A 7 legjobb autós termosztátgyártó

A modern gépkocsik hűtőrendszere szorosan kapcsolódik az utastér fűtéséhez. A jármű belsejének gyorsabb felmelegedése érdekében a hűtőradiátort ideiglenesen le kell kapcsolni. A termosztát sikeresen megfelel ennek a kihívásnak. Amint a kis test hőmérséklete eléri a 80 °C-ot…92°C, a szelep nyitni kezd, és a vezeték kiszélesedik. A szelep ismét bezáródik, amint a hűtővíz lehűlt. Megnöveli a termosztát várható élettartamát akár 10 évvel, ha a fagyálló folyadékot időben cserélik. És akkor a tulajdonos szembesül azzal a kérdéssel, hogy ki kell cserélni ezt a fontos szerelvényt. Szakértőink azt javasolják, hogy vásárláskor több pontra is figyeljünk oda.

Ajánlások a termosztát kiválasztásához

Hibás termosztát tünetei.Fontos, hogy a hőmérséklet-szabályozást egy adott tartományon belül tartsuk, hogy a motor sokáig elégedett legyen. A termosztátot a következő esetekben azonnal ki kell cserélni

 1. A motor túlmelegedése a tartósan zárt áramkör miatt;
 2. a termosztát állandóan nyitva van, ami megakadályozza, hogy a fűtőberendezés akkor is felmelegedjen, ha a motor hosszabb ideig üzemben van.

Ahhoz, hogy meggyőződhessen a meghibásodásról, meg kell vizsgálni a hűtőt és a hűtőfolyadék-csövön lévő radiátorcsatlakozásokat.

Termosztát típusok.A modern autókban több fajta létezik, amelyek különböznek a kialakításban.

 1. Kettős szelepes termosztátok magas hűtőrendszernyomású motorokhoz. Amikor a fagyálló folyadék köztes hőmérsékleten van, egyetlen szelep nyílik ki. A második szelep a magas hőmérséklet elérésekor lép működésbe.
 2. Oldalra szerelt szelepekkel ellátott modellek egyszerű hűtőrendszerekhez. A kiegészítő elemek csökkentik a hőmérséklet-különbségeket a körökben.
 3. A gyártó alumíniumot vagy műanyagot használ a termosztátházhoz. A fém egység megbízhatóbbnak tűnik, de többe kerül.
 4. A modern termosztátok elektronikus fűtés- és hőmérséklet-érzékelőkkel vannak felszerelve. Ezek a lehetőségek lehetővé teszik, hogy időben reagáljunk az emelkedő vagy csökkenő hőmérsékletre.

termosztát kiválasztási lehetőségek.A meghibásodott egység cseréjének kiválasztásához a következő két lehetőség közül választhat.

 1. Könnyen megvásárolható termosztát VIN szám alapján. Alternatívaként több járműparaméter (gyártmány, modell, év, motor stb.) is megadható. .), az eladó felajánlja Önnek a katalógusban található alkatrészt.
 2. Nem ritka, hogy a használt gépek tulajdonosainak olyan alkatrésszel kell megküzdeniük, amely nem pontosan megegyezik az “eredeti” alkatrésszel. Ennek egyik oka, hogy az előző tulajdonos átdolgozta a hűtőrendszert. Ezt a problémát csak egy tapasztalt járműszerelő tudja megoldani.
 3. Vannak olyan esetek, amikor ugyanannak a modellnek különböző változatai vannak. Tekintse vissza a régi termosztáton lévő jelölést.
Olvasson tovább  A 12 legjobb akkumulátor az autókhoz

Ebben a felülvizsgálatban a 7 legjobb termosztátgyártót választottuk ki. Mindezek a gyártók a helyi piacon értékesítik termékeiket. A rangsor a szakértői vélemények és az orosz járműtulajdonosok visszajelzései alapján készült.

A legjobb termosztátgyártók autókhoz

Jelölés helyszín gyártó értékelés
A legjobb autós termosztátgyártók értékelése 1 Wahler 5.0
2 MAHLE 4.9
3 WEEN 4.8
4 METAL-INCAR 4.7
5 Behr Hella 4.6
6 TAMA 4.5
7 Vernet 4.4

Wahler

Értékelés: 5.0

wahler

A német Wahler cég a járműtermosztátok nagy szakértője. A vállalatot 1902-ben alapították, de az első termosztátot csak 1938-ban gyártották a Mercedes számára. A Wahler munkatársai több mint egy évszázadon keresztül számos új formatervezéssel álltak elő, amelyek a BMW, VW, SKODA, RENA, SKODA, RENA és RENA autókban találtak alkalmazást

  T, FORD, GM, FIAT, PEUGEOT, PORSCHE, SAAB, VOLVO, FORD, GM, FIAT, PEUGEOT, PORSCHE, SAAB, VOLVO. A gyártónak három üzeme van Németországban, és további 40 országban számos telephelye van. A szabadalmak száma és a magas minőség miatt a szakértők a márkának adják a rangsor első helyét.

  A hazai járművezetők nagy lelkesedéssel beszélnek a Wahler termosztátokról. megbízhatóak, tartósak, jól felszereltek és kedvező árúak.

  Előnyök

  • Német minőség;
  • megfizethető ár;
  • jó felszerelés;
  • házon belüli fejlesztések.

  Hátrányok

  • nem észlelt.

  MAHLE

  Értékelés: 4.9

  MAHLE

  A MAHLE vállalat a MAHLE testvéreknek köszönheti létét és nevét. 1920-ban egy kísérleti műhelyt alapítottak, és néhány évvel később elkezdték gyártani a könnyűfémből készült dugattyúkat. A Ford lett a vállalat első partnere. A márka ma már nemzetközi vállalat, amely dinamikusan fejlődik. Az autósok nemcsak a MAHLE, hanem leányvállalatai (Berh, Knecht, Clevite) termékeit is ismerik. A gyártási helyek száma meghaladja a 150 db-ot. Termosztátok, vezérműtengelyek, szűrők, turbinák stb. mind megtalálhatóak a katalógusban. . A márka széles termékválasztékának köszönhetően ezüstérmes lett a rangsorunkban.

  A szakértők véleménye teljes mértékben egybeesik a felhasználók visszajelzéseivel. Elégedettek az összeszerelés minőségével és a felesleges gumitömítések hiányával.

  Előnyök

  • minőségi kézműves munka;
  • gazdag választék;
  • jól átgondolt konstrukció;
  • tartósság.

  Hátrányok

  • magas ár.

  WEEN

  Értékelés: 4.8

  WEEN

  A WEEN márka a japán TOYOTA TSUSHO CORPORATION és a holland WEEN HH gyártó együttműködésének eredménye. A gyártó prémium kategóriás autóalkatrészek gyártására összpontosított az utángyártott alkatrészek piacán. A gyártási folyamat minden szakaszának jól összehangolt ellenőrzésének köszönhetően a márka képes minőségi terméket előállítani. A vállalat fióktelepei különböző országokban találhatók. Például az orosz Lada termosztátokat a belga WEEN leányvállalat gyártja. A szakértők a márka harmadik helyét adták a rangsorban.

  A WEEN termosztátokkal kapcsolatos legtöbb pozitív visszajelzés a Lada tulajdonosoktól származik. Elégedettek az ár és a minőség kombinációjával, a burkolat robusztusságával és az alkatrészek tökéletes illeszkedésével. De az ilyen termosztátokat ritkán árulják.

  Előnyök

  • kiváló minőségű összeszerelés;
  • széles modellválaszték;
  • megbízhatóság;
  • tartósság.

  Hátrányok

  • hiány az orosz elosztóhálózatban.

  METAL-INCAR

  Értékelés: 4.7

  METAL-INCAR

  A legnagyobb termosztátgyártó Európában a lengyel METAL-INCAR vállalat. A vállalatot 1951-ben alapították, székhelye Varsó közelében található. A szakértők megjegyzik a gyártó termosztátjainak zökkenőmentes működését. A magas technológiai színvonalnak köszönhetően a vállalatnak sikerült kivívnia az autótulajdonosok tiszteletét Európában és Oroszországban. Ma a METAL-INCAR akár 2 millió darabot is legördít a szerelőszalagról. termosztátok. A felhasználó több mint 50 különböző modell közül választhat a katalógusban. Nemcsak a csatlakozóméretükben, hanem a nyitási hőmérsékletben is különböznek (70…92°).

  A márka fából készült érmet kap a minősítésünkben az anyagok minőségéért és a modellek sokféleségéért. Az egyik hátránya az lehet, hogy hibás termékeket kapunk az üzletekben.

  Előnyök

  • minőségi anyagok;
  • modern technológia;
  • nagy termelési volumen;
  • különböző modellek.

  Hátrányok

  • Romlott és hibás termékek.

  Behr Hella

  Értékelés: 4.6

  Behr Hella

  A német Behr Hella cég személygépkocsikhoz és tehergépkocsikhoz készült autóalkatrészek széles választékát gyártja. 1907-ben alapították, 3 évvel később kezdődött meg a méhsejtes radiátorok gyártása. A gyártó még ma is lenyűgözi a szakembereket hőcserélőivel, légkondicionálóival, termosztátjaival, fűtőberendezéseivel. A termékeket hasznos élettartamuk végén újrahasznosítják, ami jelzi a vállalat elkötelezettségét a környezeti felelősségvállalás iránt. A márka néhány partnere: BMW, Ford, VW, Mitsubishi, Porsche. A szakértők az ötödik helyet adják a márkának a rangsorban.

  Az orosz autósok különböző modelleken tesztelték a Behr Hella termosztátokat. Előnye a pontos válasz a megadott hőmérsékleten, a megbízhatóság és a tartósság. A hátrányok a magas ár.

  Előnyök

  • Környezetvédelmi szempontból felelős;
  • tartósság;
  • minőségi anyagok;
  • különböző modellek.

  Hátrányok

  • magas ár.

  TAMA

  Értékelés: 4.5

  TAMA

  A Tama a legrégebbi termosztátgyártó Japánban. Ez a neves Nippon Thermostat Inc. A vállalat a Nissan, Isuzu, Mazda, Toyota, Mitsubishi, Subaru és Honda számára szállítja termékeit. Több mint 130 országban szállítanak termosztátokat az utángyártott piacra. A szakértők a márkát az ISO-TS szabványok követelményeinek megfelelő magas minőségéért a rangsorunk első 6 helyezettje közé sorolták. A termosztátokat a hideg éghajlaton üzemeltetett járművekhez ajánljuk.

  Az orosz autósok nem tartanak igényt az igazi japán termosztátokra. A nyitási hiba általában nem haladja meg a 2° C-ot. De a legtöbb felhasználó aggódik a hamisított termékek megjelenése miatt. Még a tapasztalt technikusok is nehezen tudják megkülönböztetni az eredetitől.

  Előnyök

  • megfizethető ár;
  • magas minőség;
  • nagy erőforrás;
  • gyenge válasz.

  Hiányosságok

  • sok hamisítvány.

  Vernet

  Értékelés: 4.4

  Vernet

  A francia Vernet céget 1952-ben alapították. Eredetileg mosógépek termosztátjainak gyártója. 10 évvel később a Calorstat gyárat is felvették a sorokba. Azóta megkezdődött a gépkocsikhoz való egységek fejlesztése. Jelenleg Franciaországban, Spanyolországban, Argentínában, Indiában és Amerikában rendelkezik leányvállalatokkal. A képviselők száma átlépte a 150-et. A szakértők figyelmet fordítottak a gyárak széles listájára, a márka együttműködik a következőkkel. A listán európai és ázsiai óriások egyaránt szerepelnek. A márka a legjobb termosztátgyártók értékelésének alján található.

  A hazai autórajongók kritizálják a terméket a véleményükben az alacsony minőségű nyersanyagok használata miatt. Ezért a termosztátok élettartama korlátozott.

  Előnyök

  • elfogadható árak;
  • praktikusság;
  • modellek széles választéka;
  • finombeállítás.

  Hátrányok

  • alacsony minőségű anyagok;
  • rövid élettartam.
  Olvasson tovább  A 10 legjobb kompenzátor márka
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: