13 a legjobb digitális fényképezőgépek közül

Manapság senkinek sem okoz gondot, hogy érdekes eseményeket örökítsen meg, vagy készítsen néhány felvételt az otthoni archívum számára. Digitális kompakt fényképezőgépek segítenek. Nem foglalnak sok helyet, és mindig magával viheti őket, még utazáskor is. A rengeteg memória lehetővé teszi a teljes fotógyűjtemény egyszerű tárolását, a számítógépekkel és más eszközökkel való kompatibilitás pedig lehetővé teszi a képek elküldését vagy szerkesztését. A piacon a vezető gyártók – Nikon, Canon, Sony, Sony, Panasonic és mások – technológiai és funkcionális modelljei vannak.

A legjobb digitális fényképezőgépgyártók

Canon

A transznacionális japán óriáscégnek, a Canon-nak sikerült átvennie a világpiacot, és mintegy 19%-os részesedéssel rendelkezik. A vállalat DSLR és digitális fényképezőgépeket kínál különböző árkategóriákban. Sikeresen fejlődött és nagyfokú fogyasztói bizalmat élvez. Ebben a szegmensben a vállalat a PowerShot termékcsaládot kínálja, amely már régóta jól fogy világszerte.

Nikon

Egy másik globális fényképezőgép-óriás a japán Nikon. A vállalat mind a fotófelszerelések, mind a hozzájuk tartozó optikák tervezésére és saját gyártására szakosodott. Az első digitális fényképezőgépek a 2000-es években kerültek piacra. Ezt követően a termékkínálat bővülni kezdett, fokozatosan bevezetve a közép- és belépő szintű fényképezőgépeket, amelyek egyre népszerűbbé tették őket. Ebben a szegmensben a fő termékcsalád a Coolpix.

Sony

A Sony-t 1946-ban alapították, és ma az egyik legismertebb háztartási készülék és elektronikai márka. Azon kevés cégek egyike, amelyek megengedhetik maguknak, hogy a legmodernebb fényképészeti berendezésekbe fektessenek be, de nehezen tudnak versenyezni az olyan óriásokkal, mint a Nikon és a Canon. Sikerült kivívnia a maga számára egy piaci rést a kedvező árú és a fejlettebb modellek széles választékával. Az egyik legnépszerűbb termékcsaládunk a Cybershot.

A legjobb digitális fényképezőgépek a költségvetési kamerák számára

Jelölés Spot Cím Ár
A legjobb olcsó digitális kompakt fényképezőgépek 1 Canon PowerShot SX420 IS 11 099 €
2 Canon PowerShot SX620HS 14 990 €
3 Canon IXUS 190 10 990 €
A legjobb ár-érték arányú kompakt fényképezőgépek 1 Canon PowerShot G9 X Mark II 24 644 €
2 Sony Cybershot DSC-RX100 27 990 €
3 Sony Cyber-shot DSC-HX60 27 750 €
A legjobb fejlett digitális fényképezőgépek 1 Leica Q (Typ 116) 385 000 €
2 Sony Cybershot DCS-RX100 II 33 793 €
3 Fujifilm X100V 100 990 €
4 Canon PowerShot G1 X Mark II 31 990 €
5 Sony RX0 II 49 990 €
A legjobb ultra zoomos digitális fényképezőgépek 1

Canon Lumix DC-FZ10002

69 990 €
2 Nikon Coolpix B600 22 790 €
a legjobb digitális fényképezőgépek víz alatti fotózáshoz 1 Olympus Tough TG-5 33 438 €
2 Fujifilm FinePix XP140 13 990 €
3

Anasonic Lumix DMC-FT30

12 616 €

A legjobb olcsó digitális fényképezőgépek

Canon PowerShot SX420 IS

Értékelés: 4.9

Canon PowerShot SX420 IS

A Canon PowerShot SX420 IS digitális fényképezőgép azok számára készült, akik minden pillanatban érdekes pillanatokat szeretnének megörökíteni. Megfelelő modell kezdőknek, akik szeretnék elkezdeni kreatív útjukat, és azoknak, akik egyszerűen csak egy minőségi fényképezőgépet keresnek komolyabb követelmények nélkül.

Előnyök

 • magas képminőség;
 • kompakt méret, kényelmes forma és könnyen tanulható menük
 • Wi-Fi más eszközökkel való összeköttetéshez.
 • Nagy teljesítményű zoom a képminőség romlása nélkül

Hibák

 • Nagy fényigény, külső vaku nem áll rendelkezésre;
 • gyenge akkumulátor;

Canon PowerShot SX620HS

Értékelés: 4.8

Canon PowerShot SX620HS

Sok kompakt fényképezőgép többféle színben kapható. Canon PowerShot SX620HS – nem kivétel a szabály alól. Piros, fekete és ezüst kamera kapható. A készülék miniatürizált és könnyű – az alatta lévő mérleg 182 grammnál áll meg. És ez a telepített akkumulátorral, amelynek teljes feltöltése legalább 295 képhez elegendő. Annál meglepőbb, hogy egy ilyen aprócska csomagban egy 25x optikai zoom objektív is elfér! Megkönnyíti az építészeti objektumok elég messziről történő fényképezését. A madár- és állatbarátokat is érdekli egy ilyen optikával rendelkező készülék.

BSI CMOS technológián alapuló 20 megapixeles érzékelővel készít felvételeket. A gyártáshoz nem használtak különleges technológiát, ezért ne növelje túlságosan az ISO értéket, különben digitális zajjal fog találkozni.

Ami a videót illeti, ebben a tekintetben nincs mit dicsérni a japánoknak. Igen, a kamera képes F felbontásban írni

  l HD. De a képkocka sebesség nem haladja meg a 30 fps-t. Sajnos. Ismétlem, nem egy különösen nagy teljesítményű processzor érinti.

  Előnyök

  • A fényképezőgép 25x optikai zoommal rendelkezik;
  • Wi-Fi és NFC vezeték nélküli modulok vannak jelen;
  • Kis méret és súly;
  • Makrofotózás is rendelkezésre áll;
  • Nem támaszt különleges követelményeket az SD-kártyával szemben;
  • Szép LCD kijelző;
  • Egy tisztességes érzékelő;
  • Optikai képstabilizátor áll rendelkezésre.

  Hátrányok

  • Nem a legjobb videófelvétel;
  • Egy szerény sorozatfelvételi mód;
  • A képernyő nem rendelkezik forgatható mechanizmussal;
  • Az optikát nem lehet rekeszaránynak nevezni.

  Canon IXUS 190 – 3 helyezés

  Értékelés: 4.7

  Canon IXUS 190

  Ez a kompakt fényképezőgép három színben kapható. A megszokott formavilágban van. Ez beépített vakut, visszahúzható objektívet és hátulra szerelt LCD-képernyőt jelent. Ez utóbbi 2,7 hüvelykes képátlóval rendelkezik, ami elégséges az illetékes keretezéshez. Természetesen nincs kereső – ebben az árkategóriában nem. Felejtse el a különböző kerekeket a paraméterek beállításához. Általában ez az eset áll fenn, ha a fényképezés csak automatikus üzemmódban ajánlott – a manuális beállítások itt nem túl okosak.

  Ennek a modellnek a belsejében egy 20 megapixeles érzékelő rejtőzik, amely 1/2,3 hüvelyk méretű. CCD technológiával készült, így a kamera tökéletes a “szappantartó” szóra, amelyet néha úgy hívnak – a kép soha nem a legrészletesebb. Egy otthoni fotóalbumhoz azonban a kínált minőség is elegendő lehet. Különösen akkor, ha eddig csak egy olcsó okostelefont használtál.

  Ha az optikáról beszélünk, akkor az kilenc elemből áll, hét csoportba sorolva. A felhasználó maximum 10x-es zoomot kaphat. Természetesen van autofókusz, és jól végzi a dolgát. Érdekes, hogy optikai képstabilizátorral rendelkezik az objektívben – nem minden olcsó fényképezőgép rendelkezik ilyennel.

  A felvétel eredménye itt a szokásos SD-kártyára íródik. Sajnos a kamera másodpercenként legfeljebb egy képkockát képes létrehozni, ami miatt nem a legjobb választás mindenféle akciójelenet rögzítésére. De alacsony a tárolási igénye – megveheti a legolcsóbb kártyát is. Egyébként nem kell később kártyaolvasót keresnie. A felvételek átmásolhatók az interneten keresztül okostelefonra vagy számítógépre Wi-Fi-n keresztül. És ott van az NFC, ami az első szinkronizálás felgyorsításához szükséges.

  A kamera a videofelvételek készítésénél is elég tisztességes. A CCD-érzékelő korlátai azonban megmutatkoznak. És a HD felbontás 30 fps mellett nem az a paraméter, amely manapság mindenkinek megfelel.

  Előnyök

  • A Wi-Fi és az NFC is jelen van;
  • Kompakt méret;
  • A súlya mindössze 137 g;
  • Többféle színválaszték;
  • Makrofotózás is rendelkezésre áll;
  • 10x optikai zoommal rendelkezik;
  • Optikai képstabilizátor jelen van;
  • Nagy érzékelő felbontás.

  Hátrányok

  • Az akkumulátor csak 190 fotót bír ki;
  • Alacsony sorozatfelvételi sebesség;
  • Alacsony LCD felbontás;
  • Az érzékelő CCD-technológiával készült;
  • Az ISO-t jobb, ha nem emelik meg.

  A legjobb ár-érték arány egy kompakt fényképezőgépben

  Canon PowerShot G9 X Mark II

  Score : 4.9

  Canon PowerShot G9 X Mark II

  Az első Canon PowerShot G9 X igazi sláger volt. A japánok viszonylag alacsony áron egy tisztességes érzékelővel és széles körű funkcionalitással rendelkező gépet kínáltak. Most már a kompakt fényképezőgép második generációja is megtalálható a polcokon. Az újdonság két színváltozatban kapható. Ha évtizedek óta amatőr fotós, akkor az ezüst modell érdekli leginkább, amely barna fedéssel rendelkezik. Ez a színezés hasonlóvá teszi azt a technikához, amelyet sokan használtak a múlt század végén.

  A fényképezőgép belsejében egy BSI CMOS technológiával készült egy hüvelykes érzékelő található. 42 bites színmélységet és 20,1 megapixeles felbontást kínál. Mondanom sem kell, hogy ekkora érzékelőnél nem számíthatsz komoly zoomra. Ellenkező esetben maga a fényképezőgép nem lenne olyan kompakt. Így csak a háromszoros nagyításra kell hagyatkoznia. A rekesznyílása f/2 és f/4 között változik különböző gyújtótávolságoknál.9. Az objektív nagyon fényerős, de messze van attól, hogy rekordot döntsön. Egyébként képstabilizátorral rendelkezik, amiért szintén a japánoknak köszönet jár.

  Ez a fényképezőgép nemcsak JPEG, hanem RAW formátumban is képes fényképezni. Beleértve a sorozatos üzemmódot. Maximálisan 8,2 kép/másodperc sebességgel. Ebben az üzemmódban a kép kb. 3 másodperc után véget ér – a puffer memóriájának korlátja. Ez a szám azonban RAW felvételek készítésekor igaz, a JPEG-re váltás valamivel hosszabb felvételi időt tesz lehetővé.

  A vázszerkezet itt egy 3 hüvelykes kijelzővel történik. A gyártó ezen egy kicsit spórolt. Nem, a felbontással nincs semmi baj – a képernyő több millió pixelből áll. Sok vásárló csak azt szeretné, hogy a kijelzőt dönteni vagy forgatni lehessen, és ez nincs meg. De rendelkezik NFC-vel, Bluetooth-szal és Wi-Fi-vel. Az okostelefonját keresőként használhatja. Így nem okoz gondot, ha állványon fényképezed magad. És ha a videózásra gondolunk, akkor a készülék a legjobb módon megbirkózik ezzel a feladattal. 1080p felbontásban, 50fps sebességgel rögzítve.

  Canon PowerShot G9 X Mark II egy kicsi és könnyű fényképezőgép. Az alatta lévő mérleg mindössze 206 g. Úgy gondoljuk, hogy a japán gyártó elkerülhette volna ennek a számnak a szükségességét, és hosszabb akkumulátorral adhatta volna termékét.

  Előnyök

  • Egy hüvelykes érzékelővel rendelkezik;
  • Jó minőségű videó;
  • Tisztességes sorozatfelvételi mód;
  • Van optikai képstabilizátor;
  • Gazdag kézi beállítások;
  • Figyelemre méltó LCD kijelző;
  • A nagyszámú vezeték nélküli modullal;
  • Makrófelvételek készítése lehetséges;
  • Minimális méret és súly.

  Hátrányok

  • Az árcédula nem mindenkinek fog tetszeni;
  • A töltés már 235 fénykép után lemerül;
  • Csak 3x optikai zoom;
  • A képernyő nem rendelkezik forgatható mechanizmussal.

  Sony Cybershot DSC-RX100

  Értékelés: 4.8

  Sony Cybershot DSC-RX100

  A Sony Cybershot DSC-RX100 digitális fényképezőgép fejlett kreatív lehetőségeket kínál a különböző felvételi módoknak és a manuális beállítási lehetőségeknek köszönhetően. A fényképezőgép kompakt méretű és ergonomikus alumíniumból készült teste könnyűséget és tartósságot biztosít egyszerre.

  Előnyök

  • Magas képminőség a tükörreflexes fényképezőgépek szintjén;
  • Gyors fókuszálás optikai képstabilizátorral.
  • Erős és hosszú élettartamú akkumulátor;
  • Kiváló minőségű optika a Zeiss-től;
  • Képek készítése RAW formátumban;
  • Jó lencseteljesítmény;
  • magas építési minőség;

  Hátrányok

  • Gyenge stabilizátor;
  • kis zoom;
  • nagyon drága opcionális kiegészítők;

  Sony Cyber-shot DSC-HX60

  Értékelés: 4.7

  Sony Cyber-shot DSC-HX60

  Ez a fényképezőgép ismerős formavilággal és elég jó teljesítménnyel rendelkezik. Először is, olyan nagy hatótávolságú zoommal büszkélkedhet, amellyel nem minden ilyen méretű fényképezőgép rendelkezik. Másodszor, nagy teljesítményű processzort használ, amely lehetővé teszi a nagy sebességű sorozatfelvétel üzemmódot. Harmadszor, a fényképezőgép rengeteg manuális beállítást kínál. A videofelvételi funkcióról semmi rosszat nem lehet mondani.

  Tehát először is a vásárlót az optikai zoomnak kell vonzania. Az a tény, hogy 30x! Maximum 720 milliméteres gyújtótávolságot kínál 35 milliméteres egyenértékben. Lehetővé teszi, hogy lefényképezze egy épület tornyát, amikor több száz méterre van tőle! De ne felejtsük el, hogy ezen a zoomon a rekesznyílás csak f/6-ig nyitott.3. Sötétben jobb, ha a kép kisebb nagyítására szorítkozol.

  Sorozatfelvételi módban a kamera másodpercenként 10 képkockát rögzít. Lenyűgöző eredmények! Leginkább azoknak a szülőknek fog tetszeni, akiknek a gyermekei elég nyugtalanok. Ebben az üzemmódban is ajánlott az állatok és a madarak fényképezése – a jövőben a legsikeresebb felvétel kiválasztása. A képeket egyébként egy 20 megapixeles érzékelővel rögzítik, amely 1/2,3 hüvelykes méretű. Kellemes, hogy ez jön létre a CMOS technológia, ezért a kép pontosan jelenik meg, mivel nem lesz állítja a felhasználó és a színek telítettségét.

  Ez a kompakt beépített vakuval rendelkezik. De ha úgy gondolja, hogy a teljesítménye nem elég, egy külső fénycipő segíthet. Ez a modell optikai képstabilizátorral is büszkélkedhet, amely az objektív belsejében található. Nincs kereső – ez a nagyobb fényképezőgépek sajátja. Ehelyett a megszokott 3 hüvelykes kijelzőt használja, amely 921k. pixelek. Sajnos nem lehet dönteni és forgatni.

  A fájlok mentése SD memóriakártyára vagy Memory Stick Pro Duo memóriakártyára lehetséges. Nem kell különösebben gyors készülék, de egy lassú sem a legjobb, különösen, ha úgy dönt, hogy videózni kezd. Egyébként az itt elérhető maximális felbontás F

   l HD és 50 fps. Gyorsan küldjön felvételeket okostelefonra vagy számítógépre Wi-Fi-n keresztül. A kamera testén egy HDMI-csatlakozó is található, amely lehetővé teszi az eredmény megtekintését a monitoron vagy számítógépen.

   Hozzá kell tenni, hogy a kamera alatti mérleg 272 g-ot mutat. Ez magában foglalja az akkumulátort is, amely egy teljes feltöltéssel körülbelül 380 felvételt tesz lehetővé.

   Előnyök

   • Makrofotózás is rendelkezésre áll;
   • A fényképezőgép 30-szoros optikai zoommal rendelkezik;
   • Hosszú akkumulátor-üzemidő;
   • A fényképezőgép nem igényel memóriakártyát;
   • Nem túl nagy méretű vagy súlyú;
   • Van egy vaku és egy külső lámpacipő;
   • Jó CMOS képérzékelőt használ;
   • Nem feledkezhetünk meg az optikai képstabilizálásról sem;
   • Beépített Wi-Fi modul.

   Hátrányok

   • Nem a legszélesebb nyitott rekesz;
   • Az árcédula nem különösebben alacsony;
   • A kijelző nem rendelkezik forgatható mechanizmussal;
   • Digitális zaj jelenik meg az ISO érték növelésekor.

   Csúcsminőségű digitális fényképezőgépek

   Leica Q (Typ 116)

   Értékelés: 4.9

   Leica Q (Typ 116)

   A Leica Q (Typ 116) digitális fényképezőgép a népszerű márka kínálatához tartozik. A modell egy teljes képkockás fényképezőgép fix objektívvel és széles körű funkciókkal. Kiváló minőségű képek a 24 megapixeles CMOS-érzékelőnek köszönhetően. 10fps sebességgel tart lépést.

   A stabilizálás és az automatikus fókuszálás megkönnyíti a fényképezést, anélkül, hogy az alapvető beállítások kézi beállítására lenne szükség. Alumínium és magnézium ötvözetből készült test, vonzó megjelenés és tartósság. A 3 hüvelykes érintőképernyőn keresztül vezérelheti a fókuszt és módosíthatja a különböző beállításokat.

   Előnyök

   • Kiváló képminőség egy kis kompakt fényképezőgéphez képest;
   • Szinkronizálás más eszközökkel Wi-Fi-n keresztül;
   • Carl Zeiss saját fejlesztésű objektív;
   • gyors autofókusz;
   • nagyszerű stabilizátor;

   Hátrányok

   • Az akkumulátor nem elegendő az intenzív munkához;
   • helytakarékos ár;

   Sony Cybershot DSC-RX100 II

   Értékelés: 4.8

   Sony Cybershot DCS-RX100 II

   A Sony Cybershot DSC-RX100 II egy kompakt, funkcionális digitális fényképezőgép olyan kreatív emberek számára, akik szeretnék megörökíteni az őket körülvevő világ szépségét. A 20,2 megapixeles érzékelőnek köszönhetően mindig kéznél lehet a kamera, hogy részletes és színes képeket készíthessen.

   Az automatikus alapbeállítások segítenek a kezdőknek a kiváló minőség elérésében, így a saját kompozícióik létrehozására koncentrálhatnak. A kamera Wi-Fi modullal van felszerelve, így gyorsan átviheti a fájlokat számítógépre vagy okostelefonra további feldolgozás céljából.

   Előnyök

   • gazdag funkcionalitás és kiváló minőségű felvételek;
   • Beépített vízszintes a horizont kiegyenlítéséhez.
   • A fényes optika az alacsony zajszintű érzékelővel kombinálva;
   • Távvezérlés okostelefonnal;
   • kiváló színvisszaadás;
   • Kiváló minőségű Zeiss objektív;
   • Nagyméretű 1″-os érzékelő (13,2 x 8 mm);

   Hátrányok

   • Gyenge minőség a szabványos hordtáskában;
   • gyenge akkumulátor;
   • Gyenge autofókusz
   • magas ár;
   • egy kis zoom;

   Fujifilm X100V

   Értékelés: 4.7

   Fujifilm X100V

   Ritka eset, amikor egy kompakt fényképezőgép még azt is képes teljes mértékben kielégíteni, aki elsősorban videózásra vásárolta volna meg. Az a tény, hogy ennek a fényképezőgépnek a belsejében egy gyönyörű érzékelő van, egy cropped-faktoros 1.5 X-Trans CMOS IV technológiával készült. Színes és éles képet készít. És ezt egy nagy teljesítményű processzor segíti. Az eredmény egy 4K felbontású, bár csak 30 fps sebességű videófelvétel. Ez egyébként megnégyszerezhető, ha a felbontást F

    HD.

    A kiváló képminőséget a fényerős objektív is biztosítja. A rekesznyílás f/2-re nyílik. Néhányan csak az optikai zoom teljes hiánya miatt lesznek szomorúak. Itt sincs képstabilizálás. Ezektől az elemektől a gyártónak meg kellett szabadulnia a kompakt méret fenntartása érdekében. És nem ment el a minimális súlyra. Fémváz, nagyméretű érzékelő, minőségi üveg, dönthető kijelző, hibrid kereső – mindez 478 g-os súlyt eredményez. Ez magában foglalja a 420 vagy még több fényképet tartalmazó akkumulátor teljes feltöltöttségét is. A képernyő egyébként érintőképernyő, ami különösen vonzó a modern technológia rajongói számára.

    A kamera beépített vakuval rendelkezik, tisztességes teljesítményt nyújtva. Van egy cipő is, amely megkönnyíti a további tartozékok használatát. A négyszáz ponton alapuló autofókusz is rendben van. A vezeték nélküli modulok tekintetében csak Wi-Fi és Bluetooth van. Egy ilyen kamera tulajdonosának azonban általában nincs szüksége többre. A vezetékes kapcsolatok terén a készülék az USB 3 támogatással tűnik ki.1 (a töltő ugyanabba az aljzatba csatlakozik). További szépen szögletes funkciók közé tartozik a mikrofonbemenet, a HDMI és a távirányító csatlakozója.

    Előnyök

    • Szép fém burkolat;
    • Kompakt méret;
    • A rekeszoptikát használják;
    • Nagyon nagy érzékelő van beépítve;
    • Nagyszerű forgó kijelző;
    • Van kereső;
    • Gyors autofókusz;
    • 4K videofelvétel is rendelkezésre áll;
    • Sok hasznos csatlakozó van;
    • Bluetooth és Wi-Fi csatlakozási lehetőséggel.

    Hátrányok

    • Nincs optikai zoom;
    • A kamera nehéz;
    • Nincs optikai képstabilizátor;
    • Magas ár.

    Canon PowerShot G1 X Mark II

    Értékelés: 4.6

    Canon PowerShot G1 X Mark II

    A Canon PowerShot G1 Mark II digitális fényképezőgép a kompakt eszközök népszerű sorozatához tartozik, amelyek bizonyítottak az amatőrök és a haladó fotósok körében. Azoknak, akik egy rendkívül funkcionális fényképezőgépet szeretnének, amely mindig átlagon felüli teljesítményt nyújt.

    Az 1,5 hüvelykes érzékelő fizikai mérete és a nagyfokú fényérzékenység az alapja a kiváló minőségű, tiszta képeknek minden időjárási körülmények között. Az intelligens IS lehetővé teszi, hogy megszabaduljon az elmosódott képektől. Forgatható érintőkijelző és Wi-Fi modul a vezeték nélküli fájlátvitelhez, a kényelem érdekében.

    Előnyök

    • Optikai képstabilizátor;
    • 3 hüvelykes, forgatható érintőképernyős kijelző;
    • Magas funkcionalitás, nagyszámú elérhető beállítás;
    • Gyors és pontos autofókusz;
    • Érzékeny érzékelő;
    • kiváló színvisszaadás;

    Hátrányok

    • Gyenge akkumulátor;

    A Sony RX0 II

    Értékelés: 4.5

    Sony RX0 II

    Sokan hozzászoktak a legtöbb kompakt fényképezőgép kinézetéhez és érzéséhez. A Sony RX0 II természetesen zavarba ejtő az olyan emberek számára, mint te. Először összetévesztik ezt a készüléket egy akciókamerával. De nem, ez egy teljes értékű kamera egy hüvelykes érzékelővel, de ebben az apró formában. Ennek a babának a súlya mindössze 117g!

    Ezzel a készülékkel könnyedén készíthet magáról képeket – ebben segít a felfelé néző, lefelé fordítható LCD-kijelző is. De ne feledje, hogy a fényképezőgép hagyományos, 24 mm-es gyújtótávolságú objektívvel rendelkezik. Ha nagy látószögűre van szüksége, jobb, ha akciókamerát vesz magához. Nos, ez a baba elsősorban a fotók készítésére irányul. Ezzel a feladattal egy 15 megapixeles felbontású hüvelykes érzékelő nagyon jól megbirkózik (de az eredmény nem ideális). Érdekes, hogy a készülék belsejében van hely egy nagy teljesítményű chip számára, amelynek köszönhetően folyamatos üzemmódban 16 képkocka jön létre másodpercenként. 4K videofelvételt is kínál 25 vagy 30fps sebességgel. Ha nem elégedett a beépített mikrofon hangjával, csatlakoztathat egy külső mikrofont – ez rendelkezik hangcsatlakozóval. A japán vállalat a HDMI-t is beleszorította. Bluetooth és Wi-Fi csatlakoztathatóság.

    A felvételek mentése itt microSD-kártyán történik. És javasoljuk a leggyorsabb példány megvásárlását! Érdekes, hogy a készülék nedvesség és por elleni védelmet kapott. Ez azonban nem jelenti azt, hogy víz alatt is használható. Az akkumulátor élettartamát tekintve egy teljes feltöltés 240 fotó elkészítéséhez elegendő. Egy ilyen apró dologhoz képest ez egy elég tisztességes érték.

    Előnyök

    • Nagyon kis méret és súly;
    • Wi-Fi és Bluetooth csatlakozási lehetőség
    • Vízálló és porálló;
    • Van egy mikrofonbemenet;
    • A képernyő forgatható mechanizmussal rendelkezik;
    • Kiváló sorozatfelvételi móddal rendelkezik;
    • Elég széles körű funkcionalitás;
    • Egy hüvelykes érzékelőt használnak;
    • 4K videofelvétel elérhető.

    Hátrányok

    • Az objektív nem gyors;
    • Nincs optikai zoom;
    • Nem a legjobb optikai stabilizálás;
    • Gyorsan túlmelegedhet.

    A legjobb digitális fényképezőgépek ultrazoommal

    Panasonic Lumix DC-FZ10002

    Értékelés: 4.9

    Panasonic Lumix DC-FZ10002

    Gondoljon arra, hogy az ideális ultra-zoom akár százszorosára is nagyítja a képet? Éppen ellenkezőleg, nem javasoljuk, hogy ezt a paramétert üldözze. Még jobb, ha fontolóra veszi a Panasonic Lumix DC-FZ10002-t. Csak 16x optikai zoommal rendelkezik. De van egy hüvelykes CMOS-érzékelője! Mondanom sem kell, hogy a végső kép mennyire lesz éles? Az érzékelő felbontása 20 megapixel. Nem sok, így bizonyos körülmények között nem kell félnie, hogy növelje az érzékenységet ISO 12800-ig – a képet valószínűleg nem rontja el a digitális zaj bősége.

    Visszatérve az objektívre, az a tény, hogy a legrövidebb gyújtótávolságnál a rekesznyílás f/2-re tágul.8. Igen, és a 16x zoom mellett az optika f/4-es rekeszértékkel büszkélkedhet. Általában ilyen értékek a tükör nélküli és DSLR fényképezőgépekhez tervezett, meglehetősen drága objektíveknél figyelhetők meg.

    A Panasonic Lumix DC-FZ10002 optikai stabilizátorral rendelkezik, ami sosem pazarlás. Ez a modell beépített vakuval is rendelkezik, nagyon nagy hatótávolsággal. Külső kiegészítő cipő áll rendelkezésre. Nos, a keretezéshez és néhány beállítás kiválasztásához egy forgatható érintőképernyővel rendelkezik. Átlómérete 3 hüvelyk, és 1,24 millió pixeles képet készít. Ha nem érzi kényelmesnek a használatát, akkor egy EVF a megoldás.

    Az itt használt objektív gyorsaságát jelzi, hogy a fényképezőgép 1/16000s zársebességet támogat. A specifikációk listáján azt is megemlíti, hogy a kamera 49 fókuszponttal rendelkezik. Ez az egyik kevés hátránya – a hasonló árcédulával rendelkező versenytársak általában többel rendelkeznek. Ez a paraméter azonban még mindig nem akadályozza meg a 4K videókészítést. Itt 25 vagy 30 fps sebességgel történik. Ha az F felbontást választja

     l HD, a képkocka sebességét 120 fps-re növelheti. Ilyen pillanatokban is hasznos lehet a mikrofon bemenet és a fejhallgató kimenet – ritka vendégek az ilyen kamerákban.

     A fényképezőgép akkumulátorának kapacitása legalább 440 felvétel. És ezzel együtt 810 grammot nyom. Talán ez a második hátrány, amit szintén nem lehet figyelmen kívül hagyni.

     Előnyök

     • A Bluetooth és a Wi-Fi jelen van;
     • Hosszú akkumulátor-üzemidő;
     • Gyors objektívet használnak;
     • Van optikai képstabilizátor;
     • Kiváló, egy hüvelykes, nagy felbontású érzékelő;
     • Van egy cipő egy külső tartozék számára;
     • Van kereső;
     • A kijelzőt egy forgatható mechanizmus egészíti ki;
     • Rengeteg hasznos csatlakozó;
     • 4K videofelvétel elérhető.

     Hátrányok

     • Az autofókusz nem nevezhető tökéletesnek;
     • A kamera nagynak és nehéznek bizonyult;
     • Magas költségek.

     Nikon Coolpix B600

     Értékelés: 4.8

     Nikon Coolpix B600

     Ez a kamera fekete és piros színben kapható. Bármelyiket is választja, egy 60x optikai zoommal rendelkező fényképezőgépet kap a kezébe. Olyan messze maradhatsz a témádtól, amennyire csak szeretnél! A madár- és állatlövők által leginkább kedvelt funkció. A jó dolog az, hogy az optika itt alacsony szórású lencsékből áll. Ennek eredményeképpen még nagy számuk sem kényszeríti Önt arra, hogy a zársebességet egészen tiltott értékekre növelje. Annak ellenére, hogy a maximális zoom rekesznyílás csak f/6-ra nyitott.5. És az optikai stabilizátor már nem felel meg a feladatnak ilyen alkalmakkor – csak akkor teljesít jól, ha viszonylag kis nagyítást használ.

     Amint azt könnyen kitalálhatja, az ide telepített érzékelő mérete mindössze 1/2,3 hüvelyk. Egy ilyen zoom nem lett volna lehetséges egy nagyobb érzékelővel. A CMOS technológiát használták az érzékelő létrehozásához. Az érzékelő felbontása 16 megapixeles. Nem sok, de a képek nem rendelkeznek a legnagyobb mennyiségű digitális zajjal, még akkor sem, ha a felhasználó úgy dönt, hogy megemeli az ISO értéket.

     Egyébként ez egy tipikus modern fényképezőgép, amely elfogadható áron kerül kiskereskedelmi forgalomba. Hátoldalán 3 hüvelykes LCD-kijelző található. 99 pontból álló kontraszt AF-et használ. A fényképezőgép beépített memóriával is büszkélkedhet. De a kapacitása csak 83 MB, így továbbra is szükség van SD-kártyára. Egyébként gyorsan feltöltheti az anyagot az okostelefonjára. Távvezérlésre is használható. Mindezekért a beépített Bluetooth és Wi-Fi funkciónak köszönhetően.

     Sajnos a Nikon Coolpix B600 nem a legjobb választás azok számára, akik videót szeretnének készíteni. Igen, támogatja az F felbontást

      l HD, de a képkockasebesség 25 vagy 30 fps lesz. Sok versenytárs képes több. Itt viszont úgy tűnik, hogy a gyártó úgy döntött, hogy pénzt takarít meg a processzoron. Nem is szerelte fel alkotását vízállósággal, de ez egyáltalán nem meglepő. És igyekezett gondoskodni arról, hogy a hatalmas lencse ne befolyásolja túlságosan a súlyt. Megkapta a fonalat? Sajnos, nincs. Az 500 grammos fényképezőgépet a kezében kell tartania. Ez biztosan nem egy “DSLR”, de a súlya biztosan összezavar valakit. Ehhez a japánoknak szerény, 1050 mAh-t nem meghaladó akkumulátor-kapacitással kellett felszerelniük alkotásukat. Teljes töltéssel 280 lövést tud leadni. De ez nem hátrány, mert a gyakorlat azt mutatja, hogy az ultrazoomokat ritkán használják egész napos munkára.

      Előnyök

      • 60x optikai zoom áll rendelkezésre;
      • Nem igényel memóriakártyát;
      • Van optikai képstabilizátor;
      • Optimális érzékelő felbontás;
      • Nem túl drága;
      • Bluetooth és Wi-Fi vezeték nélküli modulok állnak rendelkezésre;
      • A karosszéria nemcsak műanyagból, hanem fémből is készült.

      Hátrányok

      • Az optikai stabilizátor nem végez jó munkát a maximális zoomnál;
      • Kívánatos lett volna egy nagyobb érzékelő;
      • Szerény sorozatfelvételi mód;
      • Az LCD-képernyő nem rendelkezik forgatható mechanizmussal;
      • Jelentős méret és súly;
      • Nem a legjobb videó képesség.

      A legjobb digitális fényképezőgépek víz alatti felvételek készítéséhez

      Olympus Tough TG-5

      Értékelés: 4.9

      Olympus Tough TG-5

      Ez a kompakt fényképezőgép normál körülmények között és víz alatt is jól teljesít. Jó, hogy a gyártó gondoskodott arról, hogy az optika ne ködösödjön be a merülés után. Ez azt jelenti, hogy biztonságosan váltogathatja a víz alatti és a víz feletti felvételeket. A legalább négyszeres optikai zoom szintén üdvözlendő funkció. Mint tudjuk, néhány ilyen vízszigeteléssel rendelkező fényképezőgép még ezzel sem büszkélkedhet. Egyébként a legkisebb gyújtótávolságon a rekesznyílás igen tekintélyes f/2-re nyílik. Ismét jó a víz alatti fényképezéshez, amikor a fényképezőgép kezd szánalmasan kevés fényt kapni. Az ISO értéket is növelheti, különösen, ha nem fél a digitális zajtól.

      A fényképezőgép középpontjában a jól ismert 1/2,33 hüvelykes CMOS-érzékelő áll. Felbontása nem haladja meg a 12 megapixelt, ami elsőre kissé zavaró. De aztán világossá válik, hogy ez eléggé elég. Meg kell jegyezni, hogy az automatizálás a megfelelő pillanatokban eltolja az érzékelőt – ez a módszer alapján itt működik az optikai képstabilizálás.

      A gyártó egy nagyon erős processzort és gyors memóriát épített a készülékbe. Ennek eredményeképpen a fényképezőgép nemcsak a nyers RAW-képek mentésének lehetőségével rendelkezik, hanem nagy sebességű sorozatfelvételi móddal is. És ez az a chip, amely lehetővé tette a 4K videofelvételi funkció megvalósítását. 25 vagy 30 képkocka/másodperc sebességgel fényképez. Ha csökkented a felbontást, a frekvencia megnégyszereződik! Van Wi-Fi is, amely lehetővé teszi az okostelefonjával való kommunikációt.

      Hátránya, hogy a legnagyobb csalódás az LCD képernyő. Három hüvelykes képátlóval, ez csak 460k. pixelek. Nem sokat szól a forgatható mechanizmus hiányáról – ezzel el kell felejtenie a teljes értékű vízszigetelést. Az ügyfelek panaszkodnak az autofókuszra is, amely nagyon lassú. A hátránya az akkumulátor, amely bizonyos esetekben szó szerint lemerül.

      Előnyök

      • Az objektív jó rekeszértékkel rendelkezik;
      • A Wi-Fi és a GPS beépített;
      • Optikai képstabilizátorral rendelkezik;
      • Sorozatfelvételi módban 20 fps;
      • Támogatja a 4K videofelvételt;
      • Víz-, por- és alacsony hőmérséklet elleni védelmet valósítottak meg;
      • Iránytű, nyomásmérő, vízszintmérő és hőmérő.

      Hátrányok

      • Videókészítés közben hallható a zoommotor hangja;
      • Lassú autofókusz;
      • Szerény akkumulátor kapacitás;
      • Az LCD kijelző sok kívánnivalót hagy maga után;
      • Nagyon magas ár.

      Fujifilm FinePix XP140

      Értékelés: 4.8

      Fujifilm FinePix XP140

      Ez egy viszonylag olcsó kompakt fényképezőgép. A gyártó felismerte, hogy készülékére folyamatos kereslet lesz, ezért egyszerre öt színváltozatot adott ki. A készülék teste fémből készült. Emiatt a készülék nem olyan könnyű, mint szeretné – az alatta lévő mérleg 207 g-ot mutat. És ez egy nagyon szerény, körülbelül 240 fényképet tartalmazó akkumulátor élettartama mellett. A vízszigetelés jelenléte azonban a végső tömeget is befolyásolta.

      Meg kell jegyezni, hogy a tengerben a készülék nem teljesít jól. Ha elhagyja az automatikus felvételkészítési módot, a felvételek sötétek lehetnek. Ráadásul a kamera a színeket is torzítja. Ezért ajánlott a manuális beállítások használata, a fehéregyensúly, az ISO és a zársebesség saját maga változtatásával. Sajnos, még akkor is számíthat némi elmosódásra – elmondhatja, hogy ez nem a legkönnyebb üveg, amit valaha használt. De semmi sem jobb vízálló kompaktok gyártók jelenleg nem kínálnak. Furcsa módon, ha rendszeresen búvárkodik búvárkodással, most jobb, ha az akció-kamera vásárlás irányába néz – jobban megbirkózik a feladatával.

      Ha továbbra is a Fujifilm FinePix XP140-ről beszélünk, akkor meg kell jegyezni, hogy belül 16 megapixeles CMOS-mátrixa 1/2,3 hüvelyk méretű. Az objektív sok optikai elemből áll (ez az oka az alacsony fényáteresztésnek), ami ötszörös zoomot biztosít. A kamera optikai képstabilizátorral büszkélkedhet. Van egy beépített vaku, de a teljesítménye – viszonylag kicsi.

      A fájlok mentése a várakozásoknak megfelelően memóriakártyára történik. A készülék rendelkezik belső tárolóval, de annak kapacitása csak 90 MB. Az így készült fényképek és filmek gyorsan átvihetők okostelefonra Bluetooth és Wi-Fi segítségével. Egyébként a videó 3840×2160 pixeles felbontásban írható, bár alacsony képkocka sebességgel. Öröm nézni. Ha csökkenti ezt a paramétert, akkor lehetséges a szabványos 50 vagy 60fps fogadására.

      Hozzá kell tenni, hogy a készülék egy jó három hüvelykes LCD-t kapott, az egyetlen hátránya a forgatható mechanizmus hiánya.

      Az érdemek

      • Sorozatfelvételi módban a fényképezőgép 10 kép/mp sebességet biztosít;
      • 4K videofelvétel is elérhető;
      • A Bluetooth és a Wi-Fi jelen van;
      • Van optikai képstabilizátor;
      • Ötszörös optikai zoommal rendelkezik;
      • Eladó öt színválaszték;
      • A víz, por és alacsony hőmérséklet elleni védelem megvalósul;
      • A test fémből készült;
      • Az ár nem különösebben magas.

      Hátrányok

      • Nincs makró képesség;
      • Nem a legjobb rekeszérték az itt használt objektív;
      • A fényképezőgép meglehetősen súlyosnak bizonyul;
      • Sok gomb egy kicsit túl kicsi.

      Panasonic Lumix DMC-FT30

      Értékelés: 4.7

      Panasonic Lumix DMC-FT30

      Sok fényképezőgép, amely akár víz alatti felvételek készítésére is képes, sokkal nagyobb és nehezebb, mint hagyományos társai. De nem minden. Például a Panasonic Lumix DMC-FT30 nem foglal sok helyet a táskában. Ez a fényképezőgép összehasonlítható az összes többi kompakt fényképezőgéppel, és súlya nem haladja meg a 144 g-ot. És ez az akkumulátorral együtt.

      Ezt a modellt viszonylag kevés pénzért árulják. E tekintetben a gyártó nem vezetett be semmilyen különleges technológiát. A CCD-technológiára épített, őszintén szólva elavult mátrixot épített be. Felbontása 16,1 megapixeles. Ez egy kicsit túlzás ennél a fényképezőgépnél, mivel a digitális zaj már akkor megjelenik, amikor az ISO értéket megemeli. Ami az objektívet illeti, ez sem kér csillagokat az égből – a rekesznyílása csak f/3-ig nyílik.9, és az optikai zoom csak négyszeres.

      alacsony ára ellenére a fényképezőgép optikai képstabilizátorral büszkélkedhet. De nem kapott minőségi LCD képernyőt. A 2,7 hüvelykes képátlóval rendelkező 230.000 darabból álló. pixelek. De még ennél is frusztrálóbb a vezeték nélküli modulok hiánya. Ez arra utal, hogy a kamerát nem idén vagy akár tavaly fejlesztették ki. Utaljon rá videóval is, HD felbontásra és meglehetősen alacsony képkocka sebességre korlátozva. És mondanom sem kell, hogy az autofókusz nem éppen fürge?

      Mindenesetre ajánljuk a Panasonic Lumix DMC-FT30 megvásárlását. De csak akkor, ha kézzelfogható árengedménnyel adják el. Tartalékeszközként használható. Mint fentebb említettük, nem foglal sok helyet a táskájában. És az sem szégyen, hogy ha valami balul sül el, elveszítjük valahol offshore, ha valami baj van. Pénzt is spórolhat, ha alacsony sebességű memóriakártyát vásárol hozzá. Egyébként a készülék saját memóriával rendelkezik – a felhasználó 220 MB-ot kap. Ha az akkumulátorról beszélünk, a teljes töltés 250 felvételhez elegendő.

      Előnyök

      • Tisztességes akkumulátor-üzemidő;
      • Nem igényel memóriakártyát;
      • Védett a víz, a por és az alacsony hőmérséklet ellen;
      • Az optikai képstabilizátor nincs jelen;
      • Makrofotózás is rendelkezésre áll;
      • Szerény méret és súly;
      • Széles színválaszték.

      Hátrányok

      • Az LCD képernyő borzalmas;
      • Nincsenek vezeték nélküli modulok;
      • Nem a legjobb érzékelő;
      • A lencse nem lett különösebben fényes;
      • Lassú sorozatfelvételi mód;
      • Videófelvétel – csak 720p és 25fps.

      Hogyan válasszuk ki a legjobb digitális fényképezőgépet?

      Hogyan válasszuk ki a legjobb digitális fényképezőgépet

      A digitális fényképezőgépek ma a hagyományos okostelefonok és a teljes értékű DSLR fényképezőgépek közötti szegmensben helyezkednek el. Azok számára készültek, akik nem támasztanak magas követelményeket a fényképek minőségével szemben, nem terveznek professzionális fotózást, hanem csak egy olyan fényképezőgépet keresnek, amely mindig kéznél van. A választás során a következő szempontokat kell figyelembe venni:

      1. fotó és videó felbontás;
      2. Fényérzékenység (különösen gyenge fényviszonyok mellett);
      3. zoomolási képességek;
      4. Teljesítmény (felvételi sebesség);
      5. Wi-Fi és egyéb modulok elérhetősége.

      Ne követeljen kiváló minőségű fényképeket ezektől az eszközöktől, mert más dolgokra tervezték őket – gyors pillanatképek, a véletlenszerű felvételek készítésének képessége az ünnepek alatt vagy a szórakozás során. Ebben a tekintetben jobb, ha figyelmet fordítunk a méretekre, az ergonómiára, a könnyű kezelhetőségre, a stabilizációs rendszerre. A Nikon Coolpix AW130 a megfelelő fényképezőgép az utazóknak, nem fél a 18 méteres vízben való elmerüléstől sem., És a GoPro költségvetési alternatívájaként is működhet.

      Az egyszerű, olcsó modellek közé tartozik a Nikon Coolpix L830 és a Canon PowerShot SX420 IS, amelyek alapvető funkciókat biztosítanak. Mindenekelőtt vonzó az áruk.

      Ha több funkciót szeretne, de nem akar túlfizetni, érdemes megnézni a Sony Cybershot DSC-RX100 vagy a Fujifilm X70 fényképezőgépet. Jó értékeléseket kaptak mind az átlagos felhasználóktól, mind a szakértőktől.

      Ha egy csúcsmodellt keres, és egy igazi csúcskategóriás fényképezőgépet szeretne, akkor válassza a Leica Q-t (116-os típus). Az ára valamivel magasabb, mint a versenytársaké, de ezért a pénzért közel tökéletes teljesítményt, minőségi felépítést és egy elismert márkát kaphat. Amatőr szintű művészi fotózáshoz a Canon PowerShot G9 jól használható, bár a profiknak érdemes lehet a Leica Q-t választani, amely egy kiváló minőségű és gazdag funkcionalitású, márkás modell.

      Olvasson tovább  14 legjobb gitár kombó erősítők
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: