A 18 legjobb közgazdasági könyv

A közgazdasági könyvek olvasása a legjobb módja annak, hogy növelje a saját tudatossági szintjét olyan területeken, mint az üzleti élet, a pénzügyek, a politika, a menedzsment. Ma divatos Karl Marxot, Adam Smith-t és Gregory Manchu-t olvasni. Végtére is, megfelelő oktatással sokkal könnyebb megérteni mind a különböző üzleti szférák jelenlegi valóságát, mind a saját cselekedeteinket és motivációinkat. A szakértők a legjobb közgazdasági könyveket értékelték, amelyek közül sok világsiker és kötelező olvasmány az európai egyetemeken.

A legjobb közgazdasági könyvek

Jelölés hely a munka értékelés
A legjobb közgazdasági könyvek értékelése 1 “A nemzetek gazdagságának természetét és okait vizsgáló tanulmány” (Adam Smith) 4.9
2 Steven Levitt és Stephen Dubner “Superfreakonomics” című könyve 4.9
3 “Hogyan működik a közgazdaságtan” – Ha-Joon Chang 4.8
4 “Karl Marx Tőkéje 4.8
5 ” Miért gazdagok egyes országok és miért szegények mások. A hatalom, a jólét és a szegénység eredete by Daron Adzhemoglu, James A. Robinson 4.8
6 “Az anti-fragilitás. Hogyan lehet profitálni a káoszból Taleb Nassim Nicolas Taleb által 4.8
7 “Egy gazdasági gyilkos vallomásai” (Confessions of an Economic Killer) John Perkins 4.7
8 “Kapitalizmus és szabadság” Milton Friedman 4.7
9 “Gazdasági gondolkodásmódok” – Paul Heine, Peter Bouttke és David Pritchitko 4.7
10 “Az út a nagy célhoz. Egy gazdasági eszme története by Sylvia Nazar 4.6
11 “A közgazdaságtan alapelvei” írta Nicholas Gregory Manchu 4. 6
12 “Kapitalizmus. Az ismeretlen eszmény” Ayn Randtól 4.5
13 “Mikroközgazdaságtan” Robert Pindyck, Daniel Rabinfeld 4.5
14 “A foglalkoztatás, a kamat és a pénz általános elmélete” (The General Theory of Employment, Interest and Money), írta John Maynard Keynes 4.5
15 “Makroökonómia”, Olivier Blanchard 4.4
16 “Pozitív irracionalitás. Hogyan használjuk ki a logikátlan cselekedeteinket”, írta Dan Ariely 4.3
17 “Közgazdasági leckék”, Konstantin Sonin 4.2
18 “A tőke a huszonegyedik században”. Tom Piketty 4.1

“A nemzetek gazdagságának természetére és okaira vonatkozó vizsgálat” Adam Smith

Értékelés: 4.9

A legjobb közgazdasági könyvek listájának élén a tudományos, klasszikus közgazdaságtan egyik alapműve áll, amelyet a skót felvilágosodás idején, több mint 200 évvel ezelőtt írtak. A 18. századi filozófus és közgazdász Adam Smith, aki nagy hatással volt a világgazdaság fejlődésére, bemutatta munkáját a nagyközönségnek, amiért 9 évig el kellett idegeníteni. De ennek ellenére, 2 évvel a könyv megjelenése után, 1778-ban. A szerző Edinburghban vámbiztosként tekintélyes állást szerzett, ami lehetővé tette számára, hogy öregkoráig kényelmesen éljen.

Lényegében az A. Smith a társadalmat a szabad piacgazdaságra készítette fel, kormányzati szabályozás nélkül. Meggyőződése volt, hogy az ember önzése, aki saját vagyonának növelésére törekszik, az egész társadalom kezére játszik. Egyes történészek szerint azonban ez az elmélet elsősorban a kereskedő polgárság érdekeit képviselte, amely évtizedeken át küzdött az állammal és a vallással, amely visszafogta az uzsora és a kereskedelem növekedését.

A könyvet először az inkvizíció tiltotta be, de hamarosan népszerű tudományos tankönyvvé vált, amely számos országban, köztük Európában és Oroszországban is a gazdasági fejlődés alapjává vált.

Steven Levitt és Stephen Dubner “Superfreakonomics” című könyve

Értékelés: 4.9

Steven Levitt és Stephen Dubner

Ha az utolsó, több mint 200 évvel ezelőtt megjelent kötet szerzője meg volt győződve arról, hogy az önzés és az önérdek a kereskedelem mozgatórugója, akkor a Superfreakonomics második számú szerzője szkeptikusabb ezzel kapcsolatban. Dabner és Leviticus szerint az emberek nagyon különböző ösztönzők alapján vásárolnak. És csak a statisztika asszony segíthet rendezni ezt a kényes kérdést.

A “Freakonomics” című első könyv sikere után, amely bestsellerré vált, a szerzők úgy döntöttek, hogy nem adják fel a sikert, és folytatták a kutatást, megpróbálva megérteni az emberi psziché bonyolultságát. Nincsenek következtetések, de a könyv tele van többszörös tényekkel, amelyeket makacs statisztikák szolgáltatnak.

Egyes olvasók csalódottak, hogy a könyvben alig esik szó a klasszikus értelemben vett közgazdaságtanról. De tele van humorral, környezeti rálátással és a dobozon kívüli megközelítéssel. Beszél a viselkedési motívumokról, a külső keresletet ösztönző különleges hatásokról, a csalás elleni küzdelem módjairól. Dubner és Leviticus még az olyan látszólag absztrakt témáknál is, mint az éghajlatváltozás és az emelkedő óceánok, gazdasági indoklást találnak. Mindenképpen ajánljuk a nem hagyományos közgazdaságtanról szóló munkafüzet elolvasását, ha egy új, a kék képernyőkön mutatottól eltérő képet szeretne kapni a világról.

Olvasson tovább  Top 5 sakk könyv

“Hogyan működik a közgazdaságtan” – Ha-Joon Chang

Értékelés: 4.8

Miért nem érdekel sok embert a közgazdaságtan? Talán azért, mert unalmasnak, bonyolultnak és megközelíthetetlennek találják a tudományt? Vagy hogy ezt a nézetet valaki más szándékosan hozta létre? Közgazdasági rangsorunk harmadik helyére a Cambridge-i Egyetem közgazdaságtanának oktatója, Ha-Joon Chang népszerű tudományos könyve került, aki a közgazdasági elmélet népszerűsítését vállalta magára.

A könyv két részre oszlik. Az első feltárja a közgazdaságtan mint tudomány lényegét és ismerteti a történetét, valamint megérteti, hogyan jutottunk el a jelenlegi gazdasági helyzethez, és kik vannak rá közvetlen hatással. A második rész a gazdasági iskolák történetét és a hétköznapi emberek életében betöltött szerepüket mutatja be. Beleértve olyan témákat, mint a korrupció, munkanélküliség, lobbizás, válságok…

A kézikönyv fő üzenete az, hogy a közgazdasági elméletben kevés az objektív igazság, és sok az értékítélet, amelyet gyakran a médián keresztül a végső igazságként erőltetnek rá. A szerző azt a célt tűzte ki maga elé, hogy megtanítsa a hétköznapi embereket megérteni a gazdasági eseményeket és saját, független véleményt alkotni. Ha-Joon Chung arra a megértésre vezetett, hogy nem szabad félni ettől a tudományágtól, sőt, fontos, hogy saját kritikai gondolkodással foglalkozzunk, mert a közgazdasági elmélet 90%-a egyszerű és logikus igazság, amelyet bonyolult matematikai formában, képletekkel és szavakkal kereteznek. Azok számára, akik ismerik a közgazdaságtan alapjait, ez a könyv túl egyszerűnek, sőt naivnak tűnhet, de a nagy kép megértéséhez – nagyon is alkalmas….

“Karl Marx Tőkéje

Értékelés: 4.8

1867. szeptember 14-én egy hamburgi nyomdában nyomtatták ki a világgazdaságot befolyásoló könyv első és egyetlen kötetét. “Karl Marx A tőke című műve méltán került a negyedik helyre a rangsorban. Művében Marx a kapitalista rendszert a már létező gazdasági elméletek prizmáján keresztül kritizálta annak a történelmi korszaknak a társadalmi viszonyai alapján, amelyben élt. A “Tőke” képezte a legtöbb modern gazdasági koncepció alapját, és Karl Marx a mai napig a század egyik legtöbbet idézett gondolkodója.

Érdekes, hogy az első nyelv, amelyre ezt a gazdasági kötetet lefordították, az orosz volt. De ha később a Szovjetunióban a könyvet több millió példányban nyomtatták ki, akkor Marx hazájában – Németországban – ténylegesen megsemmisítették, és sokáig a tiltott irodalom listáján volt.

A “Capital” egy teljes tudományos mű, amely négy részből áll. Első könyvében Marx arra törekedett, hogy részletesen leírja a kapitalizmus természetét mint az emberek közötti társadalmi interakció módját. A Tőke második és harmadik kötetét a szerző vázlataiból legközelebbi munkatársa, Friedrich Engels adta ki. A negyedik kiadás a marxista Karl Kautsky kiadása alatt jelent meg a szerző halála után.

Karl Marx olyan alapvető művet alkotott, amely nemcsak a kapitalizmus, mint az emberek többségének az úgynevezett kapitalisták és politikusok kis csoportja általi kizsákmányolásán alapuló társadalmi rend kritikáját tárja elénk, hanem tudományos szempontból is igazolja azt. Még ma is egész akadémiai intézmények foglalkoznak a Capital megfejtésével. És mindegyik fóliáns azt igyekszik átvenni, ami beleillik a fennálló politikai rend koncepciójába.

Érdemes elolvasni K. Marx az eredetiben? Határozottan. Már csak azért is, hogy megértsd, mi zajlott társadalmunkban az elmúlt 150 évben, és hová vezethet ez holnap.

“Miért gazdagok egyes országok és miért szegények mások. A hatalom, a jólét és a szegénység eredete by Daron Adzhemoglu, James A. Robinson

Értékelés: 4.8

Adzhemoglu és Robinson 2011-es “Why Nations Fail” című könyve, amely valójában a gazdasági tudományok tankönyvévé vált, és bekerült az újkori bestsellerek listájára, az ötödik helyen szerepel a rangsorban. Ez a kiadvány a modern közgazdaságtan történetében mérföldkőnek számít.

A könyv lapjain az olvasó részletesen megismerkedhet egy olyan kérdéssel, amely évszázadok óta foglalkoztatja a közgazdászokat, politológusokat és filozófusokat: miért olyan egyenlőtlenül oszlik meg a vagyon a különböző hatalmak között, sőt még az országon belül is? A válaszokat a szerzők a politikatudomány, a történelem és a közgazdaságtan metszéspontjában keresik, bőkezűen fűszerezve keresésüket tudományos információkkal és történelmi tényekkel. Ezáltal a könyv egyfajta gazdaságtörténeti enciklopédiává válik.

A WNF a közgazdászok és a nagyközönség számára egyaránt hozzáférhető elméleti mű, amelyből sokat lehet tanulni a politikáról, a történelemről és a gazdaságról. De miután elolvasta, az olvasó legalább egy kérdéssel marad: a tudás megszerzett, a probléma világos, de mit tegyen most?? Adzhemoglu és Robinson, akárcsak elődeik közgazdasági írásaiban, ismét megpróbálja elméletben megfogalmazni a problémát, különböző nézőpontokból vizsgálva azt. Nem kínálnak azonban semmilyen receptet, és még csak kísérletet sem tesznek arra, hogy kiutat találjanak a helyzetből.

“Anti-fragilitás. Hogyan lehet profitálni a káoszból Taleb Nassim Nicholas Taleb által

Értékelés: 4.8

A hatodik helyezett az Antifragilitás, egy népszerű tudományos mű, amelyben Nassim Nicolas Taleb közgazdász, professzor és kereskedő az emberek és rendszerek ellenálló képességét írja le a véletlen eseményekkel szemben, és azt, hogy a balszerencsét is ki tudják használni.

Egyetlen repülőgép-szerencsétlenség biztonságosabbá teheti az egész légi közlekedési ágazatot, mivel a repülőgép állapotát jobban lehet ellenőrizni. A vírus, amely az egyiket eléri, az emberiség többi részét erősebbé teszi. A rendszeres testmozgás folyamatos mikroedzéssel jár, de összességében edzi a testet és törékenyebbé teszi azt.

Olvasson tovább  A 6 legjobb tankönyv az általános iskolák számára

De hogyan lehet elérni egy ilyen állapotot, hogyan lehet legyőzni a törékenységünket mint személy, mint szervezet, mint állam..? Sajnos a szerző nem ad kész válaszokat, ahogyan az a közgazdaságtanban hagyományosan lenni szokott. Az elbeszélői stílus meglehetősen határozott és helyenként agresszív, de nagyon logikus.

“Egy gazdasági gyilkos vallomásai” John Perkins

Értékelés: 4.7

John Perkins 2004-ben az Egyesült Államokban megjelent, elismert könyve, a Confessions of an Economic Killer (Egy gazdasági gyilkos vallomásai), amely azonnal bestseller lett, a hetedik helyen áll a rangsorban. John Perkins jelenlegi aktivista és amerikai író, de a szigorúan titkos bostoni tanácsadó cég, a Chas. T. Fő, az országok és államok “gazdasági megsemmisítésével” kapcsolatos szolgáltatások nyújtása. A könyvben elmondja az igaz történetet arról, hogy valójában mire készültek ezek a cégek a “gazdasági gyilkosok” seregével.

Washington villámgyorsan reagált az egykori “gazdasági gyilkos” ilyen jellegű megnyilatkozásaira: Perkinst elmebajjal vádolták, és megkérdőjelezték a vallomását. De ezek a lejáratási kísérletek szánalmasan kudarcot vallottak. A könyv hamar népszerűvé vált az Egyesült Államokban és külföldön egyaránt. Lehet, hogy Perkins nem “fedezte fel Amerikát” könyvében, de arra a kérdésre, hogy “miért gazdagok egyes országok és miért szegények mások”, és ki profitál belőle, biztosan választ adott.

“Milton Friedman: Kapitalizmus és szabadság

Értékelés: 4.7

Milton Friedman

Korunk egyik leghíresebb közgazdászának és 1976-os Nobel-díjasának könyve. a közgazdaságtanról – Milton Friedman a nyolcadik helyen áll a ranglistánkon. A “Kapitalizmus és szabadság” a 20. század fontos politikai gazdaságtani művei közé tartozik. Kifejezte az úgynevezett gazdasági szabadság eszméit, amellyel Adam Smith egykoron operált. Az első kiadás 1962-ben jelent meg.

Friedman elméletének lényege, hogy a gazdasági és a politikai szabadság összefügg egymással. Ezért az állam gazdaságra gyakorolt befolyásának korlátozása és a versenyképes szabad piac ösztönzése jobb társadalom egészét eredményezi. A “Kapitalizmus és szabadság” nagy része már elavult, de a könyvet még mindig a közgazdászok és politikai kommentátorok kötelező olvasmányaként tartják számon.

“A gazdasági gondolkodásmód” Paul Heine, Peter Bouttke és David Pritchitko tollából

Értékelés: 4.7

A közgazdaságtan egyik leghíresebb kurzusa a kilencedik helyen szerepel a rangsorban. “A gazdasági gondolkodásmód” című könyv egyszerű, mindenki számára érthető példákon keresztül mutatja be a gazdasági alapokat. Az eredeti tankönyv szerzője Paul Heine volt, amelyben a szerző képletek használata nélkül mutatta be, hogyan lehet a gazdasági elemzést alkalmazni minden jelenségre, amely körülvesz. Az 1990-es években Sylvia Nazar Nobel-díjas közgazdász könyve jelent meg. a tankönyvet tisztességes példányszámban adták ki, így az eredeti még mindig megtalálható a könyvtárakban. A könyv elektronikus változata: www.

 • /
 • b_thinking.

  A professzor halála után Heine, tisztelői és követői P. Bouttke és D. Pritchitko vette a bátorságot, hogy folytassa nagyszerű munkáját, és szerkesztve újra kiadta a könyvet. A 10. újranyomástól kezdve a könyv borítóján 3 szerző szerepelt. Sok szakértő azonban azt ajánlja, hogy a könyvet eredetiben olvassa el, mivel a szerkesztések szinte teljesen megváltoztatták az egész tanfolyam eredeti jelentését.

  “A nagy célhoz vezető út. Egy gazdasági eszme története”, Sylvia Nazar

  Értékelés: 4.6

  Sylvia Nazar második könyve, amely az “Elmejátékok” című nagy sikerű bestsellert követően jelent meg, a tízedik helyen szerepel. “Az út a nagy célhoz” a gazdasági eszmék fejlődését vizsgálja Marxtól és Engels-től Robinsonig és Senig.

  “A közgazdaságtan alapelvei” írta Nicholas Gregory Manchu

  Értékelés: 4.6

  A Manchu’s Principles of Economics a tizenegyedik helyen áll a mi értékelésünkben, mert ez egy jó alapkönyv, amivel érdemes kezdeni. A szerző a terminológiát közérthetően, képleteket alig vagy egyáltalán nem használva magyarázza el. 1996-tól. a könyvet több mint 5 alkalommal nyomtatták újra, és még mindig hatalmas népszerűségnek örvend.

  Mankew szerint a közgazdaságtan nagyon is összefonódik a hétköznapi élettel, és ha megtanuljuk az alapelveit, könnyebben és gyorsabban megismerhetjük a körülöttünk lévő világot. Hogyan keres annyi pénzt Brad Pitt? Miért olyan magasak az ingatlanárak New Yorkban?? Miért kínálnak a légitársaságok rendszeresen kedvezményeket ügyfeleiknek? Miért vannak olyan országok, ahol stabilak a nyersanyagárak, míg mások állandó inflációban fuldokolnak?? A könyv számos kérdésre ad választ.

  “A kapitalizmus. Az ismeretlen eszmény Ayn Rand

  Értékelés: 4.5

  Rangsorunk tizenkettedik helyezettje Ayn Rand, a világszerte népszerű bestseller-regény amerikai szerzője. Az olvasók szerint Rand könyveiben az a legjobb, hogy a gazdaság és a politika erkölcsi és etikai kérdéseken alapul, szilárdan az értelemben, az egyénben és az erkölcsben gyökerezik. A kapitalizmus az ő filozófiájában egy jogokon alapuló rendszer, amely az egyenlőség és a szabadság eszméit testesíti meg. A szerző azonban nem talált ki semmit – érvei egy rakás szemléletes példán alapulnak, amelyeket politikai beszédek, újságcikkek és valós történetek támasztanak alá. És ez a bizonyíték bőséges.

  Rand kapitalizmusa egyáltalán nem olyan fogalom, amelyet ma a kapzsisággal, az önzéssel, a tehetetlenséggel és az egyének büntetlenségével társítanak. Szabad társadalom, amelyben mindenki maga rendelkezik az életéről, az állam pedig nem avatkozik bele a magánéletbe és a gazdaságba, csak a törvényt hajtja végre.

  Olvasson tovább  Andrej Zsvalevszkij 10 legjobb könyve

  “A kapitalizmus. Az Ismeretlen eszmény olyan cikkek válogatása, amelyek különböző időpontokban íródtak, de ma is aktuálisak, és meggyőző erejükkel, valóságtartalmukkal és szomorúságukkal meglepőek. A szerző a gazdasági, politikai és társadalmi élet különböző területeiről vett példákkal támasztja alá saját filozófiáját: az egyén érdekeit középpontba állító kapitalizmus képes boldoggá és szabaddá tenni a társadalmat.

  “Mikroökonómia” írta Robert Pindyck, Daniel Rabinfeld

  Értékelés: 4.5

  Az 1992-ben megjelent Makroökonómia című tankönyv először kiadott, rövidített fordítása., nagy és folyamatos keresletnek örvend az olvasók részéről. Ma a könyvet ötször nyomtatták újra, és még mindig népszerű tankönyv. Robert Pindyck és Daniel Rabinfeld könyve a tizenharmadik helyen áll a mi rangsorunkban.

  A könyv a mikroökonómiai elmélet alapelveit tárgyalja, és bőséges példákat, illusztrációkat és táblázatokat tartalmaz. Nincsenek bonyolult matematikai képletek az elméletben – az anyag sokkal könnyebben érthető. Röviden, ez a tankönyv ajánlott a tanulmány szinte minden egyetemen az országban, és valószínűleg tanítani fogják őt a nehéz igazságokat a mikroökonómia lesz több mint egy generációs.

  “A foglalkoztatás, a kamat és a pénz általános elmélete” (The General Theory of Employment, Interest and Money), írta John Maynard Keynes

  Értékelés: 4.5

  John Maynard Keynes tudományos munkája, amelyet először 1936-ban adtak ki. és nagyban hozzájárult a közgazdaságtan, mint tudomány fejlődéséhez, a mi rangsorunkban a tizennegyedik helyet foglalja el. A könyv a modern makroökonómia terminológiájának alapjává vált. Keynes jelentős alakja, így ez a mű nagy érdeklődésre tarthat számot mindazok számára, akik valóban meg akarják érteni a közgazdasági elmélet fortélyait. A szerző azt tűzte ki célul, hogy rámutat a klasszikus elmélet posztulátumainak tévedésére, és forradalmat csinál, amely később “keynesiánusként” vonult be a történelembe.

  Keynes elméletei messze túlmutattak az angliai munkanélküliség problémáján, amelyet eredetileg a szerző kondicionált, és amelyből saját elméletét kiindulva a következőre alapozta. Könyvében Kane valójában a piaci viszonyokat indokolta, aktualizálta a közgazdasági elméletet, és új módszereket adott annak elemzéséhez. A könyv megjelenése egyébként a “keynesiánus forradalom” előidézője volt, amely a 20. század számos politikai és gazdasági eseményére valódi hatást gyakorolt.

  “Makroökonómia”, Olivier Blanchard

  Értékelés: 4.4

  A nyugati egyetemeken népszerű makroökonómiai tankönyv a tizenötödik helyet foglalja el. A könyv több kiadást ért meg, és Európa-szerte szerepel az iskolák és főiskolák ajánlott könyveinek listáján. A könyv a makroökonómia főbb témáit tárgyalja; a fejezetek áttekinthetően vannak felépítve – kiemelve az alapokat, majd az elmélet kiterjesztései és kiegészítései következnek. Blanchard innovatív megközelítést alkalmaz, különböző típusú elemzéseket alkalmazva.

  Az első két kiadásról az USA-ban és világszerte megjelent kritikák azt mutatják, hogy a könyv széles közönség számára érdekes és hasznos. A kiadás bizonyos változásokon és fejlesztéseken ment keresztül. A könyvet most harmadszorra adják ki újra.

  “Pozitív irracionalitás. Hogyan profitáljunk a logikátlan cselekedeteinkből”, írta Dan Ariely

  Értékelés: 4.3

  A viselkedési közgazdaságtanról és az agyunk irracionalitásáról szóló szórakoztató könyv a tizenhatodik helyen szerepel. Dan Ariely humorral és személyes példákkal magyarázza el, hogy sem az intuíció, sem a logika nem hozhat 100%-os eredményt a döntések meghozatalakor. Gyakran az ember irracionálisan cselekszik.

  “: Közgazdasági leckék”, Konstantin Sonin

  Értékelés: 4.2

  “A kupola alatt: közgazdasági leckék” zárja a rangsorunkat. A könyv eloszlatja azt a mítoszt, hogy a közgazdaságtan egy látszat, amelynek nincs kapcsolata a hétköznapi élettel. Kiderül, hogy a tudomány is lehet érdekes, és a közgazdászok a legérdekesebb kérdések közül néhányra tudnak választ adni: miért nem dobja a kapus a büntetőpárbajban a labdát a sarokba; vajon tényleg olyan nagy-e Salamon bölcsessége; hogyan vezetett a háború a portói bor létrejöttéhez; kinek kellett gázvezetéket építeni gáz nélkül?.

  A “” elolvasása után az olvasó rájön, hogy a közgazdászok nem is olyan unalmasak, mint amilyennek látszanak. Minden fejezet más-más témát tárgyal. A könyv szerkezete nagyon olvasóbarát: a kis fejezetek különböző gazdasági kérdésekre adnak választ. A szerző gyakran lehetőséget ad az olvasónak, hogy az információkat saját maga értse és elemezze.

  “A tőke a huszonegyedik században”. Tom Piketty

  Értékelés: 4.2

  A tizennyolcadik helyen egy francia közgazdász könyve áll, filozófiai érvek nélkül. Az oldalak csak tényeket és számadatokat tartalmaznak. Az első közzétételre 2013-ban került sor. A “Huszonegyedik századi tőke” azonnal bestseller lett. Az Amazonon a legkelendőbb könyvek listájának élén áll. A könyv közérthető stílusa nem csak az üzleti közönség, hanem a tömeges olvasóközönség számára is vonzóvá vált.

  Piketty munkásságát a kritikusok kétértelműen értékelték. A közönség szintén két táborra oszlott. A szerző ugyanis radikális megoldást sürget a pénzügyi egyenlőtlenség problémájára, amely a modern életmód ellenére még napjainkban is nyilvánvaló.

  A monumentális mű több mint tíz nemzet történetét öleli fel. Az elmúlt 250 év gazdasági kutatásai alapján a Felsőfokú Társadalomtudományi Főiskola professzora azt állítja, hogy csak egy általános vagyonadóval lehet méltányosságot elérni, ez a tézis nem minden gazdag embernek tetszett.

  A heves viták ellenére a 21. századi tőkét az utóbbi évek legjobb közgazdasági könyvének választották. A munka érdekes lehet azok számára, akik ismerik a K. Marx Tőkéje. Két különböző korszakból származó szerző vitatkozik ugyanarról a témáról, csakhogy a német filozófus a kapitalizmus összeomlását látja előre, míg Piketty konkrét megoldást kínál a tendencia megállítására.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: