A féknyereg javítókészletek 5 legjobb gyártója

*A szerkesztők szerint a legjobbakból válogatva. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. A vásárlás előtt konzultálni kell egy szakértővel.

Az autó hidraulikus fékrendszerének egyik eleme a féknyereg. Ez a működtető mechanizmus biztosítja, hogy a fékbetétek szilárdan a féktárcsához nyomódjanak. És amikor a fékpedált elengedik, a szervizelhető féknyereg enyhíti a betétekre nehezedő nyomást, és lehetővé teszi a kerék szabad forgását. A féknyerget rendszeresen szervizelni kell, hogy megakadályozza a fékezés közbeni megakadást vagy beragadást. Amikor a gumik elkopnak vagy a dugattyú rozsdásodik, itt az ideje, hogy megvásárolja a javítókészletet. A hazai piacon egy tucat márka kapható, de nem mindegyik érdemel figyelmet. Szakértőink segítenek kiválasztani a legjobb termékeket az ár, a megbízhatóság és a tartósság szempontjából.

A javítókészlet tartalma.A különböző gyártók különböző alkatrészkészleteket kínálnak a féknyereg újjáépítéséhez. A legtöbb esetben a féknyereg csomag a következő elemeket tartalmazza

 1. tömítőelemek;
 2. dugattyúk;
 3. útmutatók;
 4. porvédő borítók;
 5. állítócsavarok;
 6. rögzítőgyűrűk;
 7. kenőanyagok.

Melyiket válasszuk? A cserekészlet kiválasztása előtt a féknyerget szét kell szerelni és át kell vizsgálni. Ezután meghatározhatja a csomagban lévő elemek listáját. Alternatívaként válassza ki a javítókészletet a féknyergen lévő jelölés alapján, ha azt szervizelni kell.

A féknyergek tervezési jellemzői.A modern járművekben kétféle féknyerget használnak.

 1. Az úszó féknyereg egy vagy két dugattyúval van felszerelve a tárcsa egyik oldalán. A fék megnyomásakor a dugattyú kinyúlik és a fékbetéthez nyomódik, a féknyereg pedig elkezd mozogni a vezetők mentén, amíg mindkét fékbetét a tárcsához nem nyomódik. Ezeket a fékeket általában a jármű elejére szerelik fel.
 2. A rögzített szerkezet nem mozdul el fékezés közben. Két vagy négy dugattyú van a tárcsa ellentétes oldalán. Egyszerre nyúlnak ki, és nyomják a párnákat a tárcsához. Az ilyen típusú féknyergek a javítás egyszerűsége és az ár tekintetében rosszabbak, mint az úszó féknyergek.
Olvasson tovább  Top 5 autós tévékészülék

Ebben a felülvizsgálatban kiválasztottuk az 5 legjobb féknyereg-készletet gyártó céget. Mindegyikük az orosz kiskereskedelmi hálózatban értékesíti mechanizmusait. Szerkesztőségünk a győztesek kiválasztásakor figyelembe vette a szakértői véleményeket és az orosz autósok visszajelzéseit.

A legjobb féknyereg-készletek gyártóinak értékelése

Jelölés helyszín gyártó értékelés
A legjobb féknyereg-javító készletek gyártóinak értékelése 1 Seiken 5.0
2 Seinsa 4.9
3 Frenkit 4.8
4 Febest 4.7
5 ERT 4.6

Seiken

Értékelés: 5.0

Seiken

A Seiken története 1933-ban kezdődött. A fékrendszerek alkatrészeinek nagy japán gyártójának székhelye Tokióban van, a gyártási telephely pedig. Shizuoka. A csoportnak leányvállalatai vannak Amerikában, Európában és Oroszországban. A márkás termékek magas minőségükről ismertek. A szakértők úgy vélik, hogy a gyártó a csúcstechnológiás kutatási létesítmények és a modern anyagok használata révén ért el sikert. Seiken autóalkatrészek a Toyota, Nissan, Mitsubishi, Mazda, Honda számára. A márka a felülvizsgálatunk győztese.

Az orosz autóipari mesterek figyelmet fordítanak a tökéletes kivitelezésre és a javítókészlet minden alkatrészének tökéletes illeszkedésére. Ezért nincsenek működési problémák. A féknyergek felújítása után az autótulajdonosok fékjei hosszú évekig tartanak.

Előnyök

 • magas minőség;
 • tökéletesen illeszkedik;
 • precíziós öntés;
 • tartósság.

Hátrányok

 • nem található.

Seinsa

Értékelés: 4.9

Seinsa

A spanyol Seinsa Autofren vállalat 1972 óta dolgozik az autóipari alkatrészek piacán. A gyártó széleskörű tapasztalatot szerzett a fékrendszerekhez használt gumielemek terén. A vállalat innovatív fejlesztéseivel meglepte a szakértőket, aminek köszönhetően vezető szerepet tölt be Európában. A termékkínálat nem korlátozódik az európai országokra, Amerikában, Japánban és Oroszországban is vásárolhat féknyeregkészleteket. A márka partnerei között olyan autóipari óriások szerepelnek, mint a Mercedes Benz, a VW és a Mitsubishi. A gyártás minden szakaszában alkalmazott szigorú ellenőrzési rendszernek köszönhetően csak minőségi termékek kerülnek a kiskereskedőkhöz.

A felhasználók visszajelzéseikben megerősítik a Seinsa javítókészletek kiváló minőségét, és elégedettek a megfizethető árakkal. Hátrány, hogy a készletből hiányzik a speciális zsír.

Előnyök

 • magas minőség;
 • megfizethető ár;
 • termékek széles választéka;
 • hosszú élettartam.

Hátrányok

 • nem tartalmaz zsírt.
Olvasson tovább  Top 16 DVR gyártó

Frenkit

Értékelés: 4.8

Frenkit

Egy másik spanyol márka is az első háromban van a felülvizsgálatunkban. A Frenkit több mint 15 éve van jelen az utángyártott termékek piacán. A vállalat fő tevékenységi területe a hidraulikus fékrendszerek javítókészleteinek gyártása. A katalógusban személygépkocsikhoz és haszongépjárművekhez egyaránt találhatók termékek. Az alkatrészek minősége megfelel az ISO 9 szabványnak.001-2.008, amely számos európai és japán autógyárnak megfelel. A gyártó folyamatosan új modelleket fejleszt, amelyeknek köszönhetően sikeresen versenyez a világpiacon.

A hazai autósoknak sok tapasztalatuk van a Frenkit féknyereg-készletekkel kapcsolatban. Meglehetősen kedvező árúak, jól formázottak és az anyag rugalmas. Kár, hogy a porvédő burkolatok hajlamosak gyorsan megrepedni.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • minőségi öntvények;
 • rugalmas anyag;
 • pontos méretek.

Hiányosságok

 • a porvédő burkolatok hajlamosak gyorsan megrepedni.

Febest

Értékelés: 4.7

Febest

A németországi Febest cég szokatlan módon specializálódott. 1999-ben lépett piacra a “Német praktikum a japán autókhoz” szlogennel. A katalógusban megtalálhatók a ritka japán autókhoz való féknyereg készletek Mark II, Cedric, Avenir, Sky

 • ne, valamint néhány koreai modellnél. 2007 óta a vállalat komolyan részt vesz az orosz piacon és a FÁK-ban. A katalógust lefordították orosz nyelvre, és létrehozták az elektronikus keresőmotort. A szakértők a márkát a negyedik helyre sorolják az átlagos termékminőség tekintetében.

  A felhasználók megerősítik a Febest féknyereg javító készletek instabil minőségét. A féknyergek különösen gyors meghibásodása. De a márka gyakran jól jön, amikor az exkluzív autómodellekhez nehéz alkatrészeket találni. A gyártó alacsony árai miatt is dicséretesek.

  Előnyök

  • japán és koreai gépek széles választéka
  • alacsony árak;
  • Orosz nyelvű támogatás;
  • egyszerű keresés.

  Hátrányok

  • instabil minőség.

  ERT

  Értékelés: 4.6

  ERT

  2001-ben bevezetett spanyol ERT márka. Ebben az időben Európában hiány volt autóalkatrészekből. A gyártónak gyorsan sikerült növelnie a mennyiséget és bővítenie üzleti tevékenységét. A márka kínálata a hidraulikus fékrendszerek és a gumi elemek javítókészleteire korlátozódik. Minden termék kiváló minőségű, amit nemzetközi tanúsítványok igazolnak. A gyárban szigorú ellenőrzéseket végeznek, így a hibás termékek ritkán jutnak el a forgalmazási hálózatba. A szakértők az ötödik helyet adták a gyártónak a rövid életű porvédő borítások felülvizsgálatában.

  Olvasson tovább  12 legjobb fékbetét Kia Rio-hoz

  A háztartási felhasználók elégedettek a készletek minőségével, bár a porvédő burkolatokkal kapcsolatban vannak panaszok. De a korlátozott modellválaszték megakadályozza, hogy a márka népszerűvé váljon hazánkban.

  Előnyök

  • magas minőség;
  • pontos méretek;
  • jó felszerelés;
  • minőségi öntvények.

  Hátrányok

  • magas árak;
  • rövid élettartamú porvédők.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: