6 legjobb ár-érték arányú mosógép

A mosógépmodellek nagy választéka közül külön említést érdemel a legnépszerűbb szegmens, a kedvező árú készülékek. Az Expertology tanulmányozta a piacot, és talált egy válogatást a “bármilyen költségvetéshez” illeszkedő teljesítményű gépekből. A minősítésben szereplő modellek listáját két csoportra osztottuk: 5 thsd-ig terjedő árral. Front-loading és front-loading (akik számára ez a pont döntő fontosságú).

A legjobb olcsó mosógépek értékelése

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb olcsó mosógépek függőleges betöltéssel: 5000 rubelig terjedő költségvetés 1 Slavda WS-80PET 5 449€
2 VolTech Rainbow CM-5 fehér 3 917€
3 RENOVA WS-60PT 5 532€
A legjobb olcsó elöl töltő mosógépek 1 Hotpoint-Ariston RST 702 ST S 21 282€
2 Hansa Crown WHC 1246 19 993€
3 ATLANT 40M102 13 300€

A legjobb olcsó mosógépek függőleges betöltéssel: 5000 rubelig terjedő költségvetés

Kezdjük a költségvetési lehetőségekkel, amelyek többnyire nem haladják meg az 5k-t. RUB. Ezek meglehetősen egyszerű, de működő lehetőségek, amelyek mind ideiglenes, mind hosszú távú használatra alkalmasak.

Slavda WS-80PET

Rangsor: 4.7

Slavda WS-80PET

Slavda WS-80PET – egy olcsó mosógép aktivátor típus hazai gyártású, a márkanév is orosz. A költségvetési mosógépek közül talán ez a legkönnyebben kezelhető, és a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozza a háziasszony számára. Emiatt nagy a kereslet, különösen a központi vízellátással nem rendelkező vidéki házak tulajdonosai körében.

A fontos szempont az, hogy nem tartalmaz fűtőelemet. Ez egyrészt hátrány, mivel nincs semmi, ami automatikusan felmelegítené a vizet, másrészt viszont kevesebb ok van az esetleges meghibásodásra. A géptest méretei 82x47x90 cm; külsőleg tökéletesen illeszkedik a legtöbb népszerű háztartási készülékhez, kicsikhez és nagyokhoz egyaránt.

A készülék a lehető leghatékonyabban moshat maximum 8 kg-os terheléssel. A mechanikus forgatógombok vezérléséhez. Nincs gyermekbiztonsági kapcsoló vagy szivárgásvédelem a vezérlőpanelen. Ami az utóbbit illeti, a tartály kialakítása olyan, hogy a spontán szivárgás szinte valószínűtlen.

Olvasson tovább  A 11 legjobb szintetizátor

A modell egyszerűségét és tisztaságát tükrözi az üzemmódok száma. Csak két program van – az alapprogram és a kényes tárgyak mosására szolgáló program. A mechanikus időzítő lehetővé teszi a mosási ciklus kezdetének elhalasztását. a centrifuga 1350 fordulat/perc fordulatszámon pörgeti a rongyokat.

Előnyök

 • könnyen kezelhető;
 • kiváló minőségű mosás;
 • sokoldalúság.

Hátrányok

 • nem jelölt.

VolTech Rainbow CM-5 fehér

Értékelés: 4.6

VolTech Rainbow CM-5 fehér

A VolTech Rainbow CM-5 White egy egyszerű és egyszerű, de igen hatékony aktivátor típusú mosógép. 42x35x62 cm-es fehér házban készül, súlya mindössze 8 kg. Oroszországban készül.

Teljes teljesítményen a gép legfeljebb 175 W villamos energiát fogyaszt, mechanikus kapcsolókkal (nyomógomb, forgatógomb, forgatógomb) vezérelhető.

Ez a modell kompakt tartállyal rendelkezik, és a maximális terhelhetőség mindössze két kilogrammra korlátozódik. Ha csak minimális mennyiségű szennyest kell kimosni, a gép technológiailag félig tölthető. A mosási ciklusonkénti névleges idő 15 perc. A kialakítás önálló fűtéssel rendelkezik; a hőmérsékletet kézzel, mechanikus forgatógombbal szabályozzák. Létezik egy reverzibilis üzemmód és egy forgó-rövid távú. A kezelőpanelen nincs gyermekbiztonsági funkció.

Az alap üzemmódokon és opciókon kívül ez a mosógépmodell automatikus hab- és/vagy vízszint-szabályozást is biztosít.

Előnyök

 • könnyen használható;
 • automatikus habszint-szabályozás;
 • megfizethető ár;
 • kíméletesen mossa a szennyest.

Hátrányok

 • Nem a legmagasabb minőségű összeszerelés.

RENOVA WS-60PT

értékelés: 4.5

RENOVA WS-60PT

Egy másik nem rossz és olcsó példa a hazai ipari termelésre egy RENOVA WS-60PT típusú aktivátoros mosógép. Lehetővé teszi a szennyes függőleges betöltését. Maximális terhelési súly 6 kg. A karosszéria méretei: 74x43x91 cm. Univerzális fehér színben készült.

A mosógép mechanikusan, forgatható gombokkal működik. Számos vélemény szerint a gép nagyon jól teljesített működés közben, és jó mosást mutatott. A centrifuga pörgetése is megfelel a követelményeknek, a centrifuga akár 1350 fordulat/perc fordulatszámon is pöröghet. A csavaráskor a maximális terhelhetőség 5.5 kg.

További üzemmódok, mint például a szárítás vagy a szivárgásvédelem, nem állnak rendelkezésre. Lefolyószivattyúval és multi-pulzátorral rendelkezik.

Olvasson tovább  A legjobb olcsó televíziók

Előnyök

 • könnyen kezelhető;
 • az ár és a minőség kombinációja;
 • megbízhatóság.

Hátrányok

 • A motor túlmelegedhet.

A legjobb olcsó elöltöltős mosógépek

A második csoportba pedig az olcsó elöltöltős mosógépek tartoznak. Ezek jól felismerhető egységek, kerek “ablakkal”. Mindhárom modell közös jellemzői a következők:

 1. szabadon álló telepítési típus;
 2. elölről töltés;
 3. nincs szárítás
 4. elektronikus, intelligens vezérlés;
 5. digitális kijelző;
 6. a burkolat fehér színe;
 7. műanyag tartály anyaga.

Hotpoint-Ariston RST 702 ST S

Értékelés: 4.8

Hotpoint-Ariston RST 702 ST S

Hotpoint-Ariston RST 702 ST S egy olcsó, de meglehetősen funkcionális automata mosógép. Nem csak ez, hanem elég tágas is – akár 7 kg is lehet. Egy másik megkülönböztető jellemző, amely vonzó az ügyfelek számára, a közvetlen motoros meghajtás. Ez minimális zajt és gyakorlatilag érzékelhető rezgést jelent működés közben. A gép méretei 60x44x85cm, súlya 63kg. Az előlapon egy LCD kijelző található, amely a működési módokat és a hőmérsékleteket mutatja.

A Hotpoint-Ariston RST 702 ST a következő fő üzemmódokat tartalmazza: kényes textíliák mosása, gazdaságos mosás, babaruhák, fekete ruhák mosása, lompos ruhák mosása, babaruhák mosása, szuperöblítés, gyorsmosás, előmosás, folteltávolító, gőz. Mindezek a jellemzők “beleillenek” a magas “A ++” energiahatékonysági osztályba. A dob maximális fordulatszáma centrifugálási üzemmódban 1000 fordulat/perc. A sebesség beállítható vagy törölhető.

A gépet néhány kiegészítő opcióval is felszerelték: gyermek hozzáférési védelem, egyensúlyhiány-ellenőrzés, habszint-ellenőrzés, részleges szivárgásvédelem a szekrény szintjén. Külön mosóprogramok selyem és gyapjú számára. Bármely program kezdete időzítővel késleltethető.

Ez a modell Super Silent mosási üzemmóddal rendelkezik, ami elengedhetetlen a kisgyermekes családok számára. Ugyanezen okból kifolyólag az antiallergiás hatás is fontos, amit a Hotpoint-Ariston RST 702 ST S jól teljesít.

A működési hangerő pörgő üzemmódban nem haladhatja meg a gyártó által megadott 64 dB-t.

Előnyök

 • közvetlen meghajtás;
 • funkcionalitás;
 • informatív kijelző;
 • szűkös;
 • tágas;
 • alacsony zajszintű működés.

Hátrányok

 • nem figyeltek meg.

Hansa Crown WHC 1246

Értékelés: 4.7

Hansa Crown WHC 1246

A Hansa Crown WHC 1246 elöltöltős mosógépeket a lengyelországi Amica gyárban gyártják. Elődjéhez hasonlóan nagyvonalú, 7 kg-os kapacitással rendelkezik – ez a tulajdonsága tökéletes választás nagyobb családok számára. A tok méretei – 60x50x85 cm, súlya 60 kg. A tartály átmérője 31 cm.

Olvasson tovább  A 12 legjobb szuperzoom

Ez a modell a következő üzemmódokat tartalmazza: kényes textíliák mosása, babaruhák mosása, farmer mosása, sportruhák mosása, babaruhák mosása, szuper öblítés, gyorsmosás, előmosás, gyapjúmosó program. Saját programot hozhat létre egyéni beállításokkal.

A gép minden fent említett üzemmódja még magasabb energiahatékonysági osztályban teljesít, mint a rangsorban előző modell – “A++”. Az átlagos vízfogyasztás mosásonként körülbelül 50 liter. Megnövelt fordulatszám – 1200 rpm. A sebesség kiválasztható vagy teljesen felülbírálható.

Ebben a modellben ugyanazok az üzemmódok vannak megvalósítva, mint a Hotpoint-Ariston RST 702 ST S-ben: részleges szivárgásvédelem, gyermekvédelem, habszint-szabályozás és kiegyensúlyozatlanság-szabályozás.

A gyártó által megadott névleges üzemi hangerő mosási üzemmódban nem haladhatja meg az 54 dB-t.

Előnyök

 • magas mosási minőség;
 • erőteljes pörgés;
 • csendes működés;
 • A mosógép hőmérséklete manuálisan állítható; a beállítások rugalmasak;
 • Esztétikus megjelenés.

Hátrányok

 • tipikusan a Hansa készülékekre jellemző nem informatív utasítások.

ATLANT 40M102

Értékelés: 4.6

ATLANT 40M102

A fehérorosz gyártmányú ATLANT 40M102 elöltöltős automata mosógép a legolcsóbb a rangsorunkban. Vannak bizonyos korlátai, de ezek nem érintik a mosás minőségét. Először is, korlátozott a rakodókapacitása – mindössze 4 kg, szemben az előző két modell 7 kg-jával. Méretei 60x33x85 cm, súlya 58 kg. A csomagtérajtó 180 fokban nyitható.

Ez a modell a következő automatikus programokkal rendelkezik: kényes textíliák mosása, gyűrődésgátlás, sportruházat mosása, szuperöblítés, gyorsmosás, áztatás, előmosás, folteltávolító program, gyapjúmosó program. A mosási hőmérséklet manuálisan állítható. A mosási ciklus végén hangjelzés érkezik. Az időzítő segítségével bármelyik program elhalasztható (legfeljebb 24 órával).

A maximális centrifugálási sebesség 1000 fordulat/perc. Sebesség állítható a teljes visszavonásig.

A gép rendelkezik egyensúlyhiány-ellenőrzéssel, habszint- és szivárgásvédelemmel. nincs gyermekbiztonsági funkció. Az energiahatékonysági osztály “A+”. A mosás zajszintje 59 dB-ig, a centrifugálásé 74 dB-ig terjedhet a fogyasztó által megadottak szerint.

Előnyök

 • kompakt;
 • a zsilip teljes kinyitása;
 • elfogadható ár;

Hátrányok

 • nem találta.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: