13 legjobb autós szkenner

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem értelmezhető vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt feltétlenül konzultáljon szakértővel.

Hogyan válasszunk autoszkennert

Az automatikus szkennerek, mint más elektronikus rendszerdiagnosztikai eszközök, rendelkeznek egy sor kulcsfontosságú paraméterrel, amelyekre támaszkodnia kell a választás során. Gyakran nem csak az autoszkenner alkalmassága az adott feladatra, hanem az eszköz hírhedt népszerűsége is a piacon. Ennek tudatában az Expertology online magazin azt ajánlja, hogy a következő szempontokra figyeljen:

 1. Szoftver. Az autódiagnosztikai eszköz funkcionalitását és a feladatok széles körének elvégzésére való képességét meghatározó kulcsfontosságú paraméter. Általánosságban nem szabad elfelejteni, hogy minél több szoftvert támogat (vagy rendelkezik) a kiválasztott eszköz, annál szélesebb körű feladatokat lehet vele megoldani.
 2. Vezérlő interfész. Egy másik fontos szempont, amelyet a fogyasztók méltatlanul figyelmen kívül hagynak. Gyakran az intuitivitás és a könnyű használat teszi népszerűvé az automatikus szkennereket a felhasználók körében, de nem minden gyártó fordít kellő figyelmet a kezelőfelületre (legalábbis kezdetben). A szkenner kiválasztásakor javasoljuk, hogy különös figyelmet fordítson a “könnyűség” interfész tesztelésére, és ugyanakkor ellenőrizze a firmware-csomagok számát.
 3. Kapcsolat.Az interneten találkozhatunk azzal a véleménnyel, hogy ez a paraméter másodlagos, és nem kell figyelmet fordítani rá. Az egyik vagy másik csatlakozási mód megléte vagy hiánya azonban befolyásolja az autoszkenner ergonómiáját és tartósságát. Ha a vezeték nélküli kapcsolat nem lehetséges (Bluetooth-on, Wi-Fi-n stb. keresztül), akkor a..) Az eszköz ergonómia és mobilitás terén jelentős veszteséget szenved, mivel egy laptop vagy tábla PC állandó rendelkezésre állását igényli. Ezenkívül az USB- és LAN-portok feltételes meghibásodása, a tartalék csatlakozási módszerek rendelkezésre állása nélkül, véget vetett a készülék további használatának sürgős javítás nélkül.
 4. Az egyetemesség foka. A piacon kapható összes önellenőrző eszköz kétféle lehet: multi-mode és multi-mode. Az előbbi számos járműmárkával lehetővé teszi a “doboz nélküli” működést, és a közszolgáltató központokban való használatra szánták. Az utóbbiak viszont inkább egy adott autómárkához igazodnak, és főként a márkakereskedésekben használatosak. Szervizállomás tulajdonosaként vagy különböző járműmárkák szervizelésével nincs értelme egy mono automata autószkenner beszerzésének. Fordítva: Ha egy tipikus Mercedest javít, nincs értelme beruházni egy multiméteres eszközbe.

A legjobb automatikus szkenner értékelése

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb olcsó autószkennerek 1 CReader V indítása 3 690€
2 Delphi DS150E 4 990€
3 ELM 327 Orion Wi-Fi Micro 3 220€
A legjobb professzionális multimódusú diagnosztikai tesztelők 1 Carman Scan VG+ 189 000€
2 osch KTS 570 124 200€
3 ScanTronic R-Box 45 600€
4 Autel MaxiDas DS708 66 820€
5 X431 Pro indítása 107 762€
6 Scanmatic 2 21 600€
7 Autocom CDP Pro 11 990€
A legjobb professzionális mono automata járműszkennerek 1 Mercedes SD Connect Wi-Fi 41 500€
2 MW ICOM A2+B+C 31 488€
3 Hyundai és Kia GDS VCI 36 500€

A legjobb olcsó autószkennerek

CReader V indítása

Értékelés: 4.8

CReader V indítása

Professzionális minőségű, önálló szkennelő készülék, amelynek minden információ elérhető a beépített LCD kijelzőn. A Launch CReader V különlegessége, hogy csak az OBD-II protokollokkal képes együttműködni. Más szóval, az automatikus szkenner képes kommunikálni az autó motorvezérlő egységeivel, és elvégezni egy csoport alapvető diagnosztikai eljárást, amelyek ebben a szabványban szerepelnek:

 1. Az üzemanyag-befecskendező rendszer hibakeresése és ellenőrzése;
 2. A tényleges és elmentett hibák felismerése;
 3. Valós idejű információk a diagnosztikai paraméterekről.

Ahogy a felhasználók megjegyzik, a készülék kényelme abban rejlik, ahogyan a kapott adatok megjelennek. A Launch CReader V képes ezeket szöveges formában megjeleníteni és grafikonokat készíteni, amelyek segítségével például nagyon könnyen nyomon követheti a levegőfogyasztás paramétereit, amikor növeli/csökkenti a fordulatszámot, meghatározhatja a lambdaszondák állapotát stb.

Előnyök

 • Teljesen önálló rendszer, saját kijelzővel az információk kimenetéhez;
 • alacsony költség;
 • felhasználóbarát felület;
 • magas diagnosztikai pontosság.

Hátrányok

 • Csak OBD-II protokolltámogatás.

Delphi DS150E

Értékelés: 4.7

Delphi DS150E

A Delphi DS150E egy olcsó és megbízható járműszkenner, amely a szó szoros értelmében hatalmas adatbázissal rendelkezik a vizsgált járművekről. Szoftvere az OBD-II csatlakozóval rendelkező több száz különböző személygépkocsi és teherautó normáinak tárháza. A professzionális diagnosztikusok túlnyomó többsége szereti ezt a készüléket a számítógép monitorján vagy más digitális képvevőn megjelenített információk egyszerűsége és egyértelműsége miatt. A felhasználók szerint a Delphi DS150E a professzionális diagnosztikai rendszerek kiváló olcsó analógja, amely több mint elegendő funkcióval rendelkezik az alacsony és közepes szintű műhelyekben való használathoz. Egy másik szép tény, hogy a vezérlőfelület teljes orosz fordítása rendelkezésre áll, ami nagyban megkönnyíti az automatikus szkenner használatát az idegen nyelveket nem ismerő emberek számára.

Előnyök

 • Több száz különböző jármű szabványosított, ellenőrzött paramétereit tartalmazó adatbázisok rendelkezésre állása;
 • a szoftver teljes rosifikációja;
 • optimális árszint.

Hátrányok

 • csak OBD-II protokollal működik.

ELM 327 Orion Wi-Fi Micro

Értékelés: 4.6

ELM 327 Orion Wi-Fi Micro

Az eredeti ELM 327 az egyik legfunkcionálisabb és legolcsóbb eszköz a járművek átvilágítására. A mai valóságban azonban egy USA-ban készült termék egy pimasz kínai plágium sorsára jutott, amely a diagnosztikai eszközök nagy csoportjának hivatalos neve lett.

Ez az eset azonban akkor áll fenn, amikor a kínai másolat meglehetősen gyorsan elhagyta az amerikai eredetit a piacon. Miután egy kicsit átgondolták a hardveres megvalósítást, a kínaiak kétféle csatlakozót kínáltak a nyilvánosságnak: USB-port, Wi-fi vagy Bluetooth modul. A diagnosztikai eszköz tehát rugalmasabbá vált az eszközökre történő információátvitelre való képességét illetően, és “képes” csatlakozni mind a számítógépekhez, mind az okostelefonokhoz.

Népszerűségében fontos szerepet játszott a sokféle ingyenes és feltört plugin (Torque, OpenDiag) használatának lehetősége is. A jármű ilyen megközelítése számos lehetőséget nyitott meg, a másodlagos paraméterek megfigyelésétől kezdve a nagyszabású rendszerdiagnosztika elvégzéséig.

A

 • Nagyon alacsony ár;
 • rengeteg szoftver a különböző párosítási platformokhoz;
 • Általában nagyon kompakt eszközök a maguk sokféleségében.

Hátrányok

 • Elsősorban a különböző blokkok hibáinak felderítésére alkalmas, nem képes a blokkok szükséges paraméterekhez való igazítására és átkódolására.

A legjobb professzionális multimódusú diagnosztikai tesztelők

Carman Scan VG+

értékelés: 4.9

Carman Scan VG+

Szerint az alkotók és a szakértők, autó diagnosztikai szkenner Carman Scan VG + egy erős diagnosztikai suite multimaster szinten az összes bemutatott a jelenlegi piacon. Az Amerikából, Európából és Ázsiából származó járművekkel való együttműködésre alkalmas, és a következő hardverkomplexumokat egyesíti:

 1. négy kommunikációs csatornával rendelkező oszcilloszkóp, amely lehetővé teszi a CAN-buszon keresztül érkező jelek elemzését, és támogatja a 20 mikroszekundumon belüli pásztázást.
 2. multiméter 500 V-ig terjedő bemeneti feszültséggel, amely képes feszültség, áram, impedancia és hálózati frekvencia mérésére.
 3. nagyfeszültségű oszcilloszkóp, amely diagnosztizálja a gépkocsi gyújtási áramköreinek állapotát.
 4. Különböző típusú jelgenerátorok, amelyeket ellenállásos, frekvenciaérzékelők és feszültségforrások tesztelésére használnak.

A Carman Scan VG+ egyik fő előnye az ütésálló tok és a beépített érintőképernyő felhasználóbarát kezelőszervekkel. Az autószkenner lényegében egy szkennerből, egy motortesztelőből és egy jelszimulátorból álló egység az érzékelők teszteléséhez, ezért a szervizekben és önkiszolgáló vállalkozásokban professzionális és legteljesebb autódiagnosztikához ajánlott.

Előnyök

 • gazdag funkcionalitás a legszélesebb körű járműdiagnosztikához;
 • Könnyen használható és nagyon könnyen olvasható;
 • kiváló minőségű felületkezelés.

Hátrányok

 • magas költség.

Bosch KTS 570

Értékelés: 4.8

Bosch KTS 570

Azon kevés autószkennerek egyike, amelyeknek hivatalos ajánlása van a dízelmotoros járművekben való használatra. Ez egy teljes körű kereskedői eszköz, amely hozzáférést biztosít a vezérlőegységek átkódolási és paraméterváltoztatási funkcióihoz, a vezérlőegységek speciális bemenetekhez való hozzáigazításához, valamint a teljes rendszer teszteléséhez.

A Bosch KTS 570 hivatalos tartozékai közé tartozik a diagnosztikai interfészen kívül egy multiméter a tápáramkör műszeres diagnosztikájához, valamint egy oszcilloszkóp két kommunikációs csatornával. A szoftver viszont tartalmazza az ESItronic referenciabázist, amelyen keresztül alaposan megismerheti a készülék kezelőfelületét és képességeit, valamint megtekintheti a beállítási és felügyeleti adatokat a meghibásodásokról. A vásárlás egyetlen hátránya a magas költség, amely a fejlesztés korai szakaszában lévő szolgáltatóközpontok számára gyakran megfizethetetlen.

Előnyök

 • a készülék 52 különböző méretosztályba tartozó autómárkát támogat kereskedői szinten;
 • könnyen használható navigáció a beépített referenciakönyvben;
 • átfogó műszeres diagnosztika rendelkezésre állása a készletben

Hiányosságok

 • magas ár (t.. és karbantartás).

ScanTronic R-Box

Értékelés: 4.7

ScanTronic R-Box

A ScanTronic R-Box kiadásának napján csak a lusták nem vették észre, hogy ez a szerkentyű egy költségvetési analóg volt, komoly ambíciókkal egy kereskedői szintre, amely a pozícióit feladó Launch X-431 “ülésére” készült… Eléggé várhatóan a modell mérsékelt véleményeket kapott a szakértőktől, bár az előnyök számának részletes feltüntetésével.

A ScanTronic R-Box szkenner erőssége különösen az orosz, ázsiai (főként koreai és japán), amerikai és európai támogatott autómárkák kiterjedt adatbázisa. A felhasználó minden támogatott modellhez hozzáférhet a diagnosztikai információkhoz is, ami nagyban megkönnyíti a rendellenességek azonosítását és lehetővé teszi a legátfogóbb hibaelhárítást. Ez utóbbi egyébként nagyrészt a szoftver folyamatos frissítésének, valamint a felhasználóbarát kezelőfelületnek köszönhető.

Előnyök

 • vonzó ár, megvalósítható minden szerviz és karbantartó részleg számára;
 • felhasználóbarát kezelőfelület;
 • folyamatos szoftverfrissítések az adatbázisok bővítése és egyes ellenőrzések frissítése érdekében.

Hiányosságok

 • az interfész még mindig nem teljesen igazodott az orosz nyelvhez.

Autel MaxiDas DS708

Értékelés: 4.7

Autel MaxiDas DS708

Az Autel MaxiDas DS708 autoszkenner eszközei körülbelül 50 támogatott autómárkát számlálnak, ami az oka annak, hogy bekerült a legjobbak rangsorába. Saját 7 hüvelykes érintőképernyős kijelzője szép érintőképernyő, így nagyfokú autonómiáról beszélhetünk. A felhasználók megjegyzik, hogy az eszköz képes egyes európai autómárkákkal kereskedői szinten dolgozni, különösen az indításgátló chipek átprogramozására, valamint a vezérlőegységek megváltoztatására és konfigurálására.

Az Autel MaxiDas DS708 nemcsak Wi-Fi modult, hanem teljes LAN-portot is kínál az internetkapcsolat és a helyi szervizhálózat számára, így nem kell aggódni a perifériák csatlakoztathatósága miatt. További figyelemre méltó tulajdonságai közé tartozik a jó interfész adaptáció, a kategóriájában nem a legmagasabb ár és az ütésálló burkolat, amely egyben tartja a készülék belső részeit.

Előnyök

 • Minden funkciója megvan, mint egy kereskedőnek;
 • LAN-port és Wi-Fi modul rendelkezésre állása a különböző internetkapcsolati lehetőségekhez
 • teljes autonómia;
 • elfogadható ár.

Hátrányok

 • kicsi kijelző, kényelmetlen a részletes grafikonok megtekintéséhez.

X431 Pro indítása

Értékelés: 4.6

X431 Pro indítása

A Launch X431 Pro egy kedvező árú járműszkenner, amely rendkívül népszerű a kis szervizekben, és egészen a közelmúltig a fogyasztók körében is igen népszerű volt. Valójában ez egy ütésálló tokban lévő táblagép, egy kis rekesszel egy vezeték nélküli diagnosztikai modul számára, amely az Andriod platformon fut. Szükségszerűen számos adapterrel rendelkezik, amelyek a speciális csatlakozókkal rendelkező autókhoz való csatlakozáshoz szükségesek.

A Launch X431 Pro minden egyes érdeme egy kísérő árnyalattal párosul, ami ennek a modellnek a fő “jellemzője”. Tehát, miután nagy mobilitás, a tabletta továbbra is függ a hálózati adapter, mert amikor a diagnosztikai programok használata őszintén rossz akkumulátor sats szó szerint a szemed előtt. A szoftverek bősége lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen járműmárkával dolgozhasson, de valójában gyorsan kitölti a meglehetősen korlátozott memóriaterületet. De ami zavarba ejtő az eszköz minden felhasználója számára, az egy antenna jelenléte a rádiójelek fogadására – miért van ez a diagnosztikai modulban, nem teljesen világos, de a kínaiak ezt a funkciót szükségesebbnek tartották, mint az etetőprogramok egyetlen kezelőfelületre történő etetése.

Előnyök

 • Alacsony ár a versenytársakhoz képest – a legolcsóbb több valós idejű járműszkenner;
 • a diagnosztikai modullal való vezeték nélküli kommunikáció támogatása;
 • Szoftverek bősége.

Hátrányok

 • Nincs egységes szabványos felület: minden program eltérő funkcionalitással és kialakítással rendelkezik;
 • Időnként előfordulnak problémák a helyes diagnosztikai paraméterekkel, amelyek leggyakrabban a kínai autókban jelennek meg.

Scanmatic 2

Értékelés: 4.6

Scanmatic 2

Oroszországban készült univerzális autoszkenner, amelyet úgy terveztek, hogy a hazai autókkal és a külföldi márkák legnépszerűbb modelljeivel (Mitsubishi, Chevrolet, Rena

  t, Toyota stb.). A szerény költségek ellenére a “Scanmatic” 2 nagyon széles funkcionalitással rendelkezik, amely magában foglalja a grafikonok valós idejű elkészítésének képességét, a CO korrekciót, amikor a lambda szonda ki van kapcsolva (csak a VAZ firmware esetében), valamint az elvégzett diagnosztikáról szóló jelentések létrehozását és szükség esetén nyomtatóra küldését. Ez utóbbi a beépített USB-portnak vagy a Bluetooth-modulnak köszönhető, amelyet a gyártók a nagyobb megbízhatóság érdekében átgondoltan biztosítanak.

  A minimális funkcionalitást minden támogatott járműmárka támogatja. A Scanmatic 2 képes csatlakozni az Android és Windows Mobile eszközökhöz, ami növeli a mobilitást és bővíti a felhasználói felületet is. Ez az eszköz olcsó, de gyakran használják a professzionális szervizekben.

  Előnyök

  • alacsony költség;
  • magas gyártási minőség;
  • a gyártó támogatása (időszakos héjfrissítések, a szervizadatok frissítése stb.).);
  • Helyes munka a támogatott autómárkák teljes skálájával.

  Hiányosságok

  • iOS- és Windows Mobile-képességet kínál.

  Autocom CDP Pro

  Értékelés: 4.5

  Autocom CDP Pro

  A rangsor legolcsóbb multi-mag szkennere a svéd Autocom gyártó két különálló termékének kvintesszenciája – Pro Cars és Pro

  alkalmas személygépkocsik és haszongépjárművek rendszereinek tesztelésére. Természetesen a kínaiak úgy döntöttek, hogy részt vesznek ebben az alkotásban, és “eltörték” mindkét program elosztóját, és két adapterkészlettel látták el a készüléket.

  Ez a plagizált szoftver azonban figyelemre méltóan működőképes és helyesen is működik, ami a CDP Pro kínai fejlesztőinek és a svéd szoftverfejlesztőknek is köszönhető. Az egyetlen árnyalat itt a következő következtetést vonja le: minden automatikus szkenner funkció ellenére kézzel “futtatnia” kell a további helyes munkához szükséges összes frissítést. Meg kell várnia a következő feltört csomagot a névleges gyártótól. A felhasználók megjegyzik, hogy az Autocom CDP Pro egyébként elég jól teljesít. Igaz, senki sincs biztosítva egy ismert hibás modell megvásárlása ellen.

  Előnyök

  • nagyon alacsony ár;
  • a hivatalos készülékgyártó diagnosztikai és szervizszoftvercsomagok széles választéka;
  • Lehetőség a szkenner különböző típusú csatlakozókkal rendelkező járműveken történő használatára (a mellékelt adaptereknek köszönhetően).

  Hátrányok

  • A termék instabil minősége egyetlen modellcsaládban;
  • a rendszer segédprogram frissítésével kapcsolatos problémák jelenléte.

  A legjobb professzionális monokróm járműszkenner

  Mercedes SD Connect Wi-Fi

  Értékelés: 4.9

  Mercedes SD Connect Wi-Fi

  Star Diagnózis Connect egy híres német márka Mercedes a következő generációs mono automatikus szkenner, amely felváltotta az elavult multiplexer sorozat Star Diagnózis C3. Miután aprólékosan kijavította az összes meglévő hibát, az új komplexum magába foglalja a régebbi készülékek legjobb funkcióit, így a felhasználóknak sok okot kínál a kellemes meglepetésre.

  Az automatikus szkenner Mercedes SD Connect fő előnye a szoftver segédprogramok legteljesebb készlete:

  1. szimulálja a gépkocsi legtöbb meglévő erőforrásának és blokkjának működését a rájuk küldött tesztimpulzusok segítségével;
  2. Működési adatok olvasása és megjelenítése grafikus és szöveges formátumban egyaránt;
  3. Az egységek finomhangolása a tulajdonos igényeinek megfelelően;
  4. A fedélzeti számítógép memóriájában lévő hibák felderítése és kijavítása és t..

  Igen, a funkcionalitás szempontjából az automatikus szkenner ára nagyon magasnak tűnik. De a szolgáltatás minősége mindenképpen megéri.

  Előnyök

  • Nagyszerű diagnosztikai képességek, a meglévő hibák kijavítása és a működési paraméterek finomhangolása;
  • az automatikus szkenner nagy megbízhatósága;
  • Márkás szoftver hasznos segédprogramokkal és további alkalmazásokkal;
  • Wi-Fi modul és LAN-kapcsolat jelenléte.

  Hiányosságok

  • nagyon magas érték.

  BMW ICOM A2+B+C

  Értékelés: 4.8

  BMW ICOM A2+B+C

  A kicsit autentikus BMW kinézettel rendelkező Autoscanner a legolcsóbb és az egyik legfunkcionálisabb diagnosztikai eszköz az egyterűek szegmensében. Ez a kombináció tűnik a legoptimálisabbnak mind a márkakereskedések, mind a koncentrált karbantartó műhelyek számára, ahol a járműveket az ügyfelek igényeihez igazítják.

  A BMW ICOM A2+B+C teljes körű használatához a következő követelményeknek kell megfelelni, különös tekintettel a PC és a notebook rendszerek konfigurációjára, mivel ezek a követelmények jelentősen befolyásolják az elvégzett munka hatékonyságát és helyességét. Az ajánlott specifikációk közé tartozik például egy négymagos processzor legalább 3,0 GHz-es magfrekvenciával és egy legalább 350 GB memóriával rendelkező meghajtó. Magától értetődik, hogy a diagnosztikai potenciál óriási, ami a készülék egyik legfontosabb előnye a többi készülékkel szemben.

  Előnyök

  • vonzó ár;
  • az összetevők széles skálája és a beágyazott szoftver kimerítő funkcionalitása;
  • más autómárkák és motorkerékpárok (BMW Moto, Mini) diagnosztikájának lehetősége.

  Hátrányok

  • Nagy igénybevétel a PC rendszerparamétereihez.

  Hyundai és Kia GDS VCI

  Értékelés: 4.7

  Hyundai és Kia GDS VCI

  A névlegesen egymárkás, ez a szkennermodul a koreai piacon belüli két autómárkával való együttműködésre készült, ahogy a neve is mutatja. A GDS VCI fő jellemzője, amely a legjobb minősítést eredményezte, a járműrendszerek legteljesebb szervizelése, amely magában foglalja a motort, a sebességváltót, a felfüggesztésvezérlő rendszert, a fedélzeti számítógépet, valamint az egyéb vezérlőegységeket.

  Amint azt a felhasználók megjegyezték, bár a menü nem a legfelhasználóbarátabb (ami elvileg megoldható), a Hyundai és a Kia GDS VCI autoscanner képes a csomópontok finomhangolására a szükséges paraméterek szerint, valamint tesztelésére (beállított értékeken) és hibakeresésre a rendszerhibák esetén. Általánosságban elmondható, hogy a modul megvásárlása nem tűnik túl drágának a költségvetésben, különösen a lehetőségek teljes skáláját és a gazdag csomagot tekintve, amely egy ingyenes egyéves hozzáférést biztosít a Hyundai és Kia adatbázisához.

  Előnyök

  • optimális ár;
  • Hat adapter a különböző modulcsatlakozókhoz, az autoszkenner készlet része;
  • Robusztus ház, amely megakadályozza a hardver sérülését ütközés vagy más mechanikai igénybevétel esetén;
  • Hyundai és Kia garancia és egy év ingyenes hozzáférés a diagnosztikai adatokhoz.

  Hátrányok

  • nem a legfelhasználóbarátabb vezérlőmenü.
  Olvasson tovább  A 10 legjobb szoftver a járműdiagnosztikához
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: