A 7 legjobb haltáp gyártó

Az akváriumi halak lehetnek húsevők vagy növényevők, és a táplálék ennek megfelelően különbözik. Ezek lehetnek szárított rovarok vagy ásványi-növény komplexek. Megmondjuk, hogyan válasszuk ki a megfelelő ételt a halak számára, és megadjuk a 7 legjobb gyártó értékelését, amelyek bíznak a tapasztalt akvaristákban.

Tanácsok a legjobb kiválasztásához

Az akváriumlakók számára szánt táplálék helyes megválasztásának több szempontja is van:

 1. Összetétel;
 2. Ár;
 3. Formája – pelyhek vagy tabletták, száraz vagy zselés ételek, fagyasztott ételek.

A takarmányt elsősorban az összetétel alapján választják ki. A gyártók a rovarokat bármilyen formában nyersanyagként használják – élő vagy szárított, algák és vitamin-ásványi adalékanyagok. A legolcsóbb takarmány nem tartalmaz a halak számára szükséges anyagok teljes készletét, ezek főként szinte haszontalan üres kitinből állnak, az étrend gyakori betegségekhez és az akváriumi háziállatok rövid életéhez vezet. A leggyakoribb kitintartalmú táplálék a daphnia.

A második kiválasztási kritérium az élelmiszer formája.Lapos növényi pelyhek, amelyek nem áztak be és lebegnek a víz felszínén, ezek alkalmasak a felső vízrétegekben élő halak etetésére (pecilia, guppik, kardfarkúak, gurámik és danio rerio). A nagyobb halak számára nagy pelyhes chipek, amelyek először a felszínen úsznak, majd beáznak és az aljára süllyednek. A fenékharcsák is etethetők velük. Ez utóbbiakhoz speciális tabletták is léteznek, amelyek leereszkednek az alsó rétegekbe, és finom, puha táplálékká bomlanak.

A ragadozó halak etetése élő vérféreggel, Tubifexszel vagy Corettával ajánlott, amelyet folyó víz alatt leöblíthetünk, és rövid ideig mangánoldatban áztathatunk. Az élő táplálékot a hűtőszekrényben, nedves ruhába csomagolva kell tartani, de eltarthatóságát a lárvák élettartama korlátozza (általában néhány nap), az elpusztult egyedeket ki kell dobni, a maradékot le lehet fagyasztani.

Kényelmesebb formája az élő vérféreg és Tubifex etetésének a halakkal – zselés keverékekkel. Az előre gyártott fagyasztott termékekkel ellentétben ezek tiszták, teljesen biztonságosak az akváriumi kedvencek egészsége szempontjából. Elég, ha hetente néhányszor adunk, a többi időben – szárított kukacok és növényi chipek.

Olvasson tovább  15 legjobb száraz macskaeledel

Szárított vagy fagyasztott zselés ételek vásárlásakor a gyártási dátumra is figyelni kell – minél közelebb van a gyártási dátum, annál több tápanyag marad meg az ételben.

Az EXPERTOLOGY szakértői az Ön kényelme érdekében a 7 legjobb haleledel-gyártó céget értékelték.

A legjobb haltáp-gyártók értékelése

Jelölés hely gyártó értékelés
A legjobb haltáp gyártók rangsora 1 Hikari 5.0
2 Vízöntő 4.9
3 TETRA 4.8
4 Sera 4.7
5 Aller Aqua 4.6
6 JBL 4.5
7 Trópusi 4.4

Hikari

Értékelés: 5.0

Hikari

A japán gyártó Hikari minőségi eledelt gyárt mindenféle akváriumi hal számára. Az európai, ázsiai és amerikai akvaristák által megbízhatónak tartott termékek. Élelmiszereinket minőségi alapanyagokból állítjuk elő, és az összetevőket gondosan a halak igényeihez és fejlődésükhöz igazítjuk. A táplálék megfigyelések szerint javítja a hidrobioták egészségi állapotát, fokozza szaporodási képességüket, nem okoz vízromlást az akváriumban. Az eledelkínálatban minden halfaj számára megtalálható a száraz zöldségchipektől és a süllyedő tablettáktól kezdve a fagyasztott lárvakeverékekig és ásványi kiegészítőkig. Házi és professzionális felhasználásra alkalmas termékek, kényes halfajok etetésére is.

Előnyök

 • Élelem széles választéka minden halfajta számára;
 • Kiegyensúlyozott és tesztelt összetétel;
 • A termékek a világ bármely pontján megvásárolhatók;
 • A halak egészségének és szaporodási képességének javítása .

Hátrányok

 • Nem minden termékcsalád megtalálható a kiskereskedelemben.

Vízöntő

Értékelés: 4.9

Vízöntő

A rangsor második helyezettje az Aquarian, amelynek termékei minden kontinensen ismertek. A vállalat egyedi receptúrákat fejleszt ki mindenféle akváriumlakó számára, beleértve az egzotikus és a halak számára készült eleségeket is. Az Aquarian már több mint fél évszázada sikeresen működik.

A formula természetes összetevőket tartalmaz, és a gyártó által tesztelt. Pelyhek, granulátumok kaphatók kis csomagokban 100-200 grammos kiszerelésben, és nagy vödrökben különböző súlyokkal nagy halak etetésére vagy nagy akváriumok kiszolgálására. Számos készítmény univerzális, ragadozó és növényevő halak számára egyaránt alkalmas. A termékcsalád tartalmaz továbbá termékeket a hidrobiotikumok kezelésére, oldatokat és szilárd oldódó blokkokat a víz mikroflóra minőségének javítására és az akváriumi környezet egészségének optimalizálására.

Olvasson tovább  7 legjobb akvárium fűtőberendezés

Az egyetlen probléma az orosz akvaristák számára – a hivatalos oroszországi képviselet hiánya, így csak a forgalmazóktól vásárolhat élelmiszert, vagy rendelhet Európából, Amerikából.

Előnyök

 • Élelem minden hal és akváriumi lakos számára;
 • Bevált és tesztelt összetétel;
 • Különböző formákban és csomagolásokban kapható;
 • A kínálatban akváriumi vízminőség-javítók találhatók.

Hátrányok

 • Szüksége van egy forgalmazóra vagy rendelésre Európából/Amerikából.

TETRA

Értékelés: 4.8

TETRA.webp

A német TETRA élelmiszer, ellentétben a korábban tárgyaltakkal, Oroszországban szabadon és alacsony áron kapható. A kínálat minden akvarista igényét kielégíti, növényi és állati eredetű pelyhekkel, tablettákkal mindenféle hal, teknős és egyéb akváriumi lakos számára. A TETRA kollekcióban a víz, az algák és a halak számára készült kezelő- és ápolószerek is kaphatók. Az élelmiszerek minőségét a gyártás során végzett laboratóriumi vizsgálatok és a vásárlói visszajelzések igazolják.

Előnyök

 • Megfizethető ár;
 • A takarmányok, tápok és ápolószerek legszélesebb választéka;
 • Szabadon hozzáférhető.

Hátrányok

 • Nem azonosított.

Sera

Értékelés: 4.7

Sera

A német gyártó Sera eledel széles választékban kapható, hogy változatos étrendet biztosítson mindenféle akváriumi hal és egyéb lakos számára. A márka különböző etetési formákat kínál: pelyhek, pelletek kis, 10 grammos kiszerelésben és még sok más. akár 10 literes vödrök, ideális terráriumi és nagy akváriumi halak és hüllők etetésére.

A legtöbb hal szereti a Sera eledelt, a tulajdonosok megjegyzik az akváriumi lakosok jó állapotát. Ugyanilyen fontos a német márka termékeinek megfizethető ára és az állatkerti boltokban való vásárlás lehetősége.

Előnyök

 • Minden formátumú takarmányok széles választéka;
 • Megfizethető ár;
 • Bizonyítottan biztonságos összetevők.

Hátrányok

 • Nem minden hal és hüllő fogadja el, a kényes halaknak válogatni kell.

Aller Aqua

Értékelés: 4.6

Aller Aqua

A rangsorban a következő lengyel gyártó, az Aller Aqua a folyami és tengeri halaknak szánt tápok előállítására összpontosít, de a termékcsaládban akváriumi lakóknak szánt tápok is szerepelnek. Különlegessége, hogy univerzálisan alkalmas vegyes közösségi akváriumokba. Növényi és állati eredetű összetevőket kombinál, így a halak számára szükséges összes tápanyag egy csomagban található.

Olvasson tovább  15 legokosabb macskafajta

Aller Aqua eledel akváriumi halak számára, pehely formában kiszerelve. Amikor etetés, akkor figyelembe kell venni a képességét, hogy gyorsan megduzzad és süllyed az aljára, akkor kissé iszapos a víz a szükséges mennyiséget meghaladóan, de nem veszélyes a lakosok számára.

Előnyök

 • Alacsony ár;
 • Alkalmas mindenféle édesvízi akváriumi halhoz
 • Bőséges táplálék a tokfélék számára.

Hátrányok

 • A díszhalak táplálékválasztéka kicsi.

JBL

Értékelés: 4.5

JBL

A Németországból származó JBL-tápok keresettek Európában és Oroszországban, és a világ minden tájáról rendelik őket az akvaristák. A népszerűség a széles választéknak köszönhető: a gyártó minden halfaj számára kínál takarmányt, vitaminkiegészítőket, tengeri halaknak szánt tápokat és különböző etetési tartozékokat. A második választási tényező a rendkívül kedvező ár és a lehetőség, hogy 15 g-os zsákoktól kezdve bármilyen kívánt méretben megvásárolható. akár több kilóig.

A márka tesztelt és tanúsított termékei. A róla szóló vélemények többnyire pozitívak: az akvaristák megjegyzik a halak és más vízi lakosok jó állapotát, az adag teljes elfogadását.

Előnyök

 • Élelem minden halfajta számára;
 • Alacsony ár;
 • Vitaminok és premixek a termékcsaládban, ápolási termékek.

Hátrányok

 • Kevés állati eredetű élelmiszer.

Trópusi

Értékelés: 4.4

Trópusi

A lengyel márka zárja a rangsort

opical. Minden háziállat, beleértve az akváriumi halakat is, számára fejleszt táplálékot. A termékcsalád széles: különböző formájú növényi és állati eleségek választhatók minden méretű édesvízi és sósvízi hal számára. Az eledelben lévő fehérje megnövelt mennyisége az eledel tápértékének növelése és a vízi élőlények egészségének megőrzése érdekében.

Az élelmiszereket praktikus, különböző méretű konzervdobozokba és zacskókba csomagolják, amelyek könnyen raktáron tarthatók, de az áruk valamivel magasabb, mint a fent említett gyártók esetében.

Előnyök

 • Élelem széles választéka minden halfajta számára;
 • kényelmes csomagolás;
 • Magas fehérjekoncentráció az étrendben.

Hátrányok

 • Átlag feletti ár.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: