Milyen akkumulátor kapacitást válasszon

Bár a mai akkumulátorok nemcsak felépítésükben, hanem rendeltetésükben is különböznek egymástól, a fő kritérium, amely meghatározza alkalmasságukat az adott körülmények közötti használatra, valamint az egy feltöltéssel történő használat időtartamát, a kapacitásuk. Ez azt az árammennyiséget jelzi, amelyet egy teljesen feltöltött akkumulátor 20 óra folyamatos használat mellett képes leadni. Minél magasabb ez az érték, annál ritkábban kell az akkumulátort tölteni.

az akkumulátor kapacitása

A legjobb akkumulátor márkák

Kompakt akkumulátorokat jelenleg számos európai és japán vállalat gyárt, és sokuknak ez az elsődleges szakterülete. A következő cégek termékeit kell keresnie:

 1. Varta;
 2. Bosch;
 3. Topla;
 4. Exide;
 5. Volat;
 6. Eurotop;

Mielőtt előnyben részesítene egy adott modellt, olvassa el annak jellemzőit, valamint tanulmányozza a felhasználói visszajelzéseket, kiemelve erősségeiket és gyengeségeiket. Hasznos információk találhatók az interneten, a tematikus fórumokon és a közösségi hálózatokon.

Mekkora legyen az akkumulátor? Akkumulátor típusok

A kapacitás fogalmának tárgyalásakor meg kell különböztetni az egyes akkumulátorokat a funkciójuktól és a felhasználási körülményeiktől függően. A helyzet az, hogy az “akkumulátor” általános elnevezés alatt számos modell létezik, a kompakt AAA méretű akkumulátoroktól kezdve a teherautó-traktorok indítóakkumulátoraiig.

Hordozható elemek elektronikus eszközökhöz

Az ilyen eszközök kapacitását milliamperórában mérik, és minél magasabb ez a szám, annál tovább működik az okostelefon vagy a kamera újratöltés nélkül.

 1. A mobiltelefon vagy okostelefon akkumulátorának kapacitásának meg kell egyeznie a gyártó által beépített eredeti akkumulátor kapacitásával. A piacon 600 mAh-tól egészen 3500-4000 mAh-ig terjedő modellek vannak, a választáskor azt kell előnyben részesítenie, amelyiknek nagyobb a bejelentett kapacitása;
 2. A hordozható áramforrások, más néven Power Banks, különböző elektronikus berendezések töltésére szolgálnak. Annak érdekében, hogy megoldja a kérdést, hogy “milyen kapacitással válasszon egy powerbankot”, meg kell határoznia, hogy mely energiafogyasztókat táplálja ez az eszköz, majd ossza el a hordozható töltő kapacitását a készülék akkumulátorának kapacitásával. oktatás 1 A hordozható töltő kapacitását a készülék akkumulátorának kapacitásával kell osztani. Ideális esetben a powerbanknak 3-4 teljes töltési ciklusra kell képesnek lennie: ha az okostelefon akkumulátora 4000 mAh kapacitású, a vele használt powerbanknak legalább 12000-15000 mAh-s egységgel kell rendelkeznie;
 3. A csónakmotor működtetésére használt vagy 12 voltos egyenáramforrásként szolgáló vontató akkumulátorok kapacitásának 15-20 amperórának vagy annál nagyobbnak kell lennie. Minél nagyobb a csatlakoztatandó eszköz energiafogyasztása, annál nagyobbnak kell lennie az akkumulátor kapacitásának;
Olvasson tovább  Hogyan válasszunk külső akkumulátort

Mi legyen az akkumulátor kapacitása az autó számára??

A jármű indítóakkumulátorai a motor típusától és teljesítményétől függően kerülnek kiválasztásra:

 1. A legtöbb benzinüzemű autó 40-80 Ah-s akkumulátorral van felszerelve;
 2. A dízelüzemű autók megfelelő működéséhez nagyobb kapacitású, 80-120 amperóra közötti akkumulátorra van szükség;
 3. A nagy motorteljesítményű nehézgépjárművek nagy teljesítményű, akár 150-200 Ah kapacitású akkumulátort igényelnek;

A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogyan válasszon külső akkumulátort az iphone akkumulátorának kiválasztásának titkai.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: