14 a legjobb enduro motorok közül

*A fajták legjobbja felülvizsgálat. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem értelmezhető vásárlási ajánlásként. A vásárlás előtt fontos, hogy szakember tanácsát kérje.

Könnyű és megbízható a hosszú tereplovagláshoz. Az Enduro a mozgásszabadságával, stílusos megjelenésével és kedvező árával vonzza a kezdő motorosokat. A kerékpár megbocsátó a kezdők számára, és ritkán hibázik, ha leesik és ugrik. Az endurók történelmileg szorosan kapcsolódtak a motorsporthoz, de az evolúciós út különböző módosításokat eredményezett a városban, földutakon stb. való motorozáshoz. . Szakértőink segítségével megpróbáljuk kiemelni a kerékpár kiválasztásának fő kritériumait.

Tanácsok az enduro motorkerékpár kiválasztásához

Enduro jellemzők.A motorkerékpár (latinul indurare) kitartásának és türelmének kiválasztásához ki kell emelni a motorkerékpár jellegzetes tulajdonságait.

 1. a kerékpár kis súlykategóriájú (100-150 kg). A legtöbb kezdő lovas a legkönnyebb modelleket választja (100-110 kg).
 2. Az endurók kisebb motorokkal rendelkeznek, 200 köbcentimétertől 800 köbcentiméterig. lásd. Egy 200-250 köbcentiméteres motor elég lesz egy amatőr motorosnak. lásd a 15-25 literes teljesítménytartományt. .
 3. A klasszikus enduro általában nagyobb átmérőjű kerékkel rendelkezik elöl, mint hátul. De ez a versenyzéshez fontos, míg a városi vezetéshez nem annyira fontos.
 4. A motorkerékpár másik jellegzetes vonása a magasan elhelyezett kormány. Széles körben elhelyezett fogantyúkkal tűnik ki.

Osztályozás. A szakértők az enduro osztályt három kerékpár-módosításra osztják fel.

 1. A Hardot nagyon erős futómű és rendkívül ütésálló konstrukció és kivitel jellemzi. A modell minimális tömeggel rendelkezik, nagy teljesítmény és energiakapacitás mellett. A kemény hátrányok a rövidebb karbantartási intervallumok és a motorkerékpár élettartamának órákban történő mérése.
 2. A Soft városi és terepjáráshoz készült. Nagyszerű lehetőség a természet szerelmeseinek, horgászoknak, ingázóknak és a hátországban élőknek. De komoly terepversenyzésre a kerékpár nem alkalmas.
 3. Túraenduró a hosszútávok szerelmeseinek készült. Ennek a módosításnak a jellemzői közé tartoznak a biztonsági rácsok, a navigációs rendszerek és a kényelmes üléspozíció. Gyenge vezethetőség és nagy súly.

Motor teljesítménye. Az enduróválasztás kéz a kézben jár a motorválasztással.

 1. A legkönnyebbek a legfeljebb 250 köbcentiméteres motorral rendelkező motorkerékpárok. lásd. Ezek a manőverező motorkerékpárok már bizonyítottak a város utcáin. Egyhengeres motorok léghűtéssel.
 2. A könnyű endurók 250-300 cm3 hengerűrtartalmú motorkerékpárok. lásd. A “negyedek” szépsége a sokoldalúságukban rejlik, és az új motorosok már korán megismerkedhetnek a motorozással.
 3. A keménymag motorosok számára a 400 és 800 köbcentiméter közötti motorokkal felszerelt endurók a legmegfelelőbbek. lásd. Kiválóan alkalmas a mindennapi városi lovagláshoz vagy a vidéki közlekedésre. A módosítás egyetlen hátránya a nagy súly (átlagosan 140 kg).

Kiválasztottuk a 13 legjobb enduro kerékpárt. Mindegyik elérhető az orosz piacon. A szakértői közösség véleményét és a hazai motorosok visszajelzéseit is figyelembe vették a rangsorolásnál.

A legjobb enduro motorkerékpárok rangsora

Jelölés hely termék neve ár
A LEGJOBB ENDURO MOTOROK 250 KÖBCENTIIG 1 Sharmax Expert PRO RXP 23-177 299 900€
2 Baltmotors Enduro 250 DD 179 000€
3 KAYO T4 250 164 900€
4 BSE J5-250E 153 900€
5
 • FAN LF200GY-5
 • 149 900€
  A LEGJOBB ENDURO MOTORCYCLE motorok 500ccm alatt 1 KTM 500 EXC-F HAT NAP 969 000€
  2 Yamaha WR450F 715 000€
  3 Kawasaki KX450 748 000€
  4 Sherco 450 SEF-R 686 000€
  5 HONDA CRF450RX 699 000€
  6 SUZUKI RM-Z450 390 000€
  7 Ducati Scrambler Desert Szánkó 1 039 000€
  8 HUSQVARNA TE300i 860 000€
  9 Zero FX 1 099 000€

  A legjobb enduro motorkerékpárok 250 köbcentiméterig

  Sharmax Expert PRO RXP 23-177

  Rangsor: 5.0

  74893274928113.jpg

  A Sharmax Expert Pro 250-177 erőteljes enduro cross country kerékpár kiváló tapadással rendelkezik alacsony fordulatszámon, lágy dinamikus felfüggesztéssel és erőteljes hűtővel van felszerelve. Ez a modell nagy teljesítményének és kis súlyának köszönhetően ideális terepmotorozásra. A 116 kg súlyú motort egy 31 lóerős négyütemű motor hajtja. . Ez az arány lehetővé teszi a nagy sebességű teljesítmény elérését.

  A kerékpár első felfüggesztése egy 940 mm-es fordított teleszkópvillából áll, Fast Ace felső patronnal, kompresszió és lengéscsillapítás állítással. 480 mm-es Fast Ace mono lengéscsillapítóval felszerelt lengő felfüggesztés hátul, amely ugyanolyan könnyen beállítható, mint az első felfüggesztés. A vízhűtés még nehéz időjárási körülmények között is zavartalanul működteti a motort.

  Előnyök

  • A lengéscsillapító merevségének gyors beállítása a terepviszonyoknak megfelelően;
  • Rendkívül tartós, könnyű alumíniumötvözetből készült keret.

  hátrányok

  • – A szűrőelemeket hosszú és megterhelő utazások után ki kell cserélni.

  Baltmotors Enduro 250 DD

  Értékelés: 4.8

  Baltmotors Enduro 250 DD

  Nem is olyan régen a hazai gyártó, a BaltMotors bemutatta új modelljét, az Enduro 250 DD-t. Az első adag kerékpár gyorsan gazdára talált, köszönhetően a megfizethetőségnek, a karbantarthatóságnak és a jó megjelenésnek. Japán Suzuki motorral van felszerelve, 21 literes hengerűrtartalommal. . Az új modell üres tömege megegyezik az elődjével (126 kg). A szakértők kedvelik a monolitikus ülést, amelynek strapabírónak kell lennie. A modell aktívan részt vett különböző versenyeken, ahol könnyű karbantartást mutatott. Az Enduro teszi teljessé az első tíz modellt a ranglistánkon.

  A felhasználók szerint a Baltmotors Enduro 250 DD egy kiváló olcsó kerékpár. Használat előtt azonban minden fontos csatlakozást meg kell húzni, és bizonyos esetekben tömítőanyagot kell használni.

  Előnyök

  • elfogadható ár;
  • könnyű kezelhetőség;
  • manőverezhetőség;
  • kényelmes illeszkedés.

  Hátrányok

  • silány építés;
  • puha villa.

  KAYO T4 250

  Értékelés: 4.7

  KAYO T4 250

  A kínai enduro KAYO T4 250 sok örömet szerezhet tulajdonosának. A modellt az orosz piacon megfizethető áron értékesítik, nem állítva, hogy osztályának vezetője legyen. A motor 16,4 literes teljesítményű. ., A nyomatékot egy 5 sebességes sebességváltó osztja el. Szakértők, mint a hosszú löketű és teljesítményigényes felfüggesztés. Az elülső teleszkópos villa az Ön igényeihez igazítható. A pozitívum, hogy a robusztus acélkeret ellenáll a mérsékelt ugrásoknak és eséseknek. A kis súly (107 kg) és az egyszerűség az építési enduro belép a minősítésünkbe.

  A hazai motorkerékpárosok több hátrányt is azonosítottak. Az egyiket a kis magasságú tulajdonosok veszik észre, akik elégedetlenek a nyereg magasságával. nincs beállítás a hátsó mono lengéscsillapítóban.

  Előnyök

  • alacsony ár;
  • egyszerű kialakítás
  • állítható első villa;
  • alacsony súly.

  Hátrányok

  • magas nyereg;
  • nincs hátsó lengéscsillapító beállítása.

  BSE J5-250E

  Értékelés: 4.6

  BSE J5-250E

  Felületes népszerűsége ellenére a BSE J5-250E Enduro erősen visszatér az orosz piacon. A motorkerékpárosok különösen a 250 köbcentiméteres motorral felszerelt változat iránt érdeklődnek. Teljesítménye 27 liter. ., Elegendő ahhoz, hogy komoly versenytársakkal szálljon szembe. A kerékpár képes kezelni az alacsony ugrásokat, de egyelőre a tulajdonosoknak vissza kell fogniuk magukat a boltokban lévő pótalkatrészek hiánya miatt. A szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy a kerékpár nem egy teljes értékű terepkerékpár, ezért jobb, ha a városon kívüli utazásokra korlátozódik.

  Az Enduro bekerülése a rangsorunkba nem véletlen. A felhasználók dicsérik a modellt a jó megjelenés, a jó minőség és a megbízható motor miatt. A hátrányok a kickstarter hiánya, a küllők gyors kihúzódása, a rossz gumi.

  Előnyök

  • vízhűtéses motor;
  • lágy felfüggesztés;
  • gyönyörű design;
  • puha műanyag.

  Hátrányok

  • nincs kickstarter;
  • rossz gumi.

 • FAN LF200GY-5
 • Értékelés: 4.5

  <li></div><p>FAN LF200GY-5″ src=”/wp-content/uploads/2023/10/3121666196281-9514.jpg” height=”400″ title=”</p><li>VENTILÁTOR LF200GY-5″><p>Befejezi a legjobb enduro motorkerékpárok értékelését kínai kerékpár</p><li>FAN LF200GY-5. Alacsony ára miatt felkeltette a szakértők figyelmét. A gyártó úgy döntött, hogy egy kis motort (200 köbcentiméter) épít be. cm), amelynek maximális űrtartalma 15 liter. . Ideális kezdő lovasok számára, nagyszerű városi lovagláshoz. A kerékpár érdemeihez az orosz üzletekben lévő pótalkatrészek elérhetősége kell, hogy legyen, ami nagyban leegyszerűsíti a kétkerekű berendezések működését.<p>A hazai felhasználók méltán értékelték az ár és a minőség kombinációját, a jó terepjáró képességet és a szervizelés egyszerűségét. A hátrányok közül a tulajdonosok az alacsony teljesítményt, a gyenge csillapító teljesítményt, a törékeny műanyagot említik.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>alacsony ár;</li><li>könnyű karbantartás;</li><li>megbízhatóság;</li><li>jó terepjáró mobilitás.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>alacsony teljesítmény;</li><li>gyenge csillapítási teljesítmény.</li></ul><h2>A legjobb enduro motorok 500 köbcentiig</h2><h3>KTM 500 EXC-F HAT NAP</h3><p>Értékelés: 5.0</p><div style=KTM 500 EXC-F HAT NAP

  Az osztrák istálló legnagyobb és legizmosabb lova a KTM 500 EXC-F SIX DAYS enduro. A kerékpár nem egyszer bizonyította, hogy nemzetközi versenyeken is megállja a helyét. Kiállta a legutóbbi tesztet Chilében, ahol 6 napos versenyre került sor. 510,4 köbcentiméteres motor. Az alvázfékpadon 41 lóerőt ad le. . A szakértőknek tetszett a motor teljesítménye a közepes és magas fordulatszám-tartományban, bár a motor jó teljesítményt nyújt lefelé is. Az Enduro 6 sebességes kézi sebességváltóval, 8,5 literes benzintartállyal van felszerelve. Súlya 106,5 kg, de ez nincs hatással a kezelhetőségre és az agilitásra. A kiszámíthatóság, stabilitás és megbízhatóság tekintetében aranyérmes a rangsorunkban.

  A hazai motorosok a KTM 500 EXC-F SIX DAYS sokoldalúságát, teljesítményét és kényelmét tartják a KTM 500 EXC-F SIX DAYS erős oldalának.

  Előnyök

  • erős motor;
  • jó terepjáró képesség;
  • manőverezhetőség;
  • megbízhatóság.

  Hátrányok

  • nem figyeltek meg.

  Yamaha WR450F

  Rangsor: 4.9

  Yamaha WR450F

  A terepjárók rajongói izgatottan várják a Yamaha WR450F modernizálását. És most a japán gyártó 2019-ben bevezette a frissített modellt. A szakértők mindenekelőtt az Enduro könnyűségét és sebességét emelték ki. A kerékpár most már közelebb áll egy sportmotorhoz. Hasonlóságok elődjével a kialakítás tekintetében. Stílusos műanyag burkolat díszíti az újratervezett endurót. a gyártónak sikerült csökkenteni a súlyt a továbbfejlesztett alumínium váznak köszönhetően. Az 5 sebességes sebességváltó megkülönböztető jellemzője. Ezüst az enduro ranglistánkon a jó kezelhetőség, funkcionalitás és teljesítmény miatt.

  Ami a hátrányokat illeti, a kerékpár kényelmetlen az alacsony emberek számára. Ezt gyakran említik az aktuális fórumokon.

  Előnyök

  • Japán minőség;
  • teljesítmény (53 l. .);
  • Takarékos fogyasztás;
  • kiváló kezelés.

  Hibák

  • magas ár.

  Kawasaki KX450

  Értékelés: 4.8

  Kawasaki KX450

  A japán gyártmányú Kawasaki KX450 2010-ben mutatkozott be. Az Enduro több versenyen is részt vett és dobogóra állt. A modell elviszi a díjat a mi értékelésünkben is. A frissített változat (2019) nem rendelkezik a régi módosítás fő problémájával – a rossz első villa beállításokkal. A nagy teljesítményű kerékpár a legkeményebb terepen is elbírja a terepet, nem fél a magas ugrásoktól vagy esésektől sem. A gyártót egy egyszerű koncepció vezérelte az enduro létrehozásakor, amely teljes mértékben ellenőrzi a technikát.

  Az orosz motorosoknak hízelgő az állítható felfüggesztés, a motor “pumpálhatósága”, a motor üzemmódok választéka… A felhasználók a hátrányokhoz a költséges szervizelést és a pótalkatrészek hiányát hozzák fel az orosz boltokban.

  Előnyök

  • alacsony súly (110 kg);
  • megbízhatóság;
  • a felfüggesztés finomhangolása;
  • motor üzemmód kiválasztása.

  Hátrányok

  • Drága fenntartani;
  • nincsenek pótalkatrészek.

  Sherco 450 SEF-R

  Értékelés: 4.7

  Sherco 450 SEF-R

  Az orosz motorosok szűk köreiben ismert enduro Sherco 450 SEF-R. Ez a spanyol-francia agyszülemény nem csak alacsony népszerűsége miatt maradt egy lépéssel lemaradva az értékelésünk dobogójáról. A kerékpár objektíve számos futási jellemzőben alulmarad a vezetőktől. A szakértők a teljesítményt, a manőverezőképességet és a terepjáró képességet tartják a legfontosabbnak ezek közül a jellemzők közül. A profi lovasok azonban nagyra értékelik a modellt a könnyű karbantarthatósága miatt. A gyártó olyan okos kialakítással készült, hogy minden részéhez könnyen hozzáférhetünk. A kerékpár alacsony súlya (109 kg) és jó kezelhetősége előnyös.

  A motoros fórumokon ritkán lehet találni véleményeket az enduro Sherco 450 SEF-R-ről. De a megfizethető ár és a javíthatóság vonzóvá teszi a modellt a kezdő motorosok számára.

  Előnyök

  • egyszerű kialakítás;
  • minőségi összeszerelés;
  • elfogadható ár;
  • megbízhatóság.

  Hátrányok

  • alacsony népszerűség;
  • Szerény kezelés.

  HONDA CRF450RX

  Értékelés: 4.6

  HONDA CRF450RX

  A japán gyártó HONDA bemutatta a nemzetközi közösségnek az első sorozatgyártású kemény enduro motorkerékpárt. A CRF450RX nem a CRF450R változata, hanem az alapoktól kezdve épült. A modell egyik jellemzője az optika és a felesleges elektromosság hiánya. A kemény enduroversenyeket ugyanis vagy nappali fényben, vagy mesterséges fényben rendezik. A szakértők felfigyeltek a 18 colos hátsó gumiabroncsra és a 21 colos abroncsra elöl is. Új a nyomógombos elektromos indító a kickstarterrel együtt. Teljesen feltöltve, 8,5 literes üzemanyagtartállyal. Az enduro az ötödik helyen áll a ranglistánkon, t. . Kizárólag versenyzésre tervezték.

  A hazai motorosok is beszélnek a. Nem lehet sokáig vezetni az orosz utakon fényszóró és féklámpa nélkül.

  Előnyök

  • két motorindítási lehetőség;
  • gazdag alapfelszerelés;
  • gyors gyorsulás;
  • kiváló terepjáró mobilitás.

  Hátrányok

  • szűk alkalmazási kör.

  SUZUKI RM-Z450

  Értékelés: 4.5

  SUZUKI RM-Z450

  Az ár és a minőség optimális kombinációja a SUZUKI RM-Z450 japán motorkerékpárt a rangsorunk első 6 helyére juttatta. A szakértők azonban az Enduro egy másik pozitív tulajdonságát is felfedik. A kezelhetőség kiváló. A kerékpár annyira érzékeny a kormány legkisebb fordulatára, hogy a kezdő motorosok gyakran a földön találják magukat egy éles manőver miatt. Kissé zavaró a motor hangos hangja, amelyben minden erő érződik. Pozitívumként érdemes megjegyezni, hogy a kerékpár nem kényes. A tulajdonosnak csak a szűrőt kell cserélnie minden edzés után.

  A kerékpár felhasználók gyenge oldala a nagy merevség, a kezdő versenyzők alig tudnak a nyeregben maradni legalább 3-4 körig. De a megjelenése az Enduro kapott pozitív visszajelzést a legtöbb motorosok.

  Előnyök

  • Kiváló kezelés;
  • megfizethető ár;
  • minőségi kivitelezés;
  • szerény.

  Hátrányok

  • szűk alkalmazási kör;
  • merev felfüggesztés.

  Ducati Scrambler Desert Szánkó

  értékelés: 4.4

  Ducati Scrambler Desert Szánkó

  A Ducati Scrambler Desert Sled rendelkezik egy terepjáró enduro minden szükséges tulajdonságával. A szakértők kiemelik a kétfunkciós gumiabroncsokkal ellátott küllős kerekeket, a fényszórókon lévő védőrácsot és a megerősített vázat. A motorkerékpár egy szokatlan L alakú, 803 köbcentiméteres motorral van felszerelve. cm extra forgattyúházvédelemmel. Az ökológusok dicsérik a motort az Euro 4 szabványoknak való megfeleléséért. Az önkioldó kuplung és a 6 sebességes sebességváltó megkönnyíti a motoros életét terepen. A tervezőket különösen dicséret illeti a modell színválasztásáért.

  Az orosz motorosok úgy vélik, hogy a modell egy hosszú távú kerékpár, terepjáró tulajdonságokkal, ami tükröződik a minősítésünkben elfoglalt pozíciójában. A hátránya a magas ár.

  Előnyök

  • off-road dodger;
  • erős motor;
  • kényelmes sebességváltó;
  • stílusos külső.

  Hátrányok

  • magas ár;
  • Drága karbantartás.

  HUSQVARNA TE300i

  Értékelés: 4.4

  HUSQVARNA TE300i

  A svéd gyártó a HUSQVARNA TE300i motorkerékpárban a kétütemű üzemanyag-befecskendezési technológia forradalmának nevezte a kétütemű üzemanyag-befecskendezés forradalmát. Az enduro kétütemű motorral rendelkezik, ami azt jelenti, hogy nem kell olajat keverni a benzinhez. Ezeket a kőolajtermékeket külön tartályokba öntik, és az elektronika figyelő szeme alatt keverik össze. A motor súlyának csökkentése érdekében a svédek vékony falú forgattyúsházat alkalmaztak. A szakértők dicsérik a jobb geometriájú kipufogót. A hasmagasság kedvező volt. Az enduro az üzemanyag-hatékonyság (2,87 l/100 km) és a könnyűség (105,4 kg) tekintetében is pontszámot ér el a rangsorunkban.

  A motocross motorkerékpárok rajongói a HUSQVARNA TE300i-t egy rendkívül speciális dirt bike-nak tartják. A képzetlen lovasok számára nehéz kezelni.

  Előnyök

  • Innovatív üzemanyag-befecskendezési technológia;
  • könnyedség;
  • gazdaság;
  • elfogadható ár.

  Hiányosságok

  • szűk alkalmazási kör;
  • kifinomult kezelés.

  Zero FX

  Értékelés: 4.3

  Zero FX

  A kínai enduro Zero FX nem valószínű, hogy részt vesz a valódi versenyeken. És ez nem a tartósságról vagy a megbízhatóságról szól, hanem a kerékpár elektromos szívéről. Az elektromos kerékpár rendelkezik az összes klasszikus enduro jellemzővel. Csak jó utakon vezethető. A szakértők a modellt a jövőorientált és környezetbarát elektromos közlekedés miatt vették fel a minősítésünkbe. Még motorbőgés és kipufogógáz-kibocsátás nélkül is tisztességes végsebességgel rendelkezik a kerékpár. Annak érdekében, hogy a 131 kilogrammos technikus jó dinamikával rendelkezzen, a gyártó 46 literes villanymotort épített be. . Teljes terheléssel, takarékos üzemmódban 66 km-t tesz meg.

  A hátránya, hogy a felhasználók elégedetlenek a kerékpár kezelhetőségével, az első fékekkel és a merev hátsó lengéscsillapítóval.

  Előnyök

  • környezetbarátság;
  • gazdaság;
  • könnyű használat;
  • saját alkalmazás.

  Hátrányok

  • hosszú akkumulátor töltési idő (9 óra);
  • kényelmetlen kezelés.
  Olvasson tovább  Top 11 üzemanyagszűrő gyártó
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: