12 legjobb pszichológiai könyv nőknek

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem értékesítési célzatú. Vásárlás előtt feltétlenül konzultáljon szakértővel.

A könyvesboltok polcai tele vannak mindenféle pszichológiai könyvekkel. Egyes könyvek azt ígérik, hogy boldoggá és sikeressé teszik az életet, mások segítenek megérteni mások viselkedését, megint mások segítenek önbizalmat és élettársat találni. Sajnos nem minden nyomtatott könyv hatékony. A zseniális művek között vannak olyan könyvek, amelyek időpocsékolásnak tűnnek.

A legjobb pszichológiai munkák kiválasztása a nők számára, szembesültünk néhány kihívással, és most úgy döntöttünk, hogy adunk néhány fontos tippet, hogyan lehet megkülönböztetni egy értékes munkát:

  1. Ne akadjon fenn a könyvborítókon. Fontos figyelmet fordítani a szerző képére és életrajzára, és különösen az író személyes életére.
  2. Csak nyissa ki a könyvet bármelyik oldalra, és olvasson el 1-2 bekezdést. Ha a szöveg nem vonzó és unalmasnak tűnik, akkor jobb, ha nem költi el a pénzt.
  3. Fontos, hogy olyan jó pszichológiai könyveket válasszunk, amelyek célja az élet javítása, önmagunk megtalálása, és nem mások boldogságának elpusztítása.
  4. Érdemes megismerkedni az interneten az olvasók véleményével egy adott könyvről.

Az orosz és a külföldi szerzők közötti választáskor nehéz megmondani, hogy melyik író jobb. Ezért úgy döntöttünk, hogy a legjobb könyvek értékelését két kategóriába osztjuk. Ebben tükröződnek a pszichológia legnépszerűbb művei, amelyek sok pozitív visszajelzést gyűjtöttek a nők részéről.

A legjobb pszichológiai könyvek értékelése nők számára

Jelölés Helyszín Cím Értékelés
A legjobb pszichológiai könyvek nők számára orosz szerzőktől 1 Izyumska Anasztázia “Mama a nullánál” 5.0
2 . Libina “A modern nők pszichológiája 4.9
3 .Mikhaylova “Egyedül vagyok…” 4.8
4 Oleg Torsunov, “A boldog családi élet törvényei” 4.7
5 Az okos bolond 50 szabálya.Pavel Rakov 4.6
6 “A gyermekkor próbája. 4 “Úton önmagadhoz”, Natalia Inina 4.5
A legjobb pszichológiai könyvek nőknek külföldi szerzőktől 1 Dale Carnegie “Hogyan hagyjuk abba az aggódást és kezdjünk el élni 5.0
2 . Angelis “Titkok a férfiakról, amelyeket minden nőnek tudnia kell” 4.9
3 “Az öt szeretetnyelv” (The Five Love Languages), írta Gary Chapman 4.8
4 . Estes “Running with Wolves” 4.7
5 “Ni Sy. Bízz a képességeidben, és ne hagyd, hogy a kétségek megállítsanak az előrehaladásban” – Jan Cincero 4.6
6 “A cumi finom művészete: a paradox út a boldog élethez, amíg meg nem halunk”, írta Mark Manson 4.5

A legjobb könyvek a pszichológiáról a nők számára orosz szerzőktől

A jelölésben bemutatott összes könyvet a modern nőknek ajánljuk olvasásra. Nemcsak az agyi aktivitást fejlesztik, hanem lehetővé teszik a szórakozást és sok új dolog felfedezését is.

Izyumska Anasztázia “Anya a nullánál”

Értékelés: 5.0

Izyumskaya Anastasia

A minősítést a könyv nyitja meg, amelyet átgondolt szerkezete jellemez. 15 történetet tartalmaz anyukák és 3 történetet apukák történeteiből. Néhány fejezethez pszichológusi kérdéslista is tartozik. Ez egy nagyon hasznos könyv, amely minden nőnek segít megérteni, hogy mi történik vele. A szülői mítoszokkal és neurózisokkal, a depresszió és az érzelmi üresség megkülönböztetésével, valamint az anya agressziójával foglalkozik. A könyvből az olvasó megtudja, milyenek a modern szülők, mint az egészségügyi szakemberek, a szociális munkások és a pedagógusok.

Olvasson tovább  10 legjobb filozófiai könyv

Az önsegítő gyakorlat pszichológiai és meditatív technikákat tartalmaz a fáradtság enyhítésére. Minden nő elaludhat, és megtanulhatja, hogyan nyugtassa magát és a babáját. A könyv a “Sürgősségi listák” című résszel zárul. Itt a szerző érdekes recepteket, lenyűgöző filmeket és hasznos tematikus weboldalakat gyűjtött össze. Mindez lehetővé teszi, hogy sebességet váltson és pihenjen. A kiadványról alkotott vélemények csak pozitívak. Ajánlott olvasmány minden anyának és azoknak a lányoknak, akik most készülnek a gyermekvállalásra.

. Libina “A modern nők pszichológiája

Értékelés: 4.9

. Libina

Minden hölgy, aki szereti a pszichológiai könyveket, feltétlenül olvassa el az A. Libina. Munkája eltér a legtöbb kiadványtól, és saját, eredeti megközelítéssel rendelkezik. Nincs szükséged pszichológiai tréningcsoportokra vele. Segít választ találni minden kérdésére.

A vélemények alapján a könyv segít boldogabbá és magabiztosabbá válni. Rengeteg érdekes teszt és technika, oktatójátékok és valós történetek. Semmi felesleges a szövegben. Az olvasók szerették a lendületes cselekményt és a világos és érthető szöveget. Minden pont nagyon reálisan van leírva. Ez a megfelelő választás azoknak a nőknek, akik kiutat akarnak találni, és sok komoly dolgot akarnak megérteni.

.Mikhaylova “Egyedül vagyok…”

Értékelés: 4.8

E. Mikhailova

A rangsorban a következő egy mély és erőteljes könyv, amely lehetővé teszi, hogy fontos célokat határozzunk meg magunk számára, és fontossági sorrendet állítsunk fel az életünkben. Választ ad a legtöbb aggasztó kérdésre. A munka érdemei közé tartozik a képesség, hogy megértsük a körülöttünk zajló események lényegét, hogy érezzük a konkrét helyzeteket, hogy befejezzük a megkezdett. A metafora szuggesztív ereje lenyűgözi az olvasókat.

Nem szabad elfelejteni, hogy a könyvet művelt, bizonyos fokú intelligenciával rendelkező nőknek szánják. Alkalmas azok számára, akik el akarnak gondolkodni az életről és hasznosan tölteni egy estét. A kiadványt minden nőnek ajánljuk.

Oleg Torsunov “A boldog családi élet törvényei

Értékelés: 4.7

Oleg Torsunov,

Nők, akiknek a családjában a szakadék, javasoljuk, hogy vásárol egy könyvet Oleg Torsunov. Ez már sok párt mentett meg a válástól. A szerző rengeteg gyakorlati tanácsot ad a szeretteivel, rokonaival és gyermekeivel való kapcsolatokhoz. A vélemények alapján sok nőnek sikerült jobbra fordítania az életét ennek a könyvnek köszönhetően. Néhány fiatal hölgy rendszeresen részt vesz Oleg Torszunov előadásain, és műveit olvasásra ajánlja a szép nem minden tagjának.

Ez a kiadvány arra készteti Önt, hogy kilépjen a komfortzónájából, és megtanulja, hogyan lépjen kapcsolatba az idővel. A könyv előnyei közé tartozik a szerző pozitív hozzáállása, a sok hasznos információ és a világos nyelvezetű bemutatás is. A végén az élelmiszerekről és azok megfelelő használatáról szóló információk találhatók.

Az okos bolond 50 szabálya.Pavel Rakov

Értékelés: 4.6

50 szabály, hogy okos dinka legyek.Pavel Rakov

Kiderül, hogy okos, hogy csak azokat a nőket hívják, akik elismerik a saját hülyeségüket. Az egyetértő olvasókat lenyűgözi Pavel Rakov munkája, aki sikeres alfahím, és saját cselekvési útmutatóval állt elő a szebbik nem számára. 50 eredeti szabály megnyitja az utat a családi boldogság és jólét felé.

A könyvből megtanulhatja, hogy miről ne beszéljen a szerelmével, hogyan viselkedjen egy férfival, mit viseljen és hogyan mozogjon. Néhány nő azt kívánta, bárcsak hamarabb elolvasta volna a könyvet. Sok hibát elkerülhettek volna. A kritikákból ítélve a szöveg egyszerű tanácsokat tartalmaz minden lány életére vonatkozóan. Önbizalmat adnak, és megtanulják megtartani a megfelelő embereket. Kár, hogy elolvasásuk után gyorsan elfelejtődnek.

Olvasson tovább  Isaac Asimov 10 legjobb könyve

“A gyermekkor próbája. Úton önmagadhoz”, Natalia Inina

Értékelés: 4.5

A gyermekkori traumák, akár akarjuk, akár nem, egész életünkre hatással vannak – ezt számos pszichológiai kutatás bizonyítja. Ugyanazok az események fiatal korban többször is megismétlődhetnek, alakítva a felnőttkori viselkedést, de néha elég egy esemény a korai években ahhoz, hogy az ember egy nap rájöjjön, hogy valami nem stimmel. Még akkor is, ha az esemény már elmenekült az emlékezet mélyére. Ezek lehetnek az anya vagy apa elleni harag, amiért nem vett meg egy játékot, vagy egy sértő szó egy fiútól az udvaron. Egy már elfelejtett esemény lehet a szorongás oka, egy látszólag megmagyarázhatatlanul visszatérő probléma. Ennek következtében szenvedünk, bizonyos helyzetekben nem értünk meg másokat, megsértődünk. Félelem, aggodalom, szorongás – ezek mind a gyermekkorból származnak.

Natalia Inina – pszichológus sokéves tapasztalattal. Kiterjedt tanácsadói gyakorlatát elemezve mutatja be, hogyan befolyásolja a gyermekkor a felnőtt életet. In A gyermekkor próbája. Az Úton önmagamhoz közérthető nyelven és könnyed formában válaszol nehéz kérdésekre, az olvasók megtalálják saját frusztrációik és szerencsétlenségeik forrásait. Elolvasása után mindenki megtanulhatja, hogy az ismétlődő helyzetekből új módon jusson ki, jobbá téve ezzel az életét.

A legjobb pszichológiai könyvek nőknek külföldi szerzőktől

A külföldi írók könyvei a modern nők életének sürgető problémáit vetik fel. Segítenek kiutat találni a helyzetből, megérteni mások viselkedését és boldogabbá válni.

Dale Carnegie: Hogyan hagyjuk abba az aggódást és kezdjünk el élni?

Értékelés: 5.0

Dale Carnegie, Hogyan hagyjuk abba az aggódást és kezdjünk el élni?

Második helyezettünk a híres szónok és pszichológus, Dale Carnegie könyve. E könyv elolvasása után minden nő megtalálhatja a lelki békét, és megértheti a szorongás egészségre gyakorolt káros hatásait. Carnegie munkája mindig releváns lesz, mert a szebbik nemet mindig stressz, neurózis és szorongás jellemzi.

A tartalom nemcsak pszichológusok hatékony tanácsait tartalmazza, hanem olyan valós életből vett történeteket is, amelyek elgondolkodtatnak saját létezésünkről. A könyv sokak számára vált fogalommá. Néhány nő leírta kedvenc gondolatait, és újra és újra visszatér hozzájuk, hogy felélessze a lelkivilágát.

. Angelis “Titkok a férfiakról, amelyeket minden nőnek tudnia kell

Értékelés: 4.9

. Angelis

A következő könyv azoknak a nőknek szól, akik jobban meg akarják érteni a férfiakat. Egyszerre könnyen olvasható és kihívást jelentő. Élénk nyelven íródott, és a modern nők minden egyes problémáját bemutatja. A lányok rámutatnak, hogy nem mindig kellemes olvasni az igazságot magunkról és beismerni a hibáinkat.

Barbara de Angeli spontán módon elmagyarázza az olvasónak, hogy miért fordulnak elő bizonyos helyzetek, és hogyan lehet elkerülni őket. Nagy figyelmet fordítanak a férfi pszichológiára. Érdekes olvasni arról, hogy a férfi, akit szeretsz, miért teszi azt, amit tesz, és hogyan kapcsolódik ez a jelleméhez. A könyv a fiúkat nevelő anyáknak, valamint minden olyan hölgynek tetszeni fog, aki szeretne intelligensebben viselkedni a házastársával vagy barátjával.

“Az öt szeretetnyelv” (The Five Love Languages), írta Gary Chapman

Értékelés: 4.8

A családi élet pszichológiájával foglalkozó könyvek, cikkek és weboldalak széles listájából Gary Chapman értékes munkája valóban kiemelkedik. Sok lány számára ez a könyv igazi szemnyitogató lesz. A szerző gondolata az, hogy minden ember a szeretetet gyengéd szavakkal, érintésekkel, ajándékokkal fejezi ki és látja meg. A könyv megtanítja, hogyan mutassuk ki helyesen az érzéseinket, és az ifjú házasok kézikönyvévé válik.

Olvasson tovább  12 Emile Zola legjobb könyvei közül

Világos és jó elméletet tartalmaz, gyakorlati feladatokkal. Azoknak a férfiaknak is tetszeni fog, akik erős kapcsolatok kiépítésében érdekeltek. A legjobb, ha házasság előtt olvassa el.

. Estes “Futás a farkasokkal”

Értékelés: 4.7

. Estes

Clarissa Estes egy legendákból, mítoszokból és mesékből álló könyvet adott az olvasók kezébe. Egy nő fejlődésének, formálódásának történetét meséli el. A művet 25 nyelvre fordították le, és az emberi pszichológiával kapcsolatos irodalmi rangsorok élén áll. A könyv az első oldalaktól kezdve lebilincselő. Igazán varázslatosnak írták le, mint minden gyönyörű tündérmesét.

Egy olyan mű, amelyet valószínűleg egy tizenéves lány nem ért meg. Pontosabban a kora miatt csak a felszínt fogja tudni megragadni az elképzeléséből. 25 vagy 30 éves korában a könyv másképp olvasható és másképp érzi magát. Egy nő, aki bölcs az ellenkező neműekkel való kapcsolatokban, sokat tanulhat belőle. Egy kötelező olvasmány minden hölgynek. Néhány embernek nehézséget okozhat.

“Ni seu. Bízz a képességeidben, és ne hagyd, hogy a kétségek visszatartsanak az előrelépéstől”, Jen Cincero

Értékelés: 4.6

Jen Cincero kultikus bestsellere sokatmondó címmel, Nee Sy. Bízz a képességeidben, és ne hagyd, hogy a kétségek visszatartsanak az előrehaladástól” számos híres személyiség és hétköznapi ember számára volt a kiváltó ok, akik a könyv elolvasása után önbizalmat nyertek, és olyan magasságokat hódítottak meg, amelyek korábban elérhetetlenek voltak számukra. A Ni-Si egyébként egy keleti bölcsesség, amelynek átírása a címben is szerepel.

A könyv egyszerű nyelven íródott, de van egy ragaszkodó, merész jellege, amely arra provokál, hogy “felébredj”, és végre kilépj az élet stagnálásából, félelmeiből, és kezdj el új módon haladni az életben. A Ni Sy-ban bemutatott 25 személyes átalakulási technika a szerző személyes tapasztalatai. A könyv értékes eszköz azok számára, akik meg akarnak tanulni élni az örömért, szeretni magadat és mindent körülötted, gondoskodni magadról, abbahagyni mások mentését és kilépni a pszichológiai háromszögekből, megváltoztatni a nem működő vagy nem a kívánt eredményeket hozó hiedelmeket.

“A finom művészet, hogy egy kicsit punci: a paradox út a boldog élethez, amíg meg nem halunk”, írta Mark Manson

Értékelés: 4.5

Bárhová nézünk a világban, mindenhol a siker kultusza van: a közösségi hálózatokban, a különböző fórumokon, a televízióban gazdag életet, utazást, drága házakat, autókat és a luxus egyéb attribútumait sugározzák. Számos történet bukkan fel olyan fiatal, sőt időnként fiatal emberekről, akik egy alkalmazással, egy tanfolyammal és más finomságokkal jöttek elő, elindították és gyorsan fejlesztették saját vállalkozásukat, és sok pénzt kerestek belőle. Kialakul a “gazdagság=szabadság=boldogság” kép, a többi pedig valamiféle kisebbrendűség jele. Az átlagember, aki nem ért el ilyen magasságokat, úgy érzi, hogy az élet elhalad, kisebbségi érzés van, úgy tűnik, mintha mások mindennapi élete sokkal fényesebb és érdekesebb lenne, mint a sajátja. Ez a fixáció, ellentétben a cselekvésre ösztönző véleményével, a legtöbb esetben csupán emlékeztetőül szolgál az álmokra, amelyek soha nem valósultak meg, és látszólag lehetetlen elérni.

Mark Manson, egy jól ismert blogger, egy szokatlan megoldást javasol – mutass egészséges közömbösséget a körülötted zajló események iránt, szakítsd meg a kapcsolatot a sugárzott eszmékkel, és fordítsd a figyelmedet a saját vágyaidra és céljaidra. A szerző megtanít minket arra, hogy válasszuk el a sürgőset a másodlagostól, fogadjuk el és kezeljük a nehézségeket játékosan, így követve a saját utunkat, nem pedig a társadalom által előírt utat.Az olvasók értékelése egyértelmű – a könyv tele van érdekes, elgondolkodtató gondolatokkal, egyszerű nyelvezettel, némi humorral és rengeteg pozitívummal.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: