A 13 legjobb megoldás az inhalációhoz

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklámnak és nem értékesítési céllal készült. Vásárlás előtt szakorvosi konzultáció szükséges.

Az inhalációs terápiát gyakran alkalmazzák a felső vagy alsó légúti betegségek megelőzésére és kezelésére. Maximalizálja a helyi terápiás hatást, kevés vagy semmilyen szisztémás mellékhatás mellett.

Belégzéssel a következőket érjük el

 1. Helyreállítják a hörgők tisztító-elvezető funkcióját;
 2. A légcsőmetsző cső és a légcső megtisztítása a felgyülemlett nyálkától
 3. Csökkenti a duzzanatot;
 4. A légúti gyulladás enyhítése;
 5. A bronchospasztikus szindróma megszüntetése;
 6. a légutak immunitásának javítása.

A fenti feladatokra különböző farmakológiai csoportokhoz tartozó oldatokat használnak: hörgőtágítók, nyákoldók és szekretolitikusok, hormonális szerek és fitopreparátumok. Szakértőink elvégeztek egy tanulmányt, és rangsorolták a legjobbakat.

A legjobb inhalációs megoldások értékelése

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb hörgőtágító oldatok inhalációhoz 1 Berodual 273€
2 Ventolin-ködök 240€
3 Berotec 205€
4 Atrovent 100€
A legjobb inhalációs megoldások a köpet elvékonyítására 1 Fluimucil 142€
2 Lazolvan 291€
3 Ambrobene 122€
Top hormonális inhalációs megoldások 1 Pulmicort 868€
2 Budenit Steri-Neb 1 580€
3 Budesonide-Nativ 343€
Top gyógynövényes megoldások inhalációra 1 Sinupret 412€
2 Gedelix 241€
3 Rotocan 18€

A legjobb hörgőtágító oldatok inhalációhoz

A hörgőelzáródás kezelésében alkalmazott fő gyógyszerek a hörgőtágítók. Tüneti hatásuk van, de nem befolyásolják jelentősen a légutak gyulladásos aktivitását.

Berodual

Értékelés: 4.9

Berodual

A német Berodual gyógyszer vezeti a listát. Inhalációs oldat 2 hatóanyaggal: ipratropium-bromid és fenoterol. E vegyületek kombinációja a készítményben megakadályozza a hörgőgörcs kialakulását. A Berodual oldat hörgőasztma, COPD és a krónikus hörghurut különböző formái esetén javallott.

Az inhalációs oldatok 20 ml-es injekciós üvegekben kerülnek forgalomba. Cseppekben adagolva. Minden beteget egyénileg kell kezelni, a betegség súlyosságának megfelelően, de mindig a legalacsonyabb hatásos dózissal kezdve. A Berodual-t 0,9%-os nátrium-klorid oldattal hígítjuk. A készítményt inhalálással, porlasztóval alkalmazzák.

A vélemények szerint a Berodual nagyon gyorsan hat – már 5 perccel a belégzés után a légzés visszatér a normális állapotba. Szakértőink azért vették fel ezt az oldatot a minősítésbe, mert felnőttek és kisgyermekek esetében is engedélyezett. A gyógyszernek nincs szaga. Nagyon hatékony, és bár a lehetséges mellékhatások széles listája van, általában jól tolerálható.

Előnyök

 • Bármilyen korú családtagok számára alkalmas;
 • Enyhíti a fullasztó köhögést;
 • minőségi adagoló;
 • aroma hiánya.

Hátrányok

 • A lehetséges mellékhatások ijesztő listája.

Ventolin-ködök

Értékelés: 4.8

Ventolin-ködök

A következő a rangsorban egy másik német gyógyszer, a Ventolin Nebuli. Az inhalációs oldat hatóanyaga a szalbutamol. A hörgők simaizomzatának β2-adrenoreceptoraira hat, és 4-6 órán keresztül tágítja a hörgőket.

A Ventolin Nebulas-t elsősorban asztmás rohamokra használják. De a gyógyszer más patológiákban is keresett, amelyeket a hörgőfa átjárhatóságának reverzibilis elzáródása kísér. 2,5 ml-es ampullákban (nebulákban) kapható. Általában nem kell hígítani. Ha az inhaláció 10 percnél tovább tart, az ampulla tartalmát sóoldattal tovább hígítjuk.

Előnyök

 • A termék kényelmes szállítása köd formájában;
 • A hörgőgörcs a belégzést követő 5 percen belül enyhül;
 • 1,5 éves kortól alkalmas gyermekek számára.

Hátrányok

 • a lehetséges mellékhatások listája.

Berotec

Értékelés: 4.7

Berotec

A Berotec német injekciós megoldás, amelyet ugyanaz a gyártó állít elő, mint a Berodual, a harmadik helyen áll a rangsorban. Egy hatóanyagot, fenoterolt tartalmaz (50 mcg 1 cseppben). Szelektív β2-adrenomimetikum. hatékony hörgőtágító. 20 ml-es injekciós üvegben kapható.

A Berotek hörgőgörcs enyhítésére és hörgőtágítóként alkalmazható más gyógyszerek (antibiotikumok, nyákoldók, GCS) belégzése előtt. A gyógyszer a belégzést követően 2-3 percen belül kifejti hatását, és hörgőtágító hatása 3-5 órán át tart. A Berotec-et porlasztóban 0,9%-os nátrium-klorid oldattal hígítják.

Olvasson tovább  A 9 legjobb magnéziumkészítmény

Az inhalációs megoldásról szóló vélemények többnyire pozitívak. A terméket különösen dicsérik a szülők, akik gyermekeiknek az elzáródás tüneteinek enyhítésére használták. A Berotek megérdemli, hogy a toplistán szerepeljen, mivel nagyon gyorsan és könnyen beadható, könnyen adagolható és ritkán okoz mellékhatásokat, ha az utasításokat pontosan követik.

Előnyök

 • A hatás a belégzés után 2-3 perccel jelentkezik;
 • kényelmes adagoló;
 • a gyermekgyógyászatban használják.

Hátrányok

 • A fenoterol magasabb koncentrációja kardiotoxikus hatású.

Atrovent

Értékelés: 4.6

Atrovent

Befejezi a legjobb hörgőtágítók minősítését egy másik német gyógyszer, az Atrovent. Hatóanyaga az ipratropium-bromid. Az m-kolinoblokkolók közé tartozik. Blokkolja a hörgő simaizom m-kolinoreceptorokat és gátolja a reflexes hörgő pangást. A Berotechez hasonlóan 20 ml-es sötét üveg fiolákban kapható.

Az Atrovent alkalmazása esetén a tüdőfunkció jelentős javulása 15 perccel az inhaláció után jelentkezik, 1-2 óra elteltével éri el a maximumot, és 4-6 órán keresztül tart. A gyógyszer ajánlott adagjához adjon sóoldatot, hogy 3-4 ml-t készítsen. A keveréket porlasztóba öntjük és belélegezzük.

A vélemények szerint az Atrovent segít a gyermekeknek és a felnőtteknek teljes mellkasi légzésben. Más gyógyszerekkel együtt segít legyőzni az obstruktív hörghurutot és a tüdőgyulladást. Szakértőink az Atroventet a legjobbak közé sorolták, mivel hatékony hörgőtágító, amely kevésbé veszélyezteti a szív- és érrendszert (nem tartalmaz szelektív β2-adrenomimetikumokat).

Előnyök

 • Hatékonyan elnyomja a reflexes hörgőszűkületet;
 • Kényelmes adagolóval ellátott flakonokba csomagolva;
 • Kevesebb mellékhatást okoz.

Hátrányok

 • A kezelést követő 15 percen belül kifejti hatását.

A legjobb inhalációs megoldások a váladék elvékonyítására

A nehezen eltávolítható köpetet tartalmazó nedves köhögést nyákoldó és köptető gyógyszerekkel kezelik. Az ilyen gyógyszerek inhalációs oldatként is kaphatók.

Fluimucil

Értékelés: 4.9

Flumucil

A rangsor első helyét az olasz Fluimucil inhalációs nyákoldat foglalja el. A gyógyszer hatóanyaga az acetilcisztein. Elfolyósítja a légutak nyálkás váladékát, növeli annak mennyiségét és megkönnyíti a kiürülést. Az oldatot inhalációra használják a légutak és a fül-orr-gégészeti szervek különböző betegségei ellen, amelyeknél a váladék és a gennyes váladék nehezen ürül ki.

3 ml-es sötét üvegampullában kapható. A felbontott ampulla 24 órán át használható, ha hűtőszekrényben tárolják. Az inhalátorba sóoldattal hígítva (1:1) kerül. Az inhalálás reggel és este, étkezés után 2 órával ajánlott. Maga a manipuláció 10-15 percet vesz igénybe.

A Fluimucil állítólag nagyon hatékony megoldás, de a szaga sokakat taszít. Egyesek nem tolerálják az ezzel a gyógyszerrel végzett kezeléseket, mert “záptojásszagúak”. Szakértőink mégis a Fluimucil-t a legjobbak közé sorolták, mivel hatékonyan távolítja el a köpetet a tüdő legmélyebb részeiből, és a lehetséges mellékhatások kis listája van.

Előnyök

 • Ampullába csomagolva;
 • A felbontott ampulla 24 órán át tárolható;
 • Hatékony nyálkaoldó;
 • Gyakorlatilag nem okoz mellékhatásokat.

Hátrányok

 • oldatszag.

Lazolvan

Értékelés: 4.8

Lazolvan

A rangsor második helyét a Lasolvan, az ambroxol-hidrokloridot tartalmazó inhalációs oldat foglalja el. Növeli a légutak szekrécióját, elősegíti a köpet aktív kilökődését és enyhíti a köhögési rohamokat. A Lazolvan aktívan alkalmazható viszkózus köpet jelenlétében az akut és krónikus légzőszervi betegségek hátterében.

A Lazolvan alkalmazásához nem használhatók gőzinhalátorok, de egyébként nincsenek korlátozások. A kezelés során az optimális hidratáció elérése érdekében a készítményt sóoldattal keverjük össze, 1:1 arányban. Az oldatot 100 ml-es flakonokban árusítják, cseppentővel és mérőpohárral együtt, ami lehetővé teszi a kényelmes adagolást kis és felnőtt betegek számára.

A betegek véleményeikben megjegyzik, hogy a Lazolvan inhaláció nagyon hatékony. A köhögés a kezelést követő második napon válik produktívvá. Ez az oldat a legjobbak rangsorában volt, mert jelentősen javítja a köpet kiválasztását, gazdaságosan fogyasztott, belégzésre és lenyelésre alkalmas.

Előnyök

 • A köhögést néhány nap alatt produktívvá teszi;
 • hatékonyan tisztítja a légutakat a köpetből;
 • Az injekciós üveget egy cseppentő és egy mérőpohár egészíti ki.
Olvasson tovább  8 legjobb pezsgő vitaminok

hátrányok

 • az ízlelőbimbók gyakran érintettek a kezelés után.

Ambrobene

Értékelés: 4.7

Ambrobene

A német inhalációs megoldás a következő a rangsorban. Hatóanyaga szintén az ambroxol. A köpet kevésbé viszkózus és csökkenti annak tapadó tulajdonságait. Ez megkönnyíti a nyálkaváladék kiválasztását a légutakból. Alkalmazási köre megegyezik a Lasolvan és a Flujimucil alkalmazási területével.

A Combrobene oldatot inhalálás előtt fiziológiás nátriumoldattal keverjük össze. A legjobb hidratáltság érdekében a hígítás 1:1 arányban történik, és a terméket testhőmérsékletre melegítjük. A belégzéseket normál légzési módban végezzük, hogy ne okozzunk köhögési rángásokat. Az Ambrobene 40 ml-es és 100 ml-es flakonokban kapható, cseppentős kupakkal és mérőpohárral.

A felülvizsgálatok szerint már a belégzést követő második napon a köhögés megszűnik, és a köpet dinamikusan kiürül. Szakértőink felvették a legjobbak közé, mivel az Ambrobene oldat alkalmas mind belégzésre, mind lenyelésre. Használatának hatása nem tart sokáig. Felnőttek és csecsemők számára egyaránt alkalmas. Ritkán okoz mellékhatásokat.

Előnyök

 • hatékonyan cseppfolyósítja a köpetet és kilöki azt;
 • Az injekciós üveg tartalma;
 • gazdaságos fogyasztás;
 • belégzésre és lenyelésre alkalmas.

Hátrányok

 • keserű íz.

A legjobb hormonális megoldások inhaláláshoz

Az inhalációs glükokortikoszteroidok (hormonok) képezik a bronchiális asztma gyulladáscsökkentő terápiájának alapját.

Pulmicort

értékelés: 4.9

Pulmicort

A legjobb inhalációs hormonális megoldások rangsorának élén a svájci Pulmicort szuszpenzió áll. Budezonidot tartalmaz, amely enyhíti a gyulladást, csökkenti a tünetek súlyosságát és a hörgőasztmás rohamok gyakoriságát. A gyógyszert aktívan használják a COPD, a tüdőgyulladás, a laryngotracheitis és az ugató köhögés kezelésére is.

A Pulmicort 2 ml-es, egyszeri adagolású steril tartályokban kerül forgalomba. Ezeket összeforrasztják és további borítékokba csomagolják, egyszerre 5 darabot. Legfeljebb 12 óra nyitott tartályban, legfeljebb 30 perc hígított szuszpenzióban. Két adagban kapható: 250 vagy 500 mcg. A szuszpenziót fiziológiás oldattal vagy más készítményekkel keverik össze.

A jelentések szerint már néhány kezelés után enyhülés következik be, de a kezelést folytatni kell. Szakértőink a Pulmicortot a legjobbak közé sorolták, mivel hatékony a hörgőgörcsben és enyhíti a köhögést az első használat után. Kényelmesen csomagolt és könnyen érthető adagolási rendszerrel rendelkezik. Nem okoz súlyos nemkívánatos reakciókat a használat után, ha az összes felírási utasítást betartják.

Előnyök

 • enyhíti a köhögést;
 • megszünteti az asztmás rohamokat
 • kényelmesen használható;
 • minimális mellékhatást okoz.

Hátrányok

 • Hosszú ideig történő alkalmazás esetén növekedési zavart okozhat gyermekeknél.

Budenit Steri-Neb

Értékelés: 4.8

Budenit Steri-Neb

A második helyet a minősítésben a Pulmicort olcsóbb megfelelője – a Budenit – foglalja el. Ez az inhalációs szuszpenzió az Egyesült Királyságban készül, és a svájci GCS gyógyszer szinonimája (az összetétel és a formuláció teljes mértékben megegyezik). A budezonid hatásos a fizikai megterhelés által kiváltott asztmás hörgőroham megelőzésében, de nem szünteti meg a hörgőgörcs akut rohamát.

Belégzés után az elsődleges hatás 2-3 óra elteltével érvényesül. A maximális terápiás hatás 1-2 héttel az inhalációs kúra után jelentkezik. A Budenit Steri-Neb inhalációs inhalációs porlasztókkal történő inhalálással alkalmazható. A gyermekgyakorlatban a gyógyszert 6 hónapos kortól alkalmazzák.

A felnőtt betegek vagy a beteg gyermekek szülei gyakran megjegyzik a véleményekben, hogy a Budesonit ugyanolyan hatékony, mint a Pulmicort. Ez utóbbi azonban az eredeti gyógyszer, ezért jobban tanulmányozták. A Budenit Steri-Neb megérdemli, hogy a Pulmicort minőségi generikusaként a legjobbak között legyen. Segít abban, hogy pillanatok alatt pozitív eredményeket érjünk el. Ez azonban hormonális, ezért óvatosan kell használni.

Előnyök

 • enyhíti az obstruktív szindrómát;
 • kényelmes csomagolás;
 • Néhány órán belül kifejtheti hatását.

Hátrányok

 • Folyamatos használat esetén sötétítheti a fogzománcot.

Budesonide-Nativ

Értékelés: 4.7

Budesonide-Nativ

A legjobb hormonális inhalációs megoldások listájának alján a Budesonide-Nativ orosz készítmény áll. Ez a Pulmicort hazai megfelelője. 2 ml-es injekciós üvegben kapható. Az azonos nevű hatóanyag 0,25 vagy 0,5 mg-ot tartalmazhat 1 ml-ben. A gyógyszerrel történő inhaláció hörgő asztma és COPD esetén javallott.

Olvasson tovább  A 10 legjobb vitamin a gyermekek számára

A Budesonide-Nativ nem alkalmazható 16 év alatti gyermekek kezelésére. Kizárólag porlasztóval együtt használják. Az adagolást minden egyes betegnél egyedileg állítják be. A budesonid időben történő inhalálása megelőzi az asztmás hörgőrohamokat, de nem enyhíti az akut hörgőgörcsöt.

A Pulmicortot alkalmazó betegek véleménye szerint a Budesonide-Nativ nem hat olyan gyorsan, mint a Pulmicort. De korlátozott pénzügyi lehetőségek esetén az orosz gyógyszer használata lesz a legjobb megoldás. Bár a beteg állapota az oldattal történő kezelés kezdetén romolhat, a Budesonide-Nativ még mindig megérdemli a rangsorban elfoglalt helyét, mivel általában megőrzi a hatóanyag minden tulajdonságát.

Előnyök

 • budezonidot tartalmaz;
 • Segít a gégetracheitisz epizódjainál;
 • egyedi üvegekbe csomagolva;
 • vonzó ár.

Hátrányok

 • A kezelés kezdetén fokozhatja a köhögést;
 • csak 16 éves kortól használható.

A legjobb gyógynövényes megoldások inhalációra

Néha a pulmonológusok és a fül-orr-gégészek gyógynövényes szirupokat és cseppeket írnak fel inhalációs oldatként.

Sinupret

Értékelés: 4.9

Sinupret

A rangsor első helyét a német Sinupret gyógynövény-kombinációs gyógyszer nyerte el. Cseppekben kapható. Ennek a gyógymódnak az aktív összetevői enyhítik a gyulladást, megszüntetik a duzzanatot, cseppfolyósítják a kóros váladékot és elősegítik annak kiürülését, valamint mérsékelt antibakteriális és vírusellenes hatással rendelkeznek.

A Sinupret vényköteles, nemcsak szájon át, hanem inhalációra is alkalmazható. Ebből a célból a növényi cseppeket sóoldattal hígítják. A felnőttek esetében az arány 1:1, a 6 év feletti gyermekek esetében 1:2, a legkisebbek esetében pedig 1:3. A Sinupret hatása alatt az orrmelléküregek és a felső légutak aktívabban haladnak el, ami segít elkerülni a szövődményeket.

Azok, akik úgy döntöttek, hogy a Sinupret inhalációra használják, írjanak véleményt, és azt mondják, hogy nem sajnálják azt. Szeretik a termék természetes összetételét, és így működik a legjobban. Szakértőink felvették a legjobbak rangsorába, mert a készítmény növényi összetevői meglehetősen óvatosan megszabadulnak a viszkózus váladék kialakulásával járó betegségektől.

Előnyök

 • a készítmény természetes összetevői;
 • könnyen adagolható;
 • gazdaságos használat;
 • megszabadul a dugult orrú vagy erős köhögéstől.

Hátrányok

 • alkoholt tartalmaz.

Gedelix

Értékelés: 4.8

Gedelix

A német Gedelix a rangsor második helyén esik ki. A hatóanyag a borostyánlevél-kivonat. A szaponinok jelenlétének köszönhetően köptető, nyákoldó és görcsoldó hatású. A felső légutak és a hörgők fertőző-gyulladásos betegségeiben szájon át történő bevitelre vagy inhalálásra írják elő, amelyet nehezen leválasztható köpetes köhögés kísér.

Kapható 50 ml-es üvegben, sötét üveg Gedelix. Inhaláláshoz vegyen be 1 ml gyógynövénycseppet és 2 ml sóoldatot. A gyógyszer szaga meglehetősen furcsa, ezért sokáig tart, amíg a gyermekeket rávesszük, hogy bevegyék. Legalább 2 inhaláció naponta.

Állítólag 2-3 nap után javítja az állapotot. Ezek a cseppek hatásosnak bizonyultak a légúti gyulladásos folyamatok kezelésében. Joggal szerepel a legjobbak rangsorában, mivel összetétele nem tartalmaz alkoholt, a hatóanyag természetes és a betegek jól tolerálják.

Előnyök

 • természetes összetétel;
 • gyengéd hatás a légutakra;
 • a köhögést produktívvá teszi;
 • alkoholmentes.

Hátrányok

 • különleges szag.

Rotokan

Értékelés: 4.7

Rotokan

A legjobb inhalációs megoldások minősítésének alján orosz fitopreparátum Rotokan. 3 aktív összetevőt tartalmaz: körömvirág, kamilla, cickafarkfű. Etil-alkoholon alapul. Az utasítások szerint a kivonatot fogászati problémák esetén gargalizálásra, gasztroenterológiai betegségek esetén pedig szájon át történő alkalmazásra használják. De a tüdőgyógyászok is ajánlják az inhalációra való használatát.

Az eljárás előtt a Rotokant 1:40 arányban kell hígítani. Vegyünk 1 ml alkoholos kivonatot és 40 ml sóoldatot. A kész készítmény legfeljebb 2 napig tárolható a hűtőszekrényben. Használjon 4 ml hígított Rotokan-t egy kezeléshez. Alkoholtartalma miatt nem ajánlott 1 év alatti gyermekek számára.

A gyógynövény-kivonat használatáról szóló vélemények túlnyomórészt pozitívak. A betegek arról számoltak be, hogy az ezzel a készítménnyel végzett inhalációk igen kellemesek. A termék hatékonyan megszünteti a felső légutak gyulladását, és nem okoz nemkívánatos mellékhatásokat.

Előnyök

 • a készítmény növényi összetevői;
 • enyhén hat és nem okoz semmilyen mellékhatást
 • a kezelés nagyon ízletes.

Hátrányok

 • etanoltartalom.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: