

Pattanások

Ha a gyulladás még mélyebbre terjed, csomós vagy induratív (megvastagodott) elváltozás alakul ki. A gyulladásos infiltráció (gyulladás) elég messze terjed a szőrtüszőtől ahhoz, hogy mélyen behatoljon a bőrbe. A pattanás akkora is lehet, mint egy babszem. A gennyesedés során fájdalmas, mindig sok genny jön ki, és a gyógyulás után a heg nagyobb marad, mint a gennyes stádiumban, ez már eléggé látható heg.

Flegmás akne

A flegma egy szétterjedt gennyes gyulladás. Ezek a mitesszerek gennyel teli egész üregek. Ha a szondával megnyomjuk őket, akkor az ingadozás jelenségét tapasztaljuk, vagyis a gyorsulást, azt az érzést, hogy a szonda alatt nem sűrű bőr van, hanem valami folyadék, amelyet vékony szövetréteg borít. Az elváltozások vöröses-vöröses színűek, mélyen fekvő, nehezen kezelhetőek, és ha meggyógyultak, kellemetlen hegeket hagynak maguk után.

Nekrotikus mitesszerek

Jellemző rájuk a nekrózis, illetve a középpontban bekövetkező nekrózis. Hajlamosak a kiújulásra, és leggyakrabban a fejbőr szélén, a halántékon, a homlokon és a fejbőrön találhatók. Amikor begyógyulnak, szabálytalan alakú hegeket hagynak maguk után, amelyek a mély pockokéhoz hasonlítanak.

Drenázs akne (konglobátumok)

Ez valószínűleg a pattanások legsúlyosabb formája, amely nemcsak fiatal fiúk és lányok, hanem felnőttek esetében is előfordul. mitesszerek konglomerátumát alkotják, amelyek kialakulása a már kialakult fertőzésnek köszönhető.

Leggyakrabban immunhiányos embereknél fordulnak elő. A nagy nyomás alatt lévő genny a faggyúmirigy csatornáiban nem kifelé, hanem oldalt talál utat, és “leánykori” tályogokat eredményez, amelyeket cisztásnak nevezünk. Számos fisztulává nyílnak, és bőséges, ragacsos, nyálkás állagú gennyet választanak ki. A körülöttük lévő szövetek túlburjánzanak, begyulladnak, és ezek a mitesszerek sokáig nem gyógyulnak be. Új konglobátumok alakulnak ki, és a folyamat végtelenül ismétlődik.

A gyógyulás után durva és mély hegek jelennek meg, amelyek fehéres árnyalatúak és hosszú időn át húzódnak, hidakra hasonlítanak. A konglobátumok súlyosan elcsúfítják az arcot, a bőr feszességét és súlyos fájdalmat okoznak fejlődésük során. A nyakon, a háton és a mellkason is előfordulhatnak. Hajlamosak gyakran visszatérni. Ez a forma hosszú ideig, több hónapig, néha több évig tart.

Olvasson tovább  8 legjobb koleretikus jogorvoslat

Myliomák

Ezek apró, sűrű, fehér és kerek ciszták, kölesmag méretűek. Általában az arccsontokon és a halántékon lokalizálódnak. A különbség az, hogy nemcsak felnőtteknél, hanem egészséges gyermekeknél is kialakulhatnak a bőrön. A különbség az, hogy ezek nem gyulladtak be, így nem okoznak kellemetlenséget vagy panaszt.

A gyógymód kezdődik: bőrápolás

Feltételezhetjük, hogy az olvasó megtanult helyesen táplálkozni, megpróbálta megváltoztatni belső hozzáállását az élethez, elkerülte a stresszt és a szorongást, elkezdte megfelelően mosni az arcát, és egészséges életmódot folytat. Most már csak azt kell megtanulni, hogyan kell megfelelően gondoskodni a bőrükről, és az orvos kinevezésénél helyi, vény nélkül kapható jogorvoslatokat kell használni. Hogyan ápoljuk bőrünket?

A bőr nem egy intenzív osztály padlója, ezért a fertőtlenítőszerekkel való kenegetés és a folyamatos mosás szigorúan tilos. Ahogy fentebb említettük, a faggyútermelés kompenzálja, a bőr pedig száraz és irritált lesz. Itt vannak a bőrápolás alapjai a pattanások jelenlétében a korai szakaszában, amikor a bőrön komedók, papulák, azaz pustuláris és gennyes pattanásos elemek vannak:

 1. A bőr kiszáradásának megelőzése érdekében tilos naponta kétszeresnél többször arcot mosni;
 2. Használjon langyos vizet és enyhe szappant, pl. glicerines babaszappant;
 3. Soha ne tisztítsa a bőrét súrolószerekkel, különböző hámlasztószerekkel. csak akkor szabad használni, ha egyáltalán nincs gennyesedés, azaz ha csak fekete foltok, komedók vagy mitesszerek vannak. De ha akár csak egy kis pattanás vagy gennyes pattanás is van, a bozótirtás szigorúan tilos. Ha bőrradírt használsz, akkor a legfinomabb állagút, és hetente legfeljebb egyszer;
 4. Távolítson el minden antibakteriális szappant és minden fertőtlenítő bőrkészítményt, beleértve azokat is, amelyeket a képernyőkön és a magazinok oldalain reklámoznak;
 5. a szebbik nem számára a legnehezebb pont: próbálj meg nem sminkelni. Természetesen minél nagyobb a kozmetikai hiba, annál inkább szeretné sminkelni, hogy elrejtse azt. Ha sminket visel, annak vízbázisúnak kell lennie, és az arcát lefekvés előtt teljesen meg kell tisztítani. A kozmetikumok vásárlásakor ne spóroljon a pénzzel, és mindenképpen tájékozódjon arról, hogy nemcsak hipoallergén, hanem nem komedogén is, hogy ez a kozmetikum, púder, alapozó provokálja-e a faggyúmirigy csatornákban a dugók kialakulását, és hogy nem tömíti-e el a pórusokat;
 6. Próbáljon meg nem zsíros krémet használni, még akkor is, ha a bőre száraz. Ha intenzív hidratálást szeretne elérni, keressen arcápolási termékeket a gyógyszertárakban kapható, kiváló minőségű kozmetikumok között, amelyek atópiás dermatitiszben szenvedők számára készültek, emolliensek (Bioderma, Uriage stb.).
 7. Lehetséges, hogy a pattanásokat nemcsak a propionbaktériumok, hanem a kórokozó flóra is okozhatja, ezért mindig próbáljon meg egyedi, eldobható törlőkendőket használni, és ne használjon közös törülközőt;
 8. ha bőrgyógyász helyi termékeket ír fel Önnek, akkor azokat csak tiszta bőrön alkalmazza, miután alaposan eltávolította nemcsak a sminket, hanem a tisztítószereket is.

És a legfontosabb ajánlás. Készüljön fel, hogy hosszú és kemény munka, hogy megszabaduljon azoktól a kellemetlen bőrfelépülésektől. Legyen tudatában annak, hogy minden, amit tesz, nem csak a meglévő mitesszerek és pattanások eltávolítására szolgál. A legfontosabb dolog az, hogy folyamatosan dolgozzunk a megelőzésen, hogy megszűnjenek, és a bőr fokozatosan tisztábbá váljon. És ez az, ami kell hozzá – nem csak hetek, hanem sok hónapos megfigyelés és kitartó kezelés.

Akne gyógyszeres kezelés: általános áttekintés

Az akne súlyos formái, ahol gennyesedés, sipolyok, szövetelhalás, szövetelhalás van, hosszú ideig kezelve, beleértve a kórházi kezelést és az esetleges műtétet is. az alábbi termékek csak tájékoztató jellegűek, és csak orvosi utasításra, az indikációk és az ellenjavallatok hiányának figyelembevételével használhatók fel. Minden egyes termékhez egy 2021 tavaszára érvényes ársávot adunk meg. A gyógyszerekre vonatkozó összes adat kizárólag hivatalos, nyílt forrásokból származik, nem reklám vagy reklámellenes, és sok közülük szerepel az akne kezelésére vonatkozó nemzeti és nemzetközi klinikai irányelvekben és az aknés betegek kezelésére vonatkozó protokollokban.

A kezelések következő csoportjait a pattanások különböző formáinak kezelésére használják:

 1. Különböző fertőtlenítőszerek, amelyek nem egyben antibiotikumok is. Pontosan ez a mai áttekintés tárgya, pl. Differin, Basiron. Ezek általában kenőcsök, krémek és gélek helyi alkalmazásra;
 2. Antibiotikumokat tartalmazó helyi kenőcsök, gélek és krémek;
 3. Szájon át, tabletta formájában felírt, szisztémás hatású antibiotikumok. A leggyakrabban használt szerek az eritromicin, a tetraciklin és a lincosamid csoportból, önmagukban vagy kombinációban. Ezek azok, amelyek képesek gátolni a propionátbaktériumok növekedését;
 4. bőrreparáló szerek, gyulladáscsökkentő gyógyszerek helyi alkalmazásra, valamint a pattanások és pattanások kezelésére, amelyek az elem beszivárgása után alakulnak ki.

A súlyos aknét súlyos gyógyszerekkel kezelik, amelyek önmagukban vagy nem megfelelő alkalmazás esetén szintén súlyos szövődményeket és mellékhatásokat okoznak. Ez:

 1. Retinoidok, amelyek közül a Roaccutan az egyik legjobb példa;
 2. Szájon át szedhető fogamzásgátlók, amelyeket csak nőgyógyásszal és nőgyógyász-endokrinológussal való konzultációt követően írnak fel nőknek, pl. Yarin, Ges és mások. Ezeket nagyon óvatosan kell szedni, mivel hatással vannak a szervezet teljes hormonális állapotára;

Magas androgén-tesztoszteron tartalmú gyógyszereket is használnak, pl. Androcur, és más gyógyszereket. Ezeket is csak súlyos formák esetén írják fel, és ebben a felülvizsgálatban nem tárgyaljuk őket.

Jelölés Helyszín Név Ár
Helyi antibakteriális szerek 1 Basiron AC (benzoil-peroxid) 866 €
2 Skinoren (azelainsav) 859 €
3 Differin (adapalén) 794 €
Javítószerek és hegkezelés pattanások után 1 Curiosin 486 €
2 Delex akne gél mitesszerekre 318 €
3 Epitonex krém 413 €
4 Fermenkol 990 €
5 Contraktubex 520 €

Helyi antibakteriális szerek

Csökkentik a faggyúkiválasztást, csökkentik a zsírok és zsírsavak koncentrációját a tüszőkben, segítenek eltávolítani a bőr hámlását, és csökkentik a gócképződést. Elsődlegesen komedonellenes hatásúak, és a bőrre felhordva belsőleg alig szívódnak fel. Csökkenthetik a sejtfehérjék szintézisét is, ami szükséges az elhalt keratinociták képződésének csökkentéséhez, gyulladáscsökkentő hatásúak, és általában másfél hónapnál nem rövidebb kúrákban alkalmazzák őket. Nézzünk meg néhányat közülük.

Basiron AS (benzoil-peroxid)

Értékelés: 4.9

Basiron AC (benzoil-peroxid)

A Basiron benzoil-peroxidot tartalmaz, 5% -os koncentrációban, és egy viszonylag nagy, 40 g súlyú csőért 680 és 860 rubel között kell fizetnie. Ez egy fehér antibakteriális gél, amelyet Franciaországban a Galoderma gyárt. Nemcsak elpusztítja a baktériumokat, hanem eltávolítja a felesleges keratinizált bőrt, javítja a vérkeringést és csökkenti a faggyútermelést. A termék keratolitikus hatású is, és növeli az oxigén behatolását a szövetekbe. A vulgáris akne, valamint a pattanások és az akne különböző más formái mellett a lábszár trófás fekélyei, beleértve a cukorbetegséget és a visszerek súlyos formáit is.

Általában naponta egyszer kell alkalmazni a tiszta és száraz bőrre, de legalább három hónapig tart a tartós javulás. A Basironnak két formája van, egy öt százalékos és egy tíz százalékos gél. Az 5%-os géllel kezdődik, legfeljebb 3 hétig használják, majd 10%-ra változik, és addig használják, amíg a pattanások el nem tűnnek.

Előnyök és hátrányok

Enyhe szárazságot, bőrpírt és égő érzést okozhat. Nyálkahártyára nem alkalmazható, de más helyi gyógyszerekkel és antibiotikumokkal kombinálható. A Basiron AS terhes és szoptató nők bőrén is alkalmazható, de óvatosan. A gyógyszer 12 év alatti gyermekek számára nem ajánlott.

Skynorin (azelainsav)

Értékelés: 4.8

Skynorin (azelainsav)

Az azelainsav, vagy Skynorin, az olasz Leo Pharma cég terméke, 20%-os krém 30g-os tubusban kapható. Ez egy hatékony bőrvédő, krém és gél formájában kapható, és körülbelül 1500 rubelbe kerül. egy kis csomagban. Javítja a keratinociták működését, gátolja a faggyúkiválasztást, küzd a kórokozók ellen és csökkenti a bőr zsírosságát, de nem antibiotikum. Szabályozza a helyi sejtes immunitást, gyulladáscsökkentő hatású. A termék magas antimikrobiális aktivitást mutatott, különösen a faggyúmirigyekben és azok csatornáiban szaporodó propionbaktériumokkal szemben a pattanások kialakulásában. A termék a gyulladást is képes csökkenteni azáltal, hogy csökkenti az anyagcsere sebességét, azaz a neutrofilek, a legaktívabb fehérvérsejtek anyagcseréjének sebességét. Ez a reaktív oxigénfajok csökkenéséhez és a gyulladás elfojtásához vezet, ezáltal csökkentve a gennyesedés mértékét.

A gyógyszert, mint korábban, naponta kétszer kell alkalmazni: reggel és este a tiszta és száraz bőrön, enyhén dörzsölve. A Skynorin nagyon gazdaságosan alkalmazható. Az acne vulgaris javulása egy hónap után észrevehető. A melaszma kezelésére is javallott.

Előnyök és hátrányok

Jól tolerálható, nem szívódik fel a szisztémás véráramba, de mindig tiszta, száraz bőrre kell felvinni. A Skynoren mellékhatásai ritkák. Az egyetlen dolog, ami lehet, az egy helyi irritáció, enyhe égés és hámlás. Leggyakrabban a tünetek néhány nap múlva maguktól elmúlnak, anélkül, hogy a gyógyszer megvonása szükségessé válna. 12 év alatti gyermekeknél ellenjavallt.

Différin (adapalene)

Értékelés: 4.8

DIFFÉRIN (ADAPALENE)

Ez szintén a francia Galderma cég terméke, amely 30 g-os krém és tubusban kapható, és 800 és 1020 rubel között kerül. Az adapalén kémiai szerkezetében közel áll a retinoidokhoz. Csökkenti a gyulladást, javítja a differenciálódást az epidermiszben és normalizálja a keratinociták biokémiai folyamatait. De nincs a retinoidok szisztémás mellékhatásai közül egyik sem. Általában naponta egyszer, lefekvés előtt alkalmazzák. A napi egyszeri kezelés nem javul egyik napról a másikra: három hónapos kezelés után maradandó károsodást okoz. Az első eredmények azonban már 4 hét után észlelhetők. Ha túlzottan, gyakran és nagy mennyiségben kenik, nem várható gyorsabb javulás.

Előnyök és hátrányok

Enyhe mellékhatásként bőrirritáció léphet fel, ebben az esetben a kezelést le kell állítani. A Differin és a Basiron egyidejű alkalmazása kombinált kezelésben lehetséges. Az Adapalene ellenjavallt terhes és szoptató nőknél, valamint túlérzékenység esetén. Amint látható, a korábbi esetekben még mindig lehetett használni ezeket a helyi termékeket terhes nőknél. És itt a Differin a retinoidok rokona, és a retinoidok kategorikusan ellenjavallt terhes nőknél, mivel bizonyítottan teratogén hatásokat okoznak, ezért jobb, ha nem vállalja a kockázatot.

Olvasson tovább  A 9 legjobb magnéziumkészítmény

Javítószerek és akne hegek kezelése

Az ebben a szakaszban szereplő jogorvoslatok nagy előnye a biztonságuk: sokkal kevesebb kárt okozhatnak, mint a fent leírt gyógyszerek. Természetesen vannak olyan akne gyógyszerek, amelyek rossz kezekben sok kárt okozhatnak, mint például ugyanazok a retinoidok, vagy az orális fogamzásgátlók. Ezeket csak orvos írhatja fel, ezért nem beszéltünk róluk részletesen.

Vannak azonban olyan vény nélkül kapható termékek, amelyek gyógyítják a bőrt, megelőzik a gyulladást, megakadályozzák a hegszövet kialakulását és kiszárítják a bőrt. Ezért ezek első vonalbeli termékeknek tekinthetők. Bórsavat, különböző recepteket tartalmaznak a gombás és mikrobiális fertőzések megelőzésére, ként, cinket, néhány irritáló anyagot a vérkeringés javítására. Használhatók profilaktikus célokra, valamint a gyulladás kezelésére és a hegesedés megelőzésére. Vessünk egy közelebbi pillantást néhány ilyen jogorvoslatra.

Curiosin

Értékelés: 4.9

Curiosin

A magyar Richter Gedeon cég régóta és sikeresen gyártja a Curiosint, amelynek nemzetközi szabadneve cink-hialuronát, azaz a hialuronsav cinksója, amely a kötőszövet összetevőjeként nagy aktivitással rendelkezik. Ez a termék nem olcsó: 2021 februárjában 470 és 615 rubel között kell fizetnie egy kis tubus 15 g-os gélért.

Rendszeres használat esetén a Curiosin elősegíti a sebgyógyulást, a hialuronsav pedig elősegíti a bőr regenerálódását és javítja annak rugalmasságát. A Curiosin gyógyuló akne gyógyulásának eredményeként ez a gél egy speciális filmet képez, felgyorsítja az új erek, a granuláció és az új hám kialakulását, a hialuronsav pedig donor az új kollagénrostok szintéziséhez.

A cinkre a fertőtlenítéshez van szükség, antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik. A cinket antioxidáns kationnak is tekintik, mivel csökkenti a szabad gyökök oxidációját, vagyis az antioxidáns stresszt, amely minden gyulladás egyik következménye. A kuriózin egyfajta antimikrobiális biológiai kötszer, és ezáltal hidratáltan tartja a sérült bőrrétegeket. A hialuronsav jelenléte lehetővé teszi, hogy a pattanások hegek nélkül gyógyuljanak, a cink pedig gátolja a pattanások kialakulásáért felelős propionbaktériumok aktivitását.

A pattanások minden formájának, illetve az akne, az enyhe és közepesen súlyos pattanások helyi kezelésére javallott. A kuriozint elsősorban papulopustuláris aknéra és komedónokra alkalmazzák. Naponta kétszer vékony rétegben kell alkalmazni, először tisztítsa meg a bőrt. A kúra időtartamát az orvos határozza meg, kötszerre nincs szükség.

Előnyök és hátrányok

A hialuronsav elkerüli a hegesedést, a cink elnyomja a propionbaktériumokat: a Curiosin közvetlenül a pattanások megelőzésére és kezelésére szolgál. Használatának egyetlen ellenjavallata a túlérzékenység, a terhesség és a szoptatás, valamint a csirke- és baromfifehérjékkel szembeni intolerancia. A hialuronsav a baromfi kötőszövetéből származik.

A mellékhatások közül nagyon ritka a bizsergő érzés az alkalmazás helyén, és ez a jelenség gyorsan elmúlik. Ha a Kuriosint száraz bőrre és viszonylag nagy területen alkalmazzuk, úgy érezhetjük, mintha a bőr feszülne. A termék alkalmas a fent említett akne típusok megelőzésére és kezelésére egyaránt. Talán a hátránya a viszonylag magas költség a cső kis méretéhez képest. Nem foltozza be a ruhát vagy a bőrt.

Delex Akne gél mitesszerekre

Értékelés: 4.8

DELEX AKNE GÉL MITESSZEREKRE

A hazai Health-Gel cég által gyártott termékcsalád egy speciális gél, egy gél forte, egy hidratáló gél és egy testápoló. A Delex Acne gél a pattanásoktól 30 ml térfogatban 200-400 rubelbe kerül. Különböző növényi kivonatokat, mentolt, tisztított ként, nátrium-hidroxidot tartalmaz.

A Delex Acne behatol a faggyúmirigy csatornába, hogy megállítsa a gyulladást, a kén csökkenti a faggyútermelést. A meglévő komedók akár fel is oldódhatnak; mindenesetre hajlamosak halványodni és méretükben zsugorodni. Rendszeres használata bársonyos és matt bőrt eredményez. A termék akkor is ajánlott, ha a pattanásokat demodex, azaz bőr atkák nehezítik, amelyek, mint tudjuk, nagyon kedvelik a ként. A terméket felnőttek és tinédzserek bőrén ajánlott alkalmazni, ha a bőr túlzottan zsíros, a kipirosodott és gyulladt pattanásos elemek kezelésére.

Naponta egyszer vagy kétszer kell alkalmazni, reggel és este, és egész nap vagy egész éjjel fent kell hagyni. Az arcot azonban előzetesen meg kell tisztítani, és ha a bőr nagyon zsíros, akkor a terméket az egész arcra kell felvinni. Ha a bőr kombinált, akkor csak a pattanások felhalmozódási területein, vagy a már gyulladt pattanásokon alkalmazható. A kezelés időtartama 7-14 nap, de hosszabb ideig is eltarthat, amíg a gyulladás teljesen meg nem szűnik. Ez azonban az orvos, bőrgyógyász vagy bőrkozmetológus belátása szerint történik.

Előnyök és hátrányok

Ez egy lényegesen olcsóbb termék, mint a Curiosin, a tubus kétszeres térfogatával. A termék használata egyszerű, jól alkalmazható megelőzésre és kezelésre, hátránya lehet, hogy csak zsíros vagy kombinált bőrre ajánlott használni.

Epitonex krém

Értékelés: 4.7

Epitonex krém

Ez a 35 ml-es krém 300-550 rubelbe kerül, ez egy hazai parapharmaceutical. Friss pattanások kezelésére használják. Célja a hegesedés megelőzése. Amint a friss heg a pattanások elemének dinamikus változása következtében megjelenik, azt rendszeresen Epitonex krémmel kell kenni, kis mennyiséget dörzsölve a hegbe, amíg teljesen fel nem szívódik.

A készítmény hatóanyagai közé tartozik az aloe- és hagymakivonat, amelyek növelik az immunitást és javítják a vérkeringést, a csipkebogyó-kivonat, a japán sophora, a méhviasz és az allantoin. A pattanásos hegek mellett az Epitonex alkalmazható a kelések utáni atrófiás hegek, különböző hegek, striák, például terhesség utáni striák kezelésére is.

Előnyök és hátrányok

A gyógyszer gyógyszertárakban, internetes boltokban kapható, meglehetősen aktív, hozzáférhető, olcsó, és mind a hegek és hegek kezelésére, mind a megelőzésre használható. A mellékhatások közé tartoznak az allergiás reakciók, például csalánkiütés és viszketés. Gyakran ez az első reakció a kezelésre, és hamar elmúlik, akkor az Epitonexet nem kell törölni. Használatának egyetlen ellenjavallata a gyógyszerrel szembeni egyéni intolerancia.

Fermenkol

Értékelés: 4.7

FERMENCOL

A pattanások utáni hegek kialakulását megakadályozó termékek másik képviselője a Fermencol. Ez egy gél, egy kis 30 g-os tubusban, de jóval többe kerül, mint a Curiosin és az Epitonex együttvéve. Ez sokkal drágább, 1400 és 2200 rubel között kezdődik. Mitől olyan drága??

A Fermenkol 9 proteáz enzimet tartalmaz, amelyek lebontják a kollagént, amelyből a hegek és hegek keletkeznek. Ezért mondhatjuk, hogy a Fermenkol egyszerűen feloldja és megsemmisíti a heget, amíg az még “fiatal és friss”. Ezeket a kollagenázokat különböző tengeri gerinctelenek emésztőszervéből nyerték, és ezeknek az enzimeknek a molekulatömege körülbelül 20 és 100 kilodalton között van. A proteázokon kívül nincsenek további összetevők. A Fermenkolban nincsenek egyéb lipoproteinek, pigmentek vagy színezékek, és nincsenek poliszacharidok. “A Fermenkol “csavarja” pontosan azoknak a kollagénmolekuláknak a lebontását, amelyek kavargó vagy csomós mintázatúak, és ezek a molekulák a friss hipertrófiás vagy keloid hegekre jellemzőek”.

A Fermenkol az akne vagy az akne következményeinek kezelésére és korrekciójára javallott. Használható kezelésre és megelőzésre egyaránt, beleértve az égési és műtéti hegeket és hegeket is. A Fermenkol használatát 3 héttel égés, műtét vagy pattanás után célszerű elkezdeni, amikor friss hegszövet alakult ki.

A Fermenkol nem csak gélként, hanem por formájában is kapható. Ha van por, oldja fel kis mennyiségű desztillált vízben vagy sóoldatban, az utasítás szerint, nedvesítsen meg egy ruhát az oldattal, és terítse a heg területére 30 percig. Ezeket az alkalmazásokat naponta kétszer kell elvégezni, 1 hónapon keresztül. A gél is alkalmas.

Előnyök és hátrányok

A hegszövetre specifikus, hipoallergén, és nemcsak otthoni alkalmazásokban, hanem a hegek és hegszövetek szövetébe mélyen behatolva is alkalmazható fizioterápia segítségével, beleértve az otthoni fizioterápiát elektroforézissel vagy fonoferezissel. Ez lehetővé teszi a Fermenkol széles körű használatát a különböző kozmetikai szalonokban is.

Az egyéni intoleranciától eltekintve az egyetlen ellenjavallat a Fermenkol alkalmazása a striák, valamint az atrófiás és hipertrófiás hegek kezelésére. Ezeket a hegeket nem Fermenkolra tervezték. Csak egy bőrgyógyász, mint szakértő tudja eldönteni, hogy szükséges-e vagy sem. De a pattanások, pattanások és mitesszerek okozta hegek kezelhetők Fermenkollal. Egyetlen komoly hátránya a viszonylag magas ára.

Contraktubex

Értékelés: 4.7

Contraktubex

Egy másik speciális termék a pattanások és pattanásos hegek kezelésére a Contraktubex. A hagymakivonat, az allantoin és a nátrium-heparinát hármas kombinációja. Helyileg alkalmazható termék gél formájában, kis, 20 grammos tubusban. A Contraktubex ára 530 és 600 rubel között mozog, és Németországban a Merz gyártja.

Mindegyik összetevő elvégzi a maga feladatát. A hagymakivonat küzd a gyulladás ellen és javítja a vérkeringést, irritálja a bőr mélyebb rétegeit. A heparin küzd a trombózis ellen, hígítja a vért és növeli annak folyékonyságát, az allantoin pedig keratolitikus hatású, és megakadályozza a fibroblasztok hegszövet szintézisét. Ennek eredményeképpen a sejtek gyengéden, hiperplázia nélkül regenerálódnak. A kolloid fibroblasztok, amelyek a hegszövet kialakulásáért felelősek, a Contraktubex alkalmazásakor gátoltak. A gél összetevői már 4 óra alatt mélyen behatolnak a bőrbe, és elérik a kötőszövetet.

A hegek széles skálájára alkalmas, beleértve az atrófiás hegeket, amelyek bizonyos típusú pattanások, akne és furunkulózis kialakulása után is kialakulhatnak. A készítményt külső hegesedéssel járó ízületi kontraktúrák, traumás ínszalag-összehúzódások, műtétek, sérülések és égési sérülések utáni hegek és hegek megelőzésére és kezelésére is alkalmazzák. A hegek kialakulásának megelőzésére is képes.

Általában naponta 2-4 alkalommal alkalmazzák a már meglévő hegekre, és a kezelés az indikációtól, a területtől, a heg korától és sűrűségétől függően egy hónaptól egy évig tarthat.

Előnyök és hátrányok

Természetesen a termék költsége meglehetősen magas, különösen, ha hosszú ideig tervezik használni. De ez a gyógymód nagyon hatékony. Mellékhatások, általában viszketés és bőrpír, előfordulnak, de nem gyakrabban, mint az összes recept 10%-ánál. Kontakt dermatitis és hámlás az alkalmazás helyén nagyon ritka. A gyógyszer ellenjavallt terhes, szoptató nők és 1 év alatti gyermekek esetében.

Figyelem! ha a beteg a hegeket bármilyen gyógyszerrel kezeli, kerülni kell az ultraibolya sugárzást, azaz a napozást és a szoláriumba járást, igyekezni kell, hogy ne tartózkodjon hidegben, ne vegyen hideg fürdőt, zuhanyzást és pakolást. Elősegítik a hegesedést. Az intenzív masszázs szintén nem kívánatos, mivel gyengítheti a Contraktubex hatását és fokozhatja a hegek kialakulását.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: