8 legjobb vezeték nélküli töltő

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

Még ha figyelembe vesszük is a mindenféle kütyü töltő- és adatkábeleinek elég jó, általában véve egységesítését (microUSB, C-típusú és, nos, “Apple”

 • Ugyanezen vezetékek száma már közelíthet a kritikus szinthez. És maga a töltőkábel állandó csatlakoztatása és kihúzása kényelmetlen – nos, legalább a telefonok esetében már feltaláltak egy jó és praktikus megoldást. A vezeték nélküli töltési folyamat elindításához (természetesen csak akkor, ha a telefon maga is támogatja), egyszerűen helyezze a mellékelt bölcső töltőre – ez lehet asztali, autós vagy akár powerbankba épített is.

  Szerencsére maga a Qi vezeték nélküli töltés szabványa általánosan elfogadott, ami azt jelenti, hogy nem kell egy adott telefonhoz egy adott töltőmodellt választani. A vezeték nélküli töltő teljesítményére érdemes odafigyelni. Tény, hogy kezdetben a technológia érthető korlátai miatt az “over the air” töltés lassabb volt, mint a vezetéken keresztül, még a Quick Charge támogatással nem rendelkező telefonok esetében is, amelyek természetesen gyorsan “telítődnek” a kábelen keresztül. Továbbá a gyors töltés technológiája a vezeték nélküli töltőkben is megjelent – és ez nagyon kényelmes, mert még a telefon rövid ideig tartó tartózkodása a töltő hatósugarában képes lesz korrigálni az “energiaegyensúlyt”. A “gyors töltés” szabványai azonban már gyártónként eltérőek lehetnek – a Qi szabvány nem írja le őket, de a közös Qualcomm QC2.0/3.0 vannak “saját” szabványok, és a vezeték nélküli töltő “gyors töltés” még mindig érdemes vásárolni egy adott telefon vagy tabletta számára. Például az iPhone tanúsító jel (MFI) nélküli vezeték nélküli töltők mindig csökkentett teljesítményen működnek az Apple okostelefonokkal.

  A legjobb vezeték nélküli töltők értékelése

  Jelölés hely termék neve ár
  A legjobb vezeték nélküli töltők 1 Samsung EP-P5200 4 590 €
  2 Samsung EP-N5100 1 999 €
  3 Krusell Sunne 3 443 €
  4 Baseus Circ
   ar Mirror vezeték nélküli töltő
  2 040 €
  5 HUAWEI CP60 1 899 €
  6 Xiaomi Mi vezeték nélküli töltőpad 1 089 €
  7 Skyway Energy Fast 2 002 €
  8 Bixton QiPad 2 990 €

  Samsung EP-P5200

  Értékelés: 4.9

  SAMSUNG EP-P5200

  Ez a töltő lehetővé teszi, hogy egyszerre két szerkentyűvel dolgozzon, mivel mindkét adója Fast Charge feliratú (a bal oldalon – szintén a 2.0). Igen, nemcsak a készülék képes együttműködni minden “fogyasztóval”, amely támogatja a saját fejlesztésű Fast Wireless Charge 2 technológiát.0 (Samsung Galaxy Note10, Note10+, Galaxy S10e, S10, S10, S10e) és régebbi kiadásai (Samsung Galaxy Note9, S9, S9+, Note8, S8, S8, S8+, S7, S7 edge, Note5, S6 edge+).

  Természetesen a két “gyorstöltő” adó egyidejű működése aktív hűtést igényelt: az erős hő még mindig a nagy teljesítményű töltők szűk keresztmetszete. A ventilátor zaja hallható, különösen éjszaka – ezt sok vélemény megjegyzi, ezért javasoljuk, hogy kapcsolja ki a gyors töltést éjszaka a telefon beállításaiban – akkor a töltő, amely alacsony teljesítményen fut, nem kapcsolja be az aktív hűtést, és csendes marad.

  Előnyök

  • Két eszköz egyidejű gyorstöltése.

  Hátrányok

  • Fast Charge 2 technológia.0 csak egy adóban van megvalósítva;
  • A “gyors töltés” kompatibilitása csak a Samsung termékek korlátozott listájával;
  • Ventilátorzaj a gyorstöltés használatakor;

  Samsung EP-N5100

  Értékelés: 4.8

  SAMSUNG EP-N5100.webp

  Az EP-P5200-tól eltérően ez a töltő feleannyiért kapható, de funkcionálisan egyszerűbb – csak egy adóval rendelkezik, amely csak a “szabványos” Qi töltést és a saját fejlesztésű gyors vezeték nélküli töltést támogatja (nem 2.0!). Ráadásul ez a töltő nem az EP-P5200-hoz mellékelt 12 voltos adapterrel működik, hanem bármilyen 5 voltos forrással, C típusú kábellel (amely itt nem szerepel).

  A töltő támaszkodó és nem összecsukható állványként van kialakítva, ami azt jelenti, hogy nem kényelmes magával vinni, és szigorúan egy “álló” lehetőség otthoni vagy irodai használatra. De ennek a kialakításnak megvan az az előnye, hogy a telefon, amelyet egy állványra helyeztek, az adóhoz képest önbeálló, nincs esély arra, hogy elvéti vagy elmozdítja, megszakítva a töltést, mint a hagyományos, vízszintes síkú készülékeknél. A töltő alsó konzolja azonban kicsi, a telefon kényelmetlen mozdulattal történő leütése még mindig lehetséges. Ezt tervezési hibának is nevezhetnénk.

  A gyártó képes volt lemondani az aktív hűtésről, miközben a készülék teljesen csendes, függetlenül attól, hogy mit tölt – “Samsung” gadget Fast Wireless Charge támogatással vagy bármely más Qi által.

  Az érdemek

  • Támogatja a gyors vezeték nélküli töltéssel rendelkező Samsung készülékeket;
  • Kompakt;
  • Az intenzív hő hiánya;
  • Csendes.

  Hátrányok

  • A telefontartó szerencsétlen kialakítása;
  • Nem hajtogatható;
  • Nincs tápegység mellékelve.

  Krusell Sunne

  Értékelés: 4.7

  KRUSELL SUNNE.webp

  A kompakt (93 mm átmérőjű), mégis súlyos (110 gramm) vezeték nélküli töltő stílusos megjelenésű (különösen a Vintage Nude változat), köszönhetően a tetejének valódi bőrfelületének, amely megakadályozza a telefon elcsúszását is. C típusú aljzatot használ a tápegységhez való csatlakoztatáshoz, és a “gyorstöltés” használatához a forrásnak támogatnia kell a 9 V/1 V-os töltést.67A.

  A “prémium” állítás ellenére a töltő ára meglehetősen megfizethető Oroszországban. A Krusell Sunne-ban nem találtunk semmi megbízhatatlant vagy nehezen tölthetőt, így nyugodtan felvehetjük az ajánlások közé.

  Előnyök

  • esztétika;
  • Támogatja a “gyorstöltést” a megfelelő hálózati adapter használata esetén.

  Hátrányok

  • A hálózati adapter nem tartozék;
  • A gyártó nem adja meg azoknak az okostelefonoknak a listáját, amelyeknél a készülék garantáltan támogatja a gyorstöltést.

  Baseus Circ
   Mirror vezeték nélküli töltő

  Értékelés: 4.6

  BASEUS CIRC<ul></div><p>AR TÜKÖR VEZETÉK NÉLKÜLI TÖLTŐ.webp” src=”/wp-content/uploads/2023/08/51616666196881-808-.jpg” height=”400″ title=”BASEUS CIRC</p><ul>AR TÜKÖR VEZETÉK NÉLKÜLI TÖLTŐ.webp”><p>Nemcsak töltő, hanem USB hub is, és támogatja az USB 3.0 (egy kimeneti aljzat a két USB 2.0). C-típuson keresztül csatlakozik, van egy felesleges “farok” C-típusú csatlakozója, amely lehetővé teszi az eszközök töltését és a Qi támogatása nélkül.</p><p>Az alumínium és az edzett üveg használata minimalista dizájnban drágábbá teszi a készüléket, mint amennyit valójában ér. A töltés jól működik a csatlakoztatott adathordozókról (pendrive, külső HDD stb.) kábellel történő adatátvitellel. Kis súlya (mindössze 30 gramm) miatt a készülék jól használható laptopokkal együtt.</p><p>De vegye figyelembe, hogy ez nem támogat semmilyen gyorstöltési technológiát – az eszközt a szabványos USB-portokhoz tervezték, amelyek nem nyújtanak feszültségnövelést a vezeték nélküli töltéshez, így a folyamat viszonylag lassú.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Beépített USB hub USB 3 porttal.0.</li><li>Robusztus, de könnyű ház.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nincs “gyors töltés” támogatás;</li></ul><h3>HUAWEI CP60</h3><p>Értékelés: 4.5</p><div style=HUAWEI CP60.webp

  A Huawei szerint töltőjének fő előnye a gyorstöltési mód (15 W) és az adó viszonylag nagy hatótávolsága, amely lehetővé teszi az okostelefonok normál töltését akár 5 mm vastagságú tokokban is. Automatikus kikapcsolást is biztosít, ha fémtárgyak vannak az adó hatótávolságán belül. Végül a készüléket egy szilikonréteggel borítják a mechanikai védelem érdekében – nem fél az esésektől. Standard C típusú aljzatot használ a tápellátáshoz; hálózati adapter és kábel tartozék.

  Érdemes megjegyezni, hogy az itt végrehajtott gyors töltés elsősorban a Huawei által gyártott okostelefonokra összpontosít, más gyártók készülékeivel való használat esetén, ahogyan gyakran előfordul, a vezeték nélküli töltés sebessége a tulajdonosok véleménye szerint csökken az eredeti vezeték nélküli töltőkhöz képest.

  Előnyök

  • Ütésálló és csúszásmentes tok;
  • A telefonok vastag tokokban történő töltésének képessége;
  • Gyors töltés támogatása.

  Hátrányok

  • Nem igazán a leggyorsabb töltési sebesség.

  Xiaomi Mi vezeték nélküli töltőpad

  Értékelés: 4.4

  XIAOMI MI WIRELESS CHARGING PAD.webp

  Kompakt töltő fémburkolatban, amely legfeljebb 10 wattos teljesítményű gyorstöltést támogat (azaz nem igazán biztosítja a leggyorsabb töltési sebességet az olyan technológiákhoz képest, mint a Fast Wireless Charge 2.0), különösen az iPhone esetében (ebben az esetben a kimeneti teljesítmény 7,5 W-ra korlátozódik, ami valójában lassabb, mint az eredeti vezetékes töltőé, csatlakozóval ellátott csatlakozóval

 • ghtning. A készülékhez szükség lesz egy C típusú kábellel ellátott hálózati adapterre, amely nem tartozék, és még a Qi eszközök “normál” töltéséhez is legalább 2 amper leadására van szükség. Az adapternek meg kell felelnie a QC2 szabványoknak a gyorstöltési mód használatához.0 vagy QC3.0.

  A Huawei töltőhöz hasonlóan biztonsági kapcsolóval rendelkezik a fémtárgyak érzékeléséhez az adón, és képes a telefonok töltésére a tokokban, de a tok maximális vastagsága kevesebb – nem több mint 4 mm. A készülék alsó oldala szilikonnal van bevonva a csúszás és az ütésvédelem csökkentése érdekében. A Huawei-hez való közvetlen összehasonlításban a Xiaomi vezeték nélküli töltő a kedvezőbb árat nyeri, de veszít a töltési sebességben, nem jár AC adapterrel, és érzékenyebb a tok vastagságára – így lejjebb esik a rangsorban.

  Előnyök

  • Csúszásmentes tok;
  • Állítólag támogatja a gyors töltést.

  Hátrányok

  • Igazán mérsékelt töltési sebesség;
  • Nincs AC adapter mellékelve.

  Skyway Energy Fast

  Értékelés: 4.3

  SKYWAY ENERGY FAST2.webp

  A Samsung EP-N5100-hoz hasonlóan ez a vezeték nélküli töltő is billenő állvány formátumban készült, de szélesebb alsó résszel. Többféle kialakítási lehetőség – minimalista fekete vagy világos vagy sötét fa utánzat.

  Támogatja a gyors (feltételes) töltést QC3 adapterek használatával.0, képes 5V/2A üzemmódról 9V/1A üzemmódra váltani.67A. A bemeneti teljesítmény a gyártó szerint munka közben 5W (“normál” Qi eszközök töltése) vagy 10W. A tápkábel nem levehető, szabványos “A” típusú USB-portokba csatlakoztatható. Nincs hálózati adapter mellékelve.

  Nincs probléma a tokokkal, legalábbis a közepes vastagságú (legfeljebb 2 mm), bár a Skyway, ellentétben a Huawei vagy a Xiaomi, nem adja meg kifejezetten a tok maximális vastagságát, amelyet nem kell eltávolítani a telefonról a töltéshez.

  Előnyök

  • Függőlegesen vagy vízszintesen is felszerelhető (pl. töltéssel párhuzamos videónézés esetén);
  • Qualcomm QuickCharge támogatás.

  Hátrányok

  • Nincs levehető kábel;
  • Kihajtható alap;
  • Nincs hálózati adapter mellékelve.

  Bixton QiPad

  Értékelés: 4.2

  BIXTON QIPAD.webp

  A Bixton QiPad még a Samsung EP-P5200 készüléket is felülmúlja az egyidejűleg feltölthető eszközök mennyiségében – például két iPhone és egy Apple Watch is elfér rajta. Igaz, csak két adó van: az okosóra töltéséhez azt javasoljuk, hogy egyszerűen helyezze be a rendszeres “töltőt” a tokban lévő lyukba. Ebben az esetben a készülék nem rendelkezik MFI tanúsítvánnyal, így egy teljes értékű gyors töltésű iPhone-t nem tud biztosítani.

  Az Android készülékek tulajdonosai könnyebbek – ebben az esetben a töltő (ha olyan adapterhez csatlakozik, amely támogatja a QC 2.0/3.0) akár 10W-ot is képes szolgáltatni.

  Előnyök

  • Egyszerre két telefont tud tölteni, és a kényelem érdekében egy Apple Watch töltő is elfér benne;
  • Qualcomm QuickCharge támogatás.

  Hátrányok

  • A dobozban lévő tápegység hiánya;
  • Az Apple technológiára való nyilvánvaló összpontosítás ellenére a készülék nem biztosít teljes sebességű töltést iPhone.
  Olvasson tovább  A 10 legjobb 43 hüvelykes TV
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: