15 legjobb kutyafajta gyerekeknek

Majdnem minden kisgyerek kutyát kér a szüleitől. Álmok a kedvenc háziállatával való játékról és sétálásról. Ha úgy dönt, hogy négylábú családtagot vesz, fontos, hogy komolyan vegye a fajtát. Kiválasztottuk a 15 legjobb kutyát, amelyik jól kijön a babával. Nézze meg erősségeiket és gyengeségeiket az értékelésünkben.

Hogyan válasszunk kutyát a baba számára

A kutyákkal élő gyerekek ritkábban betegszenek meg. Gondoskodóbbá és felelősségteljesebbé válnak. A kutya barátja és védelmezője lesz a gyermekének. Mielőtt kutyát tartana, mérlegelje az előnyöket és hátrányokat, beszélje meg az ötletet a család többi tagjával, és vegye figyelembe a következő pontokat:

  1. A türelem és a barátságosság a háziállat kiválasztásának szempontjai. Az agresszív fajtáknak nincs helyük a felnövekvő generáció körében.
  2. Kockázatos egy miniatűr háziállatot, valamint egy hatalmas kutyát vásárolni. Egy kisgyermek véletlenül megsebesíthet egy kis háziállatot, de egy felnőtt óriás egy farkcsóválással leveszi a lábáról a fiatal tulajdonost. Vegye figyelembe otthona négyzetméterét. Egyes fajták csak vidéki otthonokba valók.
  3. A kutyatenyésztők úgy gondolják, hogy a nőstények szelídebbek és gyengédebbek. Sok múlik azonban a kutya neveltetésén, hátterén és a gazdák hozzáállásán.
  4. Ha a gyermek allergiás, biztosítanunk kell, hogy a kutyaszőr nem okoz negatív reakciót.
  5. A fajtatiszta és a közönséges utcai kutyák között választva nehéz megmondani, hogy melyik lesz a kisember igazi védelmezője. A belső tulajdonságok genetikai szinten öröklődnek a kutyákban. De vannak bizonyos fajták, amelyek a legjobban illenek a gyerekes otthonba. Ezért megmutatjuk, hogy mik ezek a mi értékelésünkben.

A legjobb kutyák értékelése gyerekeknek

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb kis kutyafajták gyerekeknek 1 Mopsz 4.9
2 Welsh Corgi 4.8
3 Bichon Frise 4.7
A legjobb közepes méretű kutyafajták gyerekeknek 1 Poodles 4.9
2 Beagle 4.8
3 Cavalier King Charles spániel 4.7
4 Labrador retriever 4.7
5 Angol bulldog 4.7
6 Collie 4.6
7 Bullterrier 4.5
8 Magyar kutya kutya 4.5
9 Angol Poynter 4.5
A legjobb nagy kutyafajták gyermekek számára 1 Újfundland 4.9
2 Riesenschnauzer 4.8
3 Ír szetter 4.7

A legjobb kis kutyafajták gyerekeknek

Ne feledje, hogy az ember kis barátai nemcsak finom testalkatúak, hanem bonyolult személyiségűek is. Hajlamosak az izgatottságra. Ne számítson arra, hogy könnyen gondozhatók.

Mopsz

Értékelés: 4.9

MOSS.webp

Az első a listán egy kis fajta, amely remekül kijön a gyerekekkel. A mopszok játékosságukról és kedvességükről ismertek. Nincs szükségük hosszú sétákra, és szeretik a csendes tevékenységeket. Ez a fajta nem bánja, hogy a kanapén heverészik a babával, és néha labdázik. A mopsz horkol, horkol és sok zajt csap. Nem fog ok nélkül ugatni vagy vonyítani. A kutyák legfeljebb 30-32 cm magasra nőhetnek meg. Tehát ez egy jó választás még egy kis lakás számára is.

Egy fiú vagy lány maga is gondoskodhat az állatról: törölje le a ráncokat és fésülje meg a szőrzetet. A kutya melletted fog sétálni, amikor sétálni mész. Ne adjon ilyen kiskutyát 3 év alatti gyermeknek. Nagyon kidülledt szemük van, ami fájdalmat okozhat a babának.

Olvasson tovább  8 legjobb ital csecsemőknek

Welsh Corgi

Értékelés: 4.8

WELCH CORGES.webp

Ez a pásztorkutya minden korosztályú gyerekkel barátkozik. A corgik gondoskodóak és gyengédek a csecsemőkkel szemben. nem foglal sok helyet még egy kis lakásban sem. A tulajdonosok megjegyzik a háziállat kiegyensúlyozott és barátságos természetét, amely nem agresszív a háztartás felé. Öröm velük játszani.

A gyerekek nem félnek ezektől a kutyáktól, és a körülöttük lévő emberek meg akarnak ismerkedni velük. Ez a brit kutya nem fog zavarni, ha elfoglalt vagy, nem zaklatja a szomszédokat állandó ugatással, és nem kaparászik a zárt ajtón. Érdemes szem előtt tartani, hogy a corgik gyakran túl sokat esznek. Tehát a mértékletesség fontos. A fajta sokat vedlik az évszakok váltakozásával.

Bichon Frise

Értékelés: 4.7

Bichon Frise.webp

Az értékelés egyik legaranyosabb bejegyzése a Bichon Frise. Szeretnek időt tölteni a gyerekekkel, de sok szeretetet és törődést is kérnek. A háziállatok jól alkalmazkodnak az új környezethez, és jobban kedvelik a beltéri, mint a kültéri játékot. A legjobb egy kis lakáshoz. A Bichon Frise nem mutat haragot, és jól kijön más háziállatokkal. A kutyatulajdonosok és mások gyönyörködnek a fajta szépségében és bájában. Ezenkívül a négylábú kutyának alacsony a vedlési szezonja, és nem okoz allergiát.

Az egyetlen hátránya a négylábú barát bonyolult és felelősségteljes gondozása. A kutya fogékony a különböző betegségekre. Rendszeres fürdetésre, kefélésre van szükségük. Folyamatos szem- és karomvágásra, fogmosásra és fültörlésre lesz szüksége. Ha készen állsz egy új babára, a Bichon Frise a megfelelő választás.

A legjobb közepes méretű kutyák gyerekeknek

A legjobb választás egy gyermekes család számára egy közepes méretű kutya lenne. A baba nem tudja bántani, és a kutya nem fogja összetörni a saját súlyával.

Poodle

Értékelés: 4.9

Poodle

Ezek az édes, gyapjas lények okosak és játékosak. Még egy iskolás fiú is tud parancsokat tanítani a fajtának. Az uszkárok szeretnek sétálni a gazdájukkal, játszani velük a természetben és a házban. Humorérzéke van, és vicces trükköket tud bemutatni, amelyek a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt elragadtatják. Az allergiások gyakran választják az uszkárt a kisebb vedlés miatt.

A tulajdonosok megjegyzik, hogy az állatnak állandóan szüksége van a gondoskodásra és a jó társaságra. Az uszkár gyorsan megszokja, hogy új baba van a házban. Gyengéd és képes a fogaival vigyázni. Számos olyan eset van, amikor ezek az állatok komoly veszélynek voltak kitéve, hogy megvédjék gazdájukat, például egy agresszív ember vagy egy másik kutya ellen.

Beagle

Értékelés: 4.8

BIGGLE.webp

A következő a listán jól kijön a babával. A Beagle egy aktív fajta, amely tökéletes társaság a kisgyermek számára, és egész nap velük lehet. Ez egy energikus és játékos kutya, és jól kijön a család bármely tagjával. Szeretetteljes és nyugodt kölyökkutya.

A beagle-tulajdonosok azt mondják, hogy kutyájuk gyakran elvonja a figyelmét a különböző szagoktól, és póráz nélkül elveszhet. Az ugatás a csomag nagy része. Kompakt mérete lehetővé teszi, hogy egy kis lakásban tartsuk. Fontos, hogy a kölyökkutya sok mozgást kapjon, több időt töltsön a szabadban. A fajta rövid szőrzete nagyon kevés karbantartást igényel. Csak a kutya hosszú füleit kell rendszeresen tisztítani.

Cavalier King Charles spániel

Értékelés: 4.7

CAVALLER KING CHARLES SPANEL.webp

A Cavalier King Charles Spaniel a többi minősítéshez hasonlóan könnyen kezelhető, aktív és barátságos. A kutya képes alkalmazkodni az emberek életritmusához. Nagyon társaságkedvelő és szeret a figyelem középpontjában lenni. A spániel könnyen tartható, és nem válogatós az élelemmel kapcsolatban.

Olvasson tovább  Top 7 újrahasználható pelenka

A gyermek képes lesz arra, hogy saját maga képezze ki azt. A háziállat készen áll arra, hogy barátságot kínáljon mindenkinek. Szó szerint mindent megenged a gyerekeknek, megbocsát minden csínytevést. Gyakran válik párnává vagy játékká a baba számára. Cavalier King Charles Spaniel boldogan fekszik a kanapén a babával, úszik a folyóban. Fog egy botot, fut és ugrál, csak hogy a szeretteit a közelében tartsa.

Labrador retriever

Értékelés: 4.7

LABRADOR RETRIEVER

Az egyik leggyakoribb családi fajta a labrador retriever. Nyugodt természete és a gyermekekhez való barátságos hozzáállása miatt választották ki. Intelligens és jól nevelhető kutyák, amelyek még egy nagyon rosszcsont babával is türelmesek. Imádnak játszani az emberekkel és szeretik a vizet. Kiválóan alkalmas öt év alatti gyermekek nélküli családok számára.

A fajta egyetlen hátránya az erős vedlés. A tulajdonosok szerint ez a tenyésztéstől, a kortól és a személyiségtől függ. Nehéz megmondani, hogy mennyire fog jól kijönni a gyermekével. Azt tanácsoljuk, hogy ne éljünk vissza a labrador hűségével, ne hagyjuk, hogy a gyermek bántsa a háziállatot, és olyan retrievert vegyünk, aki már megtanult néhány parancsot.

Angol bulldog

Értékelés: 4.7

ANGOL bulldog.webp

Az angol bulldog békés természetű. Olyan kutya, amely tudja, hogyan kell irányítani a viselkedését, így a lakótársak jól kijönnek ezzel a fajtával. Órákig tud játszani és játszani a babával. A gyerekek szeretnek gondoskodni a bulldogról, sétáltatni és etetni őt. A tulajdonosok azt mondják, hogy kedvencük labdázik és bújócskázik a kicsikkel, lefelé gurul a csúszdán…

Angol bulldog horkol alvás közben. Nem szalad el sétálni. Mindent hagy a kicsiknek – simogatást, fülnél fogva húzogatást. A legfontosabb, hogy a fajta jó törzskönyvvel rendelkezzen. Ellenkező esetben fennáll annak a veszélye, hogy egészségtelen személyiségű és rossz egészségi állapotú kutyát vásárolunk. A türelem és a következetesség fontos a kiképzésükben.

Collie

Értékelés: 4.6

KOLLY.webp

Mindenféle népszerű nézettségi lista vezetője gyakran egy collie. Ez a fajta hűségéről és intelligenciájáról ismert. Jól képezhető, és jó barátja a kisgyerekeknek és a tinédzsereknek egyaránt. Aktív és szívós, gyanakvó az idegenekkel szemben. Könnyen betanítható sík környezetben.

A fajta legnagyobb hátrányának a gondos szőrápolás szükségességét tartják. Ma már a collie-k boldogan élnek lakásban gazdáikkal, de a legjobb hely számukra a magánlakás. Ez egy nagyszerű lehetőség azok számára, akiknek még soha nem volt kutyájuk.

Bullterrier

Értékelés: 4.5

Bull terrier.webp

A bullterrier jelleme nagyon vidám. Gyorsan kötődik a gyerekekhez. Ez a fajta megfelel egy kisgyermekes családnak. A bullterrier magas fájdalomküszöbbel rendelkezik, és általában nem reagál a baba rángatására. A gyerekeket azonban meg kell tanítani arra, hogy ne csípjék vagy húzzák meg az állatot, ne bántsák vagy más módon bántsák.

Ez egy élénk, energikus és aktív kutya. Rendszeres képzést és sok erőfeszítést igényel. A kutya és a fiatal generáció közötti kapcsolat attól függ, hogyan nevelik az állatot. Tegye világossá, hogy a gyermek is fontos családtag. És nem kell megrúgni. A legjobb, ha szakértői segítséget kér.

Magyar kutya kutya

Értékelés: 4.5

WENGER WILD.webp

A következő fajta nem annyira ismert, mint a többi minősítés, de ideális a gyermekes családok számára. Elegáns, monokróm színű kutya, amely nem rendelkezik kifejezett negatív tulajdonságokkal. Magyar gyökerei vannak. A magyar Vyzhla szeretetteljes és hűséges temperamentummal rendelkezik. Intelligens és engedelmes, könnyen idomítható.

Olvasson tovább  A 11 legjobb bábu

Nem bírja, ha egyedül hagyják, és nagyon ragaszkodik a gazdájához. Ha figyelmen kívül hagyják, beszennyezi a bútorokat és a cipőket. A vedlési időszakban minden nap ki kell fésülni. A kutya barátságos a gyerekekkel, de előfordulhat, hogy megrúg egy kisfiút vagy kislányt, ha azok játszadoznak.

Angol Poynter

Értékelés: 4.5

ANGOL POINTER.webp

A következő a rangsorban az egyik legnépszerűbb családi fajta, amely szereti a gyerekeket és szívesen játszik velük. Csendben van bent és kint fut és ugrál. Az angol Poyntert csendes és nyugodt természete, hűsége és odaadása miatt választják. Jól megfér a macskákkal, amíg azok nem próbálnak dominálni.

A kutya szőrének ápolása egyszerű. Javasoljuk a heti fogmosást egy speciális kesztyűvel. Az angol Poynter hajlamos az allergiára, ezért a fülének mindig tisztának kell lennie. Érdemes szem előtt tartani, hogy a kutya nem élhet vadászat nélkül. Tehát ne csak barátként kapja meg a gyermek számára. A választás annak, aki minden szezonban fegyvert vesz a kezébe.

A legjobb nagy kutyafajták gyermekek számára

A négylábú háziállatok gyorsabban nőnek fel, mint a gyerekek. Ne feledje, hogy egy kis kölyökkutya pillanatok alatt nagyra nő. Néha nem szabad óriási kutyákat választani, még akkor sem, ha nagyon barátságosak.

Újfundland

Értékelés: 4.9

NEWFAUNDLAND.webp

Ez a fajta híres arról, hogy mindig és mindenhol hajlandó megvédeni és gondoskodni a gyermekekről. Az újfundlandi nyugodt, türelmes és szelíd kutya, amely a gyerekek és a felnőttek kedvence. Elég nagy fajta. Ha egy kisgyerekkel kezd játszani, akkor vakarózhat és ugrálhat a tetején.

Az újfundlandi egyik hátránya a túlzott nyálelválasztás. Ennek az állatnak sok táplálékra van szüksége, és nem szabad madárházban tartani. Mielőtt tehát újfundlandi kutyát vásárolna, gondolja át, hogy tud-e időt szakítani a kutya gondozására és kiképzésére, és hogy van-e elég hely a tartásához.

A reesenschnauzer

Értékelés: 4.8

RIZENSHNAUTZER.webp

Ez a fajta Németországból és Bajorországból érkezett hozzánk. Korábban szarvasmarhák legeltetésére használták. Fekete szőr, fekete szín és erős mancsok. Jelleme olyan tulajdonságokra épül, mint a bátorság, a hűség és a ravaszság. A Reesenschnauzer őrzésre szolgál. Jól bánik a gyerekekkel. Viselkedése nyugodt és kiegyensúlyozott. Néha a kutya játszik a gyerekekkel.

Érdemes szem előtt tartani, hogy időről időre szüksége van a magánéletére. Nem fogja szeretni, ha több gyerek kiabál folyamatosan. Ha egy gyerek elnyeri egy kutya szívét, az életét adja érte. És a Schnauzer nem feltétlenül szereti azt a személyt, aki vigyáz rá.

Ír szetter

Értékelés: 4.7

AZ IRISH SEATTER.webp

A minősítésben az utolsó olyan aktív emberek számára készült, akik egy nagy vidéki házban élnek. Sokat kell sétálni. Társaságkedvelő természetének köszönhetően a fajta remekül kijön a csecsemőkkel és a gyerekekkel. Az ír szetter mindenféle játékban részt vesz, botot kerget. Ez egy jó társ egy sétára. A szülők nyugodtan hagyhatják a kisállatot egy kisgyerekkel, mert soha nem mutat semmilyen agressziót.

Ha jól van kiképezve, még a nagyon fiatal gyerekek parancsainak is engedelmeskedik. Nem alkalmas őrzésre, mivel csendes másokkal szemben. Ha vendégek jönnek a házba, nem szükséges a szettert egy másik szobába zárni. Nem áll az útjába, és kiegyensúlyozottan viselkedik. Bárhová megy a gazdi, a kutya követi őt. Vigye magával a szettert túrázni és utazni, vásárolni és kocogni.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Comments: 1
  1. Ákos

    Melyik kutyafajta a leginkább ajánlott gyerekek számára?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: