17 legjobb könyv 5 éveseknek

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklámnak vagy vásárlási útmutatónak szánják. A vásárlás előtt konzultálni kell egy szakértővel.

Az olvasás a személyiség alakításának és ápolásának fontos eszköze már kisgyermekkortól kezdve. 5 éves korban néhány gyermek már önállóan olvashat, de a legtöbb gyermek számára természetesen fontosabb, hogy a műveket a szüleikkel együtt mutassák be. Fejleszti a környező világ auditív érzékelését és a képzeletgazdag gondolkodást, a könyvekben általában megtalálható élénk illusztrációk pedig segítenek.

Megjelölt: Azok a gyerekek, akiknek a szülők sokat olvasnak, jobban beszélnek, tisztábban gondolkodnak és tisztábban alkotnak mondatokat, mint társaik. De nem elég csak olvasni – fontos, hogy hasznos és megfelelő könyveket válasszunk. Természetesen a klasszikusok a legjobb megoldás, de az utóbbi időben a fejlesztő irodalom is rosszabb a gyermekek képességeinek fejlesztése szempontjából. oktatás 1 A klasszikusok a legjobb megoldást jelentik. Íme, a 17 legjobb 5 éves gyerekeknek szóló könyv áttekintése, amelyek hétéves óvodáskorú fiúknak és lányoknak is alkalmasak.

A legjobb könyvek értékelése az 5 évesek számára

Jelölés székhely termék neve értékelés
A legjobb könyvek értékelése 5 éveseknek 1 Dingiling, Hans Christian Andersen 5.0
2 Astrocote professzor és utazása az emberi testen keresztül, Wolliman Dominik, Newman Ben 4.9
3 Óz, a nagy varázsló, Alexander Volkov 4.9
4 Állati történetek, Vitalij Bianki 4.8
5 Micimackó és minden más, Alan Milne 4.8
6 A skarlátvörös virág, Szergej Akszakov 4.7
7 Babe és Carlson, Astrid Lindgren 4.7
8 Hogyan fogtam el a kisembereket, írta Borisz Zsitkov 4.7
9 A Tudatlan és barátai kalandjai, írta Nyikolaj Noszov 4.6
10 “Játékos alapozás 5-7 éves beszédzavaros gyermekek számára”, Tamara Ilyina 4.5
11 “Számolás és megoldások: 5-6 éves gyerekeknek”. N. Volodina.. 4.5
12 Elfelejtettem valamit, de nem emlékszem, hogy mit, Dellis Nelson 4.5
13 A Hétszirmú virág, Valentin Kataev 4.5
14 A görbe tükrök királysága, Gubarev Vitalij 4.4
15 A kék nyíl utazása, írta Rodari Gianni 4.3
16 Egy lány a városból by Lubov Voronkova 4.2
17 A kis púpos ló, Pjotr Jerzsov 4.1

Dingiling, Hans Christian Andersen

Értékelés: 5.0

Dingiling, Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen híres Dingilingje az egyik első mű, amelyet egy 5 év körüli gyermeknek el kell olvasnia. Kedvességre és igazságosságra tanít, a körülöttünk élők tiszteletére, és megmutatja: el kell fogadni az embereket és a jelenségeket olyannak, amilyenek. Dingilinga egy virágban él egy kedves nővel, de ellopja őt egy varangy, aki el akarja venni a fiát. Kiderül, hogy a lány nem akar édesvízi férfihoz menni, a folyó lakói segítenek neki kiszabadulni. Dingilingát ezután egy bogár ragadja el, akinek a társasága kigúnyolja őt – kevés lába van, és nincsenek indái. Még az Egér és a Vakond is, akik első pillantásra nem akarnak rosszat a hősnőnek, nem veszik figyelembe kívánságait és szükségleteit, és csak a mese vége felé győzedelmeskedik az igazság és a jóság. Dumbelinának segít Fecske, akit egy lány ment meg az egérlyuk közelében. Egy madár elviszi a hősnőt egy mesebeli országba, ahol a lány egy sor kudarc és bánat után szárnyakat és igaz szerelmet kap.

Astrocote professzor és utazása az emberi testben, Wolliman Dominic, Newman Ben

Értékelés: 4.9

Astrocote professzor és utazása az emberi testben, Dominic Walliman, Ben Newman

Az “Astrocote professzor és utazása az emberi testben” enciklopédikus hangulatú próza, részben képregény formátumban. A könyv igazán szórakoztató tanulni nemcsak a gyermekek, hanem a szülők számára is.

Olvasson tovább  25 legjobb oktató játék csecsemőknek 1 éves korig

Óz, a nagy varázsló, Alexander Volkov

Értékelés: 4.9

Óz, a nagy varázsló, Alexander Volkov

Ellie, a Bádogember, a Madárijesztő – híres figurák, amelyek elmerítik a gyermeket a Smaragdváros lenyűgöző világában. A történet 1939-ben íródott, de még ma is olvasmányos.

Ellie és kutyája, Totoshka Kansas Cityből Tündérországba kerülnek, és kalandok örvényében találják magukat. De ahhoz, hogy hazajusson, szüksége van a nagy varázslóra, Goodwinre, aki Ózban, a Smaragdvárosban él. Útja során találkozik a Bádogemberrel, a Madárijesztő Madárijesztővel és más szereplőkkel… Együtt megmutatják, mi az igazi barátság, a hűség és a bátorság, és megtanítják gyermekét arra, hogy higgyen önmagában, és ne féljen a nehézségektől a dédelgetett cél felé vezető úton.

Jól felépített, magával ragadó történet Az Óz, a nagy varázslóban” — még a nyugtalan gyerekeket is megbabonázza, és tudni akarják, hogyan alakul a történet és hogyan ér véget.

Mesék az állatokról, Vitalij Bianki

Értékelés: 4.8

Állati történetek, Vitalij Bianki

Kevesen tudják, hogy Vitalij Bianki tudós-entomológus volt, és hogy sok időt töltött expedíciókkal az oroszországi erdőkben, rovarok és más vadon élő állatok tanulmányozásával. Sok időt töltött az állatvilág megfigyelésével, és sok története a megfigyelt egyének életének művészi leírása, mondhatnánk, hogy “valós eseményekre épülnek”, némi irodalmi díszítéssel és “élénkítéssel”. Ezért ezek a művek olyan változatos cselekményűek és olvasmányosak, különösen az 5-6 éves gyermekek számára.

Vitaly Bianki fő feladata – az, hogy közvetítse a vadon élő állatok szépségét a gyermekek és a felnőttek számára, mert egyedül tanulni a rejtélyeit, kevés ember képes, különösen a modern gyermekek számára, akik távol élnek az erdőtől.

Micimackó és minden, Alan Milne

Értékelés: 4.8

Micimackó és minden, Alan Milne

Alan Milne Micimackója közel 100 éves! A Christopher Robin nevű plüssállat fiú meséje világszerte meghódította a gyerekek szívét. A könyv 18 fejezetből áll – egyedi, lenyűgöző történetek, amelyeket minden nap el lehet olvasni. A bestseller Micimackóról – a karakterek valóságos kincsesbányája: a kedves medvebocs, aki imád édességet enni, és mindig kitalál dalokat, szipogásokat és énekeket a különböző helyzetekre; a vidám és aktív Tigra; a szelíd Ferkó, a valahogy mindig szomorú Füles, a maximalista Nyúl, a kedves és szelíd Kanga és Rú. Mindannyian barátságosak egymással, és megtanítják a gyereket arra.

A Micimackó és minden sokkal tömörebb, mint az egész Micimackó rajzfilmsorozat, és mindenképpen 5-7 éves gyerekekkel együtt kell olvasni.

A skarlátvörös virág, Szergej Akszakov

Értékelés: 4.7

A skarlátvörös virág, írta Szergej Akszakov

Szergej Akszakov legkedvesebb orosz meséje, A skarlátvirág arról szól, hogy a látszat gyakran csalóka lehet. Mint tudjuk, a szörnyetegről kiderül, hogy egy elvarázsolt herceg, aki a legvégén Nastenka jó szívének és őszinte szeretetének köszönhetően örökre emberi alakot ölt. Klasszikus példája a happy enddel végződő tündérmesének, a nővérek megtévesztése ellenére, akik nem akarják elengedni nővérét a dédelgetett szigetre, valamint a főszereplő félelmei ellenére.

A mese könnyű, irodalmi nyelven íródott, és magától értetődő, így kiválóan alkalmas 5 éves kortól felfelé.

Babe és Carlson, Astrid Lindgren

Értékelés: 4.7

A kisfiú és Carlson

Sok rajzfilm és színdarab készült már “A kisfiú és Carlson, aki a háztetőn lakik” alapján, de egyetlen produkció sem képes jobban megragadni a mű lényegét, mint a könyv. Astrid Lingren – egy gyermek író, az ő nyelvét a bemutatás könnyű és egyszerű, köszönhetően az orosz fordítók nem hibázott, és nem teszik a történetet nehezebbé.

Carlson valóban létezik, vagy csak egy hétéves kisfiú, a Kölyök képzeletének szüleménye?? Amikor elolvassa a művet, minden a helyére kerül, és gyermeke pontosan tudni fogja a választ a kérdésre. A szovjet adaptációval ellentétben a könyvnek sok szereplője van: Babe barátnője, Gunilla, Christer osztálytárs, Julius Jansson bácsi, még a betörőknek is van nevük! Lehetetlen elveszni bennük: a történetvezetés szekvenciális és harmonikus.

Amit a Babe és Carlson tanít a gyermekének? – Segít fejleszteni a képzelőerődet, és megtanít a barátságra, a kölcsönös segítségnyújtásra és a megértésre.

Hogyan fogtam el a kisembereket, írta Borisz Zsitkov

Értékelés: 4.7

Hogyan fogtam el a kisembereket, írta Borisz Zsitkov

Ez a mese nagyon rövid, de érdekes is – hogyan látott egy fiú egyszer kis embereket egy gyönyörű hajómodellben, és elkezdett gondolkodni azon, hogyan lehet őket elkapni. oktatás 1 Ez a mese nagyon rövid, de érdekes. Mi volt az – a fantázia vagy az igazság, hogy a nagyi szekrényében szokatlan apró emberek laknak??

Olvasson tovább  A 10 legjobb fonó

Az elbeszélést maga a szerző – Borisz Zsitkov – meséli el, aki a 19-20. század fordulóján írta a történetet, így a nyelvezet kissé sajátos, a modern orosz nyelvre nem jellemző. A “Hogyan fogtam el a kisembereket” fél óránál hosszabb idő eltöltése nélkül is elolvasható. Mit tanít a történet? – Ne félj álmodni, de csináld bölcsen, hogy az eredmény ne olyan legyen, mint a mese hőse.

A Tudatlan és barátai kalandjai, írta Nyikolaj Noszov

Értékelés: 4.6

A Tudatlan és barátai kalandjai, írta Nyikolaj Noszov

A Nemtudás trilógia első része kultikus művé vált, filmek, rajzfilmek és színházi előadások is készültek belőle.

“A Tudós és barátai kalandjai” egy történet a Virágvárosban élő kisemberekről. Maga a Semmitudó vidám és társaságkedvelő fiú, de nem a legszorgalmasabb vagy legkíváncsibb, ami nagyon megkülönbözteti őt barátaitól – a nyugodt és csendes karakterektől. A karakterek különböző karakterek, és ez értékes, hogy megismerjük őket és a kapcsolataik.

Hasznos lesz a gyerekeknek megtanulni, hogy vannak különböző emberek. Még ha egy karakter nem is rendelkezik a legpozitívabb tulajdonságokkal, az nem jelenti azt, hogy rossz! A könyvből az is kiderül, hogy a barátság és a kölcsönös segítségnyújtás felbonthatatlan.

“Játékos alapozás 5-7 éves beszédfogyatékos gyermekek számára”, Tamara Ilyina Iljina

Értékelés: 4.5

Játékos alapozás 5-7 éves beszédfogyatékos gyerekeknek

Ezt az alapozót a beszédhibás gyermekekkel való munkához tervezték, de a gyakorlatban kivétel nélkül minden óvodáskorú, 5-7 éves gyermek számára kiváló. Az elsődleges hangsúly a hangok és szavak kiejtésén van, így a betűk felfedezése mellett a gyermek hangokat és szótagokat is elsajátít, javítja a beszédet és megtanul olvasni. Minden játékos módon van elrendezve, és egyszerre edződik a memória és a gondolkodás. Ez az alapkönyv rengeteg illusztrációt tartalmaz, hogy a gyermekeket bevonja és felkeltse a tanulás iránti érdeklődést.

“Játékos alapozó 5-7 éves beszédhibás gyermekek számára” alkalmas útmutató pedagógusok és logopédusok számára, de az olvasói vélemények alapján tökéletesen illik az 5-7 évesek könyvespolcára.

“Számolok és megoldok: 5-6 éves gyerekeknek. Volodina N..

Értékelés: 4.5

Számolok és megoldom: 5-6 éves gyerekeknek

Ez a könyv megtanítja a gyermeket számolni az iskola előtti felkészülés részeként. A Számolás és megoldás két része megismerteti a gyermeket a számokkal, a számok összetételével, a számok egymáshoz való viszonyával, valamint az összeadás és kivonás alapjaival. A tananyag a tananyag fokozatos elsajátítására épül, játék formájában, a könyv oldalain található érdekes illusztrációkkal, egyre nehezedő példákkal és feladatokkal, valamint szöveges feladatokkal támogatva.

A könyvek alkalmasak a matematika alapjainak elsajátítására, a memória edzésére, a logika és a megfigyelés fejlesztésére. 5-7 éves gyermekek számára készültek.

Valamit elfelejtettem, és nem emlékszem, hogy mit, Dellis Nelson

Értékelés: 4.5

Elfelejtettem valamit, de nem emlékszem, mit, Dellis Nelson

Az “Elfelejtettem valamit, és nem emlékszem, mit” című verset Dellis Nielson mnemotechnikus író írta, aki rövid idő alatt nagy mennyiségű információt képes megjegyezni.

A főszereplő egy elefántbaba, aki elfelejtett valamit, és egyáltalán nem tudott emlékezni. Hogy segítsen neki, az okos bagoly egy különleges technikát használ, amit utazási módszernek hívnak. Ez egy játékos forma, amely segített az elefántnak, és a gyermeket is bevonja a folyamatos tanulás folyamatába. Az olvasás egy szokatlan és egyszerű memóriagyakorlatot tartalmaz. A módszer azon az asszociatív folyamaton alapul, amikor egy kép elválaszthatatlanul kapcsolódik egy tárgyhoz, és a megfelelő pillanatban ez a kapcsolat maga is felmerül a fejben. A gyermeket arra ösztönzik, hogy szokatlan körülmények között helyezzen el tárgyakat. A tanulási folyamat könnyen beilleszthető a mindennapi életbe. Készíthetsz képeket séta közben, otthon, a bevásárlólista készítése közben, az iskolatáska összeállítása közben stb. .

A könyv kiváló forrás az 5-8 éves gyermekek számára, de a felnőttek számára is érdekes, hiszen a memória fejlesztéséhez sosem késő.

A hétvirágú virág, Valentin Kataev

Értékelés: 4.5

A Hétszirmú virág, Valentin Kataev

A történet, amelyet Valentin Kataev írt a távoli 1940-ben, összefonja a valós életet és a varázslatot, amelyek elválaszthatatlanul jelen vannak egymás mellett, ha csak a képzeletünket munkára fogjuk. Zsenya szórakozottan vette a bárányt, amit vásárolt, és az anyja elküldte érte. Hogy megvigasztalja a lányt, egy kedves öregasszony egy varázsvirágot adott neki, amelynek hét különböző színű szirma volt, és mindegyik képes bármilyen szeszélyt vagy vágyat teljesíteni, ha elolvassa a varázsigét. A feleségnek 6 szirmot kellett költenie, mielőtt megértette: nem édességben és nem játékokban boldogság, ezért az utolsó lehetőséget igazán nemes módon használta, és több elégedettséget hozott.

Olvasson tovább  Top 7 baba por

“A hét virág megtanítja a gyereket a fontos értékekre, és megmutatja, hogy nem mindig örömteli, ha mindent egyszerre akarunk.

A görbe tükrök királysága, Vitalij Gubarev

Értékelés: 4.4

A görbe tükrök királysága, írta Vitalij Gubarev

Vitalij Gubarev “A görbe tükrök királysága” című meséje a jó és a rossz, a “jó” és a “rossz” karakterek közötti vékony határvonalról szól. Egy Olya nevű lány találkozik a tükörképével, Yalo képével, egy makacs, csintalan és rendetlen lánnyal. Kiderült, hogy ők Olja jellemének két oldala. A lányok egy varázslatos királyságban találják magukat, ahol mindenhol görbe tükrök vannak, amelyek eltorzítanak mindent, ami jó… Hősnőink a Gurd fiúval együtt harcolnak a gonosz ellen halálos fenyegetés alatt, és megmentik magukat a hataloméhes udvaroncoktól, és felszabadítják a jó embereket.

“A görbe tükrök királysága” című mese olvasásával a gyermek megtanulja megkülönböztetni a jót a rossztól, és talán a szülei segítségével odafigyel a viselkedésére…

A Kék Nyíl utazása, írta Rodari Gianni

Értékelés: 4.3

A kék nyíl utazása, Gianni Rodari

Ez a megható történet a szilveszteri csodákról szól. Különböző játékok úgy döntenek, hogy új tulajdonosokat találnak azok között a gyerekek között, akik különböző okokból nem kapnak újévi ajándékot. Elindultak egy útra a Kék Nyíl nevű vonattal. Az egyik címzett a fiú, Francesco. Az ő ajándéka a történet végén életre kel, és igazi kiskutyává válik! Más, ajándékra váró gyerekek kívánságai teljesülnek.

A mese központi témája, hogy fontos, hogy irgalmat, önzetlenséget és empátiát mutassunk a rászorulók iránt, és akkor az igazság biztosan győzni fog. Nektek is álmodnotok kell, és nem szabad félnetek a vágyaitoktól, az őszinte hit csodákat művel, és még a lehetetlennek tűnő dolgokat is lehetővé teszi.

A lány a városból, Lubov Voronkova

Értékelés: 4.2

Egy lány a városból, Lubov Voronkova

Az “Egy lány a városból” az egyetlen mese a háborús évekről. Egyetlen szovjet családot sem kímélt meg a Nagy Honvédő Háború inváziója, ezért fontos, hogy az új generációnak elmondjuk… Ez a könyv alkalmas arra, hogy 5-7 éves gyermeknek olvassuk – itt az ideje, hogy elkezdjen megismerkedni a honismereti történelemmel.

A kislány Valya még nagyon fiatal, de már sok gyászt látott, nem maradtak családtagjai. Egy faluban találja magát, ahol a Shalikhin család rokonként fogadja. Csak a nagyapja kételkedett abban, hogy a lányt Nechajevben kell hagyni, mert a lány városi lány, de az anyja, Daria ragaszkodott a helyzetéhez. Az első naptól kezdve új falusi élet kezdődött, új szokásokkal és szokásokkal…

A könyv a háborús évek mindennapi életének részleteit, az emberek megpróbáltatásait és az emberi kapcsolatok sajátosságait írja le, és Ljubov Voronkova a leírásokat könnyen olvashatóvá és érthetővé tette az 5 éves korú gyermekek számára. A szerző nem von le következtetéseket, hanem egyszerűen átéli az összes érzelmet és helyzetet a szereplőkkel együtt. A gyermek megismerkedik a különböző szereplőkkel és azok privát világával. Egyébként a karaktereket egy városi lány, Valentina és új falusi testvérei szemszögéből írják le – érdekes összehasonlítani őket.

A kis púpos ló, Pjotr Jerzsov

Értékelés: 4.1

A púpos ló, Pjotr Jerzsov

Visszatekintésünket egy olyan költői mesével zárjuk, amely csaknem két évszázad óta nem veszítette el az olvasók érdeklődését. “A púpos ló a Bolond Iván, a paraszt Péter legkisebb fiának története. A hősnek sikerül elkapnia egy búzarabolót a mezőkön – kiderül, hogy egy szokatlan aranyszőrű kanca. Szabadságáért cserébe két nagy lovat és egy púpos lovat ad Ivánnak. Ő lesz Iván, a Bolond segítője a mese folyamán. A történetben sok mesehős van: a Csodamadár, a Hal-sárkány és a Csodalány, akiket a főszereplő a hűséges Púpos segítségével talál meg.

A kis púpos ló a szibériai mesékből származó kollektív kép, amelyet Pjotr Jerzsov írt le. A verses mese nagyon könnyen olvasható, a szerző élénk képi világot teremtett. A stílus nagyon emlékeztet a mesékre A. . Puskin, és nem ok nélkül – Ershov 19 éves korában írta a “The Hunchback Horse” -t, amelyet a híres klasszikus művei lenyűgöztek!

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: