8 legjobb erősítő

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Kérdezzen meg egy szakembert vásárlás előtt.

Ha valaha is próbáltál már komoly vezetékes hangszórót csatlakoztatni egy hordozható hangszóróhoz, tudod, hogy ez nem megy jól. Mit mondjak, az ilyen elektronika nem lehet “szivattyúzni” még néhány fejhallgatót is! A probléma megoldásához erősítőre lesz szüksége. Akkor is szüksége lehet rá, ha saját házimozit szeretne létrehozni. Ebben a cikkben megismerkedünk a legjobb modellekkel. Mind a rögzített eszközökről, mind pedig a fent említett fejhallgatók csatlakoztatására tervezett eszközökről beszélünk.

Hogyan válasszon erősítőt?

Vannak fontos tényezők, amelyeket figyelembe kell vennie, mielőtt rosszul vásárolna. Először azonban a költségvetésednek kell irányítania. A lényeg az, hogy egy erősítőnek ideális esetben csőalapúnak kell lennie. Ez az, amelyik lágy és kellemes hangot ad. De egy ilyen eszköz csillagászati összegbe fog kerülni. Ezért sokan kénytelenek egy tranzisztor vagy félvezető modellre szorítkozni. De ne ijedjen meg. Általában az ilyen készülékek nagyon jó hangzást adnak ki. És ha nem vagy audiofil, és nem rendelkezel nagy tapasztalattal, egyáltalán nem fogod észrevenni a különbséget.

Kérjük, vegye figyelembe a csatornák számát. Ha az erősítőt csak zenehallgatásra fogja használni, akkor a kétcsatornás modellel is jól jár. Nem alkalmas sztereó erősítőnek, csak akkor, ha házimoziban használja – itt több csatornára van szükség. Meg kell jegyezni, hogy a legdrágább modellek csatornánkénti erősítést használnak, amikor minden csatornát saját monoblokkja dolgoz fel.

Természetesen egy ilyen eszköz kiválasztásakor a következőkre is gondolnia kellkimenő teljesítmény. Ez attól függ, hogy a megvásárolt erősítő mekkora hangszórórendszert fog “pumpálni”. Ne feledje azonban, hogy a gyártó által hirdetett érték általában csak részben helyes, mivel annak elérése legtöbbször bizonyos mértékű torzítást eredményez.

A keresztváltó minden modern erősítő fontos jellemzője. Ha aktiválva van, a felhasználónak lehetősége van bizonyos frekvenciák leválasztására. Akár végtelenül állítható határfrekvencia is lehetséges! Mindez lehetővé teszi, hogy a megvásárolt egységet az Ön hangszórórendszeréhez igazítsa. Természetesen ez még nem a kaland vége annak, akinek erősítőt kell választania. Valójában ez egy sokkal komolyabb dolog, ami rengeteg oldalnyi szöveget igényel. De ha már néhány medve átgázolt a füleden, akkor nincs sok értelme elolvasni ezt az anyagot. Ehelyett sokkal könnyebb elolvasni a legjobb erősítők válogatását. Ami egyébként még olyan hordozható modelleket is magában foglal, amelyek létezése egy évtizeddel ezelőtt még elképzelhetetlen volt.

A legjobb erősítők rangsora

Jelölés Helyszín Név Ár
A legjobb előerősítők 1 Rotel RC-1572 81 890 €
2 YAMAHA WXC-50 29 140 €
A legjobb fejhallgató erősítők 1 Sennheiser GSX 1200 PRO 23 990 €
2 Fiio Q3 12 990 €
3 SteelSeries GameDAC 14 990 €
A legjobb teljesítményerősítők 1 Audiolab 8300XP 143 082 €
2 Rotel RB-1552 MkII 72 900 €
3

arasound 275 v.2

68 990 €

A legjobb előerősítők

Rotel RC-1572

Értékelés: 4.9

Rotel RC-1572

Jó választás azoknak, akiknek teljes teljesítményű erősítőre és előerősítőre is szükségük van. A készülék ezüst vagy fekete színben kapható, és 10 Hz és 100 kHz közötti frekvenciákat képes kezelni. Itt jön be az AKM AK4452 digitális-analóg átalakító. A vásárlók megjegyezték, hogy ez a modell mélyebbé teszi a hangzást. Nem kell szimmetrikus csatlakozást használnia és drága vezetékeket keresnie.

Távirányítóval együtt. Ez igazán jól jön, mert az előerősítő szinte egyszerre több berendezéssel is képes együttműködni. Különösen két koaxiális és két optikai audiocsatlakozó van. XLR-csatlakozókkal és LAN-porttal is fel van szerelve. A gyártó nem feledkezett meg az USB-csatlakozókról sem. Végül valaki a szokásos RCA csatlakozókat fogja használni, amelyek itt sem hiányoznak. És van egy beépített Bluetooth modul, aptX codec támogatással kiegészítve.

Mivel ez nem a legolcsóbb modell, nem meglepő, hogy minden alkatrész kiváló minőségű anyagokból készült. Ennek eredményeképpen a gyártónak sikerült közel tökéletes jel-zaj arányt elérnie. Ez azt jelenti, hogy az előerősítő lehetővé teszi, hogy hi-res formátumban élvezze a zenét (akár 32bit/384 kHz-ig, hacsak nem használja a fent említett koaxiális és optikai bemeneteket).

Előnyök

 • A Bluetooth be van építve;
 • A belső tér a legjobb anyagokból készült;
 • Széles frekvenciatartomány;
 • Rengeteg csatlakozó;
 • Van távirányító;
 • Kényelmes előlapi vezérlés;
 • Minimális torzítás.

Hátrányok

 • Ritkán látható eladó;
 • Magas költségek.

YAMAHA WXC-50

Értékelés: 4.8

YAMAHA WXC-50

A YAMAHA tudja, hogyan kell zenét csinálni. Nem csoda, hogy a japánoknak rengeteg rajongójuk van, akik rendszeresen vásárolják a termékeiket – hangszórókat, soundbarokat és természetesen végerősítőket. A YAMAHA WXC-50 nevű modell egy előerősítő. Általában egy vevőegység, egy hangszóró és egy hangforrás, például egy Blu-ray lejátszó kiegészítésére vásárolják. Ha megnézi a tokot, azonnal észreveszi a külső antenna jelenlétét. Ez önmagában azt mutatja, hogy az előerősítő támogatja a hálózati szolgáltatásokat. A fent említett tervezési elem célja valójában a Wi-Fi modul stabilabbá tétele, így például internetes rádiót hallgathat, vagy hangot streamelhet DLNA-n keresztül. Hozzájárul a Bluetooth-on keresztüli kiváló minőségű jelfogáshoz is.

Ennek a modellnek a fő előnye a nagyon alacsony harmonikus torzítás. Ez a paraméter kevesebb, mint 0,003%! Optimális jel-zaj aránnyal (112dB) is készen áll a tetszésnyilvánításra. Minden rendben van egy kétcsatornás előerősítővel és egyéb műszaki jellemzőkkel. Például a lejátszható frekvenciatartománynak nem csak az embereknek, hanem néhány természetfeletti elmének is meg kell felelnie, 10Hz-től kezdve 80kHz-ig. A zene szerelmesei elégedettek lesznek az 1 kOhm kimeneti impedanciával.

A készüléket a mellékelt távirányítóval lehet működtetni. A működéshez egy külső IR-érzékelőt kell csatlakoztatni az előerősítőhöz. Ezután már csak annyit kell tennie, hogy bárhol elhelyezi a nappaliban.

Ami a csatlakozókat illeti, a japán gyártó igyekezett a lehető legtöbbet kihozni ebből a viszonylag kompakt méretből. Ha a Wi-Fi valamilyen oknál fogva nem kielégítő, az Ethernet-port jól jön. Van egy teljes méretű USB-csatlakozó is. A bemenetek közé tartozik egy trigger és egy vonalszintű aljzat is. De a legfontosabbak természetesen a kimenetek: optikai, koaxiális és trigger, valamint a PreAmp, és még egy külön mélynyomó csatlakozó is.

Az érdemek

 • Tartalmaz egy távirányítót;
 • Bluetooth és Wi-Fi modulok beépítve;
 • Van egy külső antenna;
 • Támogat néhány hálózati szolgáltatást;
 • Csatlakozók széles választéka;
 • Alacsony harmonikus torzítási tényező;
 • A reprodukált frekvenciák széles skálája.

Hátrányok

 • Magas költségek;
 • Nincs szimmetrikus kimenet;
 • A beállítás nem is lehetne egyszerűbb.

A legjobb fejhallgató erősítők

Sennheiser GSX 1200 PRO

Értékelés: 4.9

Sennheiser GSX 1200 PRO

Az egyik legstílusosabb erősítő a fejhallgatók csatlakoztatására tervezett erősítők közül. Ezt az eszközt gyakran olyan számítógépek tulajdonosai vásárolják meg, amelyek nem tartalmaznak jó minőségű hangkártyát. És ez minden bizonnyal a legjobb megoldás a laptop tulajdonosa számára. Egy ilyen kis eszközzel végre megtudhatja, hogy pontosan mire képes a teljes méretű fejhallgatója. És nincs szükség külön konnektorra, mivel az erősítő USB-n keresztül kap áramot. Tehát elegendő energiát biztosít ugyanaz a laptop.

A Sennheiser GSX 1200 PRO nem csak zenehallgatás, hanem játék közben is segít Önnek. Az a tény, hogy egy algoritmus virtuális térhatású hangformátumot használ 7.1. Ha nem a legolcsóbb fejhallgató áll a rendelkezésedre, pontosan hallhatod, honnan jön az ellenség. Jó, hogy a gyártó sok beállítási lehetőséget kínál. Különösen a játék és a hangos csevegés hangjai konfigurálhatók itt külön-külön. Egy cyber-sportversenyen pedig akár nyolc erősítőt is hálózatba kapcsolhat, hogy minden beállítás szinkronban legyen. Egyébként a beállítások közé tartozik a hátsó és az első hangszórók hangerőegyensúlya, ami szintén fontos.

Megfelelő szoftverek készülnek Windows és MacOS operációs rendszerekhez egyaránt. Ez azt jelenti, hogy a Sennheiser GSX 1200 PRO megvásárolhatja még a “macbook” tulajdonosát is. Ha az itt jelenlévő csatlakozókról beszélünk, akkor ettől az erősítőtől ne várjon semmilyen kinyilatkoztatást. Mivel ez nem egy újabb modell, miniUSB portot használ, ami némi kellemetlenséget okozhat. A kimenetek között vannak 3,5 mm-es csatlakozók is, amelyek fejhallgatóhoz, mikrofonhoz és hangszórókhoz szükségesek. Külön 2,5 mm-es csatlakozók is vannak a csevegőkábelekhez (amelyek közül az egyiket a csomag tartalmazza).

Előnyök

 • Több eszköz kombinálható egy csevegő rendszerré;
 • Támogatja a virtuális térhatású hangzást;
 • Többféle hangbeállítás állítható;
 • Stílusos kialakítás;
 • Kijelzővel érkezik;
 • Elég sok 3,5 mm-es csatlakozó;
 • Jól működik bármilyen fejhallgatóval.

Hátrányok

 • Az elavult mini-USB-t használja;
 • A költségek nem mindenkinek megfelelőek.

Fiio Q3

Értékelés: 4.8

FIIO Q3

Nagyszerű fejhallgató erősítő az AK4462 digitális-analóg átalakítóra alapozva. A készüléket kompakt mérete és aluláteresztő szűrője jellemzi. Ez is egyike a maga nemében kevés erősítőnek, amelynek gyártója emlékezett arra a tényre, hogy a modern okostelefonok egyre kevésbé valószínű, hogy a szokásos 3,5 mm-es audiocsatlakozóval rendelkeznek. Rengeteg funkciót talál. Különösen kap egy sor adaptert, így csatlakoztathatja az iPhone-hoz, USB Type-C vagy egy szabványos “mini-jack” csatlakozóhoz. Aztán ott van a töltőkábel, egy pár gumiszalag (az erősítő okostelefonhoz való rögzítéséhez) és a szerény zsinórzsák, amely az erősítő biztonságos tárolásához szükséges.

Fém burkolat. Az oldalsó élek lekerekítettek, így nem talál rajta semmilyen kezelőszervet vagy interfészt – az egészet a felső és alsó oldalra helyezték. Ez a modell USB Type-C-t használ a töltéshez, így minden eddiginél fejlettebbé válik. E csatlakozó mellett talál egy erősítő gombot és egy basszuserősítő gombot. Itt van egy kar, amely lehetővé teszi a töltés aktiválását az okostelefonjáról. A felső szélén van elhelyezve egy csomó zenei elemek. Ezek szimmetrikus 2,5 mm-es és 4,4 mm-es csatlakozók, 3,5 mm-es bemenet és kimenet, valamint egy hangerőszabályzó. A kialakítás utolsó része kapcsolóként is szolgál.

Szinte lehetetlen hibát találni ebben az erősítőben. Pontosan azt nyújtja, amit elvárna, ha sok pénzért vásárolna egy készüléket. Az egyetlen panasz, hogy nincs külön vonalbemenet. Mivel a szerepét egy 3,5 mm-es csatlakozó tölti be, a DAC erősítő üzemmódban történő használatakor a készüléket nem lehet szimmetrikus fejhallgatóval használni.

A hangzás tekintetében a basszus természetes, de egy kicsit nagyobb súllyal jön ki. A középfrekvenciák alig észrevehetően növekednek, és még egy tapasztalt audiofil sem panaszkodna a magas hangok miatt. Röviden, a Fiio Q3 erősítő biztos, hogy a drága fejhallgatók teljes dicsőségükben megnyílnak.

Előnyök

 • Kompakt méret;
 • Mindent tartalmaz, amire szüksége van;
 • Elég sok csatlakozó;
 • Beépített akkumulátorral működik;
 • Rengeteg tanúsítvány;
 • Kényelmes hangerőszabályzó.

Hátrányok

 • Ami hiányzik, az egy külön vonalbemenet;
 • Nem olyan sok beállítás;
 • Rövid kábel az okostelefonhoz való csatlakozáshoz.

SteelSeries GameDAC

Értékelés: 4.6

SteelSeries GameDAC

Ez valószínűleg a legkisebb fejhallgató-erősítő. Legalábbis azok közül, amelyek képesek jó minőségű hangot előállítani. A készülék nem foglal sok helyet az íróasztalon. Mi több, néhányan talán még el is vesznek benne. Az ilyen kis méret azonban hátrányt jelent. Ez a modell nem rendelkezik saját akkumulátorral. Szüksége lesz egy számítógép USB-csatlakozásra, hogy működjön. Valószínűleg ez az erősítő használatának fő módja – az eszközt úgy tervezték, hogy a játékcsatákat egy kicsit érdekesebbé tegye. Nem meglepő módon a SteelSeries GameDAC-ot általában nem önmagában, hanem ugyanennek a cégnek a teljes méretű fejhallgatójával együtt árulják.

Az ESS Sa-t itt DAC-ként használják
e 9018. Ne várjon tőle semmi különösebben lenyűgözőt. 96 kHz-es mintavételi frekvenciával és 24 bites bitsebességgel. Az itt alkalmazott elektronika elégséges a 16 és 80 ohm közötti impedanciájú fejhallgatók csatlakoztatásához. Ez azt jelenti, hogy a termék lehetővé teszi, hogy kényelmesen játszhasson még a füleket teljesen eltakaró over-the-ear modellekben is. Az ügyfelek nem panaszkodtak a frekvenciatartományra. Úgy tűnik, hogy a gyártó által megadott adatok (5 Hz és 40 kHz között) helyesek. Mindez kizárólag a fejhallgatóban lévő hangszóró minőségétől függ.

Itt állítsa be a hangerőt a billenőkerékkel. Bordázott felülettel rendelkezik, így nem okoz gondot, még akkor sem, ha az ujjak a csata hevében megizzadnak. Egy ilyen kompakt készüléktől nem várhatsz túl sok interfészt. A szükségesnek nyilvánított minimumok: vonal kimenet, okostelefon-csatlakozó, USB Type B és optikai audio bemenet. A műanyag burkolaton egy 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó is található. Sok olvasónk számára ez elegendő lesz. Az egyetlen csalódás az ár. Ha a készüléket a fejhallgatóval együtt vásárolja meg, a vásárlás nyereségesnek tűnhet. De ha külön vásárolja meg, az ár egy kicsit borsos lesz.

Előnyök

 • Szerény méret és súly;
 • Csatlakoztathatja számítógépéhez vagy okostelefonjához;
 • Kényelmes hangerőszabályzó;
 • És van optikai audio bemenete.

Hátrányok

 • Néhány módosítás;
 • Bárcsak több csatlakozó lenne;
 • Nem a legnépszerűbb USB-csatlakozótípus;
 • Tápegységre van szükség;
 • Magas ár.

A legjobb teljesítményerősítők

Audiolab 8300XP

Értékelés: 4.9

AUDIOLAB 8300XP

Egy nagyszerű kétcsatornás teljesítményerősítő. Az előlapján nincs semmi felesleges. Itt nem talál kijelzőt vagy kezelőszerveket – még a bekapcsológomb is szinte észrevehetetlen. Ez lehetővé teszi, hogy a készülék bármilyen belső térben elrejthető legyen. De ne tegyen rá semmi mást – a felső panelben rengeteg szellőzőnyílás van, és friss levegőt kell kapniuk. Még egy említésre méltó dolog: az Audiolab 8300XP két színkombinációban kapható: fehér és fekete.

Ez az erősítő szilárdtest áramkörrel rendelkezik. Mivel a magasabb árkategóriába tartozik, nem valószínű, hogy a vevő panaszkodhat a teljesítmény hiányára. A gyártó 230 wattot állít 4 ohmos impedancián. És 140 watt a kétszeres impedancián. Ez több mint elég a legigényesebb hangszórók meghajtásához. Még megnyugtatóbb, hogy az erősítő gyakorlatilag torzításmentes. Erről tanúskodik a bejelentett harmonikus torzítási tényező – ez 0,003%. A Hi-Fi technológia tesztelésével foglalkozó szakértők által végzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a számok valóban igazak.

Magától értetődik, hogy a legfontosabb csatlakozók mindegyike aranyozott. És rengeteg aljzat van. Az Audiolab 8300XP vásárlói valószínűleg leginkább a szimmetrikus bemenetet használják. Valaki azonban a hangforrást egy ismertebb vonalbemenettel csatlakoztatja. Vannak triggerek és PreAmp. A csavaros módszerrel, amely a legmegbízhatóbb, és amely nullára csökkenti a jel bármely részének elvesztésének esélyét.

A készülék integrált tápegységet használ. Ne féljetek azonban, mivel a hangért felelős félvezetőktől egy hatalmas mennyiségű. Röviden, minden interferencia megszűnik.

Az érdemei

 • Nagy teljesítmény;
 • Tömege legfeljebb 9,5 kg;
 • Az előlapon nincs semmi felesleges;
 • Önnek szimmetrikus bemenete van;
 • Kiválóan megvalósított áramkör;
 • Két színválaszték áll rendelkezésre.

Hátrányok

 • Nagyon magas költségek.

Rotel RB-1552 MkII

Értékelés: 4.8

Rotel RB-1552 MkII

Ez a sztereó végerősítő minden audiofilnak tetszeni fog. A két csatorna összteljesítménye eléri a 260 wattot. Így akár nagyon nagy frontális hangszórókat is csatlakoztathatsz. A készülék megjelenésére is nehéz panaszkodni. Fémből készült váz, amely hűvös tapintású. Az előlapon nincs semmi felesleges; a vásárló csak a bekapcsológombot és a szellőzőrácsot találja. És természetesen a gyártó logója.

Ezt a modellt úgy tervezték, hogy a hangot Hi-Fi berendezésen adja ki. Ideális esetben a terhelésnek 8 ohmnak kell lennie, amihez a megadott névleges teljesítmény tartozik. A készülék hátlapján egy pár csavaros csatlakozó található. Ez azt jelenti, hogy a hangszórók kétvezetékes rendszerben csatlakoztathatók az erősítőhöz. A Rotel RB-1552 MkII szimmetrikus bemenetekkel is rendelkezik. Természetesen itt is a megszokott RCA-csatlakozókat használják. Ez azt jelenti, hogy a Blu-ray lejátszó csatlakoztatása a házimozi rendszerhez nem okozhat gondot.

Maximális erősítése 26,5dB. Ennek a számnak az eléréséhez a készülék körülbelül 400 watt villamos energiát fogyaszt. A Rotel RB-1552 MkII 4Hz-től 100kHz-ig terjed a térben. A hangminőség tehát a megvásárolt hangszórók akusztikai képességeitől függ. Ezt bizonyítja a harmonikus torzítási tényező, amely itt még a 0,03%-ot sem éri el.

Ha eltávolítja a fém tokot, láthatja az áramköri lapok kiváló minőségét. Itt is olcsó bipoláris tranzisztorokat használnak. Mindegyik párhuzamosan van bekötve egymással. Végül a csatlakozókkal minden rendben van: megbízhatóan forrasztva és aranyozva vannak.

Előnyök

 • Nincs kényszerhűtés;
 • Vannak szimmetrikus bemenetek;
 • Az elülső panel nem zavaró;
 • A hangszórókat kéthuzalosan is bekötheti;
 • Az erősítő tartósan készült;
 • Beépített toroid transzformátor.

Hátrányok

 • A költségek nem mindenkinek fognak megfelelni;
 • A súlya tekintélyes 14,3 kg.

arasound 275 v.2

Értékelés: 4.7

PARASOUND 275 V.2

Egy meglehetősen szokatlan teljesítményű erősítő, amely széles, de nagyon alacsony. High End kategóriája ellenére nem jár túlzott árcédulával. Legtöbbször az emberek azért veszik meg, hogy házimozi rendszert építsenek ki. A készülék minden nehézség nélkül megbirkózik ezzel a feladattal. A pozitívum, hogy nem melegszik fel, és úgy tervezték, hogy diszkréten elférjen egy jól kinéző Blu-ray lemezlejátszó mellett. A készüléket egy toroid transzformátor táplálja.

Ezt az erősítőt ideális esetben egy kis helyiségben helyezné el. Ezt bizonyítja a csatornánkénti 75 W-os teljesítménye 8 ohmos impedancián. Ha a terhelés fele akkora, akkor legfeljebb 125 watt teljesítményt ad le. Mivel kiváló minőségű diszkrét áramköröket használ, minimális zajra számíthat. Az erősítő tartós, mivel egyenáramú szervoáramkört és relé védelmi áramkört használ.

A készülék hátlapján nagyon sok csatlakozó található, amelyek 24 karátos aranyozottak. RCA és trigger bemenetek. Ami a kimeneteket illeti, négy hangszórópár, RCA és ismét egy trigger található. Egyesek számára csak az XLR-csatlakozók nem elegendőek. Lehetséges, hogy egyszerűen nincs elég hely, mivel az erősítő alulméretezett.

Előnyök

 • Magas szintű megbízhatóság;
 • Stílusos kialakítás;
 • Nagyszámú csatlakozóval rendelkezik;
 • Optimális jel-zaj arány;
 • A csatlakozók aranyozottak;
 • Beépített toroid transzformátor.

Hátrányok

 • A harmonikus együttható még mindig nem tiltóan alacsony;
 • Az ár még mindig magas volt.
Olvasson tovább  A legjobb olcsó televíziók
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: