6 legjobb fékbetét Toyota Corolla-hoz

*A szerkesztők szerint a legjobb. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási ajánlásnak. Kérjük, vásárlás előtt konzultáljon szakértővel.

A Toyota Corolla fékbetétek cseréje 40 000 kilométerenként, vagy ha túlzottan elhasználódtak vagy sérültek. Az alkatrész életét nagyban befolyásolja a vezetési stílus és a körülmények, ezért mindig fel kell készülnie a változásokra. Ezért szeretnénk bemutatni a 6 legjobb Toyota Corolla fékbetétet.

Hogyan válasszon fékbetéteket Toyota Corolla gépjárművéhez??

A Toyota Corolla fékbetét kiválasztására vonatkozó gyártói ajánlások generációnként változnak, amelyekből az első modell 1966-os bemutatása óta 12 létezik. Ezért megvizsgáljuk azokat az általános paramétereket, amelyeket fontos szem előtt tartani a tartozék kiválasztásakor:

 1. Munkadarab vastagsága. Nem mehetsz csak úgy ki, és nem vehetsz bármilyen vastagságú párnát, vagy nem választhatsz “túlnőtt” párnákat a legvastagabb párnával. Az értéknek teljes mértékben meg kell felelnie a gyártó ajánlásainak. Például a Toyota Corolla 9. generációs első betétek optimális vastagsága 13,8 mm, de a 10. generáció esetében már 17,3 mm.
 2. Súrlódási együttható. Minél magasabb az érték, annál hatékonyabb a fékezés és annál rövidebb a fékút. Az átlag 0,25 és 0,35 között van. 0,45 felett gyakran a legolcsóbb, de leghatékonyabb betétek. A 0,25-ös küszöbérték jó kiindulási pont.
 3. Hőmérséklet-tartomány. Ha a vezetési stílusa nem gyors vagy agresszív, nincs értelme túlfizetni egy olyan hőálló készletért, amely képes ellenállni a 900°C-os vagy annál magasabb hőmérsékletnek. Alacsony sebességű városi alkalmazásokban elegendőek azok az alkatrészek, amelyek akár +350 °C-os hőmérsékleten is teljesen működőképesek maradnak.
 4. Gyártó. Először fontolja meg az autógyártó termékeit, és csak a népszerű márkákat, amelyek már régóta a piacon vannak. Mindenképpen olvassa el mind a vállalat-, mind a termék-specifikus értékeléseket, méghozzá független forrásokból.

Figyelje meg a fékbetétek jelöléseit. 90R vagy R90 jelöléssel kell ellátni, amely tanúsítja, hogy az alkatrész sikeres tanúsításon esett át. A jelölésnek tartalmaznia kell annak az országnak az országkódját is, amelyben a terméket gyártották.

Miből készülnek a párnák??

Az anyag egy másik paraméter, amely meghatározza az alkatrészek tulajdonságait. Négy lehetőség van:

 1. Szerves. Puha, gyorsan kopik, de nem károsítja a tárcsát, és csendes. Jó reakcióidő a fékezés kezdetén, ideális városi vezetéshez.
 2. Kerámia. Drága, de teljesen megéri megvenni, ha szeretsz gyorsan menni és élesen fékezni. A kerámia strapabíró, de nem kopik el a tárcsa.
 3. Félfém. Forrón fut és gyorsan lehűl, de keménységük miatt gyorsan élesítik a féktárcsát. Hideg időben nem túl hatékony, és meglehetősen zajos.
 4. Alacsony fémtartalmú. Többnyire szerves és csak 30% fém. Tulajdonságai szinte azonosak a szerves párnákéval, de ezek keményebbek.

A fékbetéteket azonnal ki kell cserélni, vagy ki kell cseréltetni, ha a fékpedál lenyomásakor csikorgás, csikorgás, égő szag tapasztalható. Ha azt veszi észre, hogy a fékút hosszabb, vagy túl sok fémforgács ragadt a kerekekre? Ezek szintén jó okok arra, hogy a fékbetéteket minél hamarabb kicserélje.

6 legjobb fékbetét Toyota Corolla-hoz

ÉrtékelésHelyszínNévÉrtékelés
6 legjobb fékbetét Toyota Corolla-hoz1ATE 13.0460-5604.25.0
2NIBK PN 14724.9
3TRW GDB 3234.8
4KÉK NYOMTATÁS ADT 3421734.7
5TOYOTA 04466-121504.6
6Marshall M26243364.5

ATE 13.0460-5604.2

Értékelés: 5.0

ATE 13.0460-5604.2

A hátsó fékbetétek 4 darabos csomagban kerülnek forgalomba. Vastagságuk 15,2 mm, hosszuk 102 mm, szélességük 46 mm. A gyártáshoz csak válogatott súrlódási anyagokat használnak, ami a környezeti hőmérséklettől és maguktól a betétektől függetlenül magas súrlódási együtthatót eredményez. A gyártó szerint nincs azbeszt vagy más káros anyag az összetételben. A kialakításba egy hangjelző kopásérzékelőt építettek be, amely jelzi, ha eljött az alkatrészek cseréjének ideje. A készlet zajszigetelő párnákat tartalmaz.

Egy néhány hónapos tapasztalattal rendelkező felhasználó véleménye: “Ezek nem rossz párnák, bár az ár egy kicsit meredek, de ettől eltekintve nincs hátránya. Átlagosan 40.000 kilométert bír, majd cserélje ki”.

Előnyök

 • akusztikus érzékelő a túlzott kopás miatt;
 • Zajpárnák a készletben;
 • kiváló minőségű csúszó anyag;
 • Azbeszt adalékanyagok nélküli készítmény.

Hátrányok

 • viszonylag magas ár.

NIBK PN 1472

Értékelés: 4.9

NIBK PN 1472

Az első fékbetét, amely minimális zaj- és rezgésszintjével kiemelkedik a többi közül, függetlenül a hátralévő élettartamtól és a használati körülményektől. A 16,5 mm vastagságú súrlódó betétek szerves anyagból készültek. Ez azt jelenti, hogy puhák és könnyen tapadnak a fékezés megkezdésekor, és nem csorbítják a tárcsát. 4 betétet szállítunk egy készletben, így egyszerre egy Toyota Corolla teljes körű szervizelését végezheti el. Az alkatrészek méretei: hossza 116,5 mm, szélessége 54,5 mm.

A NIBK PN 1472 betétek vásárlói általában elégedettek termékeikkel, kivéve azt a tényt, hogy ez a modell nem rendelkezik kopásérzékelővel. Fennáll a veszélye annak, hogy nem veszik észre azt a pontot, amikor az alkatrészeket ki kell cserélni. Másrészt a közvetett mutatók is jelzik ezt az igényt.

Előnyök

 • szerves, káros anyagokat nem tartalmazó alapanyag;
 • mérsékelt lágyság és gyors beállítás
 • nincs negatív hatása a féktárcsára.

Hátrányok

 • nincs érzékelő a túlzott kopáshoz.

TRW GDB 323

Értékelés: 4.8

TRW GDB 323

Első fékbetét-készlet, a munkarész vastagsága 16 mm. Az egyes alkatrészek teljes hossza 123 mm, szélessége 51,8 mm. a betétalap minőségi porszórt acélból készült a további korrózióvédelem érdekében. A speciális ragasztó erős és tartós kapcsolatot biztosít az alap- és a súrlódó részek között. Nincs kitéve hosszan tartó hevítésnek, és kiváló nyírószilárdsággal rendelkezik. Ezen kívül az alkatrészeket hangjelző kopásérzékelővel tervezték.

Egy felhasználó, aki már néhány hete birtokolja a terméket, a következőket írja: “Jó párna, nem drága. Már régóta nem használom, de nincs rá panaszom, az autó úgy fékez, mint egy autó a szalonból”.

Előnyök

 • többnyelvű telepítési útmutató;
 • Teljes mértékben megfelel az ECE R90 szabványnak;
 • nincs nehézfém az összetételben;
 • hangjelzéses kopásérzékelőt biztosít.

Hátrányok

 • hosszú bejáratási idő – akár 150-200 kilométert is megtesz.

KÉK NYOMTATÁS ADT 342173

Értékelés: 4.7

KÉK NYOMTATÁS ADT 342173

A készlet 4 fékbetétet tartalmaz, amelyeket kifejezetten a 2005 és 2014 között gyártott Toyota Corolla járművek 10. generációjához terveztek. A készlet a közepes árkategóriába tartozik, az eredeti készletekkel összehasonlítva a megtakarítás akár 50% vagy több is lehet, attól függően, hogy hol vásárolja meg. A súrlódási szakasz vastagsága 16 mm, teljes hossza és szélessége 136,9 mm, illetve 57,9 mm. A termék megfelel az ECE R90 szabványnak és nagyon felhasználóbarát, a kopásérzékelőknek köszönhetően is.

Általában véve a vásárlók elégedettek a BLUE PRINT ADT 342173 Toyota Corolla fékbetétek árával és teljesítményével egyaránt. Az egyetlen probléma, amit néhányan észleltek, az a megnövekedett zaj nagy sebességű gyors fékezéskor, de ez nem kritikus.

Előnyök

 • a betétek megfelelnek az ECE R90 szabványnak;
 • van egy hallható kopásérzékelő;
 • alacsony ár a hasonló termékekhez képest;
 • kíméletes hatás a féktárcsára.

Hátrányok

 • zajos gyors fékezéskor.

TOYOTA 04466-12150

Értékelés: 4.6

TOYOTA 04466-12150

Ahogy a neve is mutatja, ezek eredeti fékbetétek, így vásárláskor nem lesznek kétségei az autó és alkatrészei kompatibilitását illetően. A készlet két hátsó betétet tartalmaz 14,3 mm vastag súrlódó betétekkel. Az egyes részek teljes hossza 98,7 mm, szélessége 42,6 mm. A súrlódó bélésen kívül a kialakítás egy hangjelző kopásérzékelőt is tartalmaz, amely segít felismerni, hogy mikor van itt az ideje az alkatrészek cseréjének.

A felhasználók a TOYOTA 04466-12150 fékbetétek egy érdekes tulajdonságát említették véleményükben: gyakorlatilag elhasználják az eredeti féktárcsát, de élesítik a nem eredeti tartozékokat. A készlet megvásárlása előtt mindenképpen vegye figyelembe ezt a funkciót.

Előnyök

 • nem fogja elhasználni az eredeti lemezeket;
 • A Toyota Corollával való kompatibilitás garantált;
 • kopásérzékelővel rendelkezik;
 • Gyors és hatékony fékezés.

Hátrányok

 • kopás a nem eredeti lemezeken;
 • magas költség.

Marshall M2624336

Értékelés: 4.5

Marshall M2624336

Elég népszerű az ügyfelek körében a Toyota Corolla fékbetétek, és a nagy népszerűségük nem csak a kedvező áruknak köszönhető. Az ebben a készletben található alkatrészek az első tengely kerekére történő felszerelésre készültek. Alacsony fémsúrlódású keverékből készülnek, így puhák és jól tapadnak a fékezés első pillanatától kezdve. Ugyanez a funkció a féktárcsa kopásának minimalizálását is szolgálja. Az alkatrészek nyikorgásgátló lemezekkel vannak ellátva, amelyek nagyon halká teszik a fékeket.

Véleményükben a felhasználók pozitívan említik a Marshall M2624336 fékbetéteket, nem felejtve el írni a megfizethető ár és a jó műszaki jellemzők kombinációjáról. Külön kiemelik, hogy a betétekre 40000 km futásteljesítményt garantálnak.

Előnyök

 • alacsony zajszint fékezéskor;
 • A 17,5 mm-es vastagság hosszú élettartamot biztosít;
 • kíméletes hatás a féktárcsára;
 • magas hőmérsékletű zsiradékot tartalmaz.

Hátrányok

 • viszonylag gyors elhasználódás.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: