7 legjobb akvárium fűtőberendezés

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak, és nem is szolgál vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt szakorvosi konzultáció szükséges.

Az akváriumi halak általában meleg vízben élnek, és az állandó környezeti hőmérséklet az életük alapfeltétele, különösen a trópusi halak esetében. És, mint ismeretes, az orosz szélességi körökben a helyiségek fűtése nem állandó, a levegő állapota a fűtési szezontól és az időjárástól függ, ami a mesterségesen fenntartott hő tulajdonosaitól megköveteli. Íme a top 7 legjobb akvárium fűtőberendezés.

Kiválasztási útmutató

A fűtőberendezés egy fűtőelemből és egy érzékelőből/szabályozóból álló egyszerű szerkezet. Képes a víz hőmérsékletének 3-10 fokig történő emelésére0C és állandóan tartani, ami különösen fontos a trópusi halaknak és más, a legkisebb hőmérsékletkülönbségre is érzékeny élőlényeknek otthont adó kis akváriumok esetében.

A piacon számos fűtési változat kapható.

 1. ÁramlásAlkalmas vízkeringetéssel rendelkező akváriumokhoz. A fűtőelem felmelegíti a folyadékot, miközben az átfolyik a készüléken. Előny – stabil működés, hátrány – magas energiafogyasztás.
 2. Merülő fűtőtestek– a vízoszlopban működő eszközök csoportja. Ezek sokoldalúan felhasználható üveg, kompakt műanyag és nagy teljesítményű titánium rudak, amelyek a folyadékba merülnek. Folyamatosan emelhetik a víz hőmérsékletét, vagy kikapcsolhatnak, majd automatikusan bekapcsolnak, amikor a közeg lehűl. Vannak olyan miniatűr egységek is, amelyek szinte láthatatlanok, és akár a föld alá is elrejthetők, de alacsony teljesítményük miatt elsősorban kis konténerekhez alkalmasak.
 3. Külső fűtőtestek– A külső átömlőszűrő része, amely egyszerre tisztítja és melegíti a vizet. A külső eszköz másik módosítása – fűtés az akvárium üvegfalán keresztül anélkül, hogy a rudakat a vízbe vezetnénk be. Az utóbbi hátránya a baktériumok gyors elszaporodása a tartályban.
 4. Alsó fűtőtest– a föld alá fektetett kábelek. A különböző hőmérsékletű vízrétegek keringésének ösztönzésével ösztönzik a víz mozgását az akváriumban. A fenékmelegítők sok áramot fogyasztanak, inkább a rúdmelegítők kiegészítőjeként alkalmasak a nagy akváriumokba.

Mit kell figyelembe venni a választáskor:

 1. Termosztát a hőmérséklet szabályozására. Nem számít, hogy a készüléket a vízbe vagy az akváriumon kívül helyezik-e el.
 2. Szabályozás típusa – beállított hőmérséklet vagy tartomány.
 3. Vészhelyzeti fűtés kikapcsolási funkció, akkor is, ha nincs víz az akváriumban.
 4. A teljesítmény a tartály térfogatától függ – minél több a víz, annál többet kell a fűtőberendezésnek felmelegítenie, ami, érdemes megemlíteni, áramköltséggel jár. Átlagos számítás – 1-1,5 Watt 1 liter folyadékra vetítve. A kiválasztásnak a helyiségben lévő hűvösebb időszakokra vonatkozó tartalékon kell alapulnia.
 5. Édesvízhez bármilyen készülék megfelel, de sós vízhez csak agresszív merítőelemekkel rendelkező speciális készülék alkalmas.
 6. Rögzítési mód – konzolok, tapadókorongok.
 7. A megfelelő vízhőmérséklet és akváriumi térfogat kiválasztásának fő szempontjai.
Olvasson tovább  A 6 legjobb étel patkányoknak

Figyelembe véve az akváriumtulajdonosok kéréseit, a készülékek népszerűségét és a vásárlásuk gyakoriságát, rangsoroltuk a 7 legjobb akváriumfűtőberendezést.

A legjobb akváriumi fűtőberendezések

Jelölés helyszín termék neve ár
A legjobb akvárium fűtőberendezések értékelése 1 JBL ProTemp S termosztáttal 300W 2 341€
2 Eheim, 3656010, 150W 1 490€
3 AQUAEL
  UH-75W fűtőberendezés
1 390€
4 Fluval E 50W 3 856€
5 TETRA TECH NT200200W 1 090€
6 Eheim Thermocontrol 75 1 645€
7 Barbus “New Generation” termosztáttal, 25 W 451€

JBL ProTemp S termosztáttal 300W

Értékelés: 4.9

JBL ProTemp S termosztáttal 300W

Gyakran választják a JBL ProTemp S 300W-os fűtőtestet precíziós tárcsás termosztáttal nagy akváriumokhoz, széles, 20-34 fokos beállítási tartományban. 400 literes vízmennyiségig használható a hőmérséklet fenntartására!

A JBL ProTemp S kialakításának köszönhetően nem csak minden akváriumtérfogathoz, hanem édes és sós vízhez is alkalmas – a teljesen vízbe merülő elem házát vastag üveg és műanyag fonat borítja, amely megvédi a halakat az égési sérülésektől is, ami különösen fontos harcsa és más fenékhalak tartásakor. Alacsony vízszintérzékelő a tápellátás kikapcsolásához. 37,5 cm hosszú szára ellenére a készülék kompakt és helytakarékos, és szinte minden akváriummodellhez illeszkedik.

A gyártó 4 év garanciát vállal a fűtőberendezésre, de nem találtunk olyan felhasználói véleményt, amely a JBL ProTemp S működésének hátrányaira panaszkodott volna.

Átlagos ár 1800 €.

Előnyök

 • Teljesítmény 300W;
 • Alkalmas 160-400 literes akváriumok hőmérsékletének fenntartására;
 • Gyors vízmelegítés;
 • Biztonságos eszköz a halak számára;
 • Kényelmes ápolás speciális termékekkel.

Hátrányok

 • Nehéz eladásra találni.

Eheim, 3656010, 150W

Értékelés: 4.8

Eheim, 3656010, 150W

A következő vízmelegítő a felülvizsgálatban Eheim, 3656010 2-szer kevesebb energiával rendelkezik, mint elődje – csak 150 watt, de ez is alkalmas nagy akváriumokhoz, akár 300 literes térfogatig. Egy 22,35 cm hosszúságú kis rúddal rendelkezik, amely egy üvegcsőbe és egy biztonsági műanyag tokba van zárva.

Az Eheim fűtőberendezést úgy tervezték, hogy 25 Celsius-fokos hőmérsékletet tartson fenn, de ez a legtöbb akváriumi hal esetében univerzális érték. A készülék működésének ellenőrzését LED kijelző segíti, és a készülék automatikusan kikapcsol, ha a vízszint csökken, és a fűtőtestet kihúzzák. Az Eheim sós és édesvízben egyaránt használható – tökéletesen tömített minden körülmények között. A fűtőtest 2 tapadókoronggal rögzíthető, és teljesen a vízbe merül.

Átlagos ár – 2000 rubel körül.

Előnyök

 • Univerzális fűtőberendezés sós és édesvízhez;
 • Alkalmas nagyobb akváriumokba 300 literig;
 • Működésjelző és automatikus kikapcsolás a vízszint csökkenésekor;
 • Kompakt kialakítás.

Hátrányok

 • Nincs termosztát.

AQUAEL
  Fűtőberendezés UH-75W

Értékelés: 4.7

AQUAEL <ul></div><p>UH-75W” src=”/wp-content/uploads/2023/09/75166666196971-147-.jpg” height=”500″ title=”AQUAEL </p><ul>UH-75W fűtőberendezés”><p>Az AQUAEL vízmelegítő az áttekintés harmadik sorában </p><ul>UH-75W fűtőberendezés. Alkalmas minden típusú édesvízi vagy sósvízi akváriumhoz is. Kompakt méret – mindössze 20cm hosszú, 9mm átmérőjű szárral. Az akváriumi állatokra ártalmatlan, ütésálló és teljesen vízálló műanyaggal védett. Jól átgondolt és termosztatikus vezérlőrendszer – a One Touch termosztát lehetővé teszi a kívánt fűtési fok beállítását 20-33 fok között, és ennek fenntartását a teljes üzemidő alatt. A LED kijelzők jelzik, hogy mikor melegíti a készülék a vizet, és mikor van kikapcsolva, emellett pedig egy hangjelzés is tudatja Önnel, hogy.<p>A 75W-os teljesítmény a fűtőberendezés 35-75 literes vízmennyiségű akváriumban történő működtetésére alkalmas, nagyobb akváriumokhoz nem alkalmas.</p><p>Az AQUAEL fűtőberendezés </p><ul>Az UH-75W fűtőberendezés védett a víz nélküli működés ellen – a folyadékszint-érzékelő automatikusan kikapcsolja a készüléket. Rögzítés – 2 tapadókorong lehetővé teszi a készülék bármilyen falra történő felszerelését úgy, hogy a hőmérsékleti skála mindig a felhasználó felé nézzen.<p>Átlagos ár – 1400 rubel.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Nagy teljesítmény a megadott teljesítményhatárokon belül;</li><li>Robusztus, ütésálló konstrukció;</li><li>Működésjelző;</li><li>Széles hőmérsékleti tartomány.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Kizárólag kis akváriumokhoz 75 literig.</li></ul><h3>Fluval E 50W</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=FLUVAL E 50VT

Egy másik 50W-os Fluval E-sorozatú fűtőtest, amely 50 literes akváriumokhoz alkalmas. Beépített LCD kijelzővel rendelkezik, amely folyamatosan mutatja a készülék által tartott hőmérsékletet – ez egy speciális VueTech technológia. A termosztát lehetővé teszi a kívánt fűtési fok beállítását 20 és 34 fok között, a kettős hőmérséklet-érzékelővel ellátott felügyeleti rendszer pedig állandó hőmérsékletet biztosít – a fűtőberendezés a legkisebb hőmérséklet-csökkenésnél is bekapcsol az édesvízi vagy sósvízi akváriumban. Egyébként, ha a külső hőmérséklet 3 foknál magasabbra emelkedik, a készülék szintén jelez – villogni kezd.

Színes kijelző mutatja a Fluval E 50W fűtőberendezés állapotát, az akvárium vízszintjének csökkenése esetén a készülék 30 másodpercen belül automatikusan kikapcsol. A termék tokja védett a víztől, míg a rudat a speciális rács védi a halak és gerinctelenek behatolása ellen.

Átlagos ár – kb. 3,000 rubel.

Előnyök

 • Védett formatervezési minta;
 • 0,5 fokos hőmérsékletváltási lépés;
 • Hőmérsékletjelző;
 • Védelem a víz nélküli futás ellen;
 • Funkcionális működés.

Hátrányok

 • Csak kis akváriumokhoz 50 literig;
 • Magas ár.

TETRA TECH NT200200W

Értékelés: 4.6

TETRA TECH NT200200W

A TETRA TEC NT200 200W-os fűtőberendezés az ötödik helyen szerepel az értékelésben. Nagy teljesítményű fűtőberendezés 200 literes akváriumok vízének felmelegítésére. A készülék hőszabályozóval van felszerelve, amelynek hőmérséklettartománya 19-31 fok, 0,5 fokos lépésekben0C – a versenytársakhoz képest nem a legjobb mutató, de a legtöbb akváriumi hal tartásához elegendő. A fűtőtest teljesen vízbe meríthető – kialakítása védett a nedvességtől.

A TETRA TEC NT200 200W fénytartományban ellenőrizhető. Bocsi üveggel védett rúd kialakítás

 • A kat 2 mm vastag, ezért sós és édesvízi használatra egyaránt alkalmas. A fűtőberendezés az akvárium belső falához van rögzítve tapadókorongok segítségével.

  A felhasználók megjegyzik a TETRA TEK NT200 200W fűtőberendezés megbízható működését, de a megfelelő hőmérsékletet az első indítás után nagyon lassan éri el, de a további karbantartás nem jelent problémát.

  Átlagos ár – 1300 rubel.

  Előnyök

  • Akváriumokhoz 200 literig;
  • A digitális kijelző;
  • Hőmérséklet-tartomány 19-31 Celsius fok;
  • Oltalom alatt álló formatervezési minta.

  Hátrányok

  • Hosszú első felfűtési idő.

  Eheim Thermocontrol 75

  Értékelés: 4.4

  EHEIM THERMOCONTROL 75

  A fűtőberendezés univerzális minden akváriumhoz – sós vagy édesvízi, trópusi vagy közönséges halakhoz, kis vagy nagy akváriumokban 100 literig (75 watton)!). A hőmérséklet 18-34 fok között állítható – még mindig csökkenti a hőmérséklet-határértéket hideg vízzel. 2 fokon belül kalibrált, de a beállított érték pontossága kevesebb, mint 0,5 %0.

  Az Eheim Thermocontrol 75 működését egy fény jelzi, és száraz állapotban a készülék automatikusan kikapcsol. A magot vastag üvegburkolat védi a hőátadó felület növelése érdekében, így a készülék hatékonyabban működik. Hátránya, hogy az üvegcső nem védi a halakat – a halak megéghetnek, ezért az Eheim Thermocontrol 75 nem ajánlott fenékhalakkal és lassú mozgású állatokkal teli akváriumokban való használatra.

  Az átlagos ár – 1900 rubel.

  Előnyök

  • Nagy teljesítményű, 75 W/100 liter víz;
  • Üvegcsövek, amelyek növelik a hőátadó felületet;
  • Minden típusú akváriumhoz alkalmas;
  • Hőmérsékletszabályozás széles tartományban.

  Hátrányok

  • Nincs védelem az üvegcső számára, égési sérülések veszélye az akváriumlakók számára.

  Barbus “New Generation”, termosztáttal, 25 W

  Értékelés: 4.3

  BARBUS ÚJ GENERÁCIÓS, TERMOSZTÁTTAL, 25W

  Értékelésünk és értékelésünk koronája egy kompakt fűtőtest kis akváriumokhoz 40 literig. A fémrúd és a termosztát kompakt kialakítása nem tökéletes, de megbízható – a készülék többnyire jól működik. Néha pontatlanságok vannak a hőmérséklet-szabályozásban – a készülék 0,5-2 fokkal nem éri el az akváriumi környezet kívánt állapotát, amit figyelembe kell venni. Maga a fűtőelem a termosztát érzékelői alapján működik – akkor kapcsol be, amikor az érzékelő hőmérséklet-csökkenést érzékel. Azonban több olyan véleményt is észrevettünk, amely szerint a Barbus “Új generációs” készülék nem kapcsol be automatikusan.

  Ennek eredményeképpen megjegyezzük: Barbus fűtőtest “Új generáció” termosztáttal, 25W megbízható és nagyon olcsó, de ellenőrizni kell a gyártási hibákat. Ennek hiányában a készülék több mint egy évig hűségesen szolgál majd.

  Átlagos ár – 400 rubel.

  Előnyök

  • Megbízható készülék vízálló kialakítással;
  • Alacsony ár;
  • Felhasználóbarát szabályozó.

  Hátrányok

  • Alacsony teljesítmény;
  • Nem ritka a gyári hibák vagy a készülék összeszerelése.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: