Top 9 jogorvoslatok cystitis

*A szerkesztőbizottság véleménye szerint a legjobbak áttekintése. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak, és nem is szolgál vásárlási útmutatónak. A termék megvásárlása előtt kérjen orvosi tanácsot.

A hólyaghurut a hólyag belső, nyálkahártyájának gyulladása. A hólyaghurut inkább női betegségnek tekinthető, mivel a nők anatómiai és biológiai előfeltételei gyakrabban károsítják a hólyagot, mint a férfiak, valamint a szervezetben rendszeresen bekövetkező hormonális változások.

A hólyaghurut legjellemzőbb tünetei a gyakori és fájdalmas vizelés, az alhasi fájdalom és a vér jelenléte a vizelet végén. A hólyaghurut nagyon nyomasztó hatással van a vizelési ingerre, és nagyon megterhelő a beteg számára, mivel a fájdalom és a kellemetlen érzés még az éjszakai órákban is folytatódik.

A férfiaknál a hólyaghurut előfordulása háromszor ritkább, de a leggyakoribb ok mindkét esetben egy gyakori mikrobiális fertőzés. Ezért a rangsorba különböző gyógyszerek kerültek be, mind a különböző csoportok antibakteriális hatóanyagai, mind a helyi fertőtlenítőszerek, gyulladáscsökkentő és görcsoldó szerek, valamint egyéb gyógyszerek.

A legjobb cystitis jogorvoslatok értékelése

Jelölés hely termék neve Ár
A legjobb cystitis jogorvoslatok rangsorolása 1 Nolycin 198 rubel.
2 Safocid 779RUB.
3 Panklaw 391RUB.
4 Furamag 471RUB.
5 Foszfomicin 434RUB.
6 Klórhexidin 132 RUB.
7 Miramistin 383RUB.
8 Spazoverin 120RUB.
9 Kanefron-N 467RUB.

Nolycin

Értékelés: 4.9

Nolycin

Megnyitja a fluorokinolonok közé tartozó Nolitsin ismert gyógyszereket a cystitisre vonatkozó gyógyszerek értékelését. A benne lévő hatóanyag a norfloxacin, és nemcsak hólyaghurutra, hanem gonokokkuszfertőzésre, gyulladásos prosztatakárosodásra és egyéb állapotokra is alkalmazzák. A gyógyszert általában naponta kétszer 400 mg-os átlagos adagban, vagy naponta kétszer egy tablettát írnak fel. Legalább egy-két hétig kell kezelni, a gyógyszer meghosszabbítható a jelzésekre. Ha a hólyaghurut szövődménymentes, általában 5 nap elegendő. A terméket egy jól ismert szlovén vállalat, a KRKA gyártja. A gyógyszertárban megvásárolhatja ezeket a tablettákat a cystitishez, 310 rubel áron kezdődően. Egy csomag 20 tabletta 10 napon keresztül.

Előnyök és hátrányok

Széles körű indikációval rendelkezik, és más húgyúti fertőzések, pl. pyelonephritis kezelésére is alkalmazható. Ez lehetővé teszi az indikáció “átfedését” egyetlen szerrel a társfertőzések esetében, mivel a hólyaghurut önmagában ritkán fordul elő elszigetelten. Az is jó, hogy a csökkent vesefunkciójú és krónikus veseelégtelenségben szenvedő betegeknél nem lehet az adagot speciális módon beállítani, hanem a teljes adagot kell felírni. A Nolitsin hátrányai közé tartozik az a tény, hogy a fluorokinolonok ugyanazon csoportjából már több aktív gyógyszer jelent meg, és a norfloxacinnal szemben néha gyógyszerrezisztencia alakul ki, de ezt ellensúlyozza e tabletták relatív alacsony költsége és megfizethetősége.

Safocid

Értékelés: 4.8

Safocid

Ezt a gyógyszert a kombinált összetételének köszönhetően magas hatékonysága miatt értékelték. Flukonazol, amely erős gombaellenes hatással rendelkezik, az azitromicin, vagy Sumamed, amely egy rendkívül hatékony antibiotikum, és a szeknidazol kombinálva egy csomagban itt. Az utolsó orvosság a metronidazol vagy a trichopol antimikrobiális csoportjának képviselője. A Safocidot a szexuális úton terjedő betegségek, nőgyógyászati betegségek széles körére használják, és nagyon érdekes módon alkalmazzák. A gyógyszert egyszer kell bevenni, de mind a 4 tablettát egyszerre, amelyek egy csomagban vannak. Gyártó: Laika Labs Limited, India.

Olvasson tovább  7 modern gyógyszer az élelmiszer-allergiákra

Előnyök és hátrányok

E kombinált gyógyszer nyilvánvaló előnyei közé tartozik a hatékony hatás, a nagy hatékonyság és az egyszeri adagolás, a “vedd be és felejtsd el” típusú gyógyszer. A hátrányok közé tartozik, hogy egyszerre 4 tablettát kell bevenni, ami nem olyan kényelmes, valamint a meglehetősen magas ár: 2018-ban a Safocid 4 tabletta mennyiségben 1 egyszeri adaghoz vásárolható, 742 rubel áron kezdődően. oktatás 1 A Safocid egyidejűleg 4 tablettát tartalmaz.

Panklav

Értékelés: 4.8

Panklav

Ez a széles spektrumú antibiotikum az amoxicillin és a klavulánsav kombinációja. Az alap egy félszintetikus penicillin, amelyet egy olyan enzim tovább erősít, amely gátolja a mikrobiális béta-laktamázt, amellyel a patogén kórokozók elpusztítják az antibiotikumokat. Tabletta formájában kapható, és az adagolásnál figyelembe kell venni a beteg súlyát. Ha meghaladja a 40 kg-ot, az adagolás naponta háromszor egy tabletta az akut cystitis szövődménymentes lefolyásában. Súlyos esetekben azonban nem 250 mg-os, hanem 500 mg-os adagot kell alkalmazni. A kezelés nem tarthat 14 napnál tovább orvosi vizsgálat nélkül. A gyógyszert a szerb Chemopharm cég gyártja, Oroszországban pedig az OAO Nizhpharm a forgalmazója. A gyógyszer 310 rubel ésszerű áron vásárolható meg., 20 tabletta egy hetes kezelésre.

Előnyök és hátrányok

A gyógyszer előnyei közé tartozik a meglehetősen alacsony ár, a jó tolerálhatóság és az indikációk széles listája, a cystitistől a középfülgyulladásig, a gyulladásos epeúti betegségig és a nőgyógyászati patológiáig. És ez azt jelenti, hogy mindenesetre egy csomag ebből a gyógyszerből soha nem lesz felesleges bármelyik otthonban. A Panklava alkalmazásának hátrányai közé tartozik a veseelégtelenségben szenvedő betegeknél a specifikus dózis kiszámításának szükségessége és a cystitis kórokozók gyógyszerrezisztenciájának fokozatos kialakulása a hatóanyaggal szemben, ami fokozatosan csökkenti a hatékonyságot.

Furamag

Értékelés: 4.8

Furamag

Ez a termék nagy hatékonysága és megbízhatósága miatt került a rangsorba. A hatóanyag a furazidin, amely egy nitrofuránra, szintetikusan előállított antibakteriális gyógyszerekre utal. Ez a gyógyszer számos Gram-pozitív és Gram-negatív kokkusz és bacilus, valamint protozoa ellen hatásos. Különösen javallott a húgyutak betegségei, hólyaghurut, húgycsőhurut és pyelonephritis esetén. A gyógyszer helyi oldatként is alkalmazható a húgycsőbe történő befecskendezéshez, ha ez javallott. A Furamag kapszulákban kapható, 30 kapszuláért legalább 645 rubelt kell fizetnie., A gyógyszer két hétig elegendő az alkalmazáshoz.

Előnyök és hátrányok

Az előnyök közé tartozik: a gyógyszer nagy hatékonysága és megbízhatósága, a mikrobák rezisztenciájának rendkívül ritka kialakulása, amelyek különösen “nem szeretik” a nitrofuránokat, a hosszú ideig tartó képesség. A nitrofuránokkal szembeni túlérzékenység, a terhesség és a gyermekkor korlátozhatja az alkalmazását. Vannak speciális jelzések is: a gyógyszer hosszan tartó alkalmazása esetén a perifériás idegkárosodás tünetei jelentkezhetnek, ezért a Furamag felírásakor további B-csoportú készítményeket – tiamin, piridoxin-hidroklorid, cianokobalamin – kell felírni.

Foszfomicin

Értékelés: 4.7

Foszfomicin

A foszfomicin kifejezetten a húgyúti fertőzések kezelésére használt antibiotikumokra utal. Ez egy széles spektrumú antibiotikum, és számos gyulladásos betegség, többek között hólyaghurut esetén javallott. A gyógyszer egyedülálló jellemzője az adhézióellenes hatása: a fertőző ágensek egyszerűen nem tudnak “ragaszkodni” a húgyúti nyálkahártya sejtjeihez, ami jelentősen gátolja a fertőzési folyamat megindulását.

Olvasson tovább  A 9 legjobb gyógymód a zúzódások ellen

Ez az antibiotikum népszerűsége a kórokozók széles listája miatt, amelyeket képes inaktiválni. A foszfomicin számos kereskedelmi termékben kapható, mint például az Urofoscin, Monural, Uronormin stb. A termék granulátumban, tasakokban kapható; szedése előtt készítse el az oldatot. Tipikus képviselője a Monural, egy tasak 2 g-os adag 338 rubelbe kerül. Az olasz Zambon cég gyártotta.

Előnyök és hátrányok

A foszfomicin előnyei közé tartozik a magas hatékonysága és az a tény, hogy a kezelés csak 1 napig tart, és ezért egyetlen adagolás egyenlő egy kúrával, ami gazdaságilag vonzóbbá teszi a gyógyszert. A termék gyermekek és szükség esetén terhes nők esetében is felírható. A negatív mellékhatások közé tartoznak a mellékhatások, különösen a gyomor-bélrendszerre gyakorolt mellékhatások hasmenés, gyomorégés és hányinger formájában. Különböző allergiás reakciók és bőrkiütések is lehetségesek.

Klórhexidin

Értékelés: 4.7

Klórhexidin

A hólyaghurut és a húgyutak egyéb gyulladásos betegségeinek kezelésére szolgáló helyi fertőtlenítőszerek elengedhetetlenek a minősítésekben. A klórhexidin a legáltalánosabb. Ez egy nagyon széles hatásspektrumú baktériumölő univerzális gyógymód, amely számos gomba, sőt vírusok, például herpeszvírusok ellen is hatásos.

A kész gyógyszerforma a hatóanyagot biglukonát formájában tartalmazza. Ez a gyógyszer nagy aktivitást mutat számos baktériummal szemben, mind a Gram-pozitív, mind a Gram-negatív baktériumokkal szemben. Talán csak a pszeudomonádok és protozoonok ritka formája esetén lesz alacsonyabb a klórhexidin aktivitása.

A klórhexidin javallt öblítésekre, instillációkra, húgycsőbe történő bevezetésre, a női és férfi nemi szervek kezelésére, sőt szájöblítésre is, ami nagyfokú biztonságosságára utal. A klórhexidin a bőr és a nyálkahártyák kezelésére használható még gyermekek és terhes nők esetében is.

A klórhexidin-oldat nemcsak a hólyaghurut kezelésére, hanem annak megelőzésére is használható, például 2-3 ml klórhexidin befecskendezésével közvetlenül a külső húgycsőbe a férfiaknál a védekezés nélküli közösülés után, és ugyanennyi a húgycsőbe a nőknél, és körülbelül 10 ml klórhexidin a hüvelyben. Fontos, hogy a beadást követően 2 órán keresztül tartózkodjon a vizeléstől. A 0,05%-os koncentrációjú oldatot használjuk öblítésre és nyálkahártya-kezelésre.

Előnyök és hátrányok

A klórhexidin előnyei közé tartozik a magas hatékonyság és biztonság, alacsony költség – 100 ml-es spray-t csak 12 rubelért vásárolhat., Könnyű használat, és a különböző adagolási formák – kenőcsök, krémek, spray-k, hüvelykúpok és még alkoholos oldatok – alkalmazásának lehetősége. A mellékhatások közé tartozik a meglehetősen ritka egyéni intolerancia, és a nők számára nem ajánlott a szappannal együtt tisztításra használni, mivel a szappan lúgos formulája jelentősen csökkenti a vegyület hatékonyságát.

Miramistine

Értékelés: 4.6

Miramistine

Szintén népszerű a hólyaghurut és a húgyutak egyéb betegségeinek helyi alkalmazására szolgáló fertőtlenítőszerek értékelésében a miramisztin. A kvaterner ammóniumvegyületek közé tartozik, és a kémiai neve túl bonyolult, ezért csak a generikus.

Ez az antiszeptikum mind a húgyúti fertőzések és a hólyaghurut kezelésére, mind számos szexuális úton terjedő betegség megelőzésére, mint például a szájpenész, a fül-orr-gégészeti betegségek, a periodontitis, a szájgyulladás, a női és férfi nemi szervek gyulladásos betegségei. A Miramistine oldat formájában kerül forgalomba, amely felrázáskor erőteljesen habzik. Fontos, hogy a termék vírusellenes aktivitással is rendelkezik, többek között a humán immunhiányos vírus ellen.

Olvasson tovább  Top 20 szemcsepp

Helyileg kell alkalmazni. 3 ml-ig terjedő mennyiségben, naponta egyszer vagy kétszer, legfeljebb 10 napon keresztül, legfeljebb 3 ml mennyiségben, egy spray fúvókát, egy speciális nőgyógyászati fúvókát és egy urológiai applikátort lehet használni a húgycsőbe történő befecskendezéshez. Ez a krónikus és akut hólyaghurut kezelésében standard. Az oldatot 0,01% -os koncentrációban használják, és a Miramistint 190 rubel költséggel kezdődően vásárolhatja meg. Egy 50 ml-es üveghez. A gyógyszert az Infomed CJSC, egy hazai gyártó állítja elő.

Előnyök és hátrányok

A Myramistin előnyei közé tartozik a különböző mikroorganizmusok és vírusok elleni magas és átfogó hatékonysága, az orvostudomány számos területén történő széles körű felhasználás, a terhes nők és gyermekek biztonságossága, valamint a gyógyszer kényelmes módja a húgycsőbe történő bevitelére. Negatívum, hogy enyhe égető érzés jelentkezik, ami néhány másodperc múlva elmúlik. Ez a tünet a gyógyszer mellékhatása, ebben az esetben nem szabad visszafordítani. Néha előfordulhatnak enyhe allergiás reakciók és egyéni intolerancia is a gyógyszerrel szemben.

Spazoverin

Értékelés: 4.6

Spazoverin

A cystitis kezelésére szolgáló népszerű minősítés nem lenne teljes a görcsoldó myotróp hatás nélkül. A Spasoverine egyike ezeknek a termékeknek. Ez a termék hasonló a No-shpa-hoz, és hatóanyagként drotaverin hidroklorid formájában 40 mg mennyiségben tartalmaz. A gyógyszer csökkenti a belső szervek, köztük a hólyag simaizomzatának tónusát, és segít csökkenteni a hólyaggyulladás gyulladásos hólyaggörccsel járó tüneteit, csökkenti a teltségérzetet, növeli a vizelések közötti időt, és javítja az életminőséget az akut gyulladás során. Szájon át, napi 2-3 alkalommal 40-80 mg-os adagokban írják fel. A Shreya India gyártja, és 122 rubelért vásárolható meg. 30 tablettát tartalmaz csomagonként.

Előnyök és hátrányok

A hátrányok súlyos ellenjavallatok, amelyek szívbetegséggel, kifejezett máj- és veseelégtelenséggel, valamint a szívedények ateroszklerózisával és a prosztata adenomájával kapcsolatosak. Csak orvos írhatja fel, mivel a nagy dózis a szívműködés elnyomását okozhatja, károsíthatja a terhességet és a szoptatást. A termék előnyei közé tartozik a dysurikus rendellenességekre gyakorolt jó hatása, valamint a megfizethető ár és a jó tolerálhatóság.

Kanefron-N

Értékelés: 4.5

Kanefron-N

A természetes gyógynövényt, a Kanefron – N-t is be kell vonni a hólyaghurut kezelési minősítésébe. Ez egy diuretikum, egy olyan gyógyszer, amely növeli a vizeletáramlást, és hatóanyagai az orbáncfű, a zsálya és a rozmaring növényi kivonatai. Ez az eszköz enyhe vizelethajtó, görcsoldó hatású, gyulladáscsökkentő és antimikrobiális hatású.

A Kanefron-t komplex terápiában kell alkalmazni, a tüneti gyógyszerek és antibakteriális szerek felírásának hátterében. A Kanefron-t szájon át, oldat formájában alkalmazzák. Egy normál felnőttnek naponta 3-szor 50 cseppre van szüksége, és miután a hólyaghurut tünetei megszűntek, folytassa a kezelést egy hónapig az orvos által előírtak szerint. Gyártja a gyógyszer hazai cég Bionorika, és egy üveg 100 ml-es kell fizetni 370 rubel.

Előnyök és hátrányok

A kanefron előnyei közé tartozik az enyhe hatás, a mellékhatások hiánya, a más antimikrobiális szerekkel és helyi antiszeptikumokkal való kombinálhatósága. Néhány hátránya a keserű íz, amely megnehezítheti a gyermekek számára a szedését, a kezelés során nagy mennyiségű folyadék fogyasztásának szükségessége, valamint az allergiás reakciók és a diszpeptikus rendellenességek jelenléte, mint mellékhatások.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: