A 8 legjobb lengéscsillapító-tartó gyártó

*A szerkesztők szerint a legjobb. A kiválasztási kritériumokról. Ez a kiadvány szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt elengedhetetlen a szakmai tanácsadás.

A lengéscsillapítókat úgy tervezték, hogy megbirkózzanak az út egyenetlenségeivel az autóban. A lengéscsillapítótartók arra szolgálnak, hogy ezeket az egységeket a jármű karosszériájához és felfüggesztéséhez csatlakoztassák. Ezek kialakításukban és méretükben, tartósságukban és árukban különböznek egymástól. Az orosz piacon ma már a különböző gyártók lengéscsillapítótartóinak teljes választéka kapható. Ahhoz, hogy megtalálja a járművéhez ár és minőség szempontjából legmegfelelőbb szerelvényt, javasoljuk, hogy ismerkedjen meg a szakértők ajánlásaival.

A hibákról és sajátosságokról

A támogatások hozzárendelése.A modern járművek túlnyomó többsége rendelkezik lengéscsillapítóval az alvázban. A testhez speciális elemeken keresztül kapcsolódnak, amelyeket általában támasztéknak neveznek. Ezeknek az alkatrészeknek a fő célja az egyenetlen útfelületen való vezetéskor fellépő rezgések és lengések csökkentése.

A lengéscsillapítótartók tervezési jellemzői.A merevítőrúd feladatának ellátása érdekében a tervezők többféle alkatrésztípust dolgoztak ki.

 1. A nem szétszerelhető csapágy lehet bütykös vagy csészés. Ez egy egy darabból álló gumi-fém alkatrész, amely egy acél perselyből vagy csapágyból és egy gumipárnából áll. Vulkanizálással kapcsolódnak egymáshoz. Ezeket a támaszokat leggyakrabban az első felfüggesztésbe szerelik be. A csúszócsapágy a lengéscsillapító szabad és egyszerű elfordítását teszi lehetővé.
 2. Az összetett támaszokat egyszerű kialakítás jellemzi. Egy távtartó hüvelyből, valamint felső és alsó gumiból készült lengéscsillapítóból állnak. Ilyen típusú alkatrészek találhatók a kisautók hátsó felfüggesztésében.

A támaszok tipikus hibái.A rendszer úgy működik, hogy a vezető észre sem veszi, így Ön kényelmesen érezheti magát autóvezetés közben. Idővel azonban az acél persely vagy csapágy elhasználódik, és a gumi lepereg. Ez holtjáték kialakulását eredményezi, ami durva úton való vezetéskor fülsiketítő kopogó hangot eredményez. Néha nyikorgó hang hallatszik a kormánykerék elfordításakor. a javítás halogatása a lengéscsillapítók meghibásodásához vezet, ami nagyon magas költségeket eredményez. A lengéscsillapító rugó eltávolításával és szétszerelésével cserélhető ki a párnázás. Ezért a szakértők azt javasolják, hogy a lengéscsillapítók cseréjekor minden alkalommal cseréljék ki a támasztékot. Annál is inkább érdemes olcsón megvásárolni az alkatrészt.

Olvasson tovább  8 legjobb zsír az autó féknyergekhez

Ebben a felülvizsgálatban a 8 legjobb csillapítótámasz-gyártót választottuk ki. Mindannyian az orosz piacon értékesítik termékeiket. A díjak odaítélése a szakértői vélemények és a helyi autótulajdonosok visszajelzései alapján történt.

A legjobb lengéscsillapító-tartó gyártók értékelése

Jelölés székhely gyártó értékelés
A legjobb lengéscsillapító-tartó gyártók értékelése 1 Lemforder 5.0
2 Boge 4.9
3 Delphi 4.8
4 KONI 4.7
5 Monroe 4.6
6 AMD 4.5
7 CTR 4.4
8 Hola 4.3

Lemforder

Értékelés: 5.0

LEMFORDER

Európa egyik legrégebbi és legnagyobb autóalkatrész-csoportja a Lemforder. A márkanév 1947-ben jelent meg az észak-németországi település tiszteletére. Összesen 117 üzem működik a világ 22 országában. A vállalat az autók felfüggesztéséhez és kormányzásához használt műanyag és gumi-fém alkatrészekre specializálódott. A szakértőket meglepte a Lemforder termékeket kapó üzemek hosszú listája. Ezek közé tartozik a GM, Ford, BMW, Fiat, Toyota, MAN, Volvo, Mercedes, DAF stb. . A márka megérdemelten lett rangsorunk győztese.

A felhasználók dicsérik a lengéscsillapító tartósságát, rugalmasságát, az orosz utakkal szembeni ellenállóképességét. Az egyetlen hátránya a magas ár, és a hazai piacon hamisított alkatrészek találhatók.

Előnyök

 • gazdag választék;
 • Német minőség;
 • tartósság;
 • rugalmasság.

Hátrányok

 • magas ár.

Boge

Értékelés: 4.9

Boge

Egy másik német vállalat is az első háromban van a mi értékelésünkben. A Boge-t 1929-ben alapították, és az első termékek hidraulikus lengéscsillapítók és szerszámok voltak. A szakértők a második helyet az ár és a minőség legjobb kombinációját kínáló márkának adják. Lengéscsillapítók és lengéscsillapítók számos VW, BMW, Audi, Volvo modellbe kerülnek beépítésre. A gyártónak több lengéscsillapító sorozata van, amelyekhez bizonyos műszaki paraméterekkel rendelkező támaszok állnak rendelkezésre. A Boge szorosan együttműködik az autógyárak tervezési részlegeivel az új alkatrészek és egységek létrehozása során. A márkát a rezgéscsillapítás egyik vezetőjeként tartják számon.

A hazai járművezetők a lengéscsillapítótartók tartósságát, rugalmasságát és megfizethető árát dicsérik a véleményekben. A hátránya a nagyszámú hamisított.

Az előnyök

 • tartósság;
 • rugalmasság;
 • megfizethető árak;
 • fagyállóság.

Hátrányok

 • Sok hamisítvány a piacon.

Delphi

értékelés: 4.8

Delphi

A felfüggesztési alkatrészek megbízható beszállítója Oroszországban az amerikai Delphi vállalat. A konszern üzemei a világ 33 országában találhatók, ahol mintegy 14 ezer féle alkatrészt gyártanak. A listán lengéscsillapítók, támaszok, érzékelők, szűrők, felfüggesztés és kormánymű alkatrészek szerepelnek. A szakértők szerint a termékminőség közvetlenül kapcsolódik a gyártás helyéhez. A legmegbízhatóbb és legtartósabb alkatrészek az USA és Európa gyáraiból származnak. A hazai piacon is sok hamisított termék van forgalomban. Ezért a Delphi lett a bronzérmes a rangsorunkban.

Olvasson tovább  10 legjobb gumiabroncsnyomás-érzékelő az AliExpressről

A felhasználókat a lengéscsillapító szerelvények megfizethető ára vonzza. Megjegyzik, hogy a legjobb minőségű alkatrészek szorosan záródó polietilén csomagolásban vannak, a termékinformációkkal együtt.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • jó minőség;
 • széles termékválaszték;
 • tartósság.

Hátrányok

 • sok hamisítvány;
 • a minőség az üzem elhelyezkedésétől függ.

KONI

értékelés: 4.7

KONI

Az 1857-ben Gdanskban alapított AMD márka az ötödik legnépszerűbb márkánk. Oud-Beyerland (Hollandia) egy kis családi vállalkozás, a KONI, megkezdte a lószerszámok gyártását és javítását. 75 évvel később a vállalat műhelyében súrlódó típusú lengéscsillapítót gyártottak. A háború utáni években sok amerikai autó volt Hollandiában, amelyeknek a felfüggesztés javításához alkatrészekre volt szükségük. A Koning testvérek a megfelelő időben érkeztek a megfelelő helyre, műszaki segítséget nyújtva a Ford- és Willys-tulajdonosoknak. Ma a KONI termelésének alapja a lengéscsillapítók és lengéscsillapító-alkatrészek fejlesztése és gyártása. Sok szakértő ezt a márkát világpiaci vezetőnek tekinti. A katalógusban az európai, ázsiai és amerikai autómodellek széles választékához találhat alkatrészeket.

Az orosz autósok efemer lengéscsillapító-rögzítésekkel szembesültek, ami a rangsorunkban elfoglalt helyezésükben tükröződik.

Előnyök

 • Termékek széles választéka;
 • megfizethető árak;
 • rugalmasság;
 • megbízhatóság.

Hátrányok

 • rövid életű.

Monroe

Értékelés: 4.6

Monroe

Az amerikai és európai autók alkatrészeinek piacán nagy szereplő a Monroe cég. A vállalatot 1916-ban alapították, és tevékenységét gumiabroncsszivattyúk gyártásával kezdte. 1926-ban az amerikai gyártó gyártotta a világ első lengéscsillapítóját. Ma a márkának számos leányvállalata van Amerikában, Európában és Afrikában. A legnagyobb ügyfelek között olyan autóipari óriások vannak, mint a GM, a Ford, a VW, a Mercedes és a Nissan. A lengéscsillapítók és a rögzítések mellett a szakértők kiemelték a szerelési és biztonsági készleteket is, amelyek növelik az egység megbízhatóságát és tartósságát. A márka az 5. helyen áll a rangsorunkban.

Egyes autótulajdonosok nem elégedettek az alkatrészek csomagolásával, nem mindenki elégedett a lengéscsillapítótartók minőségével. De az ár megfizethetősége és megbízhatósága pozitív értékelést érdemel.

Előnyök

 • új fejlesztések;
 • megbízhatóság;
 • kopásállóság;
 • megfizethető ár.
Olvasson tovább  8 legjobb vastagságmérő az AliExpressről

Hátrányok

 • rossz csomagolás;
 • sok hamisítvány.

AMD

Értékelés: 4.5

AMD

Számos ázsiai autógyártó vett részt az AMD létrehozásában. A márka fő célja a GM, KIA, Hyundai és SsangYong termékcsaládok alkatrészeinek forgalmazása. Az alkatrészek egy részét ezen autóipari óriások összeszerelő soraihoz, a többit pedig kiskereskedelmi láncokhoz szállítják. A szakértők szerint az AMD jellemzője az autóipari alkatrészek széles választéka. A lengéscsillapítók és lengéscsillapítók mellett a gyártó üzemanyagrendszer-alkatrészeket, felfüggesztéshez, kuplunghoz, fékekhez stb. való alkatrészeket is kínál. . Mivel a termékeket különböző gyárakban gyártják, a minőség nagymértékben eltér ugyanazon alkalmazás esetében.

A márka az alacsony árai és a pótalkatrészek sokfélesége miatt került a rangsorunk első 6 helyezettje közé. A felhasználók számára hátrányos a rövid élettartam.

Előnyök

 • a széles választék;
 • alacsony ár;
 • az orosz utakhoz igazítva;
 • vonzó csomagolás.

Hátrányok

 • tartósság.

CTR

Értékelés: 4.4

CTR

A dél-koreai Central Corporation cég CTR márkanév alatt gyárt lengéscsillapítótartókat. A céget a világ legnagyobb autóalkatrész-gyártójának tekintik. Motor- és sebességváltó-alkatrészekre szakosodott. A termékeket a GM, KIA, Hyundai összeszerelő szalagjaira küldik. A szakértők dicsérték a modern, korszerű K+F központot Lemforderben és Monroe-ban. Changwon. A márka a tisztességes minőség és az elfogadható árak miatt szerepel a minősítésünkben.

A hazai járművezetőknek nincs panaszuk az eredeti CTR termékek minőségére. Az orosz piacon azonban nagyobb valószínűséggel vásárolnak hamisított lengéscsillapítótartókat, ami súlyosan károsítja a márka imázsát. Ezért a vélemények gyakran tartalmaznak negatív megjegyzéseket az alkatrészek tartósságáról.

Előnyök

 • megfizethető árak;
 • jó minőség;
 • házon belüli fejlesztés;
 • széles választék.

Hátrányok

 • sok hamisítvány.

Hola

Értékelés: 4.3

Hola

Hola Hollandiából a nyolcadik helyen zárja az értékelésünket. A gyártó 1997 óta tevékenykedik a pótalkatrész-piacon. A szakértők dicsérik a vállalat hajlandóságát a minőségi autóalkatrészek kifejlesztésére és megvalósítására. A vállalat bevezette az ISO/TS16949 minőségbiztosítási rendszert, amely szigorú ellenőrzést jelent a gyártás minden egyes szakaszában. A támaszok korrózióálló acélból készülnek préseléssel, és a gumirész rugalmassága széles hőmérséklettartományban (-40°C) is megmarad…+50°). A gyártó azt állítja, hogy a termékek tartóssága, számított élettartama 100 ths. km futásteljesítmény jó utakon.

A felhasználók megerősítik a Hola lengéscsillapítótartozékok kiváló minőségét és tartósságát. Hátránya a magas ár és az egységek merevsége.

Előnyök

 • magas minőség;
 • tartósság;
 • házon belüli tervezés;
 • megbízhatóság.

Hátrányok

 • magas ár;
 • merevség.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: