A 13 legjobb szülői könyv

*A szerkesztőség véleménye szerint a legjobbak összefoglalója. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak, és nem is vásárlási útmutatónak szánták. Konzultáció szakértővel vásárlás előtt.

A szülővé válás számos kihívással néz szembe. Ezek közül a legfontosabb a gyermeke nevelése. Amikor nincs kitől bölcs tanácsot kérnie, hogy eldöntse, hogyan cselekedjen egy adott helyzetben, a tapasztalt pszichológusok által kifejlesztett technikák az Ön segítségére sietnek. Olvasóinknak olyan könyveket kínálunk, amelyek a szerkesztők véleménye szerint különös figyelmet érdemelnek, mivel valóban megtanítanak minket arra, hogy megértsük gyermekünket, és helyesen kommunikáljunk vele.

Szakértőink összeállítottak egy rangsort a 13 legjobb szülői könyvek különböző korosztályok számára.

A legjobb szülői könyvek rangsorolva

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb szülői könyvek rangsorolva 1 “A pelenkától az első randevúig, Debra Haffner 518 €
2 “Hogyan boldogulnak a gyerekek”, Paul Tuff 149€
3 “Három után már túl késő”, írta Masaru Ibuku 396€
4 “A tigrisanya harci himnusza”, Amy Chua 383€
5 “Gyors útmutató a kisgyermekneveléshez”, Axel Hake 494€
6 “A francia babák nem köpködnek ételt”, Pamela Druckerman 539€
7 “Pajkos szülők”, Susan Forward, Craig Buck 560€
8 “Egy titkos erődítmény. Kötődés a gyermek életében, Ludmila Petranovskaya 376€
9 “Az önálló gyermek, avagy hogyan váljunk “lusta anyává””, Anna Bykova 278€
10 “Beszélgetés a gyerekkel. Hogyan?”, Julia Gippenreiter 396€
11 “Testvérek és nővérek. Hogyan segítsük gyermekeinket az együttélésben”, Adele Faber, Elaine Mazlish 358€
12 “Mielőtt a gyermeked megőrjít”, írta Nigel Latta 533€
13 “Gyermekeinket boldoggá tenni”, Madeleine Denis 540€

“A babáktól az első randevúig, Debra Haffner

Értékelés: 4.9

Debra Haffner, egy amerikai szexuális neveléssel foglalkozó szakember vezető könyve. Kevés felnőtt képes arra, hogy őszintén beszélgessen a gyermekével kényes témákról. De előbb vagy utóbb túl kell jutnia a félénkségen és a félelemen, különösen, amikor a gyermek belép a serdülőkor nehéz időszakába. Első érzések, randevúk, partik a társaikkal, csókok, későn hazaérkezés – ez nyugtalanító és aggasztó a felnőttek számára, ezért mindent megtesznek, hogy a gyerekeket távol tartsák a bajtól. Igaz, hogy sokan nem megfelelő módszereket választanak, megpróbálnak korlátokat felállítani és erőből beszélni. Az ebből eredő konfliktusok a gyermeket kockázatos viselkedésre késztetik, beleértve a szexuális kísérletezést is.

Debra Haffner kiemeli azokat a kulcsfontosságú pontokat, amelyek a szülőket elsősorban érdeklik. Elmagyarázza, hogyan kell kommunikálnia a saját értékeit a szexualitás kifejezésével kapcsolatban, hogy a gyerekek hallani akarják majd. A szerző kitér a gyermek fejlődésének pszichofiziológiai sajátosságaira, három kategóriát határoz meg: a fiatalabb, a középső és az idősebb kategóriát. Részletek arról, hogyan változik a szexről való gondolkodás az egyes időszakok alatt. A maszturbáció, a zaklatás, a fogamzásgátlás, a terhesség, a szexuális irányultság stb. témáit is érintik. .

A könyv gazdag gyakorlati és személyes példákban. Minden szülőnek, különösen a tinédzsereket nevelőknek ajánlott.

‘Hogyan boldogulnak a gyerekek’, Paul Tuff

Értékelés: 4.8

'Hogyan boldogulnak a gyerekek', Paul Tuff

A második helyezett Paul Tuff munkája. Az olvasók látni fogják, hogy lerombolják azt a mítoszt, miszerint a sikerhez magas pontszámok szükségesek. A szerző szerint ebben a nehéz folyamatban jelentős szerepet játszanak a személyes tulajdonságok és a jellem, mint például a kitartás, a kitartás, az önfegyelem, a motiváció, az elszántság, az ambíció, a kíváncsiság, a kíváncsiság, a szorgalom, az. Ahhoz, hogy a gyermek a jövőben kiemelkedő teljesítményt nyújtson, célszerű az alábbi tulajdonságok kialakítására és fejlesztésére összpontosítani.

A könyv lapjain az olvasó megismerkedhet a kortárs pedagógusokkal és kutatókkal, akik tudományos eszközöket használnak a gyermekek jellemének tanulmányozására. Számos olyan gyermek története szerepel példaként, akik mára sikeres emberekké váltak. Taff elmagyarázza az adott nevelés és a felnőttkorban elért eredmények közötti kapcsolatot. Paul megvitatja, mit tehetnek a szülők, hogy felkészítsék gyermeküket az önálló jövőre; és olyan helyzetekkel foglalkozik, amelyek megmutatják, ki és hogyan csinálja jól, és ki követ el hibákat.

Olvasson tovább  8 Legjobb Jane Austen könyvek

A mű tele van nevekkel és kutatási adatokkal, ami nagyon tanulságos. A könyv elgondolkodtat, és más szemszögből tekint a gyermeke oktatására. Iskoláskorú gyermekek szüleinek és elsőéves hallgatóknak ajánlott.

“Három után már túl késő” – Masaru Ibuku

Értékelés: 4.7

A harmadik helyen a könyv a gyermeknevelésre összpontosít a legkorábbi években, a születéstől hároméves korig. Masaru Ibuka szerint fontos, hogy ezekben az években minél több képességet fejlesszünk ki. A könyv minimális vízzel van megírva, ahogy azt az olvasók a kritikákban és a visszajelzésekben megjegyezték. Az oldalak számos gyakorlati technikát nyújtanak a gyermek szellemi fejlődéséhez. A szerző hangsúlyozza, hogy nem lehet zsenit nevelni, jobb, ha játékos módon közelítjük meg a folyamatot, hagyjuk, hogy a gyerekünk jól érezze magát és szórakozzon a társaival.

Az anyag blokkokra van osztva, így az információ könnyen emészthető. Az előadásmód közérthető és egyszerű. Számos életpélda segíti az olvasót abban, hogy a fontos dolgokra összpontosítson. A könyv színes, tele van vidám, felemelő illusztrációkkal. Ajánlott olvasmány mindazoknak, akik a közeljövőben szülővé válnak, vagy nemrég váltak szülővé. Különösen a kezdők számára lesz vonzó, de nem fog tetszeni azoknak, akik mélyrehatóan akarják feltárni a témát, mivel a fő pontok a felszínen vannak, és nem teljesen feltárulnak.

“A tigrisanya harci himnusza”, Amy Chua

Értékelés: 4.7

A negyedik helyen egy olyan mű áll, amely az Egyesült Államokban és Európában nagy port kavart. A Yale jogi karának professzora a könyvben leírta a lányai nevelésével kapcsolatos tapasztalatait. Amy Chua elvarázsolta az olvasóközönséget a kínai szülői modellről szóló kinyilatkoztatásaival. Ezek a módszerek egyeseket megdöbbentettek, másokat pedig elragadtattak. A vita a mai napig tart.

Amy részletezi, hogyan nevelte fel két lányát, felkészítve őket a sikeres jövőre. Szándékosan arra törekedett, hogy lányai zenei zsenik legyenek. Kínai nőként, aki zsidóhoz ment feleségül, és az Egyesült Államokban élt, hű volt zsidó örökségéhez. Bár vadnak tűnnek, hatékony eredményeket értek el. Amy többféle tiltásra építette a rendszerét, íme néhány ezek közül: pizsamapartik; barátok áthívása; iskolai színdarabokban való részvétel (nyafogás a tiltás miatt); tévénézés és számítógépes játékok; szabadon választott tantárgyak; ötös alatti jegyek (minden tantárgyból, kivéve a testnevelést); nem zenél; hegedűn és zongorán kívül más hangszeren játszik.

Az olvasók különböznek. Nem minden anya lenne hajlandó vagy képes ilyen “tigrissé” válni. Ajánlott olvasmány zenei hajlamú gyermekeket nevelő szülőknek.

“Gyors útmutató a csecsemőneveléshez”, Axel Haque

Értékelés: 4.6

Az ötödik egy olyan könyv, amely a címe ellenére nem kézikönyv. A mű tele van viccekkel és rövid történetekkel, amelyek egykor egy német újságban jelentek meg. Egy háromgyermekes család történetét meséli el. Az újságíró-apa megosztja a szülői sikereit és kudarcait, beszél a jövőről, és humoros módon írja le a különböző élethelyzeteket.

A könyv minden szülő számára hasznos, mivel humoros megközelítést ad mindazokhoz a dolgokhoz, amelyeket a gyerekek néha kidobnak. Ez nem komoly pszichológiai munka, hanem egy könnyed olvasmány a szabadidejében. Miután elolvasta, másképp látja majd a rosszkedvűséget, a zsarnokoskodást, a rosszalkodást és a haragot, és megtanul kilélegezni, hogy nyugodt idegekkel folytassa a szülői élet nehéz útját. Axel nem ad tanácsokat, és nem fejleszt ki semmilyen szerzői módszertant, hanem egyszerűen csak beszél a tapasztalatairól, tele sikerekkel és kudarcokkal.

A könyv központi üzenete a szülői szeretet. Ahogy az egyik idézet mondja, minden úriember, aki olvasta az “Egy gyors útmutató a babák neveléséhez” című könyvet, megnyugszik, hogy nem minden rossz a gyerekeinek, mert mások pontosan ugyanezt teszik. Nemcsak a szülőknek, hanem azoknak a tinédzsereknek is alkalmas, akik még emlékeznek nyugtalan gyermekkorukra.

“A francia gyerekek nem köpködnek ételt” írta Pamela Druckerman

Értékelés: 4.5

A hatodik díjat az a bestseller kapja, amely amellett érvel, hogy a csecsemőnek minden életszakaszon természetes módon, beavatkozás nélkül kell végigmennie. Pamela sok éven át élt Franciaországban, így volt ideje megtanulni a szülői hagyományt, amely ötvözi a szelídséget és a szigorúságot, a szabadságot és a tilalmat. Minden könyve népszerűvé és a szülők kedvencévé válik.

A könyvből kiderül, hogyan sikerül a franciáknak boldog, engedelmes és udvarias gyerekeket nevelniük anélkül, hogy feláldoznák a saját életüket. Nem töltik a fél éjszakát a baba ágya mellett, hogy megpróbálják pihentetni, a babák nem csinálnak jelenetet a boltokban, nem avatkoznak bele a felnőttek közötti beszélgetésekbe, nyugodtan fogadják az elutasításokat, felnőtt ételeket esznek, és jó modorral viselkednek egy étteremben. A szerző ragaszkodik ahhoz, hogy a társadalmi élet, a karrier és a külsőségek ne kerüljenek háttérbe a gyermekvállalás mellett. A francia nők példáját mutatja, akiknek mindig sikerül divatosnak, szexinek és aktívnak maradniuk.

Olvasson tovább  12 legjobb táplálkozási könyv

A mű humorral van megírva, így nemcsak gyakorlati tanácsokat ad, hanem szórakoztat is a szabadidődben. A könyvet széles olvasóközönségnek ajánljuk.

“Pajkos szülők”, Susan Forward, Craig Buck

Értékelés: 4.5

A hetedik helyen két szerző mélyreható pszichológiai könyve áll. A mű alapvető üzenete – nem lehet cserbenhagyni a szülőket a nem megfelelő viselkedéssel, amely súlyos károkat okoz a gyermek pszichéjében. Igen, ők is emberek, akik hibázhatnak, de a tekintély, a bűntudat és hasonlók szándékos manipulálása megöli a gyerekek önbecsülését, önbizalmát és önállóságát.

Az anyagból kiderül, hogyan kell dolgozni bármilyen (pszichológiai, szexuális, érzelmi) bántalmazás áldozataival, valamint azokkal a szülőkkel, akik tudatosan vagy nem tudatosan ilyen magatartást tanúsítanak gyermekeikkel szemben. A könyv útmutatást ad a felnőtteknek, hogyan viselkedjenek helyesen anélkül, hogy bántalmazóvá válnának. Gyakran ezek a szülők maguk is áldozatok voltak a családban, így nem lehet elkerülni a sztereotípiákat. Sajnos sokan, akik alkoholista családban nőnek fel, és úgy döntenek, hogy soha nem fognak hasonló sorsra jutni, előbb-utóbb visszaesnek egy ördögi körbe, például hasonló problémákkal küzdő partnert választanak. Ebben a könyvben rengeteg információ található a vérfertőzés kényes témájáról: hogyan kell elkezdeni a diagnosztikát és a terápiát, valamint olyan gyakorlatokat, amelyeket egyedül és szakemberrel együtt is elvégezhetünk. Susan és Craig munkája világossá teszi, hogy a gyermekeknek nemcsak fizikai, hanem érzelmi védelemre is joguk van, ahol tiszteletben tartják a személyes határokat, érzéseket, véleményeket és méltóságot.

Ajánlott olvasmány minden leendő és jelenlegi szülőnek, valamint azoknak, akik meg akarnak birkózni a gyermekkoruk fájdalmával.

“A titkos oszlop. Ragaszkodás a gyermek életében, Lyudmila Petranovskaya

Értékelés: 4.5

A nyolcadik helyen a neves pszichológus, Ludmila Petranovszkaja munkája áll. Számos művet írt, többek között a felnőtté válásról szóló cikkeket. Nemcsak a gyerekként való felnövésről szól, hanem mindannyiunkról, akik átéltük a felrázkódtatást… A posztszovjet nevelés, egy kollektív trauma, amelyet a mai napig kapott és átél. Mivel két világ kereszteződésében vagyunk, többé már nem fogadható el, hogy vakon kövessük a gyerekkorunkban belénk nevelt szabályokat.

A könyvet Petranovszkaja alapműnek tekinti, tehát kötelező olvasmány. Itt beszélgetünk a nehéz gyermekekről és a hozzájuk való közeledésről, a felnőttek és a csecsemők közötti elválaszthatatlan kötelékről, a kötődésről. Ljudmila szerint a kölcsönös szeretetet kell kiépíteni, de úgy, hogy az a jövőben ne váljon teherré. Csak a kölcsönös megértés biztosítja a legkönnyebb kommunikációt gyermekével. A könyv választ ad a legnépszerűbb és legnehezebb kérdésekre: adjunk-e szabadságot a tizenéveseknek?? Küldjem-e óvodába a gyermekemet?? és így tovább. .

A mű közérthető nyelven íródott, és az életkor szerinti fejezetekre való felosztás lehetővé teszi a gyorsabb tájékozódást. Ajánlott olvasmány minden szülőnek, pedagógusnak, pszichológusnak és azoknak, akik szeretnék újragondolni a már felnőtt gyermekeikkel való kapcsolatukat.

“Független gyermek, avagy hogyan válhat” lusta anya “, Anna Bykova

Értékelés: 4.4

A kilencedik helyen Anna Bykova áll, aki egyszer “Miért vagyok lusta anya” címmel írt cikket az egyik oldalon. Arról beszélt, hogy miért káros a hiperopéd viselkedés, és miért kell nagyobb önállóságot adni a gyermeknek. A cikk azonnal feltűnést keltett, ezért elhatározták, hogy egy egész könyvet írnak a témáról. Bykova később számos más könyvet is kiadott.

A szerző tanácsai a helyes útra terelik az anyukákat, lehetővé téve a szülői szemlélet józan értékelését. Anna elmagyarázza, hogy a vágy, hogy mindig nélkülözhetetlen és egyedülálló legyen a gyermek számára – egy út a semmibe. Számos kritika hangsúlyozza, hogy a könyv egyszerű nyelven íródott, így bárki, még a pszichológiában nem jártasak is képesek lesznek tanulni valami hasznosat a maguk számára. Számos esettanulmány illusztrálja azt, amiről a pszichológus beszél.

A könyv számos kérdésre ad választ: hogyan kell a bilire szoktatni? Megtanítja a babát, hogy egyedül aludjon el a kiságyban? A rendre nevelés, hogy a gyermek maga tegye el a játékait? és mások. Széles olvasóközönség számára alkalmas.

“A gyermekkel való kommunikáció. Hogyan?”Julia Gippenreiter

Értékelés: 4.4

A Tizedik Gippenreiter munkája, akinek könyvei egy évtizede bestsellerek. A szerző megtanítja, hogyan kommunikáljunk a gyermekkel, odafigyelve még az apró dolgokra is, például az olyan múló mondatokra, mint “Ó, hogy nézel ki??”, “Mit gondolsz!”stb. . A pszichológus világos magyarázatot ad arra, hogy miért veszélyesek az ilyen szavak, és hogyan érzékelik őket a gyerekek, ami a problémák megalázását és leértékelését eredményezi. Julia egy egyedülálló módszert kínál, amely segít a szülőknek kommunikálni a gyermekükkel minden életkorban.

Még ha a csecsemőt gondoskodás és ápolás veszi is körül, megfelelő kommunikáció nélkül egyszerűen képtelen teljes mértékben kifejlődni. Idővel ez biztosan tükröződik a viselkedésében, ami után anya és apa felemelik a kezüket, és azt mondják, hogy rosszalkodó és elviselhetetlen lett. Valójában a kiváltó ok az, hogy a felnőttek nem alakítottak ki időben megfelelő kapcsolatot, mert az eredmény csak saját maguknak köszönhető. A könyv segít olyan egészséges kommunikációs stílus kialakításában, amely biztonságosan befolyásolja a gyermek jövőjét.

Olvasson tovább  12 A legjobb könyvek Arkagyij és Borisz Sztrugacszkijtól

A pszichológus munkája sok olvasó számára szülői útmutató. Jobb, ha nagyon korán megismerkedik vele, amikor a baba nagyon kicsi, vagy még nem született meg, de még akkor is, ha csak most értesült a könyvről, akkor is javasoljuk, hogy megvásárolja. Segít azoknak a családoknak, akiknek problémáik vannak a növekvő gyermekeikkel, még akkor is, ha már tinédzserek.

“Testvérek és nővérek. Hogyan segítsünk gyermekeinknek barátságosan élni, Adele Faber, Elaine Mazlish

Értékelés: 4.3

Faber és Mazlish tizenegyedik állásfoglalása a testvérek közötti egészséges kapcsolatok kiépítéséről. Az előző könyv sikere után a pszichológusokat elárasztották a problémával kapcsolatos külön munkával kapcsolatos kérések, mivel a szülők nem tudják, hogyan tartsák távol a gyerekeket a veszekedésektől, a rivalizálástól és a féltékenységtől, hogy senki ne érezze magát elhagyottnak.

A közérthető nyelven megírt könyv elsősorban azt magyarázza el, hogyan lehet megtanítani a gyerekeket arra, hogy a negatívumokat úgy fejezzék ki, hogy ne bántsák a környezetet; hogy kerüljék az ellenségeskedést és magukat kompromisszumra; hogy egyéniséget mutassanak anélkül, hogy bárki máshoz hasonlítanák magukat. Bár a mű nem hoz forradalmi technikákat, és egyszerű igazságokat ismételget, sokak számára életmentő lett, ha hihetünk a kritikáknak. A szöveges és illusztrációs formában is világosan bemutatott anyag arra emlékezteti az anyukákat és apukákat, hogy milyen hibákat nem szabad elkövetni a testvérek közötti béke megőrzése érdekében.

A könyv nem mindenki számára vonzó, mivel enyhén nyugati elfogultságú, de a lényeg és az alapgondolatok hazánkban is alkalmazhatóak. Alkalmas két vagy több gyermeket nevelő szülők számára.

“Mielőtt a gyermeked megőrjít Nigel Latta által

Értékelés: 4.2

A tizenkettedik helyen egy gyakorló pszichológus könyve arról, hogyan lehet megtanulni megérteni a gyermekét; megtanítani neki a visszafogottságot anélkül, hogy megfosztanánk őt a gondtalanságtól. A mű tele van olyan tanácsokkal, amelyek segítenek a szeszélyektől és engedetlenségtől megfáradt, kétségbeesett szülőknek. Érinti az óvodáskorú gyermekek fejlődési szakaszait, és tanácsokat ad a kisgyermekek bármilyen viselkedéséhez való helyes hozzáállás kialakításához.

Nigel humorosan, de strukturáltan mutatja be az anyagot, így az olvasó nem marad le a lényegről. A szerző nem a szülő és a gyermek közötti érzésekkel foglalkozik, hanem gyakorlati tanácsokat ad arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet kezelni egy adott helyzetet, amely legtöbbször zsákutcába vezet. A javasolt módszerek keménynek és embertelennek tűnhetnek, de nem azok. Oktatás szeszélyes, néha ellenőrizhetetlen gyermek – egy nagyon bonyolult feladat, amely különleges megközelítést igényel. A könyvben nincs szó fizikai büntetésről, de a rossz viselkedés figyelmen kívül hagyása és a jó viselkedés bátorítása.

A könyv az ideges, elkényeztetett és agresszív gyerekek anyukáinak és apukáinak ajánlható. Ne feledje, hogy minden gyermek egyéni megközelítést igényel, ezért az összes módszer alkalmazása anélkül, hogy azokat az egyénre vonatkoztatná, nem lehetséges.

“Boldoggá tesszük gyermekeinket, Madeleine Denis

Értékelés: 4.1

A rangsor lezárása egy öt könyvből álló sorozat, amelynek elolvasása után boldog embert nevelhetsz. Ajánlott olvasmány minden szülőnek, különösen azoknak, akik most tervezik a gyermekvállalást.

“A baba alvása” megmondja a szülőknek, hogyan tanítsák meg a babájukat önállóan elaludni; elmondja nekik, hogyan győzzék le gyermekük éjszakai rémületét. Rengeteg tipp és trükk, hogy ne kelljen minden este az ágyad mellett ülnöd. A “Caprice és az indulatok” hatékony módszerekről szól a szülők számára, hogy megértsék, hol dühös a baba, és hogyan lehet megbirkózni vele. oktatás 1 A “Caprice és a dühkitörések” a szülők számára hatékony módszerekről szól. Az alábbiakban a leggyakrabban előforduló helyzetek elemzése következik. A különböző életkori szakaszok le vannak fedve, így felkészült leszel, és képes leszel megfelelően reagálni, amikor eljön az idő. “Az óvodások. A 3-6 éves korosztály a Clever és a Psychologies magazin közös projektje, amelynek célja, hogy a szülők jobban megértsék a gyermekek viselkedését, és az életkornak megfelelő feladatokkal irányítsák gyermeküket. “Általános iskola. 6-10 évesek” – a projekt folytatása. Ezeken az oldalakon pszichológusok osztják meg nézeteiket a szülői munka gyakorlati oldaláról. “Tinédzserek. 11-16 évesek” – a családi projekt folytatása. A könyv segít párbeszédet kialakítani a tinédzserrel, legyőzni az elidegenedést, elkerülni az agressziót és a neheztelést, és elfogadni a felnőtté válást természetesnek.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Comments: 1
  1. Bence

    Melyik a legjobb szülői könyv a 13 közül, amit ajánlanál?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: