Top 5 akciókamera a Sony-tól

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Konzultáció szakértővel vásárlás előtt.

Az akciókamerák az utazás elengedhetetlen részévé váltak. Sok blogger osztja meg izgalmas utazásait a világ körül, és számtalan videót rögzített ilyen eszközökkel. Előnyeik egyszerűek: tömörség, könnyű használat és kellően hosszú autonómia. Vannak azonban hátrányok is, amelyek a minőségi szinthez és a felszerelés jellemzőihez kapcsolódnak: általában az ilyen fényképezőgépek alkalmazhatósága erősen korlátozott az objektív cseréjének hiánya miatt.

A Sony készülékei mutatták a legnagyobb minőségi növekedést a szegmensben az elmúlt években. Ezt szem előtt tartva, az Expertology magazin szerkesztői a rankqua elemzőinek támogatásával

 • úgy döntött, hogy összeállítja a koreai cég legjobb akciókameráinak értékelését, és elmondja, hogy mit kell keresnie, amikor egy jó és alkalmas modellt választ. A termékek kiválasztásának szempontjai a következők voltak:
  1. műszaki specifikációk kamerák;
  2. fogyasztói vélemények és házon belüli szakértői vélemények;
  3. költségparaméter;
  4. megbízhatósági szint és felszereltség (csomag).

  Hogyan válasszunk akciókamerát

  Az akciókamera kiválasztásakor sok vásárlót az érzékelő alapvető paraméterei, nevezetesen a megapixelek száma irányítanak, ami befolyásolja a felvétel minőségét. Ennek a megközelítésnek is megvan a maga helye, de javasoljuk, hogy más paraméterekre is figyeljünk:

  Formafaktor.Ez a szempont felelős az akciókamera formájáért. Manapság már csak három faktor létezik:

  1. téglalap vagy négyzet alakú – a hagyományos típusú eszköz, könnyen megtalálható bármelyik boltban. Ezek a fényképezőgépek jellemzően olcsóak, és a tartozékok nagy részét hozzájuk tervezték.
  2. A Cubic egy terjedelmesebb akciókamera, amely a könnyű kezelhetőséget és a tetszetős kialakítást ötvözi. Nem különbözik radikálisan a hagyományos modellektől, de szinte mindig drágább.
  3. Szemüveg alakú – a legfejlettebb típusú akciókamerák, amelyek az utazószemüvegbe vannak integrálva. Felvétel készítése első személyű perspektívában, t.. Nézze a környezetét egy operátor szemével. Drágák, ezért nem olyan gyakoriak a technológiai boltokban.

  Felbontás.Ez határozza meg, hogy amatőr vagy professzionális fényképezőgépnek minősül-e. A fejlesztés ezen szakaszában a HD felbontású (1280×720) vagy F

   l HD (1920×1080). És azok a kamerák, amelyek
    HD (3480×2160), profi készüléknek minősül.

    Egyrészt minél nagyobb a felbontás, annál részletesebb és jobb minőségű a tartalom. Ez azonban több memóriaterületet foglal el a készülékben, így nagy kapacitású (és drága) flash-kártyát kell vásárolnia.

    Képkocka sebesség.A videofelvételnek ez a szempontja általában elválaszthatatlan a felbontástól. Ez egyszerű: minél magasabb az fps, annál simább a videó. Elfogadható felvételi eredmények eléréséhez 1920×1080 képpont felbontás mellett csak 30 képkocka/másodperc elegendő. De most széles körben elterjedt eszközök, amelyekben a képkocka sebesség elérheti a 60 és akár 120 másodpercenként.

    Stabilizációs típus. A képstabilizálásnak 2 alapvető típusa van:

    elektronikus (digitális) – a ránckompenzáció és a képkocka elmosódása központi processzorral történik. A kép legfeljebb 10%-át vágja ki a kép kerületén, ezáltal növeli a kép tisztaságát állvány használata nélkül.

    1. Optikai – a stabilizálás alapvetően eltérő módja, amely megőrzi az eredeti képméretet. A kamera bármilyen elhajlását a lencse ellentétes irányú elfordításával kompenzáljuk. Az eredmény éles, sima képek. Ezek a készülékek többe kerülnek és több energiát használnak a beépített akkumulátorból.

    Vezérlés. Az egyszerű akciókameráknál a vezérlés kézzel történik a vázon lévő gombokkal. A modernebb és fejlettebb eszközök távirányítóval, valamint okostelefonon keresztül is vezérelhetők egy speciális alkalmazásnak és Wi-Fi kapcsolatnak köszönhetőenluetooth.

    Érzékelő.Végül beszélnünk kell az érzékelőről. Az akciókamerás szegmens előrehaladtával a szakértők elkezdték felosztani a modelleket ezen elem ereje szerint:

    1. Az 5-8 megapixel nem rossz megoldás azok számára, akik HD és F
      HD. Nappali fényben jól teljesít, de szürkületben és éjszaka sokkal kevésbé jól teljesít.
     • 8-20 megapixel – érdekesebb mátrix opciók, amelyek lehetővé teszik a sötétben történő videofelvételt is. Ezek a lehetőségek kiválóan alkalmasak a felbontásra
       HD 4k, de javasoljuk, hogy fordítson fokozott figyelmet a háttérvilágítás minőségére.

    A Sony legjobb akciókamerái

    Jelölés hely termék neve ár
    A Sony legjobb akciókamerái 1 Sony FDR-X3000R 28 990 €
    2 Sony FDR-X3000 23 990 €
    3 Sony HDR-AS50R 19 990 €
    4 Sony HDR-AS300 16 990 €
    5 Sony HDR-AS50 12 990 €

    Sony FDR-X3000R

    Értékelés: 4.9

    SONY FDR-X3000R.JPG

    A bemutatott modell akciókamera kiválóan alkalmas lenyűgöző tartalmak létrehozására, még nagy sebességgel történő vezetés közben is. Egyetlen Exmor R CMOS érzékelővel rendelkezik, amelynek effektív felbontása állóképek és filmek esetén 8,2 megapixel. A maximális felbontás pedig a következő formátumnak felel meg

     tra HD 4K. A 30 fps felvételi frekvencia szintén említésre méltó. A professzionális tartalomhoz ez több mint elég.

     A Sony FDR-X3000R optikai képstabilizátorral rendelkezik, amely egy rögzített tengelyhez képest figyeli a kamera mozgási szögeit. Ezáltal elkerülhető az elmosódott kép a fényképeken és a filmeken. A nagy kapacitású akkumulátornak köszönhetően a készülék akár 2,5 órán át képes önállóan működni – ez is dicséretet érdemel.

     Előnyök

     • Hidegben is működik – fagyálló;
     • stílusos design;
     • Távirányító elérhető;
     • Víz- és nedvességálló;
     • Optikai képstabilizátor.

     Hátrányok

     • Semleges sűrűségű szűrő erős fényviszonyokhoz.

     Sony FDR-X3000

     Értékelés: 4.8

     SONY FDR-X3000.webp

     Második helyezett az FDR-X3000 – a következő generációs akciókamera egyszerűsített változata. 8 megapixeles érzékelőjének köszönhetően kiváló felvételeket készít az összes bemutatott üzemmódban. Nagyszerű akkumulátor-üzemidő és optikai képstabilizátor, amely megakadályozza a fényképek és videók elmosódását.

     A Sony FDR-X3000 többek között háromszoros digitális zoommal rendelkezik, és még teljes zoom esetén is megfelelő minőségű felvételeket készít. A készülék csak egy Carl Zeiss Tessar objektívvel rendelkezik, de ez elegendő ahhoz, hogy elég jó minőségű és változatos tartalmat készítsen. Az autofókusz rendszer is jelen van, ami nem elhanyagolható. Összefoglalva, a videokamera önálló üzemmódban akár 2,5 órán át is képes dolgozni az 1240 mAh lítium-ion akkumulátornak köszönhetően.

     Előnyök

     • A képek készítésekor nincs idegen zaj;
     • Kiváló képstabilizálás még a legzökkenősebb fényképezőgép rázkódás esetén is;
     • Kiváló minőségű felvételek;
     • Kompakt és könnyű (114 gramm);
     • Intervallumfelvételek készítése lehetséges;
     • Az akkumulátor töltése 2,5 óra folyamatos használatra elegendő.

     Hátrányok

     • karcálló lencse.

     Sony HDR-AS50R

     Értékelés: 4.7

     SONY HDR-AS50R.webp

     A Sony HDR-AS50R a Sony legkisebb fényképezőgép-sorozatához tartozik. 11,1 megapixeles Exmor R CMOS érzékelővel rendelkezik. Az FDR sorozattal ellentétben az állóképek és filmek maximális felbontása 1920×1080 pixel, ami megfelel az F-formátumnak

      HD.

      A HDR-AS50R és a fenti versenytársak között a perifériák tekintetében analógiák vonhatók le. Ez a modell ugyanazt a Carl Zeiss Tessar optikát használja, mint az FDR-sorozat. A kamera rekesznyílása F2,8-as fókusztávolsággal rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy a mélységélességet eléggé befolyásolja, és ezáltal javítsa az expozíciót. Akár 3 órás üzemidő a nagy kapacitású lítium-ion akkumulátornak köszönhetően. Mivel a modell támogatja a mobilalkalmazást és rendelkezik Wi-Fi modullal, a felhasználó közvetlenül okostelefonjáról vezérelheti a kamerát. A készülékhez távirányító is tartozik

     • A kamera könnyen kezelhető, de ha mégis elveszne, egy redundáns mobiltelefonos távirányító rendszer segít a megmentésben.

      Előnyök

      • kiváló stabilizáció;
      • Ütésálló műanyag burkolat;
      • Nincs háttérzaj, még zajos környezetben sem;
      • ultraszéles látószögű objektív elérhetősége;
      • háttérvilágítás a videokamera hátulján;
      • Kompakt és könnyű (mindössze 83 gramm).

      Hátrányok

      • A távirányító időnként meghibásodhat;
      • Kis betekintési szög, ami halszemhatást eredményez.

      Sony HDR-AS300

      Értékelés: 4.6

      SONY HDR-AS300.webp

      Az F akciókamera másik képviselője

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: