12 legjobb fagyálló szer

*A szerkesztő legjobb választásai. A kiválasztási kritériumokról. Ez a dokumentum szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási útmutatónak. A vásárlás előtt konzultálni kell egy szakemberrel.

Az autókhoz szánt fagyasztott víz sok heves vita tárgyát képezi, hol a hamisítás hátterében, hol pedig számos “népszerű” minta kísérleti összehasonlításában. Így vagy úgy, ezt a folyadékot úgy tervezték, hogy még alacsony hőmérsékleten is megtisztítsa a szélvédőket a szennyeződésektől, jégtől és hótól. Összeállítottuk az Ön számára a legjobb fagyálló tisztítószerek listáját, amely egyöntetűen egyetért a szegmens szakértői által adott magas minősítésekkel.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő fagyállószert?

A gépjárművek fagyálló anyagának kiválasztása nem igényel különleges ismereteket a kémiai folyamatok vagy a gyártási eljárás tekintetében, csupán a megfigyelésre és néhány sajátosságra támaszkodik. Általánosságban elmondható, hogy az ilyen típusú fagyálló kiválasztásához elegendő a következő szempontokra figyelni:

 1. Habzó. Fontos mutató, amely egyértelműen mutatja a tartályban lévő fagyálló folyadék minőségét. Rázatáskor a minőségi termék mérsékelt mennyiségű stabil habot ad, és minden eltérés (akár bőséges hab, akár a hab tényleges hiánya) nagy valószínűséggel hamisításra utal.
 2. Átláthatóság és iszaphiány. Egy másik fontos minőségi tényező, amely a kiválasztási folyamat során vizuálisan meghatározható. A kicsapódott szennyeződések hiánya és a folyadék tisztasága a vegyület kiváló minőségét jelzi. A homokos vagy pelyhes iszap jelenléte viszont azt jelzi, hogy a folyadékban további reagensek bevezetése által okozott kémiai reakciók zajlanak le. Ennek nem szabadna így lennie egy tanúsított termék esetében.
 3. Szagold meg. A jelző már használat közben is látható, de ugyanilyen hatékonyan “árulhat el” sokat a folyadékról. Először is, a metanol jelenléte vagy hiánya, egy technikai alkohol, amely agresszív tisztító hatással bír. a jó fagyállónak finom ízűnek kell lennie, amelyet csak az összetételében lévő magas alkoholtartalom semlegesíthet teljes egészében. Ha a szag teljesen hiányzik, biztos lehet benne, hogy hamisított akkumulátorral van dolga, amely nem esett át semmilyen ellenőrzésen az Orosz Föderáció minőségi szabványainak való megfelelés tekintetében.
 4. Megjelenési komponens. Nyomatékosan javasoljuk, hogy figyeljen az olyan közvetett tünetekre, mint a palack megjelenése általában és a címke különösen. A csöpögések, a kupak hibái, a címke részleges vagy teljes eltávolítása valószínűleg alacsonyabb minőségű termékre utal.
 5. A címkén szereplő információk. A hazai piacon nagyon gyakran jelennek meg olyan jégkockák, amelyek címkéi a lehető legkevesebb “jelentéssel” rendelkeznek – kötelező információjuk csak a gyártási dátum lehet (és nem mindig). A megbízható termék címkéje mindig tartalmazza a termék tartalmát, a gyártót (a kötelező címmel), a műszaki adatokat (GOST, TU stb.), a termék jellemzőit és a használati útmutatót.), valamint a gyártási dátum és a tételszám.
 6. Költségek. A szélvédőmosó különösen fontos árnyalata, amely közvetlenül mutatja a benne lévő alkohol mennyiségét. Minél több hatóanyag van a termékben, annál magasabb az ára. Nem kell meglepődni a fagyálló hideg körülmények között a fagyálló undorító munkáján a vásárlás olcsósága esetén: a szükséges mennyiségű alkohol nélkül a “víz” keveréke már -5 Celsius fokon jeges rendetlenséggé válhat.
 7. Fagyáspont. a fagyálló legfontosabb pontja, amelyet a tisztességtelen gyártók marketingfogásként használnak fel. Gyakran előfordul, hogy a középszerű vállalatok túlbecsülik a fagyálló folyadék teljesítményét a gyártási szakaszban, és néha ez a túlbecslés több mint 7-10 Celsius-fokot tesz ki. A szegmens elismert pillérei ellenük dolgoznak: a fagyálló gyakran meglepi a fogyasztókat a fagyásponthoz képest további fokok formájában.

A legjobb fagyálló termékek

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb fagyálló termékek a minőség-ár arány szempontjából 1
 • QUI MOLY ANTIFROST Scheiben-Frostschutz, 4l (-27°C)
 • 505€
  2 Fin tippa Premium, 4L (-27°C) 290€
  3 MOT
   Vision Fekete ribizli
  437€
  4 Sapfire szélvédőmosó 168€
  5 CoolStream (-25°C) 384€
  6 Hi-Gear radar (-27°C) 512€
  7 PINGO (-20°C) 377€
  8 FINKA (-10°C) 420€
  A legjobb fagyálló koncentrátumok 1 HI-GEAR (-50°C) 192€
  2 LAVR jég elleni koncentrátum (-80°C) 290€
  A legjobb olcsóbb fagyálló szer 1 Tiszta mérföld (-20°C) 350€
  2 Szibéria (-30°C) 185€

  A legjobb fagyálló folyadékok az ár/minőség arány szempontjából

 • QUI MOLY ANTIFROST Scheiben-Frostschutz, 4l (-27°C)
 • Értékelés: 4.9

  <li></div><p>QUI MOLY ANTIFROST Scheiben-Frostschutz” src=”/wp-content/uploads/2023/05/81516666196241-2112.jpg” height=”388″ title=”</p><li>QUI MOLY ANTIFROST Scheiben-Frostschutz”><p>A német gyártó terméke a magas minőség kiváló példája, az egyes anyagcsoportokra gyakorolt finom hatás és az alacsony kristályosodási hőmérséklet miatt. Meglepő módon még azok a tételek is, amelyeket egy leányvállalat fióktelepén gyártanak</p><li>qui Moly (amely g. Obninsk) fokozott fagyállósággal rendelkeznek (4-6 Celsius-fokkal magasabb, mint a hirdetett). Ez a házon belül előállított minőségi alkatrészek használatának és a gyártás lépésről lépésre történő ellenőrzésének köszönhető, a végtermék összetételének elemzésére szolgáló végső mintavételezéssel.<p>Egy másik vitathatatlan tulajdonság</p><li>A QUI MOLY ANTIFROST Scheiben-Frostschutz nem agresszív a polikarbonát műanyaggal szemben, ezért fényszórómosóként is használható. A közvetett előnyök közé tartozik a kellemes illat, ami mérsékelt alkoholtartalomra utal. Ez egy kiváló képviselője az árszegmensének, méltó arra, hogy a legjobbak értékelésében a vezető helyet foglalja el.<h4>Előnyök</h4><ul><li>A fagyáspont jóval alacsonyabb, mint a bejelentett hőmérséklet (a kristályosodási folyamat -31 °C-on kezdődik)… -33 Celsius-fok);</li><li>Erős illat, amelyet nem nyom el az alkohol;</li><li>az európai minőségi szabványoknak való megfelelés;</li><li>Műanyagok tisztításakor nem agresszív.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nincs hibás termék a termékcsaládban.</li></ul><h3>Fin tippa Premium, 4 l (-27°C)</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Fin tippa Premium, 4l (-27°C)

  Kiváló puha csomagolású termék, amelynek hőmérséklete teljes mértékben megfelel a reklámozottaknak. “A Premium a Fin tippa termékcsalád logikus folytatása a hideg éghajlaton való használatra, és számos tisztító adalékanyagot tartalmaz. Mérsékelten kellemes illatú, amelyet nem fed el a hatalmas alkoholkoncentráció, amit a fogyasztók pozitív tulajdonságként tartanak számon.

  A szakértők szerint a Fin Tippa “Premium” egyike azoknak a fagyálló termékeknek, amelyek szélvédőmosóként és a polikarbonát műanyagok, köztük az autók fényszóróinak tisztán tartására is használhatók. Ami a fent említett hőmérsékleteket illeti, a folyadék szigorúan -27 Celsius-fokon kezd kristályosodni. Ez nem csak a magas minőséget igazolja (alacsony áron), hanem a belső gyártásellenőrzéssel történő teljes körű megrendelést is, ami annyira hiányzik más hazai cégeknél.

  Előnyök

  • A folyadék pontosan a meghirdetett hőmérsékleten fagy meg;
  • műanyag termékek biztonsága;
  • jó állag, szag;
  • Hibás termékek tényleges hiánya a termékcsaládban.

  Hátrányok

  • nincs.

  MOT
   Vision Fekete ribizli

  Értékelés: 4.8

  MOT<ul></div><p> Vision Fekete ribizli” src=”/wp-content/uploads/2023/05/4531666196241-1012.jpg” height=”420″ title=”MOT</p><ul> Vision Fekete ribizli (Fekete ribizli)”><p>Egy jó fagyálló szer a francia Mot cégtől</p><ul>, elsősorban a belső égésű motorok kenőanyagainak és hűtőfolyadékainak fejlesztése terén elért eredményeknek köszönhetően ismert. A Vision Black Currant egy használatra kész, alkohol alapú készítmény, amely erős zsírtalanító és tisztító hatással rendelkezik. Főleg Oroszországban gyártják, de a vállalat központjából szállított parfümöt használnak.<p>A köd folyadékkristályosodási hőmérséklete -22 Celsius fok, ami több ponttal magasabb, mint a címkén feltüntetett hőmérséklet. A nagyon kézzelfogható hozzáadott érték ellenére a Vision Black Currant nem használható teljes mértékben a nagyon zord éghajlatú régiókban, amint azt a fogyasztói visszajelzések is mutatják. Optimális – mérsékelten kontinentális éghajlat, kellően meleg telekkel, amikor a hőmérséklet ritkán csökken -20 Celsius fok alá.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>A tényleges kristályosodási hőmérséklet alacsonyabb a megadottnál;</li><li>minőségi francia illatanyagok (feketeribizli-aromák) a készítményben;</li><li>Kémiailag semleges (8,2 pH), a fényszórómosó rendszerhez is alkalmas.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem a legmagasabb alapkristályosodási küszöbérték.</li></ul><h3>Sapfire szélvédőmosó</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Sapfire szélvédőmosó

  Az átlagos költségvetésű fagyásgátlók szegmensének érdekes képviselője, a német cég hasonló termékeihez hasonló tulajdonságokkal rendelkező mosógépek

 • qui Moly. Kellemes illatú, ami az alkohol és a vizes bázis keverési arányának lelkiismeretes betartására utal. Ezenkívül a készítmény érzékeny a polikarbonát műanyagra, így fényszórómosóként is használható, és nem károsítja a szélvédő műanyag burkolatát.

  A történet legérdekesebb része, hogy a Sapfire szélvédőmosó gyártása a Tula régióban található vállalat alosztálya. És ismerve az ilyen szakszervezetek eredményét, megállapíthatjuk, hogy a központ szigorúan ellenőrzi a termelést. Ennek a nem fagyálló folyadéknak egyetlen hátránya a túlárazott fagyáspont. Ez akár öt egységgel magasabb a meghirdetettnél, ami a felhasználókat időnként a sértődöttség látszatába taszítja.

  Előnyök

  • alacsony ár;
  • Tökéletesen tisztítja a polikarbonát műanyagot;
  • Optimális összetétel az alkohol és a vízbázis egyensúlyával;
  • széles körben elterjedt a piacon.

  Hátrányok

  • A fagyáspont 5 Celsius-fokkal magasabb a csomagoláson feltüntetettnél.

  CoolStream (-25°C)

  Értékelés: 4.6

  CoolStream (-25°C)

  A WIGO (Németország) és a “Technoform” (Oroszország) közös fejlesztésének terméke, amelyet a célzott hatás és az ezzel járó magas költséghatékonyság jellemez. A vállalatok kijelentették, hogy ez az adalékanyagok különleges választékának köszönhető, amelyek nagy tisztítóerővel rendelkeznek…De gyanítjuk, hogy az egész lényege ez.

  Az a tény, hogy a vásárlói jelentések szerint a CoolStream -25°C-nak nagyon szúrós szaga van, ami csak a termékben lévő magas alkoholkoncentrációnak köszönhető. Ez a termék azonban nem sorolható a hamisítványok kategóriájába: a gyártó becsületesen elvégezte az előírt szabványoknak való megfelelés átláthatatlanságának meghatározására vonatkozó független szakértői vizsgálatot. Ezért nagyon gyors, de nem a legtisztább (csíkokat hagy) és teljesen legális.

  Előnyök

  • Több iparágvezető vállalat által közösen kifejlesztett termék
  • Alacsony fogyasztás az ablakok tisztán tartása érdekében;
  • nagyon gyors cselekvés;
  • a szennyeződéseket hatékonyan megtámadó adalékanyag-komponensek.

  Hátrányok

  • magas alkoholtartalom és ebből következően szúrós szag;
  • agresszivitás a műanyaggal szemben.

  Hi-Gear Radar (-27°C)

  Értékelés: 4.5

  Hi-Gear radar (-27°C)

  A Hi-Gear fagyálló oldata, az autóipari kémia óriása, amely a kémiai összetételének sajátosságai miatt előnyben van versenytársaival szemben. A Radar egyike azon kevés olyan adalékanyagon alapuló termékeknek, amelyek nem hagyják a folyadékot tartósan alacsony hőmérsékleten kristályosodni. Más szóval, a fagyálló folyadék hőmérséklet-tartományának végpontjaként vett hagyományos -27 Celsius-fokos hőmérsékleten a fagyálló folyadék alapsűrűsödésének időszaka a nyomás alatti porlaszthatóság részleges (de nem teljes) romlásával következik be.

  Ennek a “kezelésnek” a pozitív hatása nyilvánvaló. Először is, a tágulási tartály épségét extrém hideg körülmények között is garantálják, mivel a folyadék nem fagy meg, és ezért elhanyagolható a tágulási együtthatója. Másodszor, a termék üzemképes állapotba hozása mindössze néhány percet vesz igénybe. Mindezek a jellemzők a Hi-Gear Radart a versenytársak fölé emelik, de az a tény, hogy a legmagasabb árú a szegmensben, önmagáért beszél.

  Előnyök

  • Speciális adalékanyagok jelenléte a készítményben, amelyek megakadályozzák a fagyálló folyadék teljes befagyását;
  • Kiváló tisztítóerő, műanyagokra is használható
  • Folyékony állagát a hőmérsékleti jelzésig megőrzi;
  • jó érzékszervi tulajdonságok.

  Hátrányok

  • A termék magas ára.

  INGO (-20°C)

  Értékelés: 4.4

  PINGO (-20°C)

  Névlegesen német, olcsó osztályba tartozó fagyálló szer, amelyet a PINGO hazai alosztálya állít elő. Kizárólag a gyártási technológia szigorú betartása miatt foglal el előkelő helyet a szegmensben, anélkül, hogy megpróbálnák megtéveszteni az érzékeny fogyasztót. Tökéletesen megbirkózik a bármilyen szintű szennyeződéssel, hatékonyan eltávolítva azt az üvegről akár -22 Celsius-fokos hőmérsékleten is.

  A PINGO ködfolyadék további pozitív tulajdonsága a mérsékelt alkoholkoncentráció okozta nagyon kellemes szag, szemben a kellemes aromával. A felhasználók véleménye szerint azonban hátránya a készítménynek a műanyag alkatrészekkel szembeni agresszivitása, amelyet a nagy mennyiségű kémiailag aktív adalékanyag okoz. A legrosszabb ebben a helyzetben az, hogy a gyártó nem adja meg ezt az információt, hanem az apró betűs részek sűrűjében rejti el. Így ennek a fagyálló szernek a fényszórótisztítóként való használata szigorúan tilos, de más esetekben teljesen megengedett.

  Előnyök

  • a meghirdetett fagyáspont magasabb, mint a tényleges fagyáspont;
  • akaratlanul is kellemes illat;
  • alacsony ár nagy mennyiség esetén;
  • Mérsékelt alkoholkoncentráció – a termék nem hagy csíkokat és tökéletesen eltávolítja a szennyeződéseket.

  Hátrányok

  • A kémiailag aktív adalékanyagok roncsoló hatása a műanyag alkatrészekre;
  • alacsony keményedési küszöbérték.

  FINKA (-10°C)

  Értékelés: 4.4

  FINKA (-10°C)

  A FINKA ígéretes nevű minőségi ködös kenőanyag, amely (gonoszul ironikusan ironikus) csak az enyhe éghajlatú orosz régiókban használható. Ennek a készítménynek a hőmérséklete szigorúan -10 Celsius-fokra van korlátozva, ami alacsony alkoholtartalmat és jó érzékszervi tulajdonságokat eredményez (például szag, bőrbiztonság stb.)..). Ezen túlmenően, a folyadék használt egy elhanyagolható mennyiségű semlegesítő szerek, amelyek nem károsíthatják a műanyag, és ezért lehet használni a fényszórómosókban.

  A felhasználók általánosságban helyeslik a FINKA-t, mint autófagyálló koncentrátumot, és megjegyzik, hogy a mosórendszer, a fényezés (permetezés esetén) és a műanyagok tekintetében is finom. A szibériai télben és az északi régiókban való működésképtelenség azonban előreláthatóan kulcsfontosságú hátránynak számít.

  Előnyök

  • A szegmens legalacsonyabb ára;
  • elfogadható gyártási minőség;
  • Az összetétel biztonságos az emberi bőrre, valamint az autók és a műanyag karosszériaelemek lakkbevonatára.

  Hátrányok

  • rendkívül szűk munkahőmérséklet-tartomány.

  A legjobb fagyálló koncentrátumok

  HI-GEAR (-50°C)

  Értékelés: 4.9

  HI-GEAR (-50°C)

  Az említett Hi-Gear cég speciális fagyálló folyadékkoncentrátuma, amely a nemzetközi minőségi szabványok és a fogyasztók széles körének igényei által támasztott valamennyi követelménynek való megfelelésnek köszönhetően került be a minősítésbe. A készítmény hígítatlan formában akár -50 Celsius fokos hőmérsékleten is működőképes, és a kémiailag aktív komponensek hozzáadásának köszönhetően biztosítja az üvegezés jégének azonnali eltávolítását. Ahhoz viszont, hogy a fagyálló szer 30 fokon fagyjon meg, 1:2 arányban kell összekeverni a vizet és a koncentrátumot.

  A legjelentősebb árnyalatot ebben az esetben az a szakértői csoport fogalmazta meg, amely gondosan elemezte a Hi-Gear koncentrátum hatásmechanizmusát több kísérleti keverékben. Kiderült, hogy a jégkereskedő “erősségétől” függetlenül teljesen biztonságos a műanyagokra, a gumira és a festékre.

  Előnyök

  • a koncentrátum megfelel a világméretű minőségi szabványoknak
  • optimális árszint;
  • Abszolút biztonság a karosszéria bármely felületén (akár a lecsorogtatott festék és a csupasz fém helyéig);
  • eredeti formájában akár -50 Celsius-fokos fagyot is kibír.

  Hátrányok

  • nem található.

  LAVR jég elleni koncentrátum (-80°C)

  Értékelés: 4.6

  LAVR jég elleni koncentrátum (-80°C)

  A LAVR Anti ice koncentrátum a legkoncentráltabb fagyálló folyadék; összetétele még -80 Celsius fokon is tökéletesen folyékony. Igaz, hogy a gyártó maga is elég komoly korlátokat szab, és azt javasolja, hogy hígítsuk fel az adagokat, hogy a -10…-35 Celsius-fokos tartományba kerüljenek. Ez a folyadék fő adalékanyagként tisztító adalékokat tartalmaz, hatásuk nem károsítja a fényezést, sem a műanyag alkatrészeket (még az olcsó műanyagokat sem, amelyek fagyban nagyobb eséllyel törnek szét).

  Független szakértők által végzett vizsgálatok kimutatták, hogy az ajánlott koncentráció, amely -35 C fokig képes ellenállni a fagyásnak, megfelelő egyensúlyt teremt a fogyasztás és a költségek között. A tulajdonságok kellemes kiegészítője, hogy a speciális összetevőknek köszönhetően a készítmény nem kristályosodik, hanem sűrűvé válik, megvédve a tartályt és a rendszert a károsodástól. Az egyetlen negatív tényező, amelyet a fogyasztók észrevettek, az alkohol éles szaga volt, amely kissé elhomályosította a jégoldószer általános kiegészítő gondolatát.

  Előnyök

  • alacsony költség;
  • nem károsítja a műanyagot, gumit, festéket;
  • a megengedett üzemi hőmérsékletek legmagasabb tartománya koncentrált formában
  • Fagyasztáskor nem kristályosodik, hanem besűrűsödik, elveszítve diszpergáló képességét.

  Hibák

  • kellemetlen szúrós szag.

  A legjobb olcsó fagyálló termékek

  Tiszta mérföld (-20°C)

  Értékelés: 4.6

  Tiszta mérföld (-20°C)

  Tisztán hazai gyártású, költségvetésbarát ködeltávolító, amely megfelelő tisztító képességet biztosít anélkül, hogy a piaci pillérekkel versenyezne. Jól eltávolítja a jeget az üvegen, de a szennyeződések nyomait is eltávolítja anélkül, hogy csíkozódna. a viszonylag szerény gyártási költségek ellenére a folyadék olyan anyagot tartalmaz, amely megakadályozza a vegyület megfagyását, hogy megakadályozza a tartály és általában az egész mosórendszer károsodását. Ehelyett a fagyálló szer zselatinos (viszkózus) konzisztenciát kap, és alacsony a tágulási együtthatója.

  A “Pure Mile” fő problémája az, hogy nem tartja be a meghatározott hőmérsékleti rendszereket. A -20 Celsius helyett az anitfreeze alig bírja a -16 Celsius fokot, és a permetezésre való képtelenségig megfagy. Súlyos működési korlátai miatt nem alkalmas szigorú téli régiókban történő használatra.

  Előnyök

  • alacsony tágulási együttható és teljes biztonság a mosórendszer számára
  • Jó tisztítóerő;
  • alacsony költség;
  • Kíméletes a műanyagokkal szemben.

  Hátrányok

  • a tényleges dermedéspont 4 fokkal magasabb a megadottnál.

  Szibéria (-30°C)

  Értékelés: 4.4

  Szibéria (-30°C)

  Valószínűleg a legolcsóbb megoldás egy olyan autóhoz, amely rendelkezik a szükséges teljesítményjellemzőkkel. A termék kíméletes a lakkbevonattal, de jól eltávolítja a foltokat és a zsírfoltokat az üvegről, ami a benne lévő minimális mennyiségű tisztítószereknek köszönhető.

  Mint minden más olcsó termék esetében, a szibériai hőmérsékleti határértékeknek való megfelelés volt az utolsó dolog, ami a gyártókat érdekelte. A -30-as címkével ellátott mosófolyadék -24 Celsius-fokon kristályosodik, ami nagy hátrányt jelent a kemény téli körülmények között. Ezenkívül meg kell jegyezni az alkatrészek műanyaggal szembeni agresszivitását, ami miatt a fogyasztók gyakran szembesülnek a párnák és más műanyag fogyóeszközök károsodásával. A másodlagos funkciókat félretéve a Siberia a költségvetési szegmens méltó képviselője, amely a legjobbak közé kíván tartozni.

  Előnyök

  • kielégítő mosási funkciók;
  • nem károsítja a karosszéria fényezését;
  • semleges szag;
  • nagyon alacsony ár.

  Hátrányok

  • Rendkívül agresszív a műanyaggal szemben;
  • fagyáspont 6 ponttal a megadott hőmérséklet felett.
  Olvasson tovább  13 a legjobb kefék az autóhoz
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: