12 Legjobb Nikon fényképezőgépek a vásárlói vélemények szerint

A Nikon a világ egyik legnagyobb fényképezőgép- és fotófelszerelés-gyártója. Kínálatában kompakt (“szappantartó”), DSLR és tükör nélküli készülékek egyaránt megtalálhatóak – és különböző osztályokban, az amatőrtől a professzionálisig.

Mire kell figyelni a fényképezőgép kiválasztásakor

A fényképezőgép kiválasztásakor a következő lehetőségekre kell figyelnie:

 1. Objektív típusa – beépített vagy cserélhető. Az előbbi csak kezdő fotósok számára alkalmas, míg az utóbbi a profik számára;
 2. Bajonett. Ez a szabvány a lencsék csatlakoztatására. A Nikon általában saját F foglalatot használ, így gyakorlatilag bármilyen, ezzel a foglalattal rendelkező objektív (beleértve a Nikkor és a harmadik féltől származó objektíveket is) csatlakoztatható a fényképezőgépeikhez;
 3. Kit objektív megléte. Nagyszerű kezdő fotósok és amatőrök számára. A profik számára a csak a vázra korlátozódó, objektív nélküli készletek megfelelőek, mivel ezek lehetővé teszik a fényképezőgép és a fényképészeti tulajdonságok testre szabását anélkül, hogy túlfizetne;
 4. Maga a kamera típusa. A kompakt pillanatkép csak kezdőknek való; az ultrazoomos fényképezőgép azoknak a távlövőknek való, akik nem hajlandóak pénzt költeni egy drága teleobjektívre; a tükör nélküli vagy tükörreflexes fényképezőgép a profiknak és a “rajongóknak”;
 5. Különleges jellemzők. Ez lehet a sorozatfelvételi sebesség, a készletobjektív optikai minősége, az érzékelő felbontása vagy az autofókusz típusa – a vevő igényeitől függően.
 6. Ha a fényképezőgépet egy privát stúdióban kívánja használni (vagy “a fényképezőgép köré egy stúdiót építeni”), javasoljuk, hogy nézze meg a perifériás eszközök, például mikrofonok, vakuk vagy távkioldók csatlakoztatására szolgáló bemeneti és kimeneti interfészeket is.

Nikon fényképezőgép típusok

A Nikon fényképezőgépek a következő típusok léteznek:

 1. Kompakt, más néven “szappanos dobozok”. A legegyszerűbb megoldás a mindennapi forgatáshoz. Általában fix távcsőlencsékkel felszerelt, kis méretű és átlagos specifikációkkal rendelkező objektívek. De még ez is elég egyszerű használatra: természetesen nem kaphat stúdióminőségű fotókat, de néhány képet készíthet az emlékezet számára;
 2. Ultrazoomok. Ezek speciális fényképezőgépek, amelyekkel nagyon nagy távolságból lehet fotózni a tárgyakat. Integrált objektívvel felszerelt, hatalmas zoom: a Nikon Coolpix P900 például 83x optikai zoommal és 166x elektronikus zoommal rendelkezik. Ezek a fényképezőgépek egy speciális zoom mechanizmust használnak, amely olyan erős “zoomot” biztosít, hogy. És igen, lehet velük dolly zoom hatást létrehozni, bár ez gyakorlatot igényel;
 3. DSLR fényképezőgépek. A professzionális fényképészeti felszerelések egyik legelterjedtebb fajtája. A Nikon fánkokat nehéz elkészíteni, de pentaprizmás optikai keresővel rendelkeznek. Lehetővé teszi a fotós számára, hogy a jelenetet valós időben, valóban nulla késleltetéssel tekintse meg. Amikor azonban ténylegesen képet készít a keresőben, a kép a keresőben eltűnik, hogy a képkocka láthatóvá váljon;
 4. Tükör nélküli fényképezőgépek. Amatőrök és profik egyaránt használják. A DSLR fényképezőgépektől egyszerű felépítésében különbözik – a tükröket és a pentaprizmás keresőt eltávolították, és a képkocka folyamatosan ki van téve az érzékelőnek. A kereső viszont elektronikus ezekben a fényképezőgépekben, így a kép megjelenése akár milliszekundumos késleltetést is okozhat.
 5. A fotók minőségének különbsége (a fotók minősége és a t..) Nincs különbség egy DSLR és egy tükör nélküli fényképezőgép között. Mindkét esetben az exponáló megnyomása után a képkocka közvetlenül és teljes mértékben az érzékelőn van exponálva. A tükör nélküli fényképezőgépek azonban egyszerűsített kialakításuk miatt általában olcsóbbak, vékonyabbak és könnyebbek – de az utóbbiak valóban nulla kereső késleltetést kínálnak.
Olvasson tovább  A 11 legjobb mobil- és internetjel-erősítők

Nikon legjobb fényképezőgép értékelése

jelölés hely termék neve ár
A Nikon legjobb amatőr DSLR fényképezőgépei 1 Nikon D5300 készlet 33500 rubel.
2 Nikon D7100 készlet 55000RUB.
3 Nikon D3300 készlet 29900RUB.
A legjobb professzionális DSLR Nikon 1 Nikon D750 test 87000RUB.
2 Nikon Df test 185000RUB.
3 Nikon D4s test 256000RUB.
A legjobb Nikon tükör nélküli fényképezőgépek cserélhető optikával 1 Nikon 1 J5 készlet 21900RUB.
A legjobb Nikon kompakt fényképezőgépek 1 Nikon Coolpix P3
Nikon Coolpix 5600
A Nikon legjobb védett kompakt fényképezőgépe 1 Nikon Coolpix W300 23700RUB.
Nikon legjobb ultrazoomok 1 Nikon Coolpix P900 32900RUB.
2 Nikon Coolpix B700 25000RUB.

A legjobb amatőr DSLR Nikon

Nikon D5300 készlet

Score : 4.8

Nikon D5300 készlet

Az egyik legjobb fényképezőgép azoknak, akik csak jó képeket szeretnének készíteni anélkül, hogy a beállításokkal, RAW és egyéb expozíciókkal bajlódnának. Mindezeket a fényképezőgép is támogatja. Ha tehát a kész felvételek vizuálisan hiányosak, bármikor módosíthatja őket egy grafikus szerkesztőprogrammal.

További előnyei: forgatható LCD-kijelző, Wi-Fi modul a képek azonnali elküldéséhez csatlakoztatott okostelefonra vagy notebookra, gyors és csendes autofókusz, jó minőségű felvételek sötétben is.

Hátrányai közé tartozik az akkumulátor gyors lemerülése az LCD-képernyő keresőként való használatakor vagy a Wi-Fi kiosztásakor, az érzékelő optikai stabilizálásának hiánya, a gyenge GPS és a por- és nedvességvédelem nélküli test.

Előnyök

 • Könnyen használható, így még a kezdő fotósok számára is könnyű jó képeket készíteni;
 • Különféle csomagok;
 • Rengeteg hasznos funkció az “útközbeni” munkavégzéshez – forgatható képernyő, Wi-Fi, GPS;

A hátrányok

 • Alacsony akkumulátor élettartam;
 • Optikai stabilizálás csak az objektívben.

Nikon D7100 készlet

Értékelés: 4.7

Nikon D7100 készlet

Ennek a fényképezőgépnek a fő előnye a fókuszálási mód. A jelenettől és a felvételi körülményektől függetlenül kiváló élességet és mélységélességet biztosít a képkocka vizuális középpontjában. A fókusz minősége még film üzemmódban is megmarad.

A Nikon D7100 új, aluláteresztő szűrő nélküli APS-C érzékelővel is rendelkezik, amely természetes színeket és széles dinamikatartományt biztosít. Ez utóbbi különösen fontos, ha RAW formátumban készítünk felvételeket, és a képet utólagosan korrigáljuk.

Hátránya a gyenge fényviszonyok mellett gyenge képminőség. 1000 feletti ISO-nál zajok a képen.

Előnyök

 • Nagyszerű autofókusz az árkategóriájához képest;
 • Nagyszerű érzékelő HDR-rel.

Hibák

 • Csak jó fényviszonyok mellett történő felvételkészítésre alkalmas.

Nikon D3300 készlet

Értékelés: 4.6

Nikon D3300 készlet

Valószínűleg a legjobb kamera kezdőknek. Az alacsony funkcionalitás ellenére (fix LCD, nincs Wi-Fi, 3-5 RAW kép pufferelése) kiemelkedik az egyszerű beállítás, a magas telítettség és a természetes színek a kész fényképeken, a könnyű súly és a DSLR-hez képest kiváló hordozhatóság miatt. Külön meg kell említenünk az érzékelő minőségét. Az optimális (nem Kita) objektívvel olyan képek készíthetők, amelyek a zászlóshajókkal vetekednek.

Azonban lassabb autofókusszal rendelkezik, mint a D5300; nincs fókusztömítés; nincs zárójelbeállítás és nincs teljes HDR. Továbbá, mint néhány Nikon amatőr DSLR fényképezőgép, ez is “zajos” lesz magas ISO beállításoknál, így alkalmatlanná válik gyenge fényviszonyok mellett vaku nélkül történő fényképezésre.

Olvasson tovább  A 12 legjobb szuperzoom

Jelenleg csak egy készlet áll rendelkezésre – 18-55 objektívvel.

Előnyök

 • Jó érzékelő;
 • Alacsony súly és méret.

A hátránya

 • Lassú és nem mindig pontos autofókusz;
 • Nem fényképez jól magas ISO beállításoknál.

A Nikon legjobb professzionális DSLR fényképezőgépei

Nikon D750 test

Értékelés: 4.9

Nikon D750 test

Teljes képkockás kamera nagy teljesítményű processzorral, amely 6 kép/mp sebességű sorozatfelvételt tesz lehetővé 24 MP valódi felbontás mellett. Sima és gyors fókuszálási rendszerrel, dönthető képernyővel, sok előre beállított üzemmóddal és jelenettel, lehajtható képernyővel és rengeteg pufferrel rendelkezik. A legfontosabb előnye – jó a magas ISO fotózáshoz – a zaj csak 6400 után figyelhető meg.

A hátrányok közé tartozik az érzékelőn lévő aluláteresztő szűrő jelenléte (de ez meglehetősen szubjektív), ami nehézségeket okoz HDR vagy RAW felvételek készítésekor az utólagos feldolgozáshoz; gyenge Wi-Fi és 1/4000-es minimális záridő.

Előnyök

 • Könnyen használható;
 • Gyors processzor;
 • Nagy puffer;

Hátrányok

 • Aluláteresztő szűrő az érzékelőn;
 • Minimális zársebesség 1/4000.

Nikon Df test

Értékelés: 4.8

Nikon Df test

Teljes képkockás fényképezőgép nagy teljesítményű processzorral, nagy pufferrel és akár 25600-as ISO-értékkel. A D4 szabadalmaztatott érzékelője élénk, telített, mégis természetes színeket produkál, minden tónust megtartva. A HDR támogatással drámai fotókat készíthet. Kényelmes működés.

Hátrányok – nincs belső ellenfény-fókuszrendszer, így az autofókusz gyenge fényviszonyok mellett “elveszhet”, nincs beépített vaku, nincs fókusz-csúcsértékelés.

Fontos megjegyezni, hogy ezt a fényképezőgépet manuális objektívekkel való használatra tervezték. Hozzáadott automatikus fókusz mód “csak a show kedvéért”; Vonzó design. Különösen a mechanizmus a régebbi D600-ból származik, nem túl gyors, és ahogy fentebb említettük, “elveszik” a sötétben.

Előnyök

 • Nagyszerű érzékelő;
 • Erőteljes processzor;
 • Széles ICO működési tartomány;

Hátrányok

 • Kezdőknek nem alkalmas;
 • Nem a legjobb autofókusz teljesítmény sötétben.

Nikon D4s test

Értékelés: 4.8

Nikon D4s test

Zászlóshajó fényképezőgép nagy teljesítményű processzorral, gyors és kiváló minőségű autofókusszal, akár 25600-as ISO-értékkel és rengeteg beállítási lehetőséggel bármilyen felvételi forgatókönyvhöz. Szupergyors fényképezési sebesség, még RAW-ban is, kiváló színvisszaadás, dönthető képernyő. Ez azonban a zászlóshajó kamerája, így minden szükséges “professzionális” funkció és tulajdonság benne van.

Igazából csak egy hátránya van. A fényképezőgép szabadalmaztatott XQD memóriakártya-szabványt használ. Valamint a meghajtók és kártyaolvasók számukra meglehetősen ritka.

Előnyök

 • Kiváló érzékelő, erős processzor, nagy puffer;
 • Ergonomikus.

Hátrányok

 • Saját gyártású, az orosz piacon ritka alkatrészek.

A Nikon legjobb tükör nélküli fényképezőgépe cserélhető optikával

Nikon 1 J5 készlet

Értékelés: 4.7

Nikon 1 J5 készlet

Kompakt 1″ tükör nélküli fényképezőgép Nikon 1 bajonettel. Jó fotóminőséget biztosít a kiváló színvisszaadású, modern érzékelőnek köszönhetően. Kényelmes használat – billenthető LCD kijelzővel, kis tömeggel és mérettel rendelkezik. Külön meg kell említeni a formatervezést, amely a klasszikus fényképezőgépeket utánozza.

Hátrányai közül – nem alkalmas hosszú videók készítésére, és a maximális videósebesség 4K felbontásban… 15 képkocka/másodperc.

Érdemes megjegyezni, hogy a vaku a készlet objektívbe van beépítve. Tehát nem használhatók felülnézeti szűrők vagy polarizátorok. Emellett a fényképezőgépnek egyszerűen nincs forró cipője, így külső vakut sem lehet felszerelni.

Előnyök

 • Könnyen használható;
 • Jó fényképészeti tulajdonságok;
 • Vonzó kialakítás;

Hátrányok

 • Ritkaság;
 • Nincs forró cipő;
 • Gyengén alkalmas videók készítésére;

A Nikon legjobb kompakt fényképezőgépei

Nikon Coolpix P3

Értékelés: 4.7

Nikon Coolpix P3

Kényelmes és könnyen kezelhető kompakt fényképezőgép 8 megapixeles érzékelővel, optikai objektívstabilizátorral, 3.5x optikai zoom és előre beállított rögzítési módok támogatása. A legjobb, ha “csak egy fényképezőgépet” szeretne egyszerű, mindennapi fényképezéshez.

Olvasson tovább  10 legjobb mini quadcopter

A kész fájlok alacsony felbontása miatt nem alkalmas videofelvételek készítésére. De kompakt, könnyű (200 gramm teljes súlyú) és olcsó.

Előnyök

 • Kompakt és könnyű;
 • Előre beállított rögzítési módok;
 • Könnyen használható;

Hátrányok

 • Nem alkalmas videókészítésre.

Nikon Coolpix 5600

Értékelés: 4.6

Nikon Coolpix 5600

A fényképezőgép fő előnye az árszegmenshez képest kiváló színvisszaadás és élesség. Nagyon meleg, hangulatos és szép képek, ha napos időben fényképezünk. Emellett nagyon könnyen kezelhető, masszív és tartós testtel rendelkezik, és támogatja a makró üzemmódot.

A hátránya – jobb, ha nem készít videót.

Az érdemek

 • Kiváló színvisszaadás;
 • Könnyen használható;
 • Kompakt és könnyű;

Hátrányok

 • Nem alkalmas videókészítésre.

A legjobb védett Nikon kompakt fényképezőgép

Nikon Coolpix W300

Értékelés: 4.8

Nikon Coolpix W300

16 megapixeles kamera, amely támogatja a 4K videofelvételt 30 képkocka/másodperc sebességgel. Robusztus kialakítású, hogy túlélje az eséseket és a sekély vízbe fulladást. LCD képernyő, gyors és pontos fókuszálás, egyszerű használat, okostelefonos vezérlés és több előre beállított üzemmód.

Az egyetlen hátránya az alacsony kapacitású beépített akkumulátor. Teljesen feltöltve 300-350 felvételhez vaku nélkül.

Lassú zársebesség ajánlott esti felvételek készítésekor. Állványtartó állvány áll rendelkezésre.

Előnyök

 • Védett lakás;
 • 4K 30 fps sebességű felvételek készítése.
 • Rendkívül ergonomikus;

Hátrányok

 • Alacsony akkumulátor kapacitás.

A Nikon legjobb ultrazoomjai

Nikon Coolpix P900

Értékelés: 4.8

Nikon Coolpix P900

Ultrazoom rekord: 83x optikai zoom, 166x teljes zoom. Beépített objektív, beépített stabilizátorral. Nagyszerű asztrofotózáshoz. Dönthető LCD kijelzővel felszerelt. Természetes színvisszaadás, gyors autofókusz, kellően éles fotók – de csak jó fényviszonyok mellett.

Hátrányok – kicsi (azaz fizikai méret) érzékelő az 1/2-hez.3″, gyenge beépített vaku.

Előnyök

 • A legnagyobb optikai zoom a piacon;
 • Gyors fókuszáló rendszer.

Hátrányok

 • Kis érzékelő.

Nikon Coolpix B700

Értékelés: 4.7

Nikon Coolpix B700

Kompakt ultra-zoom kamera 60x optikai zoommal, dönthető képernyővel, Wi-Fi vezérléssel és 4K 30fps videofelvétellel (vagy F

  HD 60 fps). Könnyen használható: sok előbeállítás és felvételi mód, szerkesztőeszközök, képek és klipek vezeték nélküli feltöltése a “felhőbe”. De a legjobb része a timelapse rögzítési mód.

  Emellett gyors és pontos (az árához képest), autofókuszos és természetes, élénk színeket biztosító érzékelővel rendelkezik.

  Hátránya a rossz minőségű beépített mikrofon és a meglehetősen zajos zoom meghajtó.

  Előnyök

  • Támogatja a 4K 30 fps-t;
  • Jó autofókusz;
  • Time-lapse fényképezési mód;

  Hátrányok

  • Zajos zoom meghajtó.

  Melyik Nikon fényképezőgépet érdemes megvenni

  1. A Nikon fényképezőgép kiválasztásakor érdemes figyelembe venni a tervezett felhasználási célt. Ha csak a “mindennapjaidat” szeretnéd fotózni, akkor egyáltalán nincs szükséged amatőr vagy profi fényképezőgépre, elég egy point-and-shoot. De ha a képminőség kulcsfontosságú, érdemes figyelni a “tükör nélküli” Nikon 1 J5-re.
  2. Az amatőr szintű DSLR fényképezőgépek a kezdő fotósoknak valók. Vitathatatlanul a legjobb a Nikon D5300 a készletobjektívvel. Rengeteg előre beállított üzemmóddal és manuális beállítással is rendelkezik – így kialakíthatja a fényképezési stílusát.
  3. Ha megtanulta, hogyan kell fényképezni, és kialakította a stílusát, átválthat egy professzionális DSLR fényképezőgépre. A költségvetés, javasoljuk a zászlóshajó modell – Nikon D4s vagy Df. Ha nincs hat számjegyű pénze egy fényképezőgépre, megveheti a B750-et.
  4. De a robusztus fényképezőgépeknek és az ultrazoomoknak nagyon speciális felhasználási területei vannak. Az előbbiek alkalmasak arra, hogy magunkkal vigyük nyaralni; az utóbbiak távoli témák vagy akár asztrofotózás fotózására.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: