11 legjobb intelligens otthoni rendszerek

Egyre több különböző elektronikai termék jelenik meg. Kezd eljutni arra a pontra, ahol az elektronikus alkatrészek kezdik az olyan egyszerű dolgokat, mint egy izzó és egy foglalat. Nem kizárt, hogy a jövőben lehetővé teszi, hogy mindannyian távolról irányíthassuk otthonunkat. De miért a jövőben?? Ha van “okosotthon” rendszere, akkor most is megteheti. Az ilyen rendszereknek azonban van néhány hátrányuk, amelyek közül néhány igen komoly. És mindezt az ilyen rendszerek magas költségei ellenére. Nem hiszel nekem? Vessünk egy pillantást a legjobb Smart Home rendszerekre, részletesen megvizsgálva őket.

A legjobb intelligens otthoni rendszerek értékelése

Jelölés hely gyártó értékelés
A legjobb intelligens otthoni rendszerek értékelése 1 Amazon 5.0
2 Apple 4.9
3 Google 4.8
4 Control4 4.7
5 FIBARO 4.6
6 Xiaomi 4.5
7 REDMOND 4.4
8 W
  Ian Smart Home
4.3
9 Ajax 4.2
10 oad
 • nk
 • 4.1
  11 GAL 4.0

  Amazon

  Értékelés: 5.0

  Amazon

  Az intelligens otthonok szegmensét két vállalat fejleszti a legaktívabban: az Amazon és a Google. És az előbbinek sikerül felülmúlnia az utóbbit, annak ellenére, hogy nem rendelkezik a legnagyobb pénzügyi tartalékkal. A vállalat egy ideje megalkotta az Alexa hangasszisztenst, és minden probléma nélkül működik. Hogy még hasznosabbá tegyék, különböző intelligens otthoni komponenseket hoztak létre. És ez nem csak a megszokott konnektorok és izzók..!

  Az Amazon intelligens otthona a megfelelő hangszóróval kezdődik. Egy amerikai cég több típust is gyártott, az egyiknek még képernyője is van! A legnépszerűbb viszont az Amazon Echo, egyfajta henger, amely minden irányba terjeszti a hangot. Ezzel a hangszóróval kommunikálhat a hangalapú asszisztenssel, és utasíthatja, hogy állítsa be a fényt egy adott szobában, vagy kapcsoljon ki egy adott eszközt. Természetesen zenehallgatásra is használhatja az Amazon Echo-t. Bár ha aktívan folytatni fogja, akkor a legjobb, ha fontolóra veszi a második generációs Echo Show megvásárlását, amely egy jelentősen nagyobb hangszóró kettős 55 mm-es sztereó hangszóróval. Egy ilyen vásárlás azonban legalább kétszer annyiba kerülne.

  A jó hír az, hogy az Amazon Smart Home rendszere kompatibilis a más cégek által kifejlesztett eszközökkel. Különösen a felhasználó felszerelheti a konyhát, az előszobát és az összes szobát a Philips intelligens izzókkal – Alexa biztosan azonosítja őket, lehetővé téve a fényerő és a fény szín beállítását. Ha az Amazon maga gyárt valamit, akkor csak kis mennyiségben – minden készülék az amerikai piacon marad.

  Tehát mit tud egy okos otthon az Amazonból, ha más cégektől vásárol különböző berendezéseket?? Az Innogy SmartHome lehetővé teszi az energiafogyasztás szabályozását. De egy ilyen berendezés ára nagyon drága. Lehetséges, hogy soha nem fogsz elég pénzt megtakarítani ahhoz, hogy a rendszer bevezetése megtérüljön. A Logitech Harmony Lab pedig egy multimédiás vezérlőeszköz. Tökéletesen integrálódik az Amazon Alexa rendszerrel, így zenét és filmeket is élvezhet. A Neato Botvac Connected egy robotporszívó. A hangalapú asszisztensen keresztül már tud parancsokat adni. A Nest Protect v2 jól jön a vidéki házban, ahová nem megy gyakran – ez egy teljes értékű füst- és szén-monoxid-érzékelő. A Logi Circle egy megfigyelő kamera. Az Amazon Alexa segítségével bármikor és bárhol felhívhatja azt. Hasonló kamerákat gyártanak a Ring márkanév alatt. Nuki (ajtózár, amely értesíti Önt, ha egy családtagja hazaérkezett).

  Röviden, ha száz vagy kétezer rubel áll rendelkezésére, akkor nagyon sok eszközt vásárolhat, szinkronizálva őket egy intelligens otthonnal az Amazonról. Ennek eredményeképpen szinte bármilyen eszközt vezérelhet otthonában. Philips Hue ajánlott kezdeni – ez egy “átjáró” a világítási rendszer vezérléséhez, mindössze 3500 rubelért (a LED izzókat külön kell megvásárolni). Azonban nem lesz szüksége ilyen “átjáróra”, ha megvásárolja az Echo Plus intelligens hangszórót – ez a fő előnye.

  A

  • Számos hangszóró közül választhat;
  • Egy elég okos hangalapú asszisztens;
  • Más cégek intelligens eszközeinek hatalmas választéka áll rendelkezésre.

  Hátrányok

  • Maga az Amazon többnyire csak hangszórókat készít;
  • Nincs orosz nyelvi támogatás (a hangalapú asszisztensben).

  Apple

  Értékelés: 4.9

  Apple

  Néhány probléma ellenére az Apple továbbra is arra törekszik, hogy innovatív vállalat legyen. Ezt szem előtt tartva nem meglepő, hogy ez is saját okosotthon-rendszert fejleszt. Amint az könnyen kitalálható, a Siri és az iPhone-ra telepített megfelelő alkalmazás vezérli. Sajnos, nem tudsz Apple okostelefon nélkül tenni. Az sem árt, ha megvásárolja a viszonylag nemrég megjelent HomePod okos hangszórót.

  Mint általában, az Apple maga is gyárt egy minimális számú eszközt, amelyek a Smart Home rendszer részét képezik. Az Apple HomeKit azonban más cégek eszközeit is támogatja. Egyesek például először az August SmartLockot vásárolják meg. Az ilyen emberek szórakoztatónak találják a zár kinyitását egy okostelefonnal. Ne feledje azonban, hogy csak az 1/Kettő vagy 3/Három kulcsfordulatú retesz típusú csúszkákkal képes működni. De Oroszországban többnyire olyan zárakat használunk, amelyek zárásához két vagy három teljes kulcsfordulatra van szükség – az ilyen zárat nem lehet működtetni az August SmartLockkal.

  Mi minden kerülhet még az Apple intelligens otthonába? Többnyire szabványos eszközök. A fent említett alkalmazással például vezérelheti az intelligens izzókat, beállíthatja fényerejüket és színüket. Az intelligens konnektorok is támogatottak – ez biztosan jól jön azoknak, akik félnek bekapcsolva hagyni a vasalót vagy az elektromos fűtőtestet. A fürdőszobába szerelhető csaptelepek kezdenek teret nyerni az Egyesült Államokban. Meg kell jegyezni, hogy a fürdőszoba a következő a sorban a legtöbb Smart Home gyártó számára. A lényeg az, hogy a kádban vagy a zuhanyzóban lévő víz hőmérsékletének hanggal vagy okostelefon segítségével történő kiválasztása nagyon jó ötlet. De ezt a funkciót nehezebb megvalósítani, mint amilyennek látszik.

  Az Apple HomeKitnek van egy jelentős problémája. Az ebben a rendszerben szereplő eszközök elsősorban az amerikai piacot célozzák meg. Ez azt jelenti, hogy gyakran nem a mi 220 voltos elektromos hálózatunkhoz tervezték őket. A HomeKit azonban párosítható a Home
  idge, egy olyan program, amelyet bármely számítógépre terveztek, amelyik rendelkezik

 • nux a fedélzeten. Ezáltal sokkal többféle okoseszközhöz lehet hozzáférni. Különösen a párosítás után (egy plug-in telepítésével és mondjuk egy Raspberry PI3 megvásárlásával) könnyen kaphat egy szivárgásérzékelőt. Ez jól jön egy társasházban (hogy ne árassza el a szomszédokat), és a vidéki házban (hogy ne kerüljön drága javításokra). Nos, az ablakérzékelők megmentik a holmiját, ha a betörők megpróbálnak bejutni otthonába. Emellett segítenek a feledékeny embereknek.

  Az Apple intelligens otthona úgy tűnik, hogy számtalan eszközt és érzékelőt támogat. De a tényleges beszerzésük és telepítésük problémákat fog okozni. Először is, ezeket gyakran a tengerentúlról kell megrendelni. Másodszor, ahogy már említettük, néhány érzékelő csak akkor lesz érzékelhető, ha vásárol egy miniszámítógépet, és speciális manipulációkat hajt végre. Harmadszor, csak a foglalatokkal és a villanykörtékkel lehet intuitívan dolgozni – minden más komolyan trükkös. Negyedszer, egyes érzékelők licenc vásárlására kényszerítik Önt – ez további havi vagy éves költséget jelent.

  Az előnyök a következők

  • Egy praktikus alkalmazás;
  • A hivatalosan támogatott eszközöket minden probléma nélkül észleli;
  • Vannak olyan televíziók, amelyek támogatják az Apple AirPlay 2-t.

  Hátrányok

  • Kevés készülék támogatja a 220 V-os feszültséget;
  • Nem minden érzékelő HomeKit-barát;
  • Lehet, hogy egy olyan miniszámítógépet kell vásárolnia, amelynek
  • nux.

  Google

  Értékelés: 4.8

  Google

  A Google viszonylag nemrég szállt be az okosotthon-gyártók versenyébe. Azonban már most is az egyik legjobb gyártója a vonatkozó technológiának.

  Minden a Google Assistant fejlesztésével kezdődött. Ez a hangalapú asszisztens előre telepítve van néhány okostelefonon, különösen a Pixel termékcsaládhoz tartozó telefonokon. Később az amerikai vállalat úgy döntött, hogy kiadja saját, ezzel az asszisztenssel felszerelt intelligens hangszóróit. És most a Google Smart Home rendszere néhány más eszközt is tartalmaz. Számos érzékelőt és eszközt azonban hagyományosan harmadik fél által gyártott cégek gyártanak.

  Egyik-másik okos hangszóróval kezdheti el felszerelni otthonát a Google technológiájával. Már jó néhányat készített belőlük – vannak kisebb darabok és zenei óriások is. De ha komolyan szándékozik létrehozni egy “intelligens otthont”, akkor jobb, ha beszerez egy Home Hub nevű eszközt. Ez a Google intelligens otthonának központi eleme. Nemcsak mikrofonokkal ellátott hangszóróval, hanem egy kis képernyővel is rendelkezik. Az egyetlen zavaró tényező a széles keret – úgy érzi, mintha a készülék lényegében egy régebbi táblagépen alapulna. Érdekes módon a gyártó megszüntette a kamerát – a videochatelés nem lehetséges ezzel a készülékkel. De elolvashatja az időjárás-előrejelzést (az információ vizuális érzékelése sokkal gyorsabb, mint az asszisztens előrejelzésének meghallgatása).

  Milyen érzékelőket és eszközöket támogat a Google hangalapú asszisztense? Mindenféle! Mint például az intelligens zárak. Vagy az ajtókukucskáló (csengővel kombinálva) – a fent említett “hub”-on megjelenik egy kép. Lehetőség van más kamerák csatlakoztatására is a rendszerhez – már sokan létrehoztak belőlük. Természetesen a LED-es izzók támogatása még mindig ott van – időben az ő segítségükkel kezdtek el “okosodni” a házaink. A konnektorok, termosztátok és ablakérzékelők mind kiválaszthatók, hogy integrálódjanak a Google intelligens otthoni rendszerével. A Logitech Harmonyról fentebb már beszámoltunk – a sorozat eszközei támogatják a Google intelligens ökoszisztémáját is. Ha pedig a Logitech Hubot is hozzáadod, akkor máris minden médiamegoldásod megvan, amire csak vágyhatsz! A Google Home hangszóró megtanulja, hogyan váltson videokimenetet, állítsa be a hangerőt, váltson másik TV-csatornára és végezzen más műveleteket. Ez a doboz 6 ezer gyártó 270 ezer különböző készülékét támogatja – nem csak TV-kről, hanem más audio- és videoeszközökről is beszélünk.

  A Google Smart Home valószínűleg nem rossz választás. Különösen akkor, ha már van valamilyen zászlóshajó készüléke, amely Androidot futtat – ebben az esetben eleinte megúszhatja okos hangszóró nélkül.

  Az érdemek

  • A támogatott érzékelők és eszközök nagy száma;
  • Egy tisztességes számú intelligens hangszóró;
  • A Home Hub többféle színben kapható.

  A hátránya

  • Sok eszközt az Egyesült Államokból kell megrendelni;
  • Nem minden érzékelő és eszköz kompatibilis a 220 V-os feszültséggel.

  Control4

  Értékelés: 4.7

  Control4

  Lehetséges, hogy sok Expertology-látogató még soha nem hallott a Control4 márkáról. Azonban már régóta gyártanak különböző termékeket ezen a márkán belül, amelyek egy Smart Home rendszert alkotnak. Természetesen ennek a cégnek nincs saját hangalapú asszisztense. De az eszközök és érzékelők jól integrálhatók a meglévő hangvezérelt asszisztensekkel, így nem kell túlságosan aggódni. A rendszert egy speciális alkalmazás is vezérli, amely a felhasználó okostelefonjára vagy táblagépére van telepítve.

  Tehát mit is kínál pontosan a Control4? Először is, nagyszerű hangzás. Természetesen a fent tárgyalt versenytársak is oszlopokkal indulnak. De itt csodálatosak – csak egy lelkes audiofil, akinek soha nem volt medve a fülén, képes lesz kiválasztani a hangminőséget. A lejátszás számos alkalmazással kezelhető, a Spotify-tól a Tuneinig. Az intelligens otthon második fontos része a LED-es lámpák. Hanggal is vezérelhetők. Például bármikor megkérheti a hangalapú asszisztenst, hogy a konyhában lekapcsolja a villanyt, miközben Ön még a hálószobában tartózkodik.

  Érdekes, hogy a vevő egy univerzális távirányítót kap az összes eszközzel együtt. Az összes multimédiás berendezés vezérlésére is használható. Mint tudja, valami hasonlót kínál a Logitech is. A távirányító egyfajta bónusznak tekinthető. Ha hozzászokik a hangvezérléshez, akkor gyorsan lemond erről a tartozékról.

  A fent említett versenytársaktól eltérően a Control4 nem kínál számos eszköz és érzékelő külön-külön történő megvásárlását. Ez a cég felajánlja, hogy egyszerre jelentkezzen egy teljes értékű okosotthonra. Elmegy a hivatalos weboldalára, megadja az elérhetőségi adatait, majd várja a technikus hívását. A weboldalon az is szerepel, hogy az eszközök Wi-Fi és annak ZigBee nevű változata révén kommunikálnak egymással. A Control4 Smart Home rendszere összesen mintegy 70 különböző eszközből állhat. Kár, hogy a vállalat kínálata nem tartalmazza a legtöbb biztonsági érzékelőt. És a videófelügyelet csak IP-kamerákra korlátozódik

 • N, amelynek mérete csak az üzlethelyiségek tulajdonosainak felel meg, de a lakóházaknak vagy lakásoknak nem.

  Az előnyök

  • Multimédiás berendezések széles választéka;
  • Kiterjedt tapasztalat a ZigBee protokollal kapcsolatban;
  • Az ár nem nevezhető túl magasnak.

  Hátrányok

  • Az egyes eszközök megvásárlása nehéz lehet;
  • Néhány érzékelő, amelyek növelik az otthoni biztonságot.

  FIBARO

  Értékelés: 4.6

  FIBARO

  Egy másik cég a minősítésünkben, amely nagyjából a nagykereskedelmi ellátásban vesz részt. Vagyis kapcsolatba lép a szakembereivel, és máris felvesznek egy csomó berendezést, amelyeknek köszönhetően az otthonod elkezd “okosodni”. Ennek a megközelítésnek számos előnye és hátránya van. Ez azoknak tetszeni fog, akik nem akarnak sok időt tölteni mindenféle érzékelő és eszköz kiválasztásával. De a frusztráció a magas költség a készlet. Míg a Google esetében egy hangszóróval, izzókkal és konnektorokkal kezdhetünk, a FIBARO-tól vásárolt intelligens otthon egy drágább készletet jelent.

  Felhívjuk figyelmét, hogy a FIBARO márkájú készülékek támogatják az Apple HomeKit-et. Ez azt jelenti, hogy beilleszkedhetnek az almás ökoszisztémába. Ez jó hír azok számára, akik már megvásárolták az Apple Smart Home rendszerével integrálható intelligens eszközök bármelyikét.

  A FIBARO többnyire mindenféle apróságot kínál. Például olyan konnektoros modulokkal rendelkezik, amelyek segítenek meghatározni egy készülék energiafogyasztását. A FIBARO márkanév alatt speciális gombokat is forgalmaznak – ezek úgy programozhatók, hogy megnyomásukkal bizonyos folyamatokat indítsanak el. Egy másik fontos eszköz a vezérlőpanel. Lehetővé teszi, hogy gesztusok segítségével interakcióba lépjen intelligens otthonával. Nos, a többi érzékelőt és eszközt más cégek gyártják. A FIBARO Smart Home rendszerébe például könnyedén beépíthetők a Sonos hangszórói, a D-

 • nk, az iRobot robotporszívói és a Philips világítástechnológiája. És ez csak egy kis töredéke a kompatibilis berendezéseknek!

  Érdemes megjegyezni, hogy a FIBARO számos biztonsági érzékelőt támogat. Ennek eredményeképpen a felhasználó riasztást kap, ha egy ablakot kinyitnak, így időben értesülhet az otthonában elkövetett betörési kísérletről. Vagy feledékenység. Vannak olyan érzékelők is, amelyek füst-, gáz- és vízszivárgás esetén is jeleznek. Ami a használt szinkronizációs szabványt illeti, ez a Z-Wave. Az intelligens otthont okostelefonon, táblagépen vagy számítógépen keresztül vezérelheti – akár egyszerre több eszközről is.

  Érdekes, hogy ez a gyártó többféle berendezést kínál a készülékeihez. A kezdők leggyakrabban a Starter Kit nevű készletet választják. Ez egy egyszerű készlet, amely a következőket tartalmazza: ajtónyitás-érzékelő, szivárgásérzékelő, intelligens dugalj, füstérzékelő, valamint fény-, hőmérséklet- és mozgásérzékelő. Ez nem jelenti azt, hogy egy ilyen készlet lehetővé teszi, hogy a ház sokkal “okosabb” legyen. De az biztos, hogy biztonságosabbá teszi! Egyébként van egy második tálca a dobozban, amely a tápegységet, az antennát és a vezérlőegységet tartalmazza. A Starter Kit megvásárlása a legjobb módja annak, hogy megérintse az új technológiát.

  Előnyök

  • Olcsó induló készlet áll rendelkezésre;
  • A vállalat az otthoni biztonságra összpontosít;
  • Támogatja más cégek eszközeit.

  Hátrányok

  • Az érzékelők elég nagyok;
  • A multimédiás központ túl drága.

  Xiaomi

  Értékelés: 4.5

  Xiaomi

  Mint tudják, a kínai Xiaomi vállalat megpróbál új piacokat fejleszteni az elektronikus készülékek számára. A quadcopterek divatosak? Indítsa el saját drónját! A tévék egyre okosabbak? Indítsa el saját Smart TV-jét! A hordható elektronika egyre népszerűbb? Kezdjünk el olcsó fitnesz karkötőket és okosórákat árulni! Röviden, nem meglepő, hogy a Xiaomi elkezdett olyan eszközöket kiadni, amelyek a Smart Home rendszer részét képezik. És ez nem csak egy vagy két érzékelő! A választék valóban hatalmasnak bizonyult! Csak a kínaiak az egyetlenek, akik értékelni tudják. A hieroglifákat nem ismerő embereknek nagyon kevés eszközt és érzékelőt kell használniuk.

  Rögtön meg kell említenünk, hogy a Xiaomi készülékek vezeték nélküli ZigBee protokollon keresztül kommunikálnak egymással, amelyet már említettünk a rangsorunkban. A jövőben a vállalat áttérhet az 5G-re – ez lehetővé teszi, hogy az érzékelők jeleket küldjenek a felhasználónak a mobilhálózatokon keresztül, így nincs szükség központra. De ez a jövőben, most, anélkül, hogy a vezérlőegység nem tudja megtenni.

  Szóval, mit használhatsz Oroszországban anélkül, hogy hieroglifákat és virtuális kínai hangot szenvednél?? Az első dolog, ami eszembe jut, az az okos izzók. A Xiaomi maga gyártja őket, valamint a harmadik féltől származó termékeket. Bár hanggal aligha tudod a fényeket kioltani, hacsak nem vagy kínaiul képzett. Talán ez a Xiaomi Smart Home fő hátránya – ezeket vagy más eszközöket csak az okostelefonon lévő megfelelő alkalmazással kell vezérelnie. Azonban nem minden ember tud hozzászokni a hangvezérléshez, így sokan nem is gondolnak erre a hátrányra.

  Kínálunk vásárolni és intelligens üzletek Xiaomi. Többek között a 220 voltos hálózatainkhoz tervezték őket. Ezek az aljzatok lehetővé teszik a csatlakoztatott készülékek távoli kihúzását is. Segítenek annak megállapításában is, hogy pontosan mennyi áramot fogyaszt a csatlakoztatott eszköz. Nem feledkezhetünk meg a térfigyelő kamerákról sem – ezek segítségével például szemmel tarthatja az otthon hagyott gyermeket. Megfontolhatja egy intelligens csengő megvásárlását. Körülbelül kétszer annyiba kerül, mint egy hagyományos, de a Xiaomi által épített eszköz képes lefényképezni egy vendéget, és értesítést küldeni a lakástulajdonos okostelefonjára.

  Röviden, a Xiaomi-tól kaphat egy átjárót és mindenféle további eszközt – nem fog csillagászati összeget venni. Azonban készüljön fel arra a tényre, hogy a cég kínálata nem gazdag. Sok érzékelőt a natív piacra terveztek, egyszerűen nem működnek a mi feszültségünkkel. És elfelejtheti a hangvezérlést.

  Előnyök

  • Számos érzékelő és eszköz alacsony költsége;
  • Néhány eszköz nagyon hasznosnak bizonyul.

  Hátrányok

  • Más cégek eszközeinek korlátozott támogatása;
  • Hangvezérlés csak kínai nyelven;
  • Nem minden érzékelő alkalmas oroszországi körülményekre.

  REDMOND

  Score : 4.4

  REDMOND

  A REDMOND készülékek rendszeresen szerepelnek értékeléseinkben. Az a tény, hogy ez alatt a márka nem csak a kiváló minőségű, de megfizethető eszköz. A vállalat különösen jó padlómérlegeket és különféle főzésre tervezett eszközöket gyárt. Nemrégiben pedig a vállalat olyan készülékeket kezdett gyártani, amelyek az intelligens otthon rendszer részét képezik.

  Először is meg kell jegyezni, hogy ez a vállalat mindenféle intelligens funkciókat szeretne hozzáadni a jól ismert technológiához. Például egy vízforraló lámpa viszonylag nemrégiben jelent meg a boltok polcain. Az alkalmazással megváltoztatható a háttérvilágítás színe, ami egy hétköznapi konyhai készüléket egészen látványossá tesz. Értesítést is kap az okostelefonján, ha a víz felforr. “A legokosabb eszközök, például a multikonyhai készülékek, a padlómérlegek, a fűtőtestek és a légtisztítók is egyre okosabbak.

  Ha azonban megnézi a REDMOND által kifejlesztett megfelelő okostelefon-alkalmazást, akkor láthatja a speciálisabb eszközök támogatására vonatkozó információkat. A gyártó webáruháza szó szerint hemzseg az “okosotthon” mindenféle alkatrészétől. Például csak 600 rubelért vásárolhat egy intelligens gyűrűt. Bármilyen LED izzóval működik, és lehetővé teszi a világítás okostelefonról történő vezérlését. Különösen néhányan használják ezt az alapot egy könnyű ébresztőóra létrehozására. Vagy ha van otthon egy REDMOND SkyCenter 11S, akkor a világ bármely pontjáról belevetheti magát a fénybe.

  Természetesen a gyártó nem feledkezett meg az intelligens konnektorokról sem. Ideálisan illeszkednek a 220 V-os elektromos rendszerünkhöz, így megszabadulhat attól a félelemtől, hogy a vasalót bekapcsolva hagyja. A REDMOND számos érzékelőt és detektort is kínál. Például egy intelligens füstérzékelő megmentheti otthonát azzal, hogy időben üzenetet küld az okostelefonjára. A mozgásérzékelő értesíti Önt, ha egy betolakodó belépett az otthonába.

  Mint fentebb említettük, az első dolog, amit meg kell vásárolnia, egy intelligens otthoni központ. A készülék ára 3000 rubel. Az összes foglalat, izzó és érzékelő jelentősen kevesebbe kerül. Ami a konyhai készülékeket illeti, a REDMOND intelligens megoldásai nem kerülnek sokkal többe, mint a hagyományosak. Röviden, ebben az országban valószínűleg ez a legjobb módja annak, hogy legalább valamennyire okos otthont szervezzen magának.

  Előnyök

  • Alacsony költségű eszközök és érzékelők;
  • Széles körű elérhetőség Oroszországban;
  • Egy gyorsított és felhasználóbarát okostelefon-alkalmazás;
  • Vannak multicookerek, multicookerek és más háztartási készülékek.

  Hátrányok

  • Nincs hangalapú asszisztens-támogatás;
  • Még mindig nem túl széles a választék;
  • Nem támogatott harmadik féltől származó termékek.

  W
   Ian Smart Home

  Értékelés: 4.3

  W<ul></div><p>ian Smart Home” src=”/wp-content/uploads/2023/11/7461666194411-7111.jpg” height=”296″ title=”W</p><ul>ian Smart Home”><p>A ZigBee vezeték nélküli szabványt számos intelligens otthon gyártója használja. Az egyik a W</p><ul>Ian. Ha elkezd keresni az intelligens otthoni eszközöket az A<li>Express, nagyon valószínű, hogy az első dolog, amivel találkozik, egy W termék lesz<ul>Ian. Ez a kínai cég kétségbeesetten próbál versenyezni a fent említett Xiaomival. Nem korlátozódik a hazai piacra. A terméket aktívan kínálják a tengerentúli ügyfeleknek. Egy orosz weboldal például nemrégiben jött létre, hogy oroszul magyarázza el az intelligens otthon előnyeit.<p>Amint az várható volt, a W</p><ul>Ian. A fő változat neve Comfort. Ez egyrészt biztonságot nyújt, másrészt megkönnyíti az életet. Ez a készlet tartalmaz egy vezeték nélküli átjárót, amely kommunikál az Ön routerével, egy intelligens kamerát, amelyhez legfeljebb három másik eszközt, egy intelligens egygombos kapcsolót, egy ajtó- vagy ablaknyitót, egy mozgásérzékelőt, egy infravörös jeladót és egy falra szerelhető forgatókönyv szerinti kapcsolót. És mindezt a jót mindössze 25 ezer forintért. rubel!<p>Természetesen más, harmadik fél által készített eszközöket is csatlakoztathat a vezeték nélküli átjáróhoz. Például egy TV vagy egy robotporszívó vezérlését is megvalósíthatja. Egyébként a megfelelő alkalmazással vezérelhető, amelyet az Apple és az Android operációs rendszerekhez fejlesztettek ki. Sajnos a kínai vállalatnak nincs saját hangasszisztense, így az ilyen vagy más érzékelőkkel való interakcióhoz csak az ujjait kell használnia.</p><p>Ha a Comfort készlet túl drágának és többnyire értelmetlennek tűnik Önnek, más lehetőségeket is fontolóra vehet. W, például</p><ul>Ian egy “Home Security” nevű készletet kínál. Azok számára készült, akik félnek felügyelet nélkül hagyni otthonukat. A StarterKit körülbelül 15K-19K-ért kapható. Nem csak az átjárót kapja meg, hanem három érzékelőt is, amelyek értesítik a felhasználót, ha szivárgás, mozgás vagy ajtónyitás történik. És ott van a “Country House Security” készlet, amely számos további eszközt tartalmaz, köztük egy intelligens riasztórendszert. Vannak olcsóbb készletek is, amelyeket gyermekek és idősek gondozására terveztek. Röviden, könnyen találhat olyan készletet, amely bármilyen felhasználási forgatókönyvnek megfelel!<p>Jó látni, hogy a vállalat W</p><ul>ian nem csak komplett készleteket, hanem egyedi eszközöket is árusít. Egyetértek azzal, hogy a jövőben könnyen lehet, hogy szeretne vásárolni néhány további érzékelőket. Nincs szükség új készletre, mivel mindegyikhez tartozik egy vezeték nélküli átjáró. Talán nem tudunk igényt támasztani a termékekre W<ul>bármilyen követelés. Az egyetlen dolog, ami kínos lehet, az a leggyakoribb készülékek – lámpák és intelligens konnektorok – hiánya. Ne felejtsd el azonban, hogy rengeteg ilyen van még, ahonnan ezek származnak – más gyártók már régen készítettek ilyeneket. Emellett a termékcsalád nem tűnik teljesnek egy intelligens csengő nélkül, amely kameraként is működhet.<h4>Előnyök</h4><ul><li>Az eszközök használata egyszerű;</li><li>Számos opcionális extrát kínálnak;</li><li>Kidolgozott vezeték nélküli átjáró;</li><li>ZigBee protokoll, amelyet más cégek is támogatnak.</li></ul><h4>Hibák</h4><ul><li>Nem sok saját fejlesztésű érzékelő van;</li><li>Nincs hangvezérlés támogatás.</li></ul><h3>Ajax</h3><p>Score : 4.2</p><div style=Ajax

  Rangsorunkat három viszonylag ismeretlen márka zárja. Az egyik az Ajax Systems. Ennek a cégnek a termékei már 2016-ban is keresettek voltak hazánkban – ekkor a profilos kiadványok számos kritikát írtak. A választék azóta kibővült, és a készletekben található vezeték nélküli átjárók javultak. És az összes érzékelő és eszköz megjelenése is elegánsabbá vált. Egyébként a karosszéria fehérre vagy feketére festhető – a vevő választása szerint.

  Az ilyen rendszereknél megszokott módon kezdetben egy indulócsomagot kínálnak. Két változatban kapható. StarterKit eladja körülbelül 13k. A StarterKit Plus ára 21 000 rubel, a StarterKit Plus ára pedig 21 000 rubel. rubel. Érdekes, hogy az érzékelőkészlet ezekben a készletekben ugyanaz. Csak az agyak különböznek, hogy úgy mondjam. Tény, hogy az Ajax még mindig fenntartja két csomópontját. A legfejlettebb változat kétszer annyiba kerül, mint a normál változat. Érdekes, hogy az olcsó intelligens otthoni központ támogatja az Ethernet és a GSM szolgáltatást is. Tehát a csatlakoztathatósággal nincs semmi baj. Biztos, hogy jelet küld a tulajdonosnak, még akkor is, ha a közeli router le van választva az internetről. A Hub Plus erősebb processzorral, megnövelt flash- és RAM-kapacitással, valamint nagy kapacitású tartalék akkumulátorral büszkélkedhet. Az érzékelő aktivitását legalább 12 másodpercenként ellenőrzik.

  És milyen érzékelőket tartalmaz az induló készlet?? Nos, nincs itt semmi szokatlan. Mozgásérzékelők, ajtónyitók és pánikgombos kulcstartók (hogy a rendszer tudassa a családtag hazaérkezését). Sajnos, nincs kamera vagy bármi ilyesmi az induló készletben, még a legdrágább is. A gyártó külön kínál olyan hasznos dolgot, mint a füst- és hőérzékelő. Két változatban is kapható, a legfejlettebb a szén-monoxidot is érzékeli, és tűz esetén szirénázni kezd. A vállalat kínálatában vannak olyan intelligens konnektorok is, amelyek energiamérővel rendelkeznek. De 3k-t fizetni egy ilyen aljzatért… A rubel egy kicsit nagy falat..

  El kell mondani, hogy az érzékelők és eszközök magas költsége az Ajax Smart Home rendszerének egyik fő hátránya. Ha minden hasznos dolgot meg akar szerezni, ami a gyártó online boltjában elérhető, akkor hatalmas összeget kell kifizetnie. Úgy tűnik, hogy még a Google termékei is kevesebbe kerülnének, bár azokat Észak-Amerikából kellene megrendelni, fizetni a szállításért. Az Ajax Systems azonban kínál egy modult az érzékelők vezetékes és hibrid biztonsági rendszerekbe történő integrálásához! Ez pedig határozottan vonzó lehet a kereskedelmi és kormányzati ügynökségek számára.

  Előnyök

  • Remekül néz ki;
  • GSM-támogatással rendelkezik;
  • Bármilyen biztonsági rendszerbe integrálható;
  • Az érzékelők tisztességes választéka.

  Hátrányok

  • Magas költségek;
  • Nincs hangvezérlési támogatás;
  • A vállalat nem gyárt CCTV-kamerákat.

  oad
 • nk
 • Értékelés: 4.1

  </div><p>oad</p><li>nk” src=”/wp-content/uploads/2023/11/44816666194411-611.jpg” height=”313″ title=”<br />oad<li>nk”><p>Biztosan az egyik legvonzóbb márka a rangsorunkban. Az a tény, hogy az általa forgalmazott termékeket nem reklámozzák aktívan. Nos, a hivatalos weboldal nincs a legjobb állapotban – a Smart Home rendszer leírása a <br />oad</p><li>nk csak akkor fogja lehetővé tenni, hogy megértsd a képességeit, ha hosszú ideig olvasod. A vásárlási folyamatot azonban lerövidítheti, ha ellátogat az online áruházba.<p>Mit is kínál pontosan a gyártó?? Először is, mindenképpen szüksége lesz egy intelligens távirányítóra. Két változatban kapható. Valójában ez nem egy távirányító a szokásos értelemben, hanem egyfajta hub, amely lehetővé teszi az összes érzékelő vezérlését az okostelefonján. Ami a többi eszközt illeti, lehetőség van egy Wi-Fi relé kiosztására – ez hasznos azok számára, akik egy okostelefonról teljesen bármilyen elektromos készüléket akarnak vezérelni. Érdekes, hogy néhány ilyen relé hőmérséklet- és páratartalom-érzékelővel rendelkezik.</p><p>Vannak hagyományosabb kiegészítők is. Például ez egy kétkulcsos intelligens kapcsoló. Vagy a négy konnektoros konnektor, amely szintén okos. Nos, 3 ezer dollárért további érzékelőket és kütyüket vásárolhat, amelyekkel bővítheti a rendszert, és biztonságosabbá teheti otthonát. Vásárolhat egy kis érzékelőrendszert, amely reagál az ajtónyitásra és az emberi mozgásra. Különleges bónusz a mellékelt távirányító SOS gombbal.</p><p>El kell ismerni, hogy ez még mindig az egyik leggyengébb képviselője a minősítésünknek. A vállalat kínálata nagyon korlátozott. Természetesen csatlakoztathat néhány harmadik féltől származó terméket a multifunkciós hubhoz. De szeretném, ha <br />oad</p><li>nk maga állított elő, mondjuk, egy intelligens csengő vagy biztonsági kamerák. Nos, az általa forgalmazott Wi-Fi aljzatok túl nagyok, most kisebbekre is találsz példákat. A vállalat talán csak a reléiről és teljesítményszabályozóiról nevezetes, amelyek könnyen elrejthetők valahol a falban. De természetesen kívánatos, hogy az ilyen eszközöket a ház építésének szakaszában vásárolják meg.<h4>Előnyök</h4><ul><li>Az árak nem nevezhetők magasnak;</li><li>Vásárolhat Wi-Fi relét és intelligens tápellátás-vezérlőt.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>A kínálat nem túl gazdag;</li><li>Valójában az eszközök nem is olyan okosak;</li><li>El kell felejtenie a hangalapú asszisztenst.</li></ul><h3>GAL</h3><p>Értékelés: 4.0</p><div style=GAL

  Szinte az összes értékelésünk a költségvetési eszközökkel ér véget. Sajnos az intelligens otthoni rendszerek általában nem olcsók. A GAL márka egyike azon kevés kivételnek, amely alól ez a szabály kivételt képez. Az orosz kiskereskedelmi láncokban a kezdő készletét csak 5 ezerért árulják. Felejtse el a hangalapú asszisztenst. A jövőben további érzékelőket és eszközöket vásárolhat, amelyekkel bővítheti a rendszer képességeit, és biztonságosabbá teheti otthonát.

  A GAL SH-1000 induló készlet tartalmaz egy egyszerűsített alapegységet (nem beszélve a benne lévő négymagos processzorról), egy távirányítót a rendszer kezeléséhez, tápegységet, ajtóérzékelőt és szivárgásérzékelőt. Egy jó készlet azoknak, akik nem akarnak sok pénzt költeni egy okos otthonra. A GAL termékek másik előnye, hogy a webshopon keresztül kell megrendelni őket. Így nem kell várnia az induló készlet kiszállítására.

  Nos, mi máshoz lehet még hozzájutni, miután az indulócsomag nem tűnik megfelelőnek?? Először is, vásárolhat egy vezérlőpanelt. Nagyon stílusosnak tűnik, úgy néz ki, mint valami videotelefon. Másodszor, a sziréna nagyon zavaró lehet. Ha betolakodók lépnek be az otthonába, ez biztosan elijeszti őket. Harmadszor, biztos, hogy vonzani fogják az extra érzékelők. Az egyik a forró gázra, a másik a mozgásra, a harmadik a hőmérsékletre reagál.

  Sajnos, míg a GAL termékek a biztonságra, nem pedig a kényelemre összpontosítanak. Ez azt jelenti, hogy nincsenek okos hangszórók vagy bármi ilyesmi. Még CCTV kamerákat sem gyárt – más gyártók kínálatát kell megnéznie. De az összes gyártott érzékelő megvásárlása biztosan nem befolyásolja a pénzügyi eszközeit. Röviden, a GAL termékek a legolcsóbb módja annak, hogy megvédje vidéki házát vagy városi lakását.

  Előnyök

  • Az orosz boltokban kapható induló készlet;
  • Számos biztonsági érzékelő;
  • Alacsony költség.

  Hátrányok

  • A rendszer nem a médiaképességekre van kihegyezve;
  • CCTV kamerákból és csengőből sincs hiány;
  • Sok műszer unalmas kialakítása.

  Következtetés

  Ez a lista a világpiac legjobb Smart Home rendszereit tartalmazza. Most már rájöttél, hogy még egyikük sem tökéletes. Egyes Smart Home rendszerek nem működnek oroszul, mások nem a legszélesebb körű lehetőségeket kínálják, és megint mások egyáltalán nem túl okosak. De ez nem akadályozza meg abban, hogy most azonnal kipróbálja az egyik ilyen rendszert. Miért nem? Miért ne válhatna technológiai úttörővé?

  Olvasson tovább  A 22 legjobb hangszóró
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: