12 legjobb kormányrúd gyártó

A kormányrúd a jármű biztonságos működéséért felelős legfontosabb alkatrész. A kellően hosszú élettartam ellenére az autósok gyakran szembesülnek azzal, hogy ezt a mechanizmust ki kell cserélni. Mivel a kormányrúd költsége elég magas, valamint a cseréje is, a termék kiválasztását a legnagyobb felelősséggel kell kezelni. A szakértők szerint több dolgot is figyelembe kell venni.

Hogyan válasszunk kormányrudat

Variety. A modern autókban többféle kormányállványt használnak, amelyek különböző kialakításúak.

 1. A mechanikus egységek egyszerűek és megbízhatóak. Ezeket a költségvetési autókba szerelik be, amelyek között a hazai márkák dominálnak. A mechanika a legolcsóbb, és a fő hátránya a kormánykerék szűk elforgatása.
 2. A hidraulikus fogasléc a legtöbb gépkocsira felszerelhető. Kormányrásegítő szivattyúval van felszerelve, amely egy speciális folyadékot pumpál a fogaslécbe. Ennek az erősítőnek köszönhetően a kormánykerék egy ujjal is elfordítható, feltéve, hogy a motor működik. Ebben a rendszerben azonban nincs olyan erőszabályozás, amely figyelembe venné a kormányzási szöget és a sebességet.
 3. Az elektromos tápegység elektromos erősítővel, érzékelőkkel és vezérlőegységgel van kiegészítve. A forgattyús tengely fordulatszámát, a haladási sebességet és a kormányszöget érzékelők regisztrálják. Az információt az ECU feldolgozza, majd parancsot ad az elektromos nyomásfokozónak. A rendszer állítható és beállítható, de a teljesítménye nem elegendő a crossover vagy SUV kormánykerék elfordításához.
 4. Az elektrohidraulikus fogasléc a hidraulikus és az elektromos kormányzás hibridje. Ezt az elrendezést tartják a legfejlettebbnek, és a korábbi tervek számos hátránya hiányzik belőle. Lényegében ez egy állítható hidraulikus rendszer. De az ilyen lécek ára nagyon magas.

Kiválasztási jellemzők.A meglévő kormányrúd cseréje érdekében a jármű tulajdonosa a következő lehetőségek egyikét választhatja.

 1. Az alvázszám lehetővé teszi az eredeti alkatrész hivatkozási számának megismerését, amelyet az autó összeszereléséhez kellett volna használni. A csomópont jelölésének ismeretében nemcsak az eredeti, hanem a megfizethetőbb analógokat is felveheti.
 2. A régi állvány kódját könnyű megtalálni és lefényképezni. Segít megtalálni az autóba beszerelt alkatrész pontos másolatát.
 3. Ha nincs nála az alvázszám vagy a sínjelölés, akkor a szerelvényt a jármű specifikációjával lehet, hogy össze tudja egyeztetni. Ehhez ismerni kell az autó teljes méreteit, a kormánykerék helyét, a szervokormány típusát és néhány más paraméterét.

Új vagy felújított. Mivel a kormányrúd egy drága eszköz, bizonyos esetekben igénybe veheti a javítását. Forduljon egy szakszervizhez, ahol meg tudják állapítani a hiba okát, meghatározzák a lehetséges megoldásokat és felmérik a költségeket. Megfelelő kivitelezés esetén egy felújított kormányrúd majdnem olyan hosszú ideig tarthat, mint egy új. De ha a munkát csak garázsmesterek végzik, akik nem adnak garanciát, akkor jobb, ha új alkatrészt vásárolnak.

Felszerelés. A kormányrudazat kötözőrudakkal, porvédő sapkákkal, végzáró sapkákkal vagy anélkül is szállítható. A teljes egység megvásárlása előnyösebbnek tűnik, bár drágább. Ezt az a tény magyarázza, hogy a csomópont “trim nélkül” történő telepítése után a kerék konvergenciaszögének beállításához kell mennie. És ez további fizetést igényel.

Olvasson tovább  8 legjobb előmelegítő

Ebben a felülvizsgálatban a 12 legjobb kormányrúd-gyártót választottuk ki. A verseny azonosította a legmegbízhatóbb külföldi és hazai márkákat. A győztesek kiválasztásakor figyelembe vették a szakértők véleményét és az orosz autósok értékelését.

A legjobb kormányrúd gyártók

Értékelés hely gyártó értékelés
Top 12 kormányrúd gyártó 1 Mando 5.0
2 TRW 4.9
3 GELZER 4.8
4 MOOG 4.7
5 HDE 4.6
6 ZF 4.5
7 SS20 4.4
8 RICAMBI TÁBORNOK 4.3
9 HANS PRIES 4.2
10 FENOX 4.1
11 BM 4.0
12 Avtovaz 3.9

Mando

Értékelés: 5.0

MANDO

Mando Corporation, a neves koreai autógyártó Hyundai leányvállalata. Ez a gyártó a Hyundai és a Kia számára alkatrészek széles választékát gyártja. A vállalat neve eredetileg (1962 óta) Hyundai International volt, de 18 évvel később átnevezték. A márka kormányműalkatrészekre, fékekre és lengéscsillapítókra specializálódott. A szakértők felhívják a figyelmet egy tényre: a termelés a Mando márkanév alatt a Mando márkanév alatt az autógyárak összeszerelő szalagjaira és a Mando márkanév alatt a forgalmazási hálózatokba kerül+. A gyártó a rangsorunk győztese.

A hazai autósok egyöntetűen kijelentik, hogy a Mando márkájú kormányrudat érdemes megvásárolni. Dél-koreai csomó optimális ár-teljesítmény aránnyal.

Előnyök

 • magas szintű automatizálás;
 • Szigorú minőségellenőrzés;
 • kormányzott állványok széles választéka;
 • megfizethető árak.

Hátrányok

 • nem található.

TRW

Értékelés: 4.9

TRW

A német vállalat komoly szereplő az autóalkatrészek piacán

W. Autóalkatrészek széles választékát gyártja, beleértve a kormányrudakat is. Rövidítés A W a Thompson és Ramo-Wooldridge rövidítése, és 1958-ban vezették be. A márka a szakértők dicséretét érdemelte ki a folyamatos kutatás-fejlesztési munkájáért. Ez a megközelítés lehetővé teszi a gyártó számára, hogy úttörő legyen a gépjármű-biztonság terén. A kivitelezés minőségéért és megbízhatóságáért a márka ezüstérmes a rangsorunkban.

Az orosz autósok bíznak a márka termékeiben

W. A kormányrudak kiemelkednek nagy teljesítményükkel és tartósságukkal. A hátránya a hamisítványok vásárlásának kockázata.

Előnyök

 • kutatási és fejlesztési munka;
 • modern termelés;
 • megbízhatóság és tartósság;
 • széles választék.

Hátrányok

 • A piacon vannak hamisított alkatrészek.

GELZER

Értékelés: 4.8

GELZER

Aktívan népszerűsíti termékeit az orosz piacon a fiatal német GELZER cég. A márka katalógusa olyan összetett szerelvényeket kínál, mint a kormányrúd, a kormányösszekötő szivattyú és a kormányműalkatrészek. A német gyártó aktívan részt vett az oroszországi kormányrudak és kormányszivattyúk felújító központ megnyitásában. A szakértők dicsérték a termékek magas minőségét, a fejlett technológia alkalmazását a gyártásban, az innovatív tervezés bevezetését. A márka a harmadik helyen áll a rangsorunkban.

A különböző autómárkák tulajdonosai már sikeresen beszerelték a GELZER kormányrudat a járműveikbe. Az összeszerelés és a használat során nem észleltek problémákat. Az egyetlen hátránya az árcédula.

Előnyök

 • magas minőség;
 • gazdag választék;
 • fejlett gyártás;
 • innovatív fejlesztés.

Hátrányok

 • magas ár.

MOOG

Értékelés: 4.7

MOOG

Az autóipari alkatrészpiac nagy globális szereplője az amerikai MOOG vállalat. 1919-ben alapították, azóta a gyártó vezető szerepet tölt be a futóműalkatrészek területén. 2001-ben a márka megkapta az európai bejegyzést, és 10 év alatt meghódította az óvilági piacot. A MOOG alkatrészeket a Nascar endurance versenyeken való rendszeres részvétel teszi népszerűvé. A szakértők figyelembe vették ezt a tényt, és a márkát is bevonták a minősítésbe. A vállalat kormányrudak széles választékával rendelkezik, még a VAZ gépkocsikhoz való szerelvényekkel is.

A felhasználóknak nemcsak az autóalkatrészek minősége, hanem a megfizethető ár is hízelgő. A kormányművek rövid élettartamával kapcsolatban aggasztó figyelmeztetések hangzottak el. Ezért van a márka egy lépésre a három legjobbtól.

Olvasson tovább  5 legjobb fékbetét Toyota Camryhez

Előnyök

 • 229 üzem a világ minden táján;
 • gazdag választék;
 • jó minőség;
 • megfizethető árak.

Hátrányok

 • rövid élettartam.

HDE

Értékelés: 4.6

HDE

A HDE egy jelentős német autóalkatrész-gyártó vállalat. A vállalat tulajdonában van a Murato védjegy is. A gyártó olcsó autóalkatrészek gyártására specializálódott. A katalógusban kormányrudakat, lengéscsillapítókat, kormányszivattyúkat, turbinákat és még sok mást talál. Minden termék QS 9000 és ISO 9001 tanúsítvánnyal rendelkezik. 2004-ben a német konszern megkezdte a pótalkatrészek szállítását az orosz piacra. A szakértők a márkát az alacsony árak és az alkatrészek és alkatrészek széles választéka miatt vették fel a minősítésünkbe. De a gyártó nem tudott magasabbra menni az alacsony élettartam miatt.

Az orosz autósok a tematikus fórumokon dicsérik a HDE kormányrudakat az alacsony árak miatt. Másrészt a tartósság hagy kívánnivalót maga után, különösen a Murato márka alá tartozó alkatrészek esetében.

Előnyök

 • alacsony árak;
 • autóalkatrészek széles választéka;
 • termékek tanúsítvánnyal rendelkeznek;
 • jó minőség.

Hátrányok

 • rövid élettartam.

ZF

Értékelés: 4.5

ZF

A német ZF vállalat meglehetősen szűk körű autóalkatrészeket gyárt. A vállalat kormányművek és kormányszivattyúk gyártására specializálódott. A szakértők dicsérték a termék innováció, az egyik legújabb fejlesztés volt egy sor kormányművek ZF Servotronic, amelynek munkája közvetlenül függ a sebesség a mozgás. A márka a járműgyártók kívánságainak megfelelően igazodik az egységek kialakításához. Ezért sikerült a gyártónak olyan autógyárak szerelőszalagjait ellátnia, mint a Mercedes, a BMW, a Porsche és az Audi. A márka helye a top 6-ban a termékek népszerűségével magyarázható az autósok körében.

A hazai fogyasztókat kellemesen meglepte a VAZ autókhoz való kormányrudak katalógusban való elérhetősége. Ezeknek a termékeknek az ára azonban magasabb, mint a hazai gyártóké.

Előnyök

 • innovatív termékek;
 • szűk szakosodás;
 • népszerűségét az autósok körében;
 • magas minőség.

Hátrányok

 • magas ár.

SS20

Értékelés: 4.4

SS20

Nagyon jó minőségű kormányállványok a hazai Lada autókhoz, amelyeket az orosz “System Technologies” cég gyárt. A termékeket az SS20 márkanév alatt forgalmazzák. A vállalatot 1993-ban alapították, amikor egy autóváz-javító műhelyből termelési egység lett. A kis céget a védelmi ipar mérnökei és tervezői vezették. tudásukat megbízható és tartós szerkezetek létrehozására használták. A szakértők a hetedik helyet adták a márkának a rangsorban, t. . A gyártó kormányzott állványainak választéka korlátozott.

Az orosz járművek tulajdonosai elégedettek az autóalkatrészek megbízhatóságával, a magas minőséggel és a hosszú garanciális időszakkal (akár 4 év). De az ár szeretné látni egy kicsit alacsonyabb.

Előnyök

 • magas minőség;
 • megbízhatóság és tartósság;
 • könnyű beállítás;
 • jó vezethetőség.

Hátrányok

 • magas ár;
 • szerény választék.

RICAMBI TÁBORNOK

Értékelés: 4.3

RICAMBI TÁBORNOK

A kormányrudak és kormányszivattyúk legnagyobb olasz gyártója a GENERAL RICAMBI. A márka elsősorban az európai piacra összpontosít. Az utóbbi időben sok autóalkatrész származik a török ágból (N előtag). A gyártás az ISO 9000 és az ISO 9001:2000 nemzetközi szabványoknak megfelelően tanúsított. Az egyik további terület a kormányművek szakszerű javítása lett. A szakértők azt tanácsolják a potenciális vásárlóknak, hogy legyenek óvatosak, t. . Néhány gátlástalan kereskedő újként adja el a felújított egységeket. Ez a tény befolyásolta a márka pozícióját a minősítésünkben.

Olvasson tovább  A 11 legjobb autós védőfóliagyártó

Sok kérdést tesznek fel az autósok a kormányrudakkal kapcsolatban ÁLTALÁNOS RICAMBI. Ezek főként az N előtagra és a felújított egységek vásárlására vonatkoznak.

Előnyök

 • vannak minőségi tanúsítványok;
 • modern termelés;
 • az állványrendszerek minőségi felújítása;
 • teljes csomag.

Hátrányok

 • a használt léceket újnak adják ki.

HANS PRIES

Értékelés: 4.2

HANS PRIES

A német HANS PRIES vállalatot 1954-ben alapították. A legendás Bogárhoz készült pótalkatrészek voltak a kis cég első darabjai. A vállalat csak 1977-ben építette meg első raktárát, később logisztikai központjainak területe elérte az 18000 négyzetmétert. . Itt szervezik meg a világszerte működő gyárakban gyártott termékek csomagolását. A szakemberek megjegyzik, hogy a jól ismert autógyáraknak (Mercedes, BMW, Volkswagen, Peugeot) szállítanak alkatrészeket. A TOPRAN márkanév az orosz piacon is elérhető.

A felhasználók dicsérik a német márkát jó minőségéért és megfizethető áraiért. A Kínában összeszerelt kormányrudak azonban néha hibásak. Ezért a német üzemekből származó termékek előnyben részesítendők.

Előnyök

 • a jó hírű autógyárak összeszerelő soraihoz;
 • gazdag választék;
 • jó minőség;
 • megfizethető árak.

Hátrányok

 • Hibás kínai állványok előfordulnak.

FENOX

Értékelés: 4.1

FENOX

A FENOX nagy fehéroroszországi autóalkatrész-gyártó 12 gyártóüzemmel rendelkezik Fehéroroszországban, Oroszországban és Németországban. Ezek modern gyárak, csúcstechnológiás berendezésekkel. A márka 1989-ben a VAZ-2105 fékhengerének gyártásával indult. A Szovjetunióban az autóalkatrészek szűkössége miatt a vállalat gyorsan növelte a termelést és megkezdte a bővítést. Idővel (1996) a fehérorosz gyártó korszerűsítette a gépparkot, miután elsajátította az új szerelvényeket. A termékek kiváló minőségét nemzetközi tanúsítványok igazolják.

A szakértők megjegyzik a FENOX kormányrudak kiváló minőségét. A javítóknak néha kérdéseik vannak a következők beszerelésével kapcsolatban. A visszajelzés kiváló.

Előnyök

 • modern termelés;
 • alkatrészek széles választéka;
 • Vannak minőségi tanúsítványok;
 • A visszajelzés jól szervezett.

Hátrányok

 • A lécek szerkezete eltérhet az eredetitől.

BM

Értékelés: 4.0

BM

A BM orosz autóalkatrész-gyártó 1995 óta van jelen a piacon. A vállalat a megfizethetőség rovására próbál rést vágni magának. A szakértők szerint tiszteletre méltó a vállalat azon törekvése, hogy javítsa termékei minőségét és növelje az autóalkatrészek élettartamát. A vállalat szigorú ellenőrzési rendszert alkalmaz a termelési lánc minden szakaszában. A márka a kormányzás, a fékezés és a motor alkatrészeinek széles választékát tartalmazza a minősítésünkben.

A hazai gyártó még nem büszkélkedhet nagy gyártási volumenekkel. Ez a fogyasztók autóipari fórumokon adott visszajelzéseiből is kitűnik. Bár a termékek rendelkeznek orosz minőségi tanúsítvánnyal, nem vásárolják meg őket kellőképpen.

Előnyök

 • megfizethető árak;
 • jó minőség
 • hosszú élettartam;
 • szigorú ellenőrzés.

Hátrányok

 • A termékek nem népszerűek a járművezetők körében.

AvtoVAZ

Értékelés: 3.9

AVTOVAZ

Kormányrudak AvtoVAZ eredeti termékek a teljes körű autók Lada. A gyártónak sikerül minőségi autóalkatrészeket gyártania versenyképes áron. Ezért egy új kormányrúd kiválasztásakor a VAZ autók sok tulajdonosa előnyben részesíti az eredeti termékeket. A szakértők három autóalkatrész-sorozatra hívják fel a figyelmet.

 1. A termékeket “Original” néven szállítják az összeszerelősorokra.
 2. Javított műszaki jellemzők és kiváló tartósság jellemzi a “Sport” osztályt.
 3. A 7 évnél idősebb autók kormányrudak cseréjéhez “Standard” jelölésű egységeket gyártanak.

A márka kerekíti ki a rangsorunkat, t. . Sok hamisítvány van a hazai piacon. Ezért vásárláskor gondosan ellenőrizze a kínált alkatrészt.

Előnyök

 • versenyképes árak;
 • jó minőség;
 • többféle kormányrúd-változat;
 • tartósság.

Hátrányok

 • szerény tartomány;
 • sok utánzat.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: